|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| View Poll Results: "Léghajó" a belvárosba? | |||
| Igen! |
|
41 | 58.57% |
| Soha! |
|
25 | 35.71% |
| Nem tudom / nem érdekel / mindegy / stb. |
|
4 | 5.71% |
| Voters: 70. You may not vote on this poll | |||
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#221 |
|
Moderator
Likes (Received): 39
|
Divide et impera. Ez az oka, szerintem.
|
|
|
#222 | |||||
|
Registered User
Likes (Received): 74
|
Quote:
Quote:
A műemlékvédelemre szükség van. Érdemei - ahogy a kultúra sok egyéb területén se - nem mérhetőek forintosítva. Az pedig végképp nem ok semmiféle szabályozás felszámolására, mert a KÖH nem működik tökéletesen, és sokszor baromságokat csinálnak/csináltatnak. Quote:
Quote:
Quote:
Összegezve a műemlékvédelem létjogosultságának megkérdőjelezésnek csakis kultúrbarbarizmusnak tudom minősíteni, egy olyan általános esztétikai érzékű országban, mint a mienk. Ha remeg is a "vezető kéz" még mindig jobb, mint az általad vázolt káosz. Ha az jobban tetszik, menj a Balkánra, vagy Romániába élvezkedni. |
|||||
|
|
|
|
|
#223 |
|
Registered User
Likes (Received): 74
|
|
|
|
|
|
|
#224 | |
|
amaurote.tumblr.com
Likes (Received): 0
|
Quote:
2) Szerintem meg nem látott ilyet. 3) Sok kedvenc épületem van, a Vásárcsarnoktól kezdve a Madách-házon át a MÉMOSZ székházig, de az biztos hogy a legutolsó érv hogy mit szeret fotózni az átlag - már pedig te ezt hoztad fel érvként. Egyébként pedig a legizgalmasabb építészeti kornak a modern időket tartom, mondjuk a század fordulótól napjainkig, intellektuálisan a legszegényesebbnek, legkevésbé izgalmasnak pedig pont az eklektika évtizedeit. Ha pedig az "emberi természetre" akarod az esztétikai érzést visszavezetni rossz úton jársz. Ez alapján a mulatós a legjobb zene a legjobb és Danielle Steel a legértékesebb író...ugye te is érzed hogy ez mekkora zsákutca
|
|
|
|
|
|
|
#225 |
|
Oslo sympathisant
Likes (Received): 296
|
Ott a pont!
|
|
|
#226 | |
|
Registered User
Likes (Received): 18
|
Quote:
2. Épület amit nem lehet pótolni: pl.: http://falanszter.blog.hu/2011/10/16...llios_varsobol Rendben ez egy 1-2 év alatt ment végbe, de a végeredmény szempontjából, mi a különbség, ha ugyanez 30 év alatt megy végbe? 3. Akkor ezek szerint építsünk, olyan épületeket, - minden áron - amik modernek, nem szereti őket egy szűk rétegen kívül senki, de "büszkén" mutogathatjuk, hogy ezek a miénk? |
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| budapest, building, city center, foster and partners |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|