daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Romania & Moldova > Development Forums > South–East Region > Constanța Metro Area

Reply

Thread Tools Display Modes
Old August 27th, 2010, 12:44 PM   #61
cosinus1982
Constanta

cosinus1982's Avatar

Likes (Received): 290

parerea mea e ca nu cu politia s-ar face treaba ci prin campanii de informare la nivel national pe tv si radio si sa se puna accentul pe protejarea sanatatii prin aducerea la cunostinta ca se pot produce imbolnaviri etc. etc. la fel si cu mizeriile care le lasa animalele de companie cand iese lumea cu ele la plimbare. sa fie in subconstientul fiecaruia cand pleaca de acasa sa ia si o punguta cu el ca sa stranga dupa caini. in lumea civilizata chestiile astea sunt la fel de normale cum este de exemplu la noi faptul ca nimeni nu fumeaza in autobuze (indiferent ca sunt tuciurii sau nu). e o chestie de educare a populatiei si mai degraba cred ca ar reusi prin constientizarea fiecaruia decat cu politia la fiecare colt de strada. ar costa si mai putini bani si cred ar fi mai eficient decat aplicarea unei amenzi pe care oricum daca nu vrei nu o platesti. asa cum se dau bani pentru mesaje pe tv sau radio referitor la consumul corespunzator al diferitelor produse se poate face si pentru asta. eu ma intreb care este scopul acelei reclame care recomanda consumul de bere (cred ca stiti despre ce este vorba) cand vezi tot timpul numai reclame la bere.
cosinus1982 no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old August 27th, 2010, 12:57 PM   #62
kirin
native dobrogean

Likes (Received): 3

Quote:
Originally Posted by Un constantean View Post
Care politie localaca au ramas doar 30 de agajati cand aveam nevoie de 1000, si mai rau aveam si bani pt aia 1000 dar a venit legaea cu taierile
hehe, nu ne trebuie 1000 dar si 30 sunt prea putini. poate ca pana vom emigra mai toti din .ro o sa vina mintea la cap alegatorilor ( si nu o sa se mai voteze 2 partide mari care au alternat la putere si n-au facut mai nimic care sa iasa in evidenta

cosinus, de ce sa nu fie corelate campaniile media si cu prezenta politiei ? ar avea sanse de reusita mai mare. nu vrei sa platesti amenda? munca in folosul comunitatii, se poarta si la case mai mari !
kirin no está en línea   Reply With Quote
Old August 27th, 2010, 12:59 PM   #63
Un constantean
BANNED

Likes (Received): 0

Credema de 1000 e nevoie ca se dorea acoperirea intregii zone metropolitane cu o structura unica a politiei locale.
Un constantean no está en línea   Reply With Quote
Old August 27th, 2010, 01:09 PM   #64
cosinus1982
Constanta

cosinus1982's Avatar

Quote:
Originally Posted by kirin View Post
hehe, nu ne trebuie 1000 dar si 30 sunt prea putini. poate ca pana vom emigra mai toti din .ro o sa vina mintea la cap alegatorilor ( si nu o sa se mai voteze 2 partide mari care au alternat la putere si n-au facut mai nimic care sa iasa in evidenta

cosinus, de ce sa nu fie corelate campaniile media si cu prezenta politiei ? ar avea sanse de reusita mai mare. nu vrei sa platesti amenda? munca in folosul comunitatii, se poarta si la case mai mari !
sa fie corelate amandoua este altceva normal ca in prima faza prezenta politiei si campaniile media ar merge mana in mana dar pe termen lung fiecare dintre noi sa se autoeduce sa arunce gunoiul unde trebuie si sa stranga dupa propriul animal de companie... la fel cum acum oricare dintre noi stie sa-si arunce tigara inainte sa se urce in autobuz... chiar si minoritarii fac asta si nu cred ca de frica politiei ci pentru ca macar atata lucru stiu si ei...
Old August 27th, 2010, 05:02 PM   #65
Un constantean
BANNED

Am dat o fuga la kogalniceanu sa vad la fata locului situatia pt linia de cale ferata.
Intradevar intre sosea si pista e destul spatiu iar traseul acesta e mult mai scurt.
iata noul traseu de9,40km ca si comparatie cel vechi avea 17,30km:

Iar la aerogara propun un corp nou pentru preluarea traficului feroviar, doata cu spatii comerciale si de servicii, precum si cu 2 niveluri subterane de parcare, astfel noua cladire propusa este:2S+P+E

CU ALBASTRU GARA AERIANA CU ROSU NOUA GARA FEROVIARA
Old August 27th, 2010, 05:39 PM   #66
Un constantean
BANNED

Tot dupa o vizita la fata locului am refacut si pasajul de la Vaporas-Penny:
Tomis va subtraversa Aurel Vlaicu.

Old August 27th, 2010, 05:45 PM   #67
caine
Registered User

caine's Avatar

Quote:
Care politie localaca au ramas doar 30 de agajati cand aveam nevoie de 1000, si mai rau aveam si bani pt aia 1000 dar a venit legaea cu taierile
Sa va zis o faza cu politia locala. Chestia ca s-a intamplat recent in Mamaia. Politist local merge pe motocicleta si dupa ce se opreste in parcare incepe sa mamnce nu stiu ce. A terminat "omul" si arunca ambalajul pe jos. Pai astia vreti sa aplice amenzi?
caine no está en línea   Reply With Quote
Old August 27th, 2010, 05:50 PM   #68
Un constantean
BANNED

Sa le luam pe rand:
Imaginea1: privire de ansamblu asupra pasajului

Imaginea2:sistematizare zona Penny
-poti sa intri si sa iesi sin Penny imediat dupa vaporas doar pe directia spre Mamaia
-se construieste acces nou in zona de nord a complexului Penny si se amenajeaza sens giratoriu pentru sistematizarea accesului-intoarere pe Aurel Vlaicu, acces spre Tom de pe Aurel Vlaicu
-cu galben sunt parapeti din beton pentru separarea sensutilor de mers
-cu verde este o pasarela pietonala

Imaginea3:sistematizare zona Rovere Mobili:
-modificare sosea acces Tomis pentu a o aduce lanivel cu celalalt drum, amenajarea unui sens giratoriu
-cu galben separatoare de sens din beton
-cu verde pasarela pietonala

Imaginea4:sitematizare zona Stefanita Voda
-amenajare sens giratoriu
-cu galben separatoare de sensuri din beton

Rolul sensurilor giratorii:preluarea traficului din intersectie dupa construirea pasajului subteran precum si redirectionarea traficului de pe un bulevard pe altul fara a mai fi necesara prezenta intersectiei si a semafoarelor, rolul lor se va vedea cel mai bine in viitorul apropiat odata cu dezvoltarea Metropolis si dezvoltarea noilor ansambluri spre Ovidiu

Imaginea5:pasajul subteran
-Tomis subtraverseaza Aurel Vlaicu
-cu albatru avem marginile pasajului
-ci galben sunt separatoare de sens din beton
-cu verde pasarela pietonala
Old August 27th, 2010, 05:54 PM   #69
d29
Registered User

Quote:
Daca tot v-au ramas banii poate aprindeti lumina.
d29 no está en línea   Reply With Quote
Old August 27th, 2010, 06:03 PM   #70
Un constantean
BANNED

Pai asta e problema ca banii din taierile alea fortate repet aveam bani pentru:
-salariile angajatilor+bonusuri
-iluminat, irigatii, spatii verzi, cluburi de pensionari
-angajari noi
-o serie de mici investii noi
etc.
Aceste taieri fortate au saracit bugetul orasului.
Insa unde sau dus banii-banii sau dus la BUCURESTI la guvern.
Acolo sunt banii.
Din taierile repet FORTATE caci primaria Constanta AVEA bani nu era afectata de criza primaria nu a primit nici un ban inapoi.
Old August 28th, 2010, 02:34 AM   #71
the SI
trust the SI

the SI's Avatar

Likes (Received): 85

Quote:
Pai asta e problema ca banii din taierile alea fortate repet aveam bani pentru:
-salariile angajatilor+bonusuri
-iluminat, irigatii, spatii verzi, cluburi de pensionari
-angajari noi
-o serie de mici investii noi
etc.
Aceste taieri fortate au saracit bugetul orasului.
Insa unde sau dus banii-banii sau dus la BUCURESTI la guvern.
Acolo sunt banii.
Din taierile repet FORTATE caci primaria Constanta AVEA bani nu era afectata de criza primaria nu a primit nici un ban inapoi.
bai dar ce victima e primaria asta...deja e aberant.mazare cand n-are bani...cand are dar nu are voie sa-i foloseasca.
saracul de el....of...si cate ar face omul asta...)
mai crede cineva povestile astea?
Old August 28th, 2010, 08:04 AM   #72
TAXIco
BANNED

Likes (Received): 1

Quote:
sistematizare zona Penny
-poti sa intri si sa iesi sin Penny imediat dupa vaporas doar pe directia spre Mamaia
-se construieste acces nou in zona de nord a complexului Penny si se amenajeaza sens giratoriu pentru sistematizarea accesului-intoarere pe Aurel Vlaicu, acces spre Tom de pe Aurel Vlaicu

2.sistematizare zona Rovere Mobili:
-modificare sosea acces Tomis pentu a o aduce lanivel cu celalalt drum, amenajarea unui sens giratoriu

3.sitematizare zona Stefanita Voda
-amenajare sens giratoriu
-cu galben separatoare de sensuri din beton

Rolul sensurilor giratorii:preluarea traficului din intersectie dupa construirea pasajului subteran precum si redirectionarea traficului de pe un bulevard pe altul fara a mai fi necesara prezenta intersectiei si a semafoarelor.
Nu trebuie să exagerezi cu sensurile giratorii şi mai ales acestea trebuie să fie cât mai distanţate de pasajul rutier.

Pe Tomis este de ajuns un sens giratoriu la intersecţia cu Badea Cârţan. Intrarea de la Rovere ar trebui astupată. Cine vrea să iasă pe acolo să urce pe strada paralelă cu Tomis şi să iasă pe la giratoriul de la Badea Cârţan. În acest fel se asigură fluenţa spre pasajul rutier, iar strada paralelă cu Tomis va avea rol de colectare a traficului.

Pe Aurel Vlaicu este necesar un giratoriu sus la intersecţia cu Ştefăniţă Vodă şi spre Mamaia la intersecţia cu Dispensarului. Ieşirea de la Penny Market trebuie barată pe mijlocul bulevardului cu dale de beton. Se asigură astfel fluenţă în acea zonă.

Concluzie. Nu trebuie exagerat cu sensuri giratorii. Străzile au nevoie de fluenţă pentru creşterea vitezei de deplasare în limitele legale şi a scăderii consumului de carburanţi. Eu sunt adeptul pasajelor rutiere şi al bretelelor de întoarcere, orice altă formă acces într-o intersecţie importantă este ineficientă, aduce blocaje în trafic, creşte timpul de deplasare şi consumul de carburanţi. Un oraş cu pasaje rutiere cât mai multe este un oraş dinamic, un oraş bogat!
TAXIco no está en línea   Reply With Quote
Old August 28th, 2010, 09:03 AM   #73
cosinus1982
Constanta

cosinus1982's Avatar

cred ca si la Baba Novac este nevoie de un giratoriu
Old August 28th, 2010, 09:17 AM   #74
TAXIco
BANNED

Quote:
Originally Posted by cosinus1982 View Post
cred ca si la Baba Novac este nevoie de un giratoriu
Dacă te referi la intersecţia Baba Novac cu Aurel Vlaicu, nu se poate! Acolo este o trecere la nivel cu calea ferată şi nu poţi să faci un giratoriu deoarece maşinile pot ajunge să aştepte pe... calea ferată! Normele rutiere spun clar că după trecerile la nivel cu calea ferată nu pot exista giratorii sau intersecţii care să aibă "cedează trecerea" sau "stop", deoarece cei care dau prioritate pot ajunge să aştepte pe calea ferată!

La acea intersecţie trebuie construit un pasaj rutier-feroviar. Mai exact, Aurel Vlaicu să treacă pe deasupra străzii Baba Novac şi pe deasupra liniei de cale ferată Constanţa-Năvodari. Cu un astfel de pasaj se rezolvă totul!
TAXIco no está en línea   Reply With Quote
Old August 28th, 2010, 09:34 AM   #75
cosinus1982
Constanta

cosinus1982's Avatar

ok am inteles acum. probabil ca acolo problema va persista mult timp de acum incolo deoarece nu am auzit de vreun astfel de proiect aprobat si atata vreme cat este si feroviar e nevoie de implicarea C.F.R.-ului. C.F.R.-ul nu e in stare sa reabiliteze actualele treceri de cale ferata cu atat mai putin sa faca un astfel de proiect...
sau depinde de proiect... cred ca se poate si fara C.F.R.
Old August 28th, 2010, 05:55 PM   #76
tomita
Yahtung

tomita's Avatar

Nu cunosc amanuntele si formula juridica, dar intre Regionala Constanta si Rompetrol sau cum s-o fi chemand exista o intelegere in privinta sectorului de cale ferata de care vorbiti. Si cum ne-am invatat deja, orice investitie are repercursiuni si asupra locuitorilor din zona, asta in conditiile in care, atunci cand trece o garnitura a Rompetrolului, numai in Constanta sunt blocate doua artere intens circulate. Nu se vor lua masuri din simplul motiv ca merge si asa!
Solutia pe care o vad este inchiderea respectivei cai ferate, Rompetrol se poate duce pe la Poarta Alba ca are combustibil, iar ZMC sa faca o intelegere asemanatoare cu CFR pentru conservarea caii ferate in vederea tranformarii ulterioare, daca vor mai ramane sinele, intr-o cursa metropolitana Constanta - Ovidiu - Lumina - Navodari. Sau desfintarea ei, asfaltarea si astfel crearea unei rute suplimentare pentru zona de N - V.
tomita no está en línea   Reply With Quote
Old August 28th, 2010, 06:09 PM   #77
peter_gabriel
BANNED

Quote:
Originally Posted by tomita View Post
Nu cunosc amanuntele si formula juridica, dar intre Regionala Constanta si Rompetrol sau cum s-o fi chemand exista o intelegere in privinta sectorului de cale ferata de care vorbiti. Si cum ne-am invatat deja, orice investitie are repercursiuni si asupra locuitorilor din zona, asta in conditiile in care, atunci cand trece o garnitura a Rompetrolului, numai in Constanta sunt blocate doua artere intens circulate. Nu se vor lua masuri din simplul motiv ca merge si asa!
Solutia pe care o vad este inchiderea respectivei cai ferate, Rompetrol se poate duce pe la Poarta Alba ca are combustibil, iar ZMC sa faca o intelegere asemanatoare cu CFR pentru conservarea caii ferate in vederea tranformarii ulterioare, daca vor mai ramane sinele, intr-o cursa metropolitana Constanta - Ovidiu - Lumina - Navodari. Sau desfintarea ei, asfaltarea si astfel crearea unei rute suplimentare pentru zona de N - V.
Nu o sa se intample asta nici in 10 ani,deci cred ca te referi la zona triunghi.Pe acolo nu trec numai trenurile de la rompetrol ci toate marfarele care merg in portul Constanta,asa incat trenurile de marfa rar ajung in gara de calatori Constanta.
peter_gabriel no está en línea   Reply With Quote
Old August 28th, 2010, 06:46 PM   #78
garcia.calavera
Registered User

garcia.calavera's Avatar

Likes (Received): 8

Quote:
Am dat o fuga la kogalniceanu sa vad la fata locului situatia pt linia de cale ferata.
Intradevar intre sosea si pista e destul spatiu iar traseul acesta e mult mai scurt.
iata noul traseu de9,40km ca si comparatie cel vechi avea 17,30km:

Iar la aerogara propun un corp nou pentru preluarea traficului feroviar, doata cu spatii comerciale si de servicii, precum si cu 2 niveluri subterane de parcare, astfel noua cladire propusa este:2S+P+E

CU ALBASTRU GARA AERIANA CU ROSU NOUA GARA FEROVIARA
da oare chiar ne trebuie traseu feroviar la aeroportul kogalniceanu pentru cateva zboruri pe saptamana??? mai ales ca traseul propus (gara cfr , halta traian , ovidiu , lumina , extindere aimk) e mult prea lung si ocolitor , o calatorie ar dura aproape o ora si nu ar folosi nimeni , nu ca ar fi prea multi pasageri in primul rand. Hai sa lasam pentru mai incolo proiecte deastea sf nefolositoare si sa ne concentram pe solutii mai realiste de imbunatatire a orasului , de genul racordarea cartierelor baba novac si compozitorilor la canalizare , ca pana se umplu zonele alea 75% or sa mai treaca 10-15 ani
garcia.calavera no está en línea   Reply With Quote
Old August 28th, 2010, 06:58 PM   #79
tomita
Yahtung

tomita's Avatar

Quote:
Originally Posted by peter_gabriel View Post
Nu o sa se intample asta nici in 10 ani,deci cred ca te referi la zona triunghi.Pe acolo nu trec numai trenurile de la rompetrol ci toate marfarele care merg in portul Constanta,asa incat trenurile de marfa rar ajung in gara de calatori Constanta.
Nu inteleg implicatiile sau relatiile dintre termeni!?

Deci,

se vorbea despre sectiunea Constanta - Navodari, pe aceasta relatie a existat o cursa (CFR) de calatori, astfel incat mi se pare fireasca posibilitatea reluarii ei in viitor. Cele doua treceri la nivel cu, calea ferata amintite sunt cea de pe Aurel Vlaicu si Filimon Sarbu, cele de pe Caraiman fiind o alta problema, usor de evitat acum.

Deci,

intr-adevar, trenurile de marfa rar ajung in gara de calatori Constanta, exceptie facand toate garniturile care vin de la Navodari. Motivul, imposibilitatea de a traversa diferenta de nivel data de fosta cale ferata spre port (vezi tunelul Saligny).
Old August 28th, 2010, 07:06 PM   #80
tomita
Yahtung

tomita's Avatar

Quote:
Originally Posted by garcia.calavera View Post
ca pana se umplu zonele alea (Compozitorilor, Baba Novac, n.m.) 75% or sa mai treaca 10-15 ani
Dezirabilitatea zonei e sub semnul intrebarii!

Reply

Tags
constanta, europe

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules