daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Serbian Forum > Изградња и развој > Изградња, привреда и инфраструктура > Путеви

Путеви Изградња путева / Road infrastructure

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 27 votes, 4.41 average. Display Modes
Old June 14th, 2012, 12:09 PM   #6641
Bad_Hafen
Registered User

Bad_Hafen's Avatar

Likes (Received): 111

s tim da je BC jeftinija priicno, tako da jeste moguce da se izgradi za 20miliona 9km
Bad_Hafen no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old June 14th, 2012, 01:39 PM   #6642
Fox_3
Registered User

Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by byM4k5 View Post
Za ravnicu je 3 M€/km, a realno može biti 5 M€/km zbog močvarnog terena.
Pa ima tamo par mostica preko kanala, petlja za Novi varos + mocvarni teren, nasipi itd, pa sam i ja zbog toga pretpostavio da bi cijena bila oko 5 miliona Evra po kilometru, odnosno 45 miliona za 9 kilometara.
Kako onda Hrvati planiraju potrositi 80 miliona na to, odnosno, skoro duplo vise? Mozda u ovih 80 ulazi i cijena mosta od 30 miliona?

Quote:
Originally Posted by Bad_Hafen View Post
s tim da je BC jeftinija priicno, tako da jeste moguce da se izgradi za 20miliona 9km
Koliko je brza cesta jeftinija od autoputa, ako se pod brzom cestom podrazumijeva autoput bez zaustavnih traka i ako se radi o relativno kratkoj dionici od 9 km? Pretpostavljam da bi usteda bila znacajna da se radi o duzoj dionici, ali ne vjerujem da ce se ovdje puno ustediti ako izbace dvije zaustavne trake od 2,5 metara. I na brzoj cesti moraju napraviti (nesto krace) nadvoznjake, denivelisane raskrsnice - petlje, mostove, nasipe, podlogu, noseci i zavrsni sloj sloj afalata...
Fox_3 no está en línea   Reply With Quote
Old June 14th, 2012, 01:50 PM   #6643
BLZG
Registered User

BLZG's Avatar

Quote:
Originally Posted by Fox_3 View Post
Pa ima tamo par mostica preko kanala, petlja za Novi varos + mocvarni teren, nasipi itd
Ima tamo i mina.

Ma da je iz 2006. pročitajte malo
Arheološki lokaliteti na brzoj cesti Stara Gradiška-Okučani-Virovitica

http://hrcak.srce.hr/file/14140

Last edited by BLZG; June 14th, 2012 at 02:24 PM.
BLZG no está en línea   Reply With Quote
Old June 14th, 2012, 02:21 PM   #6644
ww87
Registered User

Likes (Received): 72

Quote:
Pa ima tamo par mostica preko kanala, petlja za Novi varos + mocvarni teren, nasipi itd, pa sam i ja zbog toga pretpostavio da bi cijena bila oko 5 miliona Evra po kilometru, odnosno 45 miliona za 9 kilometara.
Kako onda Hrvati planiraju potrositi 80 miliona na to, odnosno, skoro duplo vise? Mozda u ovih 80 ulazi i cijena mosta od 30 miliona?
Ја сам овдје прочитао за тих 80 милиона.
Али реално, ништа се ту још не зна шта ће Хрвати градити са своје стране. Можемо само и даље овако да нагађамо.

-----------------------------------------------------------------------------------

Него, ево јутрос информација о километарској гужви на наплатни у Јошаници. Ако је тамо ПГДС око 11000 возила и гужве су, шта онда очекивати код нас кад крене наплата у Гламочанима, ако знамо да је 2008. год. ПГДС на дионици БЛ-Клашнице био 23000 возила, данас можда и близу 30000 возила дневно!?
ww87 no está en línea   Reply With Quote
Old June 14th, 2012, 06:35 PM   #6645
Bad_Hafen
Registered User

Bad_Hafen's Avatar

Quote:

Koliko je brza cesta jeftinija od autoputa, ako se pod brzom cestom podrazumijeva autoput bez zaustavnih traka i ako se radi o relativno kratkoj dionici od 9 km? Pretpostavljam da bi usteda bila znacajna da se radi o duzoj dionici, ali ne vjerujem da ce se ovdje puno ustediti ako izbace dvije zaustavne trake od 2,5 metara. I na brzoj cesti moraju napraviti (nesto krace) nadvoznjake, denivelisane raskrsnice - petlje, mostove, nasipe, podlogu, noseci i zavrsni sloj sloj afalata...
slagacu te ali cini mi se da je ~20% jeftinija BC od AP
Old June 14th, 2012, 07:55 PM   #6646
sasac
Registered User

Likes (Received): 1

Quote:
Originally Posted by dadara View Post
ako napisu exit pola ovih nasih ce otici u novi sad na festival?
ha ha pogotovo murija!!!
Old June 14th, 2012, 08:13 PM   #6647
byM4k5
Maks

Likes (Received): 18

Vijadukt prije sat...

Evropa: Gardaland

Ja najviše volim modernu arhitekturu. A vi? - Pozed by M4k5
byM4k5 no está en línea   Reply With Quote
Old June 14th, 2012, 08:19 PM   #6648
byM4k5
Maks

Glamočani prije sat...

Old June 14th, 2012, 11:45 PM   #6649
Bad_Hafen
Registered User

Bad_Hafen's Avatar

meni zaista nije jasno sta oni tu rade
Old June 15th, 2012, 08:13 AM   #6650
byM4k5
Maks

Asfaltiraju.

Old June 15th, 2012, 08:50 AM   #6651
despot77
Registered User

despot77's Avatar

i naizad nivelišu one šahtove, moraju se obilaziti kao na slalomu, a na onom betonu drnda kao kad vozim po makadamu... valjda im je neko skrenuo pažnju na to pa sad asfaltiraju...mada je meni i dalje nelogično da kad se ide na aerodrom moraš platiti putarinu, gdje sam god bio u većim gradovim nema putarine do aerodroma, logično bi bilo da je naplata tek poslije mahovljanske petlje...
despot77 no está en línea   Reply With Quote
Old June 15th, 2012, 10:00 AM   #6652
BLZG
Registered User

BLZG's Avatar

Logično je da se AP do aerodroma ne naplaćuje. Ali ovdje se radi o specifičnim uslovima. Treba nekako početi izvlačiti lovu od putarine za to malo autoputa,a što više skraćuješ zonu naplate, manji prihodi. Drugo, taj aerodrom ima jako malo letova i jako malo putnika, bar za sada. Kad se izgradi cijela mreza autoputeva i kad prodje neko vrijeme i aerodrom zaživi onda se i zona naplate može korigirati.
Old June 15th, 2012, 10:44 AM   #6653
Bad_Hafen
Registered User

Bad_Hafen's Avatar

Quote:
Originally Posted by despot77 View Post
i naizad nivelišu one šahtove, moraju se obilaziti kao na slalomu, a na onom betonu drnda kao kad vozim po makadamu... valjda im je neko skrenuo pažnju na to pa sad asfaltiraju...mada je meni i dalje nelogično da kad se ide na aerodrom moraš platiti putarinu, gdje sam god bio u većim gradovim nema putarine do aerodroma, logično bi bilo da je naplata tek poslije mahovljanske petlje...
Previse ocekujes. Znam samo da ako krenu naplacivati BC da ce to biti ravno samoubistvu!
Old June 15th, 2012, 01:09 PM   #6654
BLZG
Registered User

BLZG's Avatar

Predviđeni autoput od novog mosta na Savi do napl. kućica Okučani, uključuje i jedan priključak južno od sela Novi Varoš.

Dakle od novog mosta, novog GP u Hrvatskoj zajedno s malim izgrađenim dijelom autoputa i s ovim priključkom do magistralne ceste uštedjelo bi se bez da se gradi nastavak autuputa do napl. kućica Okučani. To jest, taj dio može malo i čekati i polako se graditi dok se ne vidi šta će se raditi sa napl. kućicama u Okučanima, izmještati ili prilagoditi.

Postojeća cesta kroz selo Novi Varoš do napl. kućica poslužila bi neko vrijeme kao alternativa. Obišla bi se sela Gornji Varoš, Uskoci i Stara Gradiška. Što opet za početak nije tako loše. Ovo je samo moje razmišljanje ma da moguće da se i ostvari.

Uploaded with ImageShack.us

Last edited by BLZG; June 15th, 2012 at 03:39 PM.
Old June 15th, 2012, 01:58 PM   #6655
_klotoida_
Registered User

Quote:
Originally Posted by BLZG View Post
Predviđeni autoput od novog mosta na Savi do napl. kućica Okučani, uključuje i jedan priključak južno od sela Novi Varoš. Neposredno sjeverno od postojećeg GP Stara Gradiška.

Dakle od novog mosta, novog GP u Hrvatskoj zajedno s malim izgrađenim dijelom autoputa i s ovim priključkom do magistralne ceste uštedjelo bi se bez da se gradi nastavak autuputa do napl. kućica Okučani. To jest, taj dio može malo i čekati i polako se graditi dok se ne vidi šta će se raditi sa napl. kućicama u Okučanima, izmještati ili prilagoditi.

Postojeća cesta kroz selo Novi Varoš do napl. kućica poslužila bi neko vrijeme kao alternativa. Obišla bi se sela Gornji Varoš, Uskoci i Stara Gradiška. Što opet za početak nije tako loše. Ovo je samo moje razmišljanje ma da moguće da se i ostvari.
Čvor je sjevernije. Ovdje gdje si ga nacrtao će biti granični prijelaz.
_klotoida_ no está en línea   Reply With Quote
Old June 15th, 2012, 02:03 PM   #6656
gagaism
Registered User

Likes (Received): 8

Quote:
Originally Posted by Pavle4488 View Post
Доле је скоро сваки ћирилични знак ишаран, о чему причамо?

Мени се свиђа српско(ћирилично)-енглеска варијанта. Ко не зна српски, зна енглески.
mislim da engleski trebamo izbaciti i staviti samo natpise путарина i cestarina
ovo exit pišemo samo mi u zemljama ex-yu
gdje god dalje odeš svatko svoj jezik gura i to je to (i najbolje je tako)
odeš u italiju, piše samo Uscita, u
odeš u švicarsku u njemački kanton piše ti samo na njemačkom ausfahrt
kad u toj istoj državi odeš u talijanski kanton piše samo Uscita
u francuskim kantonima samo Sortie

švicarska isto ima tri jezika ali pišu natpise samo na jednom jeziku, nigdje engleskog nema u tim ravnopravnim zapadnim zemljama

hajd, obzirom da mi imamo taj zakon o ravnopravnosti nek stoji kao dva natpisa, ali još pisati na engleskom je čisto bacanje novca jer povećava cijenu takvih natpisa
na kraju krajeva, stranci poznaju dobro prometne znakove, znaju skontati i bez slova šta je izlaz
kako naš narod kada ode negdje u europu
gagaism no está en línea   Reply With Quote
Old June 15th, 2012, 02:12 PM   #6657
BLZG
Registered User

BLZG's Avatar

Ako je čvor sjevernije od kanala Strug, opet ova opcija o kojoj pričam nije nemoguća.

Last edited by BLZG; June 15th, 2012 at 03:41 PM.
Old June 15th, 2012, 02:36 PM   #6658
ww87
Registered User

Likes (Received): 72

Jeste sjevernije, byM4k5 je već nekoliko puta postavljao ovaj plan.

ww87 no está en línea   Reply With Quote
Old June 15th, 2012, 02:41 PM   #6659
BLZG
Registered User

BLZG's Avatar

Znam da je postavljan taj plan ali nisam ga na brzinu uspio pronaći. Maknuo sam svoju crtanu kartu jer si sada objavio tačan plan.

Znači južno od sela Novi Varoš a sjeverno od kanala Strug.

Dakle sad se tačno na karti vidi. Dio od novog mosta preko tog priključka na magistralu južno od Novog Varoša je najbrže izgraditi. S tim da ovaj dio do napl.kućica Okučani može i pričekati.

Last edited by BLZG; June 15th, 2012 at 03:42 PM.
Old June 15th, 2012, 05:21 PM   #6660
tooljan
Registered User

tooljan's Avatar

Likes (Received): 3

Да ли се ово покушава Интегралу намакнути посао?

http://www.nezavisne.com/posao/privr...ju-145545.html

Quote:
Na autoputu Banjaluka -Doboj angažovati i domaću kompaniju

Srna - 15.06.2012 16:00

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar DŽombić očekuje da će na izgradnji autoputa Banjaluka -Doboj biti angažovana i neka od domaćih kompanija.

On je novinarima u Banjaluci rekao da se među 10 kompanija sa tenderskom dokumentacijom nalazi i jedna domaća firma.

"Ukoliko na međunarodnom tenderu za gradnju autoputa Banjaluka-Doboj pobijedi neka od stranih kompanija,očekujem da će angažovati i neku od domaćih firmi bilo kroz kooperantski ili partnerski odnos", kaže on.

DŽombić je naveo da je u pregovorima sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj /EBRD/ postignuto da se u raspisivanju opštih uslova tendera ne koriste maksimalni standardi.

"Uspjeli smo da smanjimo te opšte uslove kako ne bi bio eliminisan domaći konzorcijum ako bi se javio. Inače, standarni uslovi tendera su takvi da se ne može primijeniti preferencijalni tretman domaćih izvođača radova“, naglasio je DŽombić.

U julu bi trebalo da budu potpisani ugovori sa izvođačima radova za dionicu autoputa Prnjavor – Doboj, dužine 36 kilometara, dok bi radovi trebalo da počnu tokom ljeta.

Od Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ obezbijeđen je kredit od 150 miliona evra za dionicu Prnjavor – Doboj. U toku su pregovori za drugu dionicu autoputa puta.

Cijela dionica autoputa Banjaluka – Doboj, dužine 72 kilometra, biće finansijski zatvorena do kraja godine, a rok izvođenja su tri godine od početka radova.

Reply

Tags
Српска, аутопут, аутопутеви, инфраструктура, путеви, саобраћај, транспорт, e-661, highways, infrastructure, infrastruktura, motorways, roads, srpska, transport, transportation

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules