|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#61 |
|
Moderator
Likes (Received): 63
|
Adevarul e ca daca se poate, de ce nu?
Mai adauga calitate a zonei. Oricum office pe malul Dambovitei poate sa fie spectaculos, daca se vrea: exemplu Semaparc
|
|
|
#62 | |
|
Registered User
Likes (Received): 360
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
Moderator
Likes (Received): 36
|
wow, superb proiectul;
Asta cu barcutele tehnic e plauzibila, eu stau intr-un bloc care se vede in prima randare, si pe diagonala fata de Dambovita cu noul proiect sunt deja niste debarcadere facute de Ceausescu, Dambovita este destul de lata si adanca ca sa permita vaporase de transportat 10-15 persoane , ca sa nu mai vorbesc de barcute de agrement , bineinteles toate electrice ca nu mai avem nevoie de poluare in plus; - Exista ambarcatiuni electrice care ating viteze considerabile , si au autonomie de 9-10 ore , de 4 pana la 12 persoane , bineinteles complet ECO, am avut ocazia sa le testez , s-ar preta perfect pentru adancimea si latimea Dambovitei, - Mie mi se pare plauzibil o Dambovita navigabila din zona Bibliotecii Nationale (cea noua) - Unirii unde este foarte lata , pana la Podul Mihai Bravu; Sunt vreo 2 poduri , dar suficient de inalte ca sa poti trece pe sub ele cu astfel de barci, problema ramane acele minihidrocentrale (nu stiu ce rol au si cum se cheama) care blocheaza practic cursul apei , lasand-o sa curga printr-o minicascada. - Ar fi interesant pe termen lung (pentru ca toata zona are potential pentru constructii noi si destul de inalte 10 -25 de etaje) un transport in comun cu 4 statii 1 Unirii (Biblioteca National) 2 Marasesti ( Camera de Comert) 3 Timpuri Noi ( Noile birouri si rezidentale Ikea) 4 Mihai Bravu (Asmita Gardens si ce o sa ma apara pe acolo) Cu ocazia asta s-ar creea o zona super interesanta unde s-ar dezolta si terase , restaurante , magazine , practic ar deveni o noua axa comerciala , moderna si inedita pentru Bucuresti. Pe termen mediu-lung ar fi realist. (15-25 de ani) |
|
|
|
|
|
#64 |
|
Moderator
|
@tazz
Acele hidrocentrale sunt de fapt o miniserie de lacuri. Dambovita de fapt nu este un rau (si are fluxul destul de scazut- uite-te in pozele istorice sa vezi cat de mica este Dambovita), si prin acele baraje, se mentin o serie de lacuri comunicante, asigurandu-se o latime si adancime mare, fara a se consuma prin debit multa apa, pentru ca nu este. De aceea, orice proiect de navigatie pe Dambovita ar trebui sa fie facut doar din baraj in baraj. Ceea ce nu neaga proiectul, doar il transforma: din vaporase in barci vaslite. Mai ales cu un debarcader ceva mai mare la Biblioteca Nationala se poate amenaja ceva foarte frumos.
|
|
|
#65 |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
@ Le Clerk
din pacate de 2 saptamani nu mai stau in zona. Am trecut totusi in seara asta prin zona si nu prea erau mari schimbari. Postul acela de transformare abandonat din centrul terenului a ramas inca in picioare, incepe sa devina un imens perete de graffity.Vechea fabrica Timpuri Noi a ramas inca in picioare, chiar daca nu mai are acoperis, iar casa de la Splai, desi e baricadata la nivelul de jos e raiul boschetarilor noaptea. Sper sa apara lucrari in curand. app de high-rise. Au intrat in linie dreapta cu constructia noului camin al Universitatii Titu Maiorescu. Din pacate este un paralelipiped dreptunghic imbracat in alucomb si cu o extensie intr-o maghernita. Poate sa ne ajute tazzmaniadodo cu niste imagini din zona. Poate facem in weekend un photo shooting al proiectelor u/c din zona. |
|
|
|
|
|
#66 |
|
Moderator
|
O sa incerc zilele viitoare sa fac niste poze la acea extensie , si la Timpuri Noi desi nu e nimic prea deosebit. @AndreiB Apropo de proiectul cu Dambovita cu barci electrice: Asta ar fi harta : ![]() Cu rosu statiile Cu verde sunt zone cu fabrici dezafectate , terenuri virane sau maghernite , care pot fi foarte frumos cumparate de investitori si transformate in proiecte de birouri , rezidentiale , retail ; Zona ar fi destul de diversificata avand si biblioteca si universitati ( 3 la Timpuri Noi) si rezidentiale , si birouri si magazine ) si fiind o zona centrala , deci potential foarte mare. Eu cred ca tehnic vorbind s-ar putea desfinta 2 baraje din acelea ( atatea sunt pe traseul descris de mine), si construi unul mai mare mai jos. Ar fi ceva deosebit si unic pentru Bucuresti si Romania, si bataia de cap nu e chiar atat de mare. |
|
|
|
|
|
#67 |
|
Moderator
|
Mda, ai si tu dreptate. Ca sa nu mai zic ca ar putea fi si un transport in comun inedit pentru Bucuresti.
Nu e o idee rea, deloc, chiar. Si eu sunt convins ca daca dezvoltam zona cu succes, ar putea deveni o noua artera comerciala importanta a orasului, ceea ce e evident o veste buna.
|
|
|
#68 |
|
Registered User
|
Nu este nici o minihidrocentrala
![]() La regularizarea Dambovitei din anii '80, adica la transformarea ei din parau imputit in canal de irigatii, s-au construit 7 trepte pe tot parcursul Lacul Morii - Glina, care au ca rol regularizarea debitului. Anterior regularizarii, Dambovita inunda frecvent satele din aval cu dejectiile Bucurestiului, dat fiind ca toata canalizarea plus numeroase gunoaie erau deversate direct in Dambovita. Lacul Morii si Lacul Vacaresti aveau prin proiect rol de rezerva de apa, dar si de acumulari tampon pentru eventualele debite mari care ar fi putut inunda Bucurestiul si zonele din aval de Bucuresti. Cele 7 trepte regularizeaza curgerea prin oras, in asa fel incat nivelul apei sa ramana constant. Asta nu inseamna defel ca Dambovita in Bucuresti este formata dintr-o serie de lacuri Curgerea la trepte este continua, la debit mai mic sau mai mare, in functie de necesitati.
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Moderator
|
Pai si ar fi debit suficient sa se asigure curgere continua la nivel suficient cat sa se poate naviga de la Biblioteca pana la Timpuri Noi?
|
|
|
#70 |
|
Moderator
|
Na , si tu acuma , nu stiam cum sa o descriu , oricum mersi de informatii.
Am inteles rolul lor , dar intrebarea e pot fi regandite astfel incat sa se poata naviga pe Dambovita pe portiuni mai largi, cum a spus si Andrei : Biblioteca - Timpuri Noi -chiar Mihai Bravu as zice, pe deoparte Si Unirii - Izvor - Casa Radio (cu viitorul proiect de acolo). iar treptele astea de regularizare amplasate si configurate pentru a se putea naviga pe portiunile descrise mai sus. |
|
|
|
|
|
#71 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
Problema e că nu poți să forțezi prea mult nota cu Lacul Morii.
Mig-21 LanceR Tribute Basarab Flyover (completed and awesome) Lia Manoliu Arena (55,000 seats - completed) Cathedral of Redemption o.O (120m - U/C) Du'Myth: În numele canalului, al receiverului și a sfintei parabolice, DIGI! In the name of the channel, the receiver, and the holy parabolic, DIGI! SSC Romania poems (1, 2) and carol 1, 2 |
|
|
|
|
|
#73 |
|
Moderator
|
Adica? Explicati-mi si mie ca nu inteleg exact cum a fost cu regularizarea Dambovitei. Nu exista apa suficienta in Lacul Morii pentru a curge Dambovita in flux curent?
|
|
|
#74 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Ba da insa nu e ca la robinet. daca dai drumul la un debit mare de apa , trebuie sa astepti apoi pana se umple din nou , Dambovita fiind un rau cu un debit destul de mic. Tind minte acum vreo 8 ani ca era complet secat pe unele portiuni (nu stiu daca intentionat). Cat despre a asigura un tronson mai lung fara baraje , importanta e diferenta de nivel dintre barajul din amonte si cel din aval , pe Google Earth diferenta de nivel de la Piata Unirii la Timpuri noi e de 1 metru , cred ca ar merge.
|
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Registered User
|
Quote:
Regularizarea albiei si realizarea de lacuri rezervor, care sa duca la controlul inundatiilor, au fost planuri vechi ale Bucurestiului. Ceausescu a luat taurul de coarne prin '80, cand s-a inceput amenajarea actuala. Insa decizia de a ii da Dambovitei aspect de canal de irigatii, folosind exact tehnologia de la irigatii, a fost stupida. Practic in Bucuresti nu avem un rau care traverseaza o capitala europeana, ci avem un sant cu apa. Cele 7 trepte permit controlul nivelului apei in oras, in asa fel incat nivelul sa poata fii mentinut constant. Nu mai stiu exact, dar Lacul Morii are rezerva pentru cateva luni de curgere, asta presupunand ca Dambovita ar seca in amonte si n-ar mai alimenta lacul. Secarile ocazionale ale albiei Dambovitei sunt controlate si se fac cu scop de curatenie si lucrari de intretinere. Amenajarea in scop de promenada si navigatie cu barcute ar fi senzationala si face parte din proiectul initial. Din loc in loc exista inca din anii '80 debarcadere pentru acest scop. Unul este chiar la treapta de la Timpuri Noi. Insa proiectul n-a fost niciodata pus in practica |
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
Connaisseur
Likes (Received): 68
|
Ce mai e nou in zona?
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Registered User
Likes (Received): 181
|
Acest proiect il gasesc mai interesant decat 'cuburile' des intalnite la noi.
Din cate stiu eu zona e f. aglomerata, dar din fericire 'are metrou'. Stie cineva mai multe despre noul pod/pasj suprateran?! Apropo de Splaiul Unirii: am vazut niste poze cu Splaiul Unirii(strada) efectiv 'gatuit' in fata constructiilor Asmita Gardens. Ramane asa, stiut fiind ca pe acolo va trece 'poteca' noua strapungere spre A2?! |
|
|
|
|
|
#78 |
|
We are all pax.
Likes (Received): 84
|
Nu cred ca mai pot modifica acolo decat daca 'musca' din albia Dambovitei, treaba destul de costisitoare si inoportuna deocamdata. Momentan mi se par suficiente doua benzi de circulatie spre Centura Bucuresti.
|
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Reaching for the stars
Likes (Received): 6
|
Quote:
La Asmita se face un pasaj, e un trafic infernal. Bine, "mai infernal" decat inainte. Strapungerea noua pentru A2 nu are treaba cu Asmita. Dar nici n-are sens sa vorbim de strapungerea asta pentru ca nu se stie cand va fi facua.
On Sep 12, 2011, I took the decision to STOP posting infrastructure updates & pictures, comments or any other type of post on SSC. The decision is final and is long overdue. As a sign of appreciation and respect for the Romanian moderators and a few Romanian users, I will not edit all my 4100+ messages. I dedicate all the "work" I've done with passion on SSC to these handful of users. I will only continue to read SSC and be available for these users on PM. Thank you. |
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
We are all pax.
Likes (Received): 84
|
Nu cred ca le incurca. Imediat dupa intersectia cu Mihai Bravu, sensul spre CB al Splaiului se ingusteaza de la trei la doua benzi. Lucrul asta nu este valabil pe celalalt sens, unde de la podul Vitan avem trei benzi. Cred ca la asta se refera Goldmund. Altfel ai dreptate, acolo e si neplacerea temporara provocata de lucrarile la pasajul suprateran.
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|