|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#41 | |
|
I own a PC computer
Likes (Received): 1072
|
Quote:
|
|
|
|
#42 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
exactly ! Moreover, in that place where there is a high density of historic buildings, the bridge would block the whole view on the nicely knitted historical urban tissue. I think it would make sense to build that in open spaces, over rail-roads or between blocky neighborhoods, while in this particular case an underground passage should be considered IMO.
|
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Registered User
Likes (Received): 3
|
Quote:
Acum, noua obsesie a urbanistilor este sa creeze aceste spatii din piatra seaca, doar ca nu prea le iese. E simplu sa transformi orice intersectie intr-o piata, zona pietonala prin definitie, apoi sa te doara'n paispe de problemele de trafic create. Problema e ca domnii urbanisti tin mortis sa transforme in piete publice exact acele zone care nu vor putea fi niciodata astfel, doar pentru ca se afla fix in mijlocul orasului. Nimeni nu se uita la acele zone aflate tot in centru, care momentan sunt niste maidane parasite, ca de ex. zona cuprinsa intre Bd. Unirii - Octavian Goga - Traian si Mircea Voda ori zona de langa Casa Radio, unde ma indoiesc ca se va mai face faimosul mall. Ambele sunt cat de cat centrale si pot fi transformate in piete unde pot fi organizate concerte si alte nebuneli... ![]() ![]() ![]() http://altblogromanesc.blogspot.com/ |
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Moderator
Likes (Received): 63
|
Din pacate, zonele propuse sunt moarte. Napadite de tigani, la mama dracu' de centrul adevarat, prost deservite de transportul in comun si inconjurate de o arhitectura naspa rau, comunista si de prost gust langa maghernite tiganesti.
Orice propunere de piatete trebuie sa fie pe axa Romana-Universitate-Unirii, centrul adevarat al orasului. Piata Palatului Regal (Revolutiei) este zona visata de mine ca piata pietonala. Nu incurca traficul fiind o parcare imensa si este deja folosit in scopul mentionat mai sus. |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Moderator
Likes (Received): 36
|
Pai da dar investind in acele zone napadite de tigani mizerie etc. le cureti le dezvolti si apoi vor putea aparea si investitorii. Arhitectura proasta poate fi inlocuita daca zona are potential, poate acele maghernite vor fi cu timpul inlocuite de cladiri noi , care sa se imbine frumos cu restul zonei.
|
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Registered User
|
Quote:
Trebuie "inviorate" cartierele conexe centrului, si realizat un "multi-centru". Asa est cazul la Paris (unde ai vre-o 9 sau 10 cartiere centrale foarte animate, fiecare cu caracter propriu), la Lisabona (idemp, in cele trei cartierele centrale : Alfama, Baixa, Rato...), la Londra... |
|
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Registered User
Likes (Received): 20
|
aand the story goes on!!!
thanks merceea! Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Registered User
|
Quote:
si toate taraganarile astea cu contestatii si procese. a, si sper ca pierde in instanta Proiect Bucuresti, nu vreau ca asa un proiect crucial pentru zilele noastre sa cada pe mana unui fost 'institut de proiectare' cu iz comunist! |
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Moderator
Likes (Received): 36
|
Se pare ca au analizat rezultatele programul de vara asta de free rent pentru biciclete; si cred ca in cazul in care ar construi un sistem calumea de piste de biciclisti cu legaturi si parcari pentru biciclete ar avea mare succes, ar fi pline pistele de biciclisti de toate varstele. Si renuntand la parcarile pe strazi (care vor deveni pentru pietoni si biciclisti) s-ar putea implementa sistemul : parchezi in parcarea de la Universitate , Piata Revolutiei , Edgar Q , iti inchiriezi bicicleta si iti faci treaba prin tot centrul, apoi o lasi inapoi iti iei masina (sau metroul) si pleci. Deja am impresia ca visam, imi vine greu sa cred ca asa ceva se va intampla in viata reala.
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Registered User
Likes (Received): 73
|
daca Oprescu da drumul la proiectul asta imi retrag toate acuzele asupra lui si-mi cer si scuze in fata unor anumiti forumisti SSC!!!
|
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Registered User
|
Quote:
! Sper din tot sufletul sa piarda, sa se duca la fund monopolul lor pentru comenzi mari de la stat (avand legaturi stranse cu celelalte structuri administrative de pe vremea raposatului) si sa fie constransi de concurenta sa se reformeze!
|
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Registered User
|
parca ei construiesc biblioteca nationala . asta cam spune tot
|
|
|
#53 |
|
Registered User
|
exact! lasa ca le ajunge cat au papat din proiectul ala!
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Andrei Popescu
|
eu as vrea sa vad cum arata strategia pentru ca deocamdata s-a prezentat public doar o serie de randari si un pic de text care poate sa insemne orice...nu sunt impotriva unei astfel de strategii, dar vreau sa stiu concret ce contine, daca exista acele proiecte sau daca deocamdata s-au rezumat la randari...tot cautand informatii am mai gasit si asta, http://www.ziaruldeinvestigatii.ro/a...-sorin-oprescu, dar iarasi nu e nimic concret prezentat...fiind un proiect public ma astept ca informatiile sa fie publice
|
|
|
#55 |
|
Moderator
|
Eu sper sa nu se realizeze podul propus de TUB la intersectia Academiei/Regina Elisabeta, pentru ca nu mi se pare potrivit in spatiul propus (arhitectura veche etc) si dimensiunea proiectului ar obtura cladiri valoroase.
Insa una din propunerile "incubator de afaceri" care include cladirea abandonata a Bancorex-ului de pe Calea Victoriei mi se pare excelenta, folosirea unei cladiri de calitate care acum e toaleta publica pentru vagabonzi. |
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
#57 | |
|
Andrei Popescu
|
Quote:
, ar fi de analizat si cine sunt firmele care au propus proiectul ...daca e vorba de o strategie atunci sa lasam la o parte randarile si sa vorbim de viziune,misiune, obiective, politici, programe, niste analize ale existentului etc...asa as lua si eu o propunere de pe blogul meu, as mai aranja-o un pic si m-as duce la primarie sa-mi dea niste bani pe "strategie" (macar cateva mii ar fi de ajuns)
www.ideiurbane.ro Last edited by idei urbane; November 16th, 2010 at 05:03 PM. |
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Moderator
|
![]() ![]() eu nu sunt de acord di. Principiu cu podul ala pietonal. Am mai vazut randari, mi se pare urat, inghesuit si nepotrivit in zona. Iar la incubqtor de afaceri ma bucuram de refolosirea unei cladiri goale. Nici mai mult nici mai putin...
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Andrei Popescu
|
am inteles doar ca vroiam sa pun accentul pe aceasta lipsa a informatiilor care vad ca si in cazul unor initiatori privati este cronica...daca tot apari pe piata cu un proiect care ar trebui sa refaca spatiul public nu ar fi frumos ca 'beneficiarii" sa stie si sa-si poata exprima parerea? pana la urma deocamdata ne putem pronunta fara a avea o idee clara despre ce se vrea
|
|
|
#60 |
|
Registered User
|
Cine sunt beneficiarii ? Ca daca imi raspunzi cu majoritatea - ea - majoritatea - vrea biserici, moaste, manele, caprioare si sosele suspendate etc. Eu as prefera ca sa fie intrebati arhitectii romani si mai ales internationali. |
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|