daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Romania & Moldova > Development Forums > North–West Region

North–West Region » Cluj Metro Area | Baia Mare | Bistrița | Oradea | Satu Mare | Zalău

Reply

Thread Tools Display Modes
Old November 4th, 2010, 06:07 PM   #121
taviii
Registered User

taviii's Avatar

Likes (Received): 7

Quote:
Iarasi avem niste desene frumoase...
La fel cum a fost si cu Gold Plaza )

Sponsored Links

Old November 4th, 2010, 06:16 PM   #122
taviii
Registered User

taviii's Avatar

Apropo de Gold Plaza , tocmai am venit de acolo , si eu unu sunt dezamagit ... Pe cat de interesant e pe dinafara atat de neinteresant e inauntru , plus ca e foarte foarte foarte MIC ... La parter abia sunt cateva magazine , ca in rest predomina Cora vreo 80-90% din parter e Cora , la etajul unu sunt haine , si acolo faci o roata si gata de vizitat etajul , la etajul doi e cinema city , ceva sali de jocuri , plus partea de mancare care e foarte foarte slaba , doar vreo 5-6 standuri pentru partea de mancare . Si cam atat cu Gold Plaza ...
Old November 4th, 2010, 06:57 PM   #123
adeiush
Registered User

Likes (Received): 0

nu era vorba ca doar o parte se deschide acum (aprox 50-60%) si ca restul se va deschide pe parcurs?
ar trebui sa fie comparabil cu Iulius Mall din Cluj ca suprafata inchiriabila - 30.000 mp pt. Gold si 37.000 pt. Iulius, care dupa parerea mea e destul de mare.

ce-a zis Dingo
Quote:
Originally Posted by Dingo25 View Post
Eu am o ruda care lucreaza la Inserv si mi-a aratat toate planurile care au fost de la inceput pana la realizarea proiectului (au fost 3 planuri total diferite)...Dar acestea se vor face deabia la anul, pentru ca anul asta toti muncitorii vor lucra in interior chiar si dupa deschidere. Se vor pune doar niste pereti falsi ca sa nu deranjeze clientii si in spatele lor se va lucra in continuare.
adeiush no está en línea   Reply With Quote
Old November 4th, 2010, 07:07 PM   #124
taviii
Registered User

taviii's Avatar

Da era vorba , dar acum din cate am inteles e 80% deschis sau se va deschide in cateva zile , si doar restu de 20% mai tarziu .... Am fost si in Iulius si sincer sa fiu pana am facut o tura acolo m-am plictisit , aici un doi am terminat , practic la parter sunt sa zicem 10 magazine , restu e doar Cora deci parterul e a lui Cora , la etajul 1 magazinele importante gen New Yorker , Lc Waikiki si altele , sunt foarte mari , de exemplu New Yorker e impartit in trei parti care fiecare parte ar putea face cate un magazin in parte , plus ca e si Domo si Altex care si alea is mari , mai e etajul doi , si gata ... Acuma nah nu stiu poate doar mie mi s-a parut asa , plus ca a fost o ingramadeala de genu "Sarbatoarea Castanelor" , pt cei care stiu, si nah poate si asta a avut o influenta la treaba asta ...
Old November 4th, 2010, 07:16 PM   #125
taviii
Registered User

taviii's Avatar

Video de la deschidere

http://www.emaramures.ro/Video-Maram...eschis-portile
Old November 4th, 2010, 07:26 PM   #126
taviii
Registered User

taviii's Avatar

Cateva imagini :
1

2

3

4

5

6

7

Last edited by taviii; November 4th, 2010 at 08:09 PM.
taviii no está en línea   Reply With Quote
Old November 4th, 2010, 11:32 PM   #127
Free_flow77
Registered User

mi se pare un centru comercial foarte elegant si din cate vad in imagini nu sa facut rabat la calitatea finisajelor...putini se mai uita astazi la acest aspect din pacate. mi se pare ca e net superior multor astfel de proiecte din tara. cei drept prima varianta parea mai promitatoare si mai deschisa, dar in conditiile actuale...
Free_flow77 no está en línea   Reply With Quote
Old November 5th, 2010, 06:59 AM   #128
taviii
Registered User

taviii's Avatar

@Free_flow77 e adevarat , de modern e foarte modern inauntru si elegant , toate sunt de cea mai mare calitate , au si declarat dezvoltatorii ca asta vor sa fie calitate , si asta asa si e nu pot zice ca nu ...
Old November 5th, 2010, 09:11 AM   #129
Dingo25
Registered User

Dingo25's Avatar

Likes (Received): 2

Quote:
Originally Posted by adeiush View Post
nu era vorba ca doar o parte se deschide acum (aprox 50-60%) si ca restul se va deschide pe parcurs?
ar trebui sa fie comparabil cu Iulius Mall din Cluj ca suprafata inchiriabila - 30.000 mp pt. Gold si 37.000 pt. Iulius, care dupa parerea mea e destul de mare.

ce-a zis Dingo
Pana la urma s-au deschis undeva la 65% din magazine. Si cand vorbesc de magazine eu ma refer strict la cele din galeria comerciala. Ca daca mai punem si Cora si Cinema City in discutie, e adevarat ca procentul de inchiriere ajunge la 80 si ceva la suta. Tu nu ai observat spatiile neterminate pentru ca le-au mascat extrem de bine cu imagini lipite de peretii falsi. Dar pe panoul cu harta spatiilor se vad mai bine unde se afla acele spatii neterminate. O sa vezi ca pana in februare, numarul magazinelor aproape ca se va dubla si vor mai aparea niste firme mari de haine cum ar fi Zara.

Oricum, mall-ul a iesit neasteptat de bine, mai ales in partea de divertisment. Sunt 8 cafenele/pub-uri de toate tipurile si se vor mai deschide 2 in urmatoarele luni. Si de weekendul viitor se va deschide si bowlingul, galeria Kinect si o sala de jocuri video.
Dingo25 no está en línea   Reply With Quote
Old November 5th, 2010, 10:26 AM   #130
MHN
Romania

MHN's Avatar

Likes (Received): 85

Intr-adevar, arata foarte bine in imaginile de mai sus.
Se pare ca s-a pus accent pe calitatea finisajelor...
Old November 5th, 2010, 01:33 PM   #131
SEALGONE
The challenger

SEALGONE's Avatar

Likes (Received): 1

Am fost si eu si e OK , adica e comparabil cu orice mall ...
Old November 9th, 2010, 02:02 PM   #132
adeiush
Registered User

Subsolul Spitalului Judetean, “atacat” de muncitori

Quote:
Lucrarile de reabilitare a Spitalului Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris” din Baia Mare sunt in toi. Potrivit declaratiilor facute, pentru citynews.ro, de catre managerul unitatii spitalicesti, Calin Pop, in momentul de fata se lucreaza intens la subsolul cladirii, unde este nevoie de realizarea unor lucrari de infrastructura si rezistenta, urmand ca la inceputul anului viitor, mai exact prin luna februarie, sa fie demarate lucrarile la parterul spitalului. Lucrarile de reabilitare a spitalului ar urma sa fie finalizate in anul 2013.

Cat priveste partea financiara a spitalului, mai exact problemele existente, Calin Pop spune ca mai exista sume importante de bani care trebuie sa vina de la Casa de Asigurari de Sanatate Maramures, undeva la 130 miliarde de lei vechi. Managerul unitatii a recunoscut totodata ca in acest moment se poarta discutii vizavi de suplimentarea numarului de externari.
se pare ca Lidl va construi 2 supermarketuri in Baia Mare
http://www.citynews.ro/maramures/che...ia-mare-98637/

Quote:
Lidl, un nou supermarket in Baia Mare
Baia Mare va avea, in scurt timp, un nou supermarket. Unui dintre cei mai mari retaileri europeni, LIDL, a achizitionat terenul de sub curtea Center-ului si a magazinelor ce dau in strada Cosmonautilor.

Alesii locali au aprobat inca din luna iulie a acestui an Planul Urbanistic de Detaliu, prin Hotararea nr.172 din 15.07.2010. Conform proiectului de hotarare, “se aproba Planul Urbanistic de Detaliu pentru obiectivul Spatiu Comercial Lidl pe strada Cosmonautilor, beneficiar SC Marcons SA , investitor SC Lidl Romania SCS. Din informatiile care exista pana la aceasta data, cei de la LIDL vor deschide chiar doua magazine in municipiul resedinta de judet, insa locul celui de al doilea este deocamdata necunoscut.

Potrivit declaratiilor facute, pentru citynews.ro de catre directorul general al societatii Marcons SA, Cornel Gherman, lucrarile la acest obiectiv de investitii ar urma sa inceapa undeva in primavara anului viitor, pentru ca la finele anului acestea sa fie terminate.

"Lucrarile vor incepe undeva in primavara anului viitor, pentru ca acum deja e perioada de iarna. O parte dintre acele cladiri au fost deja daramate. Prin lunile februarie-martie se vor relua lucrarile, ce urmeaza a fi finalizate undeva prin toamna, fiindca se merge pe un singur nivel, cu structura metalica. Suprafata construita este circa 1800 mp", a declarat, pentru citynews.ro, Gherman Cornel.
Peste 160.000 de vizitatori în primele trei zile la Gold Plaza Baia Mare
http://www.adevarul.ro/locale/baia_m...368963316.html

Quote:
Peste 160.000 de persoane de toate vârstele au trecut, weekend-ul trecut, pragul centrului comercial Gold Plaza Baia Mare, singurul mall din nord-vestul României, inaugurat de către Grupul Futureal şi Grupul Immofinanz în 4 noiembrie.

Numărul vizitatorilor a depăşit asteptările dezvoltatorilor. „Ne asteptam la un trafic de 90.000 de persoane pentru weekendul de deschidere. Joi am avut 40.000 de oameni în mall, de la ora 15.00 până la ora 22.00. Vineri am avut peste 50.000 de vizitatori şi alţi 70.000 sâmbătă şi duminică“, a declarat Eran Socher, Director de Dezvoltare al proiectului.
Quote:
PUZ - APROBARE – Reconstructia zonei Garii din Baia Mare, la mana consilierilor locali
http://www.emaramures.ro/Stiri/41159...erilor-locali-

Parculetul din fata Garii Baia Mare are zilele numarate. Reprezentantii municipalitatii intentioneaza sa il desfiinteze pentru a face loc spatiilor de parcare. Lucrarea, care ar putea incepe anul viitor, face parte dintr-un proiect mai amplu de reabilitare si modernizare a perimetrului, planul urbanistic zonal (PUZ) urmand sa fie dezbatut in Consiliul Local.

Compania Nationala de Cai Ferate a inclus pe lista celor 10 gari care vor fi reabilitate incepand cu anul viitor si Gara Baia Mare, insa a pus o conditie autoritatilor locale. Acestea vor trebui sa se ocupe de modernizarea zonei adiacente, respectiv spatiul delimitat de cladire, parcul din apropiere, bulevardul Traian si strada Garii.

Potrivit proiectului, in valoare de aproximativ 4 milioane lei, SNCFR va reabilita cladirea garii, va reface culoarul care realizeaza accesul spre liniile 3-6, unde vor exista rampe si lifturi speciale pentru persoanele cu dizabilitati. De asemenea, vor fi refacute peroanele garii si garduletele care delimiteaza liniile.

Primaria Baia Mare trebuie sa refaca zona adiacenta garii si sa faciliteze accesul intre aceasta si restul orasului.

“Ne-am angajat sa elaboram o documentatie de urbanism, care sa cuprinda reglementarile urbanistice in zona adiacenta a Garii CFR, in asa fel incat sa fie compatibile cu preluarea traficului, respectiv a calatorilor, inspre si dinspre oras”, a explicat directorul Directiei Tehnice a Primariei Baia Mare, Traian Florea.

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) a fost dezbatut astazi, 9 noiembrie, in Comisia municipala de sistematizare a circulatiei si s-a decis marirea sensului giratoriu din apropierea garii. Decizia mai implica si disparitia parculetului cu alei din beton din vecinatatea obiectivului, in locul acestuia fiind proiectat un spatiu verde ce va delimita o parcare.

De asemenea, statia de autobuz de pe bulevardul Traian, una dintre cele mai utilizate din oras, va fi mutata chiar in fata garii. Conform proiectului, intre bulevardul Traian si strada Garii traficul va fi fluidizat prin intermediul a doua cai de acces, fiecare cu sens unic.

“Tot ce este in acest moment acolo va fi regandit. Exista acolo un fel de sens giratoriu, o rotonda, care va disparea. Zona verde care desparte sensurile de pe bulevardul Traian va fi mult marita. De asemenea, se va construi un sens giratoriu mult mai mare, cu cate trei benzi, din care una va fi exclusiv destinata mijloacelor de transport in comun. Acel parculet va fi regandit in alta varianta”, a detaliat Vasile Barbul, seful Directiei Servicii Publice din cadrul Primariei Baia Mare.

PUZ-ul va fi analizat de catre consilierii locali, in conditiile in care refacerea zonei se va realiza strict din fonduri de la bugetul Baii Mari. Suma exacta nu a fost stabilita, intrucat planul este in perioada de consultari si recomandari. Autoritatile locale spun ca de indata ce va fi terminata documentatia, se va putea face licitatia de atribuire a lucrarii, executia modernizarilor urmand sa se finalizeze, in cel mai bun caz, in 2012.

Last edited by adeiush; November 9th, 2010 at 03:56 PM.
Old November 10th, 2010, 12:54 PM   #133
taviii
Registered User

taviii's Avatar

Mda interesanta vestea cu renovarea garii .... Dar nu stiu ce sa spun despre acel parculet , mi se pare stupid sa faca locuri de parcare acolo . Si asa acea zona e saraca in spatiu verde sa strice si pe ala cat e ... Ar fi mai bine o reabilitare a acelui parculet , ar fi mai ok .
Old November 10th, 2010, 01:12 PM   #134
vasilesilion
Registered User

vasilesilion's Avatar

Quote:
Originally Posted by taviii View Post
Mda interesanta vestea cu renovarea garii .... Dar nu stiu ce sa spun despre acel parculet , mi se pare stupid sa faca locuri de parcare acolo . Si asa acea zona e saraca in spatiu verde sa strice si pe ala cat e ... Ar fi mai bine o reabilitare a acelui parculet , ar fi mai ok .
La asta mă gândeam şi eu ieri, când am citit "vestea" (ai mei stau chiar în zonă). Eu cred că, pentru gară, sunt destule locuri de parcare în parcarea lor şi pe str. Gării (e drept că acolo sunt şi taxiurile). Ar mai fi cele din faţa Penny Market, acolo e cam îmbulzeală, câteodată, dar vina nu e a gării sau a primăriei, ci a celor de la Penny, care au transformat un restaurant cu terasă într-un supermarket (sau ce o fi asta), fără însă a avea şi locurile de parcare asigurate. Poate pentru ei să fie parcarea proiectată, dar asta nu are legătură cu gara, şi atunci miroase a şmecherie ieftină.

Păcat de părculeţul acela. E prea puţin spaţiu verde în faţa gării, de ce să-l distrugă şi pe cel puţin care mai există? Nu prea înţeleg ideea...
Old November 14th, 2010, 12:23 PM   #135
SEALGONE
The challenger

SEALGONE's Avatar

Likes (Received): 1

13.11.2010. Gold Plaza. Ozi obisnuita. (Sper).
[IMG] By null at 2010-11-14[/IMG] ,[IMG] By null at 2010-11-14[/IMG]

Last edited by SEALGONE; November 14th, 2010 at 12:44 PM.
SEALGONE no está en línea   Reply With Quote
Old November 14th, 2010, 04:43 PM   #136
taviii
Registered User

taviii's Avatar

@SEALGONE depinde la ce te referi cand zici "o zi obisnuita (sper) " )
Old November 14th, 2010, 08:08 PM   #137
MHN
Romania

MHN's Avatar

Likes (Received): 85

Dupa cum vad in prima imagine, e problema cu locurile de parcare?
Old November 14th, 2010, 10:10 PM   #138
adeiush
Registered User

Quote:
Originally Posted by MHN View Post
Dupa cum vad in prima imagine, e problema cu locurile de parcare?
ai mare dreptate. Mall-ul are putine locuri de parcare iar prin imprejurimi nu prea sunt si nici nu prea exista solutii de amenajare de parcari ...

Quote:
http://www.emaramures.ro/stiri/41156...aza-Baia-Mare-
De cand s-a deschis primul mall din Baia Mare, traficul auto a crescut semnificativ in zona Complexului Unic. Oamenii care isi duc copiii la Scoala “Dr. Victor Babes”, riveranii, dar si cei care pur si simplu traverseaza perimetrul reclama crearea de ambuteiaje rutiere in anumite momente ale zilei. Pe de alta parte, unii conducatori auto spun ca parcarea de la Gold Plaza este neincapatoare, asa ca sunt nevoiti sa-si lase masinile pe strazile adiacente. Numeroasele plangeri i-au pus in garda pe responsabilii cu circulatia in Baia Mare.

Plangeri din toate partile privind circulatia in zona mallului Gold Plaza au ajuns la membrii Comisiei municipale de sistematizare a circulatiei din cadrul Primariei Baia Mare. Acestia cauta acum solutii pentru rezolvarea crizei locurilor de parcare, in conditiile in care pe o suprafata foarte mica sunt concentrate blocuri, o universitate, un liceu, o brutarie, trei statii de autobuz, o scoala, vechiul complex Unic si mallul.

“Am cautat solutii pentru aceasta problema. Deocamdata, doar 9 locuri de parcare am putea amenaja in plus in zona, chiar lateral cu mallul. Am constatat ca statia de autobuz ar putea fi restransa, pentru a amenaja locuri de parcare. In acest scop, vom monta o alveola de despartire a celor doua spatii. Stim ca nu este suficient, dar deocamdata nu avem alte solutii”, a explicat Vasile Barbul, seful Directiei Servicii Publice din cadrul Primariei Baia Mare.

Situatia a devenit critica dupa ce oportunitatea de a amenaja o parcare in spatele complexului Unic, care sa faca legatura intre strada Victor Babes si scoala cu acelasi nume, a cazut, intrucat terenul respectiv este... privat. Mai mult, la plangerile cauzate de lipsa locurilor de parcare din zona se adauga si cele ale conducerii Scolii “Dr. Victor Babes” care este nemultumita ca taximetristii ocupa spatiul din fata scolii, ingreunand traficul si accesul parintilor si elevilor in unitatea de invatamant.
Old November 14th, 2010, 10:49 PM   #139
taviii
Registered User

taviii's Avatar

Mda e o problema mare chiar cu locurile de parcare ..... Aseara cand am fost pe acolo la ora 10 seara parcarea subterana era plin plinuta , dar ciudat ca pe afisajul electronic arata ca mai sunt libere 416 locuri , de obicei cand e plina de tot arata un X mare si rosu .
Si cum spune si postul de mai sus , chiar nu vad , nici eu , vreo solutie pentru a face si alte locuri de parcare in acea zona , ma refer locuri de parcare in masa nu asa 5-6 .... Totusi eu cred ca e doar euforia de moment cum mall-ul este recent deschis , si in timp o sa se linisteasca apele
Old November 14th, 2010, 11:35 PM   #140
Staude6
Registered User

Staude6's Avatar

Likes (Received): 13

daca barierele de la intrare in parcarea subterana nu functioneaza, atunci nici afisajul electronic care indica cate locuri disponibile mai sunt, nu mai functioneaza
Staude6 no está en línea   Reply With Quote

Reply

Tags
baia mare, maramures, romania

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules