|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Путеви Изградња путева / Road infrastructure |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#141 |
|
Vuk sa Ontarija
Likes (Received): 262
|
Djerdapska magistrala:
|
|
|
|
|
|
#142 |
|
Registered User
Likes (Received): 106
|
kako debil vozi! vise je u lijevoj traci nego desnoj.
Put je na mnogim dionicama los, a osim srednje linije oznake su katastrofalne tj. ni nema ih, ni jedan znak, bocne linije ne postoje, nista. Tuneli su tek strava i uzas!
|
|
|
#143 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Priroda je fenomenalna, ali se vidi da je put u lošem stanju... Nego, gde je saobraćaj?
|
|
|
#144 |
|
0,6
Likes (Received): 2
|
Au kakva priroda, ko u prašumi, predobro!
|
|
|
#146 | |
|
highways and roads
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#147 |
|
Citizen of Europe
Likes (Received): 1
|
Vrlo često idem Đerdapskom magistralom. Prvenstveno zbog prirode. Iako je put na nekim delovima jako loš, isplati se vožnja tim putem.
Glavni problem ove deonice su nesanirana brda od odrona. Taj put je pravljen u drugoj polovini 80ih i kada je trebalo da se odradi finiš, zemlja se raspala, a ironično, zemlja na ovoj deonici pravi najveći problem. Kada bi se to saniralo i sredila signalizacija i asfalt, ovaj put, u skladu sa svojom namenom i protokom vozila, nema apsolutno nijednu manu. P.S. Problem je Golubačka tvrđava kroz koju prolazi saobraćaj, ali koliko sam čuo postoji neki plan za izmeštanje saobraćaja, ali nikako da vidim neki konkretan projekat na internetu. |
|
|
|
|
|
#148 |
|
Registered User
Likes (Received): 106
|
kad bi...
|
|
|
#149 |
|
Strogi Strojar
|
Djurizmo to je u sklopu rekonstrukcije tvrdjave,kada se to bude radilo valjda ce probiti tunel da ne bi isao put tuda.Ko sto kazes projekta nema.
|
|
|
#150 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
Imas u ovom videu na jednom frejmu kako bi to trebalo da izgleda. Projekat se jos uvek radi.
Link: http://vukovisadunava.com/dunav-kroz...backe-tvrdave/ |
|
|
|
|
|
#151 | |
|
highways and roads
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#152 | |
|
zloderator
Likes (Received): 19
|
Quote:
napokon ce i ova magistrala biti obnovljena, a najvise me raduje sto ce biti prosirena
|
|
|
|
#153 | |
|
highways and roads
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#154 |
|
Registered User
Likes (Received): 30
|
Magistralni put M-25 Niš-Priština
Od svih gradova koji muku muče sa saobraćejem zbog nepostojanja obilaznica, možda je u najgoroj situaciji Prokuplje. Ne samo što magistralni put prolazi kroz čitav grad i kroz sam centar grada već je magistralni put zapravo i glavna gradska ulica. Kamioni, šleperi, automobili, sve to prolazi kroz sam grad. Svakodnevno je saobraćaj u kolapsu. U novom delu grada postoje 3 trake ali najveći deo glavne gradske ulice je projektovan još u tursko vreme, širine 5 metara. Uz sve to u samom centru su dve nerešive raskrsnice koje su zaista ušle u udžbenike. Za jednu od njih se planira izgradnja kružnog toka, ali je sve dosta komplikovano i nikako da se krene sa tim. A pokušaj da se problem reši semaforima je doveo do kolapsa i od toga se odustalo. Prokuplje je inače smešteno u jednoj rupi, slično kao Užice i ko je bio u Prokuplju video je da bukvalno ne možete otići iz jednog u drugi deo grada, a da ne koristite glavnu ulicu. Čitav grad od 30.000 stanovnika funkcioniše preko jedne ulice koja je uzgred i magistralni put. Za 3 kilometra kroz sam grad treba vam 10-15 minuta. Ponekad je nemoguće uključiti se iz sporedne ulice u glavnu. Deo glavne ulice je 2006 godine zatvoren za saobraćaj i pretvoren u pešačku zonu, lepo sređen, popločan, a tadašnja studija je pokazala da dve paralelne ulice mogu da prihvate saobraćaj, ali se sada ispostavlja da baš i nije tako i da su gužve velike. Inače ko je imao priliku da prođe kroz Prokuplje, taj najbolje razume sve u vezi ove priče. Obilaznica je projektovana još osamdesetih godina, ali nikada započeta. Projekat je prošle godine išao na doradu u JP Putevi Srbije i zvanično je usvojena trasa koju možete videti na slici. Dužina je 7.9km S obzirom da je teren jako težak i cena će biti teška. Potrebno je izgraditi i nadvožnjak od više stotina metara, to je ovo zeleno na slici. Sve ovo iznad grada je brdo, pa da bi se dobili privatljivi nagibi neizbežni su veliki zemljani radovi, put će uglavnom biti u useku. Svi planski akti su usvojeni, plan detaljne regulacije i radovi mogu da počnu. A kada će početi ne zna niko, a i da počnu kada će biti završeni to tek ne zna niko, s obzirom na težak teren i cenu možda i nikad. To naravno nije smetalo čika Mrkonjiću da najavi u februaru 2009 da će u toj kalednarskoj godini biti završena obilaznica oko Prokuplja, a tada ni projekat nismo imali ![]() ![]() Ako nekog zanima može još o ovome da pročita u članku koji je izašao baš tada kada nas je Mrkonjić slagao ![]() http://www.politika.rs/rubrike/Srbij...kuplju.lt.html |
|
|
|
|
|
#155 |
|
Maks
Likes (Received): 18
|
Hoće li moći proći ova trasa bez tunela? Vidim da je na zapadnom dijelu trase neko brdašce od +100 m nadmorske visine.
Putevima Srpske: Autoputevi, Putevi, Banjaluka - Gradovima Srpske: Novi Grad, Doboj, Teslić, Kozarska Dubica Ex-Yu: Zagreb i Beograd (HR) Koncerti: Metallica@BG, Slayer@ZG, IQ Music@BG Evropa: Gardaland Ja najviše volim modernu arhitekturu. A vi? - Pozed by M4k5 |
|
|
|
|
|
#156 |
|
Registered User
|
Projekat iz osamdesetih je predviđao i tunel, ali koliko sam čuo ovaj novi projekat ne predviđa tunel. Inače živo me interesuje kako će rešiti situaciju što se tiče trase. Prošao sam ta brda biciklom nije ni malo najvno. Nije neki veliki problem uspon (istočna strana je relativno pitomija), ali kada krene spustanje to je jako veliki nagib. Naročito na tom delu gde je predviđeno da se obilaznica uključi na postojeći magistralni put.
|
|
|
|
|
|
#157 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Obilaznica Prokuplja
Nema tunela, ali zato mostova...
LInk za Google Earth... https://rapidshare.com/files/2973954643/prokuplje.kml |
|
|
|
|
|
#158 | |
|
highways and roads
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#159 | |
|
Registered User
|
Quote:
Poseban problem je kretanje tih šlepera u koloni od po 5-10 i onda bukvalno nastaje potpuni kolaps u gradu. Nije zgodno ni na otvorenom putu, naročito gde ima uzbrdica, jednostavno ne gine vam da se vučete iza njih sa 30 na sat. Ne znam da li je zakonom propisano ali mislim da postoji određeno rastojanje koje moraju da drže šleperi i veliki kamioni ako se kreću u koloni da bi bilo obezbeđeno nesmetano preticanje od strane drugih učesnika. |
|
|
|
|
|
|
#160 |
|
Registered User
Likes (Received): 10
|
Forest dal ne znaš možda da li te kamiondžije plaćaju i registraciju ili im se samo zamene tablice na prelazu?
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|