|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Privreda, Infrastruktura i Transport Economy, infrastructure and transport |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#101 |
|
Registered User
Likes (Received): 105
|
da ali valjda ti ljudi kupuju stanove da provode penzionerske dane u njima, meni to nikako nema logike. penzioneri bjeze iz gradova, a ne idu u njih.
|
|
#102 |
|
Registered User
Likes (Received): 156
|
Naravno, niko se ne vraca u Istocnu Bosnu jer ni oni koji su tamo nemaju od cega da zive, ali to je skroz druga prica. Jer ti ne kupuju stanove po Sarajevu nako, vec prave kuce oko Sarajeva i to im treba 10-20 godina da dodju do fasade.
Rijec je ipak o onima sa parama u dzepu
|
|
#103 |
|
HDZ
Likes (Received): 1
|
Pa ima i njih sa parama. Živjeli su ili i sad žive u inostranstvu (kao izbjeglice), pa se sada vraćaju, čak i njihova djeca (sada sa svojim porodicama) i neidu na očevinu (djedovinu), u ta mjesta, nego kupuju stanove u Sarajevu. Znam ih dosta takvih.
|
|
#104 |
|
Registered User
|
vracaju se kao penzioneri ili zasita ima i tih sto se vracaju, vracaju i jos djecu svoju dovode?
|
|
#105 |
|
Registered User
Likes (Received): 36
|
Pa ima i druge i trece generacije koje se vrate i hoce da imaju nesto u svojoj zemlji. A gdje ce osim Sarajeva. Stvarno, gdje ce?
A u bivsoj jugi nisam spomenuo Ljubljanu, Skoplje i Pristinu, jer iako neki od njih je i veci od Sarajeva, neznaci da je pravi "grad" po nekim mojim standardima. Milism da je Sarajevo neuporedivo bolji od svih njih. prije nego sto se neko buni, recu samo i da mi je bolji od Zagreba samo Beograd je konkurencija. Jedinu prednost sto Zagreb ima je cistoca i kvalitet zraka. Sarajevo je za mene mjesto gdje mogu, kockat, skijat, hodat po planini, ici u razne vjerske objekte, bit ko hocu da budem bez ikakvog straha, ici na festivale, aerodrom mi je 10 minuta od stana, u sva doba dana i noci mogu kupit: drogu, alkohol, oruzje, prostituciju, vozit i parkirat kako god hocu gdje god hocu bez ikakvih posljedica. blizu mora, jako jeftina i kvalitetna hrana, sva se donosi kuci ako treba, grad fakat ima sve. uvije ima stranaca skim mozes izaci ili upoznati vani ako ti dosade domacini. ma super. preporcujem sarajevo.
|
|
|
|
|
#106 |
|
Registered User
|
Pa ne kontam ja tu logiku da ja kupujem negdje gdje necu zivjeti, a nije mjesto odakle japoticem. Meni je to potpuno nelogicno.
Ok jasno mi je kad neko ima viska para pa napravi sebi kucu odakle je, pa ne zna sta ce i kupi stan u SA. Inace TZ nisam znao da obilazis razne vjerske objekte, kojih inace ima i sve i jednom drugom gradu. A poslije dzamije pravac na drogu i prostituciju, pri tome zgazis nekog i parkiras negdje da blokiras hitnoj pomoci, zenama s kolicima i sl. Ma ludilo pravi grad za tebe
|
|
#107 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
#108 |
|
Registered User
|
I jos vise od toga, u kojem gradu mozes vidit stvari koje ima u sarajevu? rijetko gdje. tucu sa nozevima, pucanje u zrak vatrenim oruzijem, napad na ljude divljim psima blizu zgrada drzavnih institucija, ljudi koji nemaju jedne ili dvije moge koji puze kroz ulicu pjevaju za sadaku
bilo to dobro ili lose to je interesantno. i to vrijedi nesto. ovdje ima stvari koje se samo mogu naci u sredljovjekovnoj indiji. A ako ti dosasi imas let 10 minuta od kuce. ides na zapad, i to sad bez vize. Sarajevo! |
|
|
|
|
#109 |
|
HDZ
Likes (Received): 1
|
Ovo je baš "crni humor".
|
|
#110 |
|
PRVA pratilja SRBpdf2013
Likes (Received): 549
|
Također.
|
|
#111 | |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
Registered User
|
Eto sta se vidi na pijaci u Sarajevu, ovo je meni interesantnije nego neki Becki orkestar.
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Registered User
|
ovo meni strava i uzas. Jeza me prodje kad vidim tako nesto. Ako nije sarkazam i da ti je to interesantno mislim da bi cesce trebaoposjecivati te religijske objekte ako nista drugo. Quote:
A sto se tice malo haosa, nije to malo haosa, to je pun haosa. izvini ali ne razumijem
|
|
|
#114 |
|
Registered User
|
Nije sarkazam. Ovi ljudi na pijaci su vrijedni studija. Ti su prosijaci pametniji i lukaviji od mnogih mnogih, pogotovo onih koji im davaju sice. Ovo je "greatest show on earth", bolje od teatra.
Ova zena ima jednu pjesmu koja ide, "Dajte meni sadake sadeke sadake, dajte meni dajte meni" a sa jednog ugla vidi se da ima jednu bolest koja joj daje groznu diskoloraciju koze. Ali to je nesto genetski i nije stvarno nikakv problem ali ona je zato skinula cipele i zavila dimije da se vidi. Ta njezina pjesma, taj ritam, i razno kukanje je kao neko djete koje je stvarno u nevolji. To izaziva jako ostre reakcije kod obicnih neupucenih ljudi. Ali to je samo show. Ja sam imao mnogo kurseva u hipnotiziranju, i mogu sigurno reci da ona vrsi blagu hipnotizaciju ljidi koji joj obrate paznju. Kad sam je prvi put vidio pao sam u neki shock, nisam mogo doci sebi i tad je bas pjevala, i brzo sam proso, ali kad sam malo razmislio, stao sam i kazem odo ja da ovo malo vise ispitam. I ako pogledate snimak pazljivo, vidjecete jedno 5 ili 6 "trikova" koja ona koristi. Necu da joj odam sve tajne, mora i ona zaraditi svoju dnevnicu, ali je meni ovo jako interesantno. Moze covijek na pijaci svasta naucit.
|
|
|
|
|
#116 | |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
Quote:
|