|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#6641 |
|
Registered User
Likes (Received): 111
|
s tim da je BC jeftinija priicno, tako da jeste moguce da se izgradi za 20miliona 9km
|
|
|
#6642 | |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Quote:
Kako onda Hrvati planiraju potrositi 80 miliona na to, odnosno, skoro duplo vise? Mozda u ovih 80 ulazi i cijena mosta od 30 miliona? Koliko je brza cesta jeftinija od autoputa, ako se pod brzom cestom podrazumijeva autoput bez zaustavnih traka i ako se radi o relativno kratkoj dionici od 9 km? Pretpostavljam da bi usteda bila znacajna da se radi o duzoj dionici, ali ne vjerujem da ce se ovdje puno ustediti ako izbace dvije zaustavne trake od 2,5 metara. I na brzoj cesti moraju napraviti (nesto krace) nadvoznjake, denivelisane raskrsnice - petlje, mostove, nasipe, podlogu, noseci i zavrsni sloj sloj afalata... |
|
|
|
|
|
|
#6643 | |
|
Registered User
|
Quote:
Ma da je iz 2006. pročitajte malo Arheološki lokaliteti na brzoj cesti Stara Gradiška-Okučani-Virovitica http://hrcak.srce.hr/file/14140 Last edited by BLZG; June 14th, 2012 at 02:24 PM. |
|
|
|
|
|
|
#6644 | |
|
Registered User
Likes (Received): 72
|
Quote:
Али реално, ништа се ту још не зна шта ће Хрвати градити са своје стране. Можемо само и даље овако да нагађамо. ----------------------------------------------------------------------------------- Него, ево јутрос информација о километарској гужви на наплатни у Јошаници. Ако је тамо ПГДС око 11000 возила и гужве су, шта онда очекивати код нас кад крене наплата у Гламочанима, ако знамо да је 2008. год. ПГДС на дионици БЛ-Клашнице био 23000 возила, данас можда и близу 30000 возила дневно!? |
|
|
|
|
|
|
#6645 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
#6646 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
ha ha
pogotovo murija!!!
|
|
|
#6647 |
|
Maks
Likes (Received): 18
|
Vijadukt prije sat...
Putevima Srpske: Autoputevi, Putevi, Banjaluka - Gradovima Srpske: Novi Grad, Doboj, Teslić, Kozarska Dubica Ex-Yu: Zagreb i Beograd (HR) Koncerti: Metallica@BG, Slayer@ZG, IQ Music@BG Evropa: Gardaland Ja najviše volim modernu arhitekturu. A vi? - Pozed by M4k5 |
|
|
|
|
|
#6648 |
|
Maks
|
Glamočani prije sat...
Putevima Srpske: Autoputevi, Putevi, Banjaluka - Gradovima Srpske: Novi Grad, Doboj, Teslić, Kozarska Dubica Ex-Yu: Zagreb i Beograd (HR) Koncerti: Metallica@BG, Slayer@ZG, IQ Music@BG Evropa: Gardaland Ja najviše volim modernu arhitekturu. A vi? - Pozed by M4k5 |
|
|
|
|
|
#6649 |
|
Registered User
|
meni zaista nije jasno sta oni tu rade
|
|
|
#6650 |
|
Maks
|
Asfaltiraju.
|
|
|
|
|
#6651 |
|
Registered User
|
i naizad nivelišu one šahtove, moraju se obilaziti kao na slalomu, a na onom betonu drnda kao kad vozim po makadamu... valjda im je neko skrenuo pažnju na to pa sad asfaltiraju...mada je meni i dalje nelogično da kad se ide na aerodrom moraš platiti putarinu, gdje sam god bio u većim gradovim nema putarine do aerodroma, logično bi bilo da je naplata tek poslije mahovljanske petlje...
|
|
|
|
|
|
#6652 |
|
Registered User
|
Logično je da se AP do aerodroma ne naplaćuje. Ali ovdje se radi o specifičnim uslovima. Treba nekako početi izvlačiti lovu od putarine za to malo autoputa,a što više skraćuješ zonu naplate, manji prihodi. Drugo, taj aerodrom ima jako malo letova i jako malo putnika, bar za sada. Kad se izgradi cijela mreza autoputeva i kad prodje neko vrijeme i aerodrom zaživi onda se i zona naplate može korigirati.
|
|
|
|
|
|
#6653 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
#6654 |
|
Registered User
|
Predviđeni autoput od novog mosta na Savi do napl. kućica Okučani, uključuje i jedan priključak južno od sela Novi Varoš.
Dakle od novog mosta, novog GP u Hrvatskoj zajedno s malim izgrađenim dijelom autoputa i s ovim priključkom do magistralne ceste uštedjelo bi se bez da se gradi nastavak autuputa do napl. kućica Okučani. To jest, taj dio može malo i čekati i polako se graditi dok se ne vidi šta će se raditi sa napl. kućicama u Okučanima, izmještati ili prilagoditi. Postojeća cesta kroz selo Novi Varoš do napl. kućica poslužila bi neko vrijeme kao alternativa. Obišla bi se sela Gornji Varoš, Uskoci i Stara Gradiška. Što opet za početak nije tako loše. Ovo je samo moje razmišljanje ma da moguće da se i ostvari. Uploaded with ImageShack.us Last edited by BLZG; June 15th, 2012 at 03:39 PM. |
|
|
|
|
|
#6655 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#6656 | |
|
Registered User
Likes (Received): 8
|
Quote:
ovo exit pišemo samo mi u zemljama ex-yu gdje god dalje odeš svatko svoj jezik gura i to je to (i najbolje je tako) odeš u italiju, piše samo Uscita, u odeš u švicarsku u njemački kanton piše ti samo na njemačkom ausfahrt kad u toj istoj državi odeš u talijanski kanton piše samo Uscita u francuskim kantonima samo Sortie švicarska isto ima tri jezika ali pišu natpise samo na jednom jeziku, nigdje engleskog nema u tim ravnopravnim zapadnim zemljama hajd, obzirom da mi imamo taj zakon o ravnopravnosti nek stoji kao dva natpisa, ali još pisati na engleskom je čisto bacanje novca jer povećava cijenu takvih natpisa na kraju krajeva, stranci poznaju dobro prometne znakove, znaju skontati i bez slova šta je izlaz kako naš narod kada ode negdje u europu |
|
|
|
|
|
|
#6657 |
|
Registered User
|
Ako je čvor sjevernije od kanala Strug, opet ova opcija o kojoj pričam nije nemoguća.
Last edited by BLZG; June 15th, 2012 at 03:41 PM. |
|
|
|
|
|
#6658 |
|
Registered User
Likes (Received): 72
|
Jeste sjevernije, byM4k5 je već nekoliko puta postavljao ovaj plan.
|
|
|
|
|
|
#6659 |
|
Registered User
|
Znam da je postavljan taj plan ali nisam ga na brzinu uspio pronaći. Maknuo sam svoju crtanu kartu jer si sada objavio tačan plan.
Znači južno od sela Novi Varoš a sjeverno od kanala Strug. Dakle sad se tačno na karti vidi. Dio od novog mosta preko tog priključka na magistralu južno od Novog Varoša je najbrže izgraditi. S tim da ovaj dio do napl.kućica Okučani može i pričekati. Last edited by BLZG; June 15th, 2012 at 03:42 PM. |
|
|
|
|
|
#6660 | |
|
Registered User
Likes (Received): 3
|
Да ли се ово покушава Интегралу намакнути посао?
http://www.nezavisne.com/posao/privr...ju-145545.html Quote:
|
|
![]() |
| Tags |
| Српска, аутопут, аутопутеви, инфраструктура, путеви, саобраћај, транспорт, e-661, highways, infrastructure, infrastruktura, motorways, roads, srpska, transport, transportation |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|