daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Romania & Moldova > Development Forums > Infrastructure & Transport

Infrastructure & Transport Infrastructure projects, transport & mobility

Reply

Thread Tools Display Modes
Old September 20th, 2010, 01:23 AM   #261
Pastaie
Registered User

Pastaie's Avatar

Likes (Received): 3

Într-adevăr Bucureşti - Urziceni e cam nasol şi necesită a fi modernizat.
Pastaie no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old September 20th, 2010, 07:40 AM   #262
alecu26
Registered User

Likes (Received): 130

e ceva mai complicat...
la ora actuala exista o directiva CNADNR care impune ca drumurile de 2X2 sa fie realizate cu despartire fizica in zona mediana. Deci...o largire la 2X2 ar fi ceva mai complicata.
alecu26 no está en línea   Reply With Quote
Old September 20th, 2010, 08:49 AM   #263
Clinlin
We are all pax.

Clinlin's Avatar

Likes (Received): 84

Fizica in sensul bordurii prezente spre exemplu in zona Otopeni sau cu parapet in toata regula ca pe ocolitoarea Ploiesti?
Clinlin no está en línea   Reply With Quote
Old September 20th, 2010, 09:05 AM   #264
alecu26
Registered User

Likes (Received): 130

cred ca totusi se vrea ceva in genul centurii Ploiesti....

Poate se accepta si ceva intre cele doua tipuri...dar in nici un caz bordura aceea care de multe ori mai mult rau face.

Bordura e pusa mai mult sa nu poti intoarce....in nici un caz nu impiedica o intrare pe contra sens daca adoarme soferul al volan sau pierde controlul volanului.
alecu26 no está en línea   Reply With Quote
Old September 20th, 2010, 05:21 PM   #265
MHN
Romania

MHN's Avatar

Likes (Received): 81

Cateva imagini facute ieri pe Centura de NE a Timisoarei si in zona nodului acesteia cu DN 6, in care pot fi vazute noile indicatoare rutiere:

Old September 20th, 2010, 05:31 PM   #266
Le Clerk
In the brig

Likes (Received): 323

Wow! Arata foarte bine! Observ ca alterneaza 2 x 2 cu 2 x 1,5. Cam care e raportul intre cele doua in functie de lungime?
Le Clerk no está en línea   Reply With Quote
Old September 20th, 2010, 05:34 PM   #267
MHN
Romania

MHN's Avatar

Quote:
Originally Posted by Le Clerk View Post
Wow! Arata foarte bine! Observ ca alterneaza 2 x 2 cu 2 x 1,5. Cam care e raportul intre cele doua in functie de lungime?
Centura este doar 2 x 1.75 (sau cat o fi).
Ultimele 3 imagini sunt de pe DN 6 care e 2 x 2 la intrarea/iesirea din TM si in zona nodului cu Centura de NE.
Old September 20th, 2010, 05:35 PM   #268
AndreiB
Moderator

AndreiB's Avatar

Likes (Received): 63

Pacat ca nu s-au pus separatoare de beton in zonele 2x2.
AndreiB no está en línea   Reply With Quote
Old September 20th, 2010, 05:40 PM   #269
nenea_hartia
Skeptic

nenea_hartia's Avatar

Likes (Received): 73

^ Faine poze, MHN. Chestia care mă intrigă la nodul cu DN6 e că breteaua de coborâre spre Timişoara, construită de Vectra Service, va fi demolată şi reconfigurată când se va construi centura sud:

nenea_hartia no está en línea   Reply With Quote
Old September 20th, 2010, 05:46 PM   #270
MHN
Romania

MHN's Avatar

Zonele 2 x 2 din DN 6 au separatoare din tabla pe portiunea de la iesirea din oras pana aproape de nodul cu Centura si presupun ca vor montate unele si pe portiunea ramasa...

Quote:
Originally Posted by nenea_hartia View Post
^ Faine poze, MHN. Chestia care mă intrigă la nodul cu DN6 e că breteaua de coborâre spre Timişoara, construită de Vectra Service, va fi demolată şi reconfigurată când se va construi centura sud:

Merci. Totusi, parbrizul era chiar inainte de ploaie...

Legat de nodul cu DN 6, pentru noua bretea (cea din coltul stanga-jos al imaginii), am impresia ca nu mai este loc suficient, deoarece in zona a aparut un dealer auto.
Old September 20th, 2010, 05:50 PM   #271
nenea_hartia
Skeptic

nenea_hartia's Avatar

^ Cu toate astea, ăla nu e desenul meu, ci SF-ul pentru centura sud.
Old September 20th, 2010, 05:54 PM   #272
MHN
Romania

MHN's Avatar

Inseamna ca, intr-adevar, "ii va musca" cel putin din parcare acelui dealer...
Old September 20th, 2010, 06:02 PM   #273
nenea_hartia
Skeptic

nenea_hartia's Avatar

^ Aşa cred şi eu. Mă întreb totuşi dacă cel care a semnat Autorizaţia de Construire pentru dealerul auto, adică Gheorghe Ciuhandu, n-a trecut măcar o dată - în cei 5-6 ani de când se lucrează - pe lângă pilonii de la pasajul peste DN6. Cred că oricine îşi putea inchipui că se va mai construi ceva şi pe partea cealaltă a străzii.
Old September 20th, 2010, 06:36 PM   #274
ThunderTM
N/A

ThunderTM's Avatar

Likes (Received): 8

Primarul din Ghiroda, you mean .
ThunderTM no está en línea   Reply With Quote
Old September 20th, 2010, 06:44 PM   #275
Le Clerk
In the brig

Nah ca se poate si la altii:

Quote:
Cehia inaugurează 23 kilometri de autostradă, după 80 de ani de planuri şi costuri de un mld. dolari

Cehia a inaugurat, luni, un segment de 23 de kilometri de autostradă din centura ocolitoare a oraşului Praga, a cărei planificare a început în urmă cu 80 de ani, investiţia ridicându-se la un miliard de dolari, potrivit Wall Street Journal (WSJ).

La ceremonia de inaugurare, marcată de austeritatea reducerilor de cheltuieli, nu s-a servit şampanie, fiind disponibile doar apă minerală şi linte, în pofida participării ministrului Transporturilor, Vit Barta, şi preşedintelui Cehiei, Vaclav Klaus, notează jurnalistul Sean Carney într-un material postat pe blogul cotidianului american.

Ministrul a spus că nu sunt bani de irosit, iar în viitor va fi necesară o abordare mai modestă pentru toate proiectele de autostrăzi.

Construcţia propriu-zisă a celor 23 de kilometri de autostradă, care fac parte din sistemul de ocolire a capitalei Praga, a durat patru ani.

Inaugurarea drumului a fost pe punctul de a fi anulată, după ce la verificările de la sfârşitul săptămânii trecute au fost descoperite imperfecţiuni la construcţia unui pod peste autostradă. Autorităţile au decis, după consultarea specialiştilor, că nu există riscul prăbuşirii podului şi au hotărât doar monitorizarea problemei.

Prin inaugurarea celor 23 de kilometri de autostradă, aproape jumătate din centura ocolitoare a oraşului Praga a fost finalizată, restul de 40 de kilometri urmând să înfrunte, comentează jurnalistul WSJ, mulţi ani de întârzieri, din cauza împotrivirii localnicilor şi autorităţilor din zonele pe unde ar urma să treacă autostrada.

Centura ocolitoare a oraşului Praga a fost proiectată în 1930.
Sursa
Old September 20th, 2010, 07:01 PM   #276
nenea_hartia
Skeptic

nenea_hartia's Avatar

Quote:
Originally Posted by ThunderTM View Post
Primarul din Ghiroda, you mean .
Touché.

@ Le Clerk: Diferenţa faţă de noi e că n-a durat construcţia 80 de ani, ci doar 4. Iar centura arată cam aşa.
Old September 20th, 2010, 07:06 PM   #277
Le Clerk
In the brig

Pai asta vroiam sa zic si eu ca le-a luat 4 ani sa construiasca 22 km la pret de 1 miliard Eur.
Old September 20th, 2010, 07:16 PM   #278
ionut
Reaching for the stars

ionut's Avatar

Likes (Received): 6

Quote:
Originally Posted by nenea_hartia View Post
Touché.

@ Le Clerk: Diferenţa faţă de noi e că n-a durat construcţia 80 de ani, ci doar 4. Iar centura arată cam aşa.
Bai stati asa. 4 ani, 23 de km si 1 MLD euro?! Frate, vad cum arata, insa un MILIARD pt 23 de km?!!?!?!?

Cred ca exista doua posibilitati:
1. cehii sunt tampiti sau prosti (putin probabil)
2. cred ca a fost facuta prin concesiune si pretul asta e de fapt valoarea contractului pe nshpe ani... si jurnalistii sunt, normal, pe dinafara

Sau alta explicatie care nu-mi vine in minte.

1 mld euro = 1000 mil euro. Deci 43 mil euro/km. Pai nici daca faceau numai pe sub pamant cred ca nu era asa scumpa. Ceva nu se leaga. Si 4 ani?!?!

As a sign of appreciation and respect for the Romanian moderators and a few Romanian users, I will not edit all my 4100+ messages. I dedicate all the "work" I've done with passion on SSC to these handful of users. I will only continue to read SSC and be available for these users on PM. Thank you.
ionut no está en línea   Reply With Quote
Old September 20th, 2010, 07:19 PM   #279
nenea_hartia
Skeptic

nenea_hartia's Avatar

Quote:
Originally Posted by Le Clerk View Post
Pai asta vroiam sa zic si eu ca le-a luat 4 ani sa construiasca 22 km la pret de 1 miliard Eur.
Te-ai uitat pe poze? Unele secţiuni sunt 2x3, centura are şi tunele, plus că trece pe langă Praga (exproprieri, demolări, relocări de reţele, jdemii de bretele de acces şi pasaje etc), nu pe un teren arabil prin Bărăgan . Oare nouă cât ne-ar lua cei 22km?

Vezi aici:

Quote:
Originally Posted by mapman:cz View Post
Of course, let me count it:
2291 m long viaduct
1937 m long tunnel
1661 m long tunnel
461 m long and 65 m high bridge
7 ecoducts
2 interchanges
3 exits
2 service exits
Old September 20th, 2010, 07:23 PM   #280
ionut
Reaching for the stars

ionut's Avatar

Likes (Received): 6

Oricat, 1 mld euro pt 23 km = foarte mult. Poate totusi imi explici si mie ce include pretul asta. Adica daca e constructia efectiva+exproprieri si utilitati... sau daca e vorba de concesiune/PPP.

As a sign of appreciation and respect for the Romanian moderators and a few Romanian users, I will not edit all my 4100+ messages. I dedicate all the "work" I've done with passion on SSC to these handful of users. I will only continue to read SSC and be available for these users on PM. Thank you.
ionut no está en línea   Reply With Quote

Reply

Tags
bypass, centura, ring road, roads, romania

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules