daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Romania & Moldova > Development Forums > North–West Region

North–West Region » Cluj Metro Area | Baia Mare | Bistrița | Oradea | Satu Mare | Zalău

Reply

Thread Tools Display Modes
Old June 1st, 2011, 09:28 PM   #321
bgp
Registered User

bgp's Avatar

Likes (Received): 50

Scoala arata foarte foarte bine!
bgp no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old June 1st, 2011, 09:45 PM   #322
taviii
Registered User

taviii's Avatar

Likes (Received): 6

Da , acum arata bine , cel putin fata de cum a fost , a fost pur si simplu o ruina , acum arata numai bine !
Old June 1st, 2011, 09:49 PM   #323
taviii
Registered User

taviii's Avatar

Fosta judecatorie a baimari dupa renovare

Si acum are tot ceva functie de judecatorie sau ceva de genu in orice caz .
1

2
Old June 1st, 2011, 09:59 PM   #324
AndreiB
Moderator

AndreiB's Avatar

Likes (Received): 63

Pacat de cutia si teava de gaz, ca in rest arata bine.

Please complete my census of problems in Bucharest.
AndreiB no está en línea   Reply With Quote
Old June 1st, 2011, 10:16 PM   #325
taviii
Registered User

taviii's Avatar

Mda ) bine zici AndreiB , nu am bagat de seama pana acum , si culmea e ca e si la drum , tocmai la vedere )
Old June 1st, 2011, 10:23 PM   #326
AndreiB
Moderator

AndreiB's Avatar

Likes (Received): 63

Oricum imi place ce am vazut pe aici pe SSC. Vreau sa zic ca pentru mine SSC contribuie la dezvoltarea turismului intern. Am vazut Piatra Neamt, Slatina, Baia Mare, Oradea, Suceava, Alba Iulia, Arad, Sighetu Marmatiei etc si Timisoara cu exemple bune de vizitat, si au intrat in vizorul meu de turism intern pe viitor.

Keep up the good work!

Please complete my census of problems in Bucharest.
AndreiB no está en línea   Reply With Quote
Old June 1st, 2011, 10:45 PM   #327
taviii
Registered User

taviii's Avatar

Hotel Mineru

Da asa e AndreiB , daca ma crezi sau nu si eu sunt in situatia ta , de cand "hoinaresc" pe SSC am vazut cateva orase (in poze ma refer) care mi-ar place sa le vizitez si m-au impresionat din poze ... De exemplu Slatina , nu are orasul un centru vechi anume sau geva de genu , dar ca oras si ca aranjament e frumos , Alba Iulia cu cetatea , stiam ca e cetate acolo , dar nu mi-am imaginat chiar asa , si altele ... Asta inseamna ca totusi avem o tara frumoasa si nu cred ca poate nimeni nega asta !

Am o intrebare si pentru cei din Baia Mare , doar eu am observat , sau chiar se lucra in mod "alert" si la renovarea hotelului Mineru din centru vechi ? Am trecut de cateva ori pe acolo , si o data am vazut ca sa lucrat la acoperis , tocmai azi am trecut pe langa el si erau muncitori lucrau la zidarie , am vazut ca au pus ceva forme interesante pe cladire , deci eu zic ca in curand vom vedea si acea cladire in sfarsit renovata .
Pentru cei care nu stiu , Hotelul Mineru e cea mai "impunatoare" cladire din centrul vechi al orasului Baia Mare , care de ani buni e in renovare , dar nu sa lucrat mai deloc la ea , in toti acesti ani peste ea au fosta atarnate plase de protectie si asa a ramas , pana acum , caci vad ca se lucreaza bine la ea !
Aceasta e cladirea :
Old June 7th, 2011, 09:14 PM   #328
taviii
Registered User

taviii's Avatar

Stadion de 10.000 locuri la iesirea din Baia Mare

Quote:
Stadion de 10.000 locuri la iesirea din Baia Mare inspre Recea si un meci oficial al Nationalei Romaniei. In septembrie 2011 Romania - Luxemburg s-ar putea juca in Baia Mare. Mircea Sandu a promis ca aduce Nationala daca se face stadionul.

Autoritatile locale, in frunte cu primarul Catalin Chereches, sunt aproape decisi. Arena de pe Dealul Florilor nu merita alte investitii, astfel ca Primaria gandeste deja constructia unui stadion de 10.000 locuri, dotat la standarde europene, care ar urma sa fie amplasat pe zona libera dintre Baia Mare si Recea.

Acolo ar urma sa fie construit si terenul sintetic pentru antrenamente pentru care alesii locali au aprobat deja fondurile necesare. Una dintre posibilitatile luate azi in calcul este cooperarea cu o firma din Germania, care acceseaza fonduri europene si construieste astfel de baze sportive, caz in care contributia CL ar fi de doar 30%. Un stadion de 10.000 de locuri, cum isi doresc oficialii Primariei, ridicat pe structura metalica, ar urma sa coste in jur de 12 milioane de euro.
Sursa : CitynewsMM
S-o mai vad si pe asta !!
Old June 7th, 2011, 09:18 PM   #329
taviii
Registered User

taviii's Avatar

Spectacole in 3 D vizionate cu ochelari speciali, la Festivalul International de Teatru Atelier

Quote:
O noua editie a Festivalului International de Teatru Atelier va fi organizata in Baia Mare, in perioada 12-18 iunie. Trupele de teatru invitate la aceasta editie promit sa surprinda publicul cu reprezentatiile pregatite dar si cu alte evenimente culturale care vor fi cuprinse in program. In premiera mondiala, vor fi prezentate doua piese de teatru cu tehnologie franceza 3D, in una dintre reprezentatii vor juca actori, iar in cea de-a doua vor fi folosite marionetele. Tot pentru prima data in cadrul festivalului va avea loc un spectacol finlandez si piese de teatru combinate cu dans in care vor juca actori din mai multe localitati din tara.

Baia Mare va deveni, incepand de duminica, 12 iunie, capitala teatrului. Si asta pentru ca actori, regizori, dramaturgi, oameni de cultura din Franta, Finlanda, Ungaria, Japonia si Romania vor fi prezenti aici pentru o serie de spectacole de teatru inedite, prin intermediul carora se vor prezenta cele mai noi tendinte in dramaturgia, regia, scenografia si coregrafia secolului XXI.

Atractia editiei din acest an este de departe spectacolul 3D prezentat in premiera mondiala, care va putea fi vazut cu ochelari speciali.

“Avem aceste spectacole 3D care cu siguranta vor atrage atentia. Sunt si bine realizate de artistii francezi. Regizorul este roman, Radu Dinulescu, dar cei care au facut partea de video 3D sunt artisti din Franta”, a spus Radu Macrinici, director artistic.

De asemenea, la aceasta editie spectacolele de teatru oferite de actori din Timisoara, Arad si Gheorgheni vor imbina dansul cu imaginea. Tot pentru prima data la acest festival va urca pe scena si o trupa de teatru din Finlanda, alaturi de cele din Japonia, Ungaria si Romania

Programul festivalului mai cuprinde lansari de carte, o expozitie de arta plastica si un colocviu despre noile tehnologii in teatru.

Pe langa invitatii straini, publicul maramuresean se va putea bucura de prezenta unor regizori de renume, nominalizati si premiati la UNITER:
Alexandru Dabija, Radu Afrim, Vlad Massaci, Theodor Cristian Popescu,

Organizatorii si-au dorit in acest an un festival mai amplu, dar s-au confruntat din nou cu probleme financiare. Suma alocata manifestarii a fost cu mult mai mica decat la editiile precedente si a fost acordata din bugetul teatrului, care spera sa isi recupereze o parte din bani de la Consilul Judetean si Ministerul Culturii. Costul total al editiei din acest an se ridica la aproximativ 100.000 de lei.

“Am procedat asa cum se face de obicei. Am depus proiectul la Consiliul Judetean si asteptam rezultatul, sa vedem daca am fost selectionati si daca Consilulul Judetean va considera in anul acesta ca poate sa finanteze cu o suma pe care o considera suficienta, acest festival”, a explicat Marilena Frentiu, director general.

Toate aceste spectacole se vor desfasura la Teatrul Municipal, Teatru de Papusi, precum si la Casa Rusu din Baia Mare. Programul Festivalului International de Teatru Atelier, aflat la a 19-a editie se gaseste in ziarul electronic eMaramures.ro
Sursa : eMaramures.ro
Numai de bine
Old June 7th, 2011, 09:27 PM   #330
taviii
Registered User

taviii's Avatar

Tiganii din ghetoul Craica vor fi mutati incepand cu 1 noiembrie

Quote:
Primaria Baia Mare pregateste terenul pentru mutarea tiganilor de pe Craica, a celor din cartierul Ferneziu si de pe Valea Borcutului. Terenul, unde vor fi construite locuinte sociale de stricta necesitate, a fost identificat in cursul zilei de luni, 6 iunie, insa primarul municipiului s-a ferit sa dea locatia exacta.

“Ieri am identificat terenul, dar nu-mi cereti sa va spun unde este acest teren. Terenul pe care primaria il detine acolo este limitat, undeva la 2-3 hectare si trebuie sa mai achitizionam. Daca mergem pe o achizitie, oamenii de acolo vor creste pretul, si nu-mi doresc acest lucru. Ca sa evitam acest lucru, vom face un lucru unic in municipiul Baia Mare, adica vom face intr-un mod legal o deposedare pentru utilitate publica, in asa fel incat noi sa propunem o suma in raport cu evaluarea. Terenul este intr-o zona mai izolata a municipiului, dar acolo putem crea pana la 800 de unitati de locuit, astfel incat sa rezolvam si problema aceasta a comunitatii rome”, a spus Catalin Chereches.

Edilul orasului a precizat ca transferul acestora va incepe in jurul datei de 1 noiembrie, urmand ca mutarile sa continue pe masura ce locuintele vor fi construite.

“Va fi o chestiune esalonata, eu estimez ca pana la 1 noiembrie, deja primii sa fie mutati, in asa fel incat pana in primavara anului viitor sa avem lucrurile rezolvate. Pe masura ce construim, ii tot mutam”, a adaugat primarul.

Un lucru si mai incredibil in toata aceasta problema este acela ca Baia Mare a ajuns un centru de refugiati pentru tiganii din Europa. Astfel, la ultimul control facut de reprezentantii primariei, acestia au avut surpriza de a da peste o familie venita tocmai din… Bulgaria.
Sursa : ZiarMM.ro
Vlad HERMAN

Daca pana si din Bulgaria au ajuns tocmai pana in Baia Mare , atunci las-o naibii :-j , si tin sa mai precizez un lucru interesant , tigani baimareni , cu buletin , sau inscris ca fiind baimareni sunt undeva la 2000 la nr , dar circula zvonuri prin oras ca numarul real de tigani din oras e undeva la 10.000 ... Diferenta de la 2.000 pana la 10.000 o fac tiganii veniti din alte orase si judete precum Bistrita Nasaud , Salaj , Satu Mare , Bihor ... Dupa inceperea constructiei la aceste locuinte sociale , e vorba ca pe cei care nu au buletin de Baia Mare ii vor expulza de unde au venit .
Acum ma intreb eu , de ce tocmai in Baia Mare au venit atatia ????
Old June 7th, 2011, 10:07 PM   #331
status
Registered User

status's Avatar

Likes (Received): 199

Un posibil raspuns... lor le place unde sunt multi...
status está en línea ahora   Reply With Quote
Old June 7th, 2011, 10:16 PM   #332
taviii
Registered User

taviii's Avatar

Da , le place unde sunt multi , da multi sunt in toate orasele din tara ... Asa ca de ce vin tot mai multi tocmi la Baia Mare ?? .... Sa dea Dumnezeu sa ii expulzeze cat de repede din oras ...
Old June 7th, 2011, 11:22 PM   #333
Staude6
Registered User

Staude6's Avatar

Likes (Received): 13

Legat de Stadion. Dupa ce au investit atatia bani in consolidarea tribunelor unde sunt montate deja scaune si au aranjat cat de cat stadionul, eu zic sa procedeze cum a spus si Cristi Balaj: daca vrei ca stadionul sa poata desfasura si meciuri internationale, darami tribuna a 2-a (care e lipita de cimitir, practic asta e si problema pentru care nu se pot desfasura evenimente internationale) muti terenul cat iti permite pista de atletism (pe ambele patrti) pana aproape de tribune (ca si in anglia, ceea ce e foarte ok) si vi cu o tribuna a 2-a noua cu peste 10 metri mai incoace si nu mai ai costurile de constructie a unui stadion nou.
Staude6 no está en línea   Reply With Quote
Old June 8th, 2011, 08:10 AM   #334
taviii
Registered User

taviii's Avatar

Staude6 , pe langa acea tribuna mai trebuie o parcare cu un anumit numar de locuri (care langa actualul stadion nu ai unde sa o faci) , trebuie terenuri de antrenament , ar trebui o nocturna ... Is cam multe deja ... Nu e rea ideea cu un stadion nou , plus ca s-ar face usor si repede daca va fi pe structura metalica , la un pret zic eu destul de mic , doar 30% contribum noi baimarenii din suma totala . Dar mai bine faceau asta de la inceput , inainte sa se apuce de renovarea astuia vechi .
Old June 8th, 2011, 10:00 AM   #335
taviii
Registered User

taviii's Avatar

Primaria Baia Mare vrea sa reabiliteze blocurile din perimetrul Pietei Revolutiei

Quote:
Blocurile din perimetrul Pietei Revolutiei din Baia Mare vor fi reabilitate in cel mai scurt timp, acestea urmand a avea o noua fatada. Autoritatile locale vor suporta 90% din investitie, in timp ce restul va fi platit de locatari, care vor plati in functie de veniturile pe care le au.

Totodata, institutia baimareana are in plan si reabilitarea propriu-zisa a Pietei.

“Blocurile din perimetrul Pietei Revolutiei, de pana la intersectia Bulevardului Unirii cu Bulevardul Bucuresti, vor fi reabilitate. Vom intra cu un proiect in Consiliul Local pentru a stabili un mod de plata si de suportare a cheltuielilor, unde peste 90% din partea CL, iar restul, in functie de venituri, cetatenii. Unii vor avea de platit 2%, altii, cu venituri mari, maxim 10%, ca la sfarsitul acestui an sa avem Centrul Nou al orasului reabilitat.

De asemenea, tot in acest proiect, dar, in acest an doar in faza de proiectare, executia anul viitor, Piata Revolutiei va fi regandita cu tot cu fantana arteziana”, a afirmat primarul Catalin Chereches.

Sursa : ZiarMM.ro
Old June 8th, 2011, 10:10 AM   #336
taviii
Registered User

taviii's Avatar

Centru pentru copiii strazii in Baia Mare

Quote:
Judetul Maramures va avea in premiera un centru pentru copiii strazii. Acesta va fi amplasat in Baia Mare, pe strada Delavrancea, termenul de finalizare a lucrarilor fiind 31 august.

Directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures, Nicolae Boitor a declarat, pentru citynews.ro, ca la inceputul lunii septembrie va fi inaugurat oficial. Capacitatea centrului va fi de 12 locuri, fiind mai degraba un centru de tranzit pentru copiii strazii din judet.

Valoarea totala a proiectului este de 165.599 euro, din care contributia Consiliului Judetean este de 2%.
Sursa: CitynewsMM
Nu stiu ce sa zic ... 12 locuri .... pare cam putin .
Old June 8th, 2011, 11:33 AM   #337
Dingo25
Registered User

Dingo25's Avatar

Likes (Received): 2

Quote:
Originally Posted by taviii View Post
Da , le place unde sunt multi , da multi sunt in toate orasele din tara ... Asa ca de ce vin tot mai multi tocmi la Baia Mare ?? .... Sa dea Dumnezeu sa ii expulzeze cat de repede din oras ...
Tiganii au venit tocmai in Baia Mare pentru ca aici au primit protectie in ultimii 20 de ani de la clasa politica, pentru votul lor. De ce credeti ca tiganii de pe Craica, de pe Horia si din blocurile de langa Protectia Copilului, care zilnic comit furturi si talharii sunt inca in libertate? Pentru ca politicienii le-au facut "recomandari" procurorilor si celor din politie ca atunci cand vine o plangere la adresa tiganilor sa o musamalizeze. Daca ai ghinionul sa fi roman si comiti un furt, procurorii una doua iti trimit dosarul in instanta si incearca sa te condamne la inchisoare (lucru corect dupa parerea mea), dar daca esti tigan automat acest lucru e "circumstanta atenuanta" si in cazul lor se da celebra "amenda administrativa" pe care ei nu o platesc niciodata, desigur.

Si ca fapt divers, 90% din tiganii care "stationeaza" in Baia Mare, nu au domiciliul aici. Si ce vrea sa faca Chereches e o mizerie fara limite. Ce au facut tiganii ca sa primeasca locuinte sociale gratis? In orasul asta sunt mii de tineri casatoriti la care banii care ii castiga muncind cinstit de abia le ajung sa isi plateasca chiria. Aceste persoane chiar ar avea nevoie de locuinte sociale, nu tiganii care isi vor bate joc de ele si vor intra cu caii si gainile in apartamente, asa cum au facut si pe strada Horia. Daca Chereches chiar avea coloana vertebrala, facea ce s-a facut si in Sibiu si anume daca vre-un tigan (sau orice alt cetatean, ca sa nu ziceti ca sunt rasist) era prins ca sta ilegal pe spatiu public, a 2-a zi trebuie sa apara escavatoarele si mascati si sa evacueze pe cei care stau ilegal si sa darame cocioabele improvizate. Asa s-a facut in Sibiu acum cativa ani si acum nu mai vezi urma de tigan care sa stea ilegal acolo. Toti au plecat in orase gen Baia Mare care ii protejeaza si le permite sa stea si sa comita infractiuni fara sa fie deranjati de politie. Si cum anul viitor e an electoral, incep deja pomenile date tiganilor pentru voturi.
Dingo25 no está en línea   Reply With Quote
Old June 8th, 2011, 11:52 AM   #338
taviii
Registered User

taviii's Avatar

Ai mare dreptate Dingo25 , sunt protejati de clasa politica , doar ca nu toti au drept de vot , aia 90% care sunt veniti din alte locuri nu au drept de vot in Baia Mare , dar din moment ce tiganii baimareni au drept de vot si voteaza cu "cine li se spune" atunci clar ca o sa aiba si anumite "conditii" adica ceea ce ai spus si tu . Si in momentul in care tiganii baimareni au asa conditii , atunci se produce efectul asta de emigrare a tiganilor in Baia Mare sau vorba ta orse gen Baia Mare care ii accepta . Ce isi spun astia care vin aici ia uite aia fac ce vor acolo nu le spune nimeni nimic , hai mergem si noi , si asa se si intampla . Cat despre daramarea cocioabelor , de daramat le darama , locuinte sociale fac doar pentru tiganii baimareni , cei care nu sunt de aici ii expulzeaza !
Old June 8th, 2011, 10:33 PM   #339
Staude6
Registered User

Staude6's Avatar

Likes (Received): 13

50 de noi locuri de parcare in zona Dalia

50 de locuri de parcare vor fi date in folosinta in zona Dalia la finalul acestei saptamani. Lucrarile de pe bulevardul Traian au inceput acum mai bine de doua saptamani si vor fi gata in doar cateva zile, daca vremea va permite continuarea lor.

“Este vorba despre circa 50 de locuri de parcare, oblice, pe care le-am facut pe ambele parti ale bulevardului. Am renuntat la o parte din spatiul verde pentru ca am avut extrem de multe solicitari venite de la agentii comerciali din zona, care doreau sa aiba un loc in care clientii sa poata parca in voie”, a precizat citymanagerul Vasile Barbul.

sursa: http://www.citynews.ro/maramures/din...-dalia-121968/
Staude6 no está en línea   Reply With Quote
Old June 8th, 2011, 11:15 PM   #340
taviii
Registered User

taviii's Avatar

Nu stiam ce se intampla acolo , credeam ca schimba iar bordurile ) dar vad ca fac si acolo parcari ... B-dul Decebal e si el un mare santier tot pentru parcari , si locurile de parcare tot putine sunt si nu ajung , aici trebuie de gandit si la alte variante ...
Apropo de "cea mai impunatoare cladire din centru vechi" , despre care am vorbit la postul cu numarul 327 chiar e in renovare de ceva timp , astazi am vazut , in partea din fata a cladirii , fara parter , sa dat jos plasa de protectie , si trebuie sa spun ca cladirea arata zic eu foarte frumos , o sa revin in curand si cu ceva poze !!

Reply

Tags
baia mare, maramures, romania

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules