|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Hungary Magyar fórum |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools |
Rating:
|
Display Modes |
|
|
#21 | |
|
Germano-Hungarian
Likes (Received): 29
|
Quote:
A nagyprojektek félremenedzselése valóban Demszky sara, de amiért börtönbe kell kerülnie, az az, hogy nem számolta fel vaskézzel azt az elképesztő korrupciót, amiről teljesen nyilvánvaló, hogy tudott és profitált is belőle. Nem igaz, hogy csak ilyen lehet egy kb. ennyi pénzzel rendelkező város, a magyar nagyvárosok többsége fényévekre van Budapesttől rendezettség és élhetőség szempontjából, és ez egyre több szempontból igaz a regionális nagyvárosokra is. Ugyanakkor Budapest messze a legszebb és potenciálisan a legjobb hely ezek közül, rendesen megcsinálva világ top 20 (és nekem személyesen legalább top 5) városa között lenne bérelt helye. |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
sababa
Likes (Received): 159
|
Nem tehetsz börtönbe valakit, mert feltételezéseid vannak - innocent until proven guilty. Várom a listádat, hogy mely hasonló büdzséből dolgozó nagyvárosok élhetőbbek, mint Budapest. A csöves téma lerágott csont, én fasisztoidnak tartom a te hozzáállásodat, ezt szerintem nem teheti meg egy modern város sem. Graffitit meg nem gyűlölik nálunk nyugatabbra zsigerből, nézz el Kreuzbergbe Berlinben. Teljesen más felfogás. Nálunk is a hozzáálláson kellene változtatni, és akkor talán a rongálásból művészet válhatna. Szerintem Demsky is erre utalhatott.
Na mindegy, majd jön a Jobbik aztán megoldanak mindent: http://www.indavideo.hu/video/Jobbik_fail |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Registered User
Likes (Received): 161
|
Bikes, ne haragudj, de egyszerűen nem értem, amit írsz, szóval tekintsünk a graffitire, a firkálásra, a RONGÁLÁSRA mint művészet? Beszéltünk már egy másik fórumban erről. Az utcák tervszerű megfestése senkit nem zavar, mint pl ez sem:
![]() Viszont hogy egy önjelölt firkász tevékenységét te művészetnek próbálod beállítani... Ennek megtűrése a totális KÁOSZT idézi elő, ha mindenki azt csinál amit akar. Jártál mostanában a Fővám tér környékén? Nézd már meg hogy néz ki a 2-es villamos bejárata. Az neked művészed, egy szép modern új villamosaluljárót szétmocskolni? Hát törni kellene az ilyen kezét. Aki összefesti a Lánchíd alatti villamosaluljárót, az is művész neked? És erre te azt írod, hogy nálunk nyugatabbra sehol nem gyűlölik jobban a graffitit. Igen, mert már az ember t.ke kivan azzal, hogy bárhova megy ezt a sok SZ.RT kell néznie. Az ember t.ke kivan, hogy bármit csinálnak itt sok-sok milliárdért, azt néhány szarházi önjelölt művész 1 héten belül tönkreteszi a művészetével. A hajléktalanokról meg már tényleg lerágott csont, kicsit elszomorít, hogy nekem az orrfacsaró bűzt el kell viselnem az aluljárókban, nekem a 10 ezer forintos bérletemmel nincs helyem a villamoson, mert szaros-hugyos hajléktalan útitársam ül a kifizetett helyemen (ki tudja mit hagyva maga után az ülésen.) Kicsit elszomorít, hogy a részeg hajléktalanokat kell kerülgetnem. Na de abba is hagyom, mielőtt túl faisztoidnak gondolnál Last edited by talendon; September 26th, 2010 at 09:01 PM. |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Germano-Hungarian
|
Quote:
![]() Nincsenek előttem pontos számok a városok büdzséjéről, de feltételezem, hogy Budapest a legalább 5-600 milliárdos költségvetésével lakosságarányosan nagyjából ott tarthat, mint a magyar városok többsége. A székesfehérvárit tudom, az 40 milliárd körül szokott lenni: tizenötöd annyi emberre tizenketted annyi pénz, nagyságrendileg hasonló, nem? Mi nem vagyunk igazi nagyváros, itt nincsenek igazi nagyprojektek sem, viszont szétrohadt épületet legfeljebb a szőlőhegy jellegű külterületeken látsz, a város jelentős részét kitevő panelépületeket a környezetükkel együtt szinte maradéktalanul felújították az utóbbi években, Ikarus buszt már ritkán és egyre csökkenő mértékben látni, és (persze jogosan) legfeljebb a kisszerű, provinciális gondolkodású városvezetésre és az uniós presztízsprojektek késésére panaszkodhatunk. Hasonló állapotokat láttam a legtöbb magyar vidéki nagyvárosban, sőt, talán Miskolc, Tatabánya és kisebb mértékben Debrecen kivételével mindenhol. Nem fordul ki a belem az utcán, erről beszélek. Berlint példának hozni nyugati elvekre nem ér: Berlin egy koszos és német viszonylatban elmaradott város, ahol ráadásul tombol ez a fajta rosszul értelmezett liberalizmus. Nem véletlen ment oda puffogni Kertész Imre sem, ez a sértődött Thürmer-szavazó kisnyugdíjas. Berlin az a város, ahol a VB idején nem engedtek be számos kocsmába német nemzeti színeket viselő embereket, mert azok ugye nácifasiszták, illetve egy török (!) vendéglős boltja fölé függesztett óriás német zászlót szinte napi szinten lopták el helyi fiatalok, két esetben ott a helyszínen égetve el hazájuk jelképét. Berlin Németország Demszkygrádja, persze, hogy szívesen látják a graffitit, civilizált helyeken attól ez még nincs így. Dettó ugyanez a helyzet a csövesekkel is. Hidd el, hogy az a gondolat, hogy bármi gusztustalan, deviáns, visszataszító szerencsétlenség értelmes és művészi csak azért, mert "más" és valami degenerált őszintén képviseli, hamis és nem vezet sehová. A diverzitásnak csak szelekcióval együtt van értelme, így működik az evolúció: rendben van, hogy sokfélék vagyunk, de a látványosan életképtelen embereket és ideológiákat nem szabad minden eszközzel életben tartani. Nem ismerlek, de ismertem embereket, akik hasonlóan gondolkodtak: szép környéken lakó, rendes, dolgos emberek gyerekei voltak, akik magukból és a környezetükből elindulva nem hitték el, hogy vannak egyszerűen szemét és értéktelen emberek is. Vannak sajnos, nem mindenki teremtett magának szép és értékes világot vagy akár vágyott rá valaha, és ezekre - és az általuk képviselt dolgokra - nem szabad erőforrásokat vesztegetni. |
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Registered User
Likes (Received): 38
|
Quote:
Eddig már New Yorkban is és Barcelonában is láttam ahogy a rendőrök zavarják el a csöveseket, nem értem itt miért ne lehetne... |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
sababa
|
Félreérted. A rongálás az rongálás, a graffiti elismerése viszont azzal járna, hogy teret engednének neki olyan helyeken, ahol illik a környezetbe. Ezzel a rongálások száma lecsökkenne, mert lenne hely, ahol kiélhetnék magukat azok akik ezt űzik. Ezért is hoztam fel példának Berlint, ott adtak helyet a graffitinek, és kevés az illegális firkálás (rongálás).
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
sababa
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Registered User
|
Quote:
Az a 3 hülyegyerek a múltkor talán azért utazott Bécsbe lefesteni egy metrót, mert Pesten nem talált szabad teret? Nem, hanem azért, mert olyan jó poén volt a metróba bemászni éjszaka és lefesteni a szerelvényt. Persze megszívták a kis köcsik, mert Bécsben ez BŰNCSELEKMÉNY. Meg olyan poén ezt megtenni az aluljáróban is, meg a vonatokkal is. Mert ezek a bátor művészek pontosan tudják, hogy itt Magyarországon ezt szabadon megtehetik, mert ha meglátják őket alkotás közben, legfeljebb utánuk kiabálnak, de mégis megvan bennük a lebukás veszélye. De ha lebuknak, akkor se lesz semmi következménye. NA EZÉRT CSINÁLJÁK, EZÉRT MERIK MEGCSINÁLI. Mert ha mondjuk 2-3 hétre börtönbe zárnák érte (mert azért valljuk be nagyobb kárt okoz, mint aki pl. ellop egy bizsut...) akkor a művészurak bizonyára más - a közt kevésbé zavaró módját - választanák önkifejezésükre. |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Registered User
|
Nem alapvető emberi jog az aluljárókban történő alvás. Nem alapvető emberi jog a belvárosi parkokba szarás. Nem alapvető emberi jog piszkosan tömegközlekedésen utazni. (A bkv szabályzata is tiltja). Nem alapvető emberi jog sérteni a közízlést.
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
sababa
|
Persze, de a megoldás nem a kitelepítés. A művészurakról meg egyetértünk, a rongálást büntetni kell, viszont a tehetséges embereknek helyt kell adni, különben ők is illegálisan kreatívkodnak.
|
|
|
|
|
|
#31 |
|
Registered User
|
De a megoldás a közterületekről való kitiltás (mert a hajléktalanszállók léteznek és hely is van bennük) és a bkv járműveiről való teljes kitiltás, mint HunDEX is említett, ha Barcelonában leszedik őket a rendőrök, akkor itt is szedjék le.
|
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Germano-Hungarian
|
Quote:
Nekem azt mondták az óvodában, hogy a jogok addig tartanak, amíg a másikat nem korlátozom az ő jogai gyakorlásában. Márpedig engem az eléggé zavar, hogy minden közterület húgy- és szarszagú Budapesten, 20 perc BKV-zás tulajdonképpen szociotrip egy hajléktalanszálló világába, és az utcán is olyan alakokat kell kerülgetnem, akikről joggal várnám el, hogy elkülönítsék tőlem. Ha úgy vesszük, az én jogaim, mint normális, tanuló-dolgozó, modorosan adófizető állampolgáré, fontosabbak, mint valami lumpen alkeszé. (Az emberek igazából nem egyenlőek...) Bevallom, teszek rá, kinek milyen olyan joga csorbul, amit valami bölcsészbrigád megbeszélt száz éve egy íróasztalnál, én tényleg nem szeretnék mások ürülékében élni. A másik jogos felvetés, hogy ha a csövinek, cigánynak joga van ingyen, büdösen BKV-zni a legcsekélyebb kockázat nélkül, akkor tőlem tényleg miért várják el, hogy jegyet vegyek? |
|
|
|
|
|
|
#34 | |||
|
sababa
|
Quote:
"the word fascist is intended to mean "oppressive", "intolerant", "chauvinist", "genocidal", "dictatorial", "racist", or "aggressive"." Quote:
Quote:
|
|||
|
|
|
|
|
#35 |
|
sababa
|
Barcelonában éltem át az egyik legkeményebb buszutamat, csöves mata részeg punkoknak köszönhetően, ugyhogy úgy látszik különböző dolgokat éltünk át HunDEX-szel. NY-ról nem tudok semmit.
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Registered User
Likes (Received): 7
|
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Moderator
Likes (Received): 83
|
Őket az állam karolja fel. Hát nem profi módon húzzák ki a zsebedből, ami benne van? Sőt, önként adod!
|
|
|
#38 |
|
sababa
|
Belőlük hasonló sztorik lesznek:
http://www.wired.com/politics/law/ma...urrentPage=all |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Registered User
Likes (Received): 62
|
Na akkor ez pont aktuális:
http://www.origo.hu/itthon/onkormany...biztonsag.html Kemény fellépés a városban élőket zavaró gyanús alakok és kisebb súlyú bűncselekmények ellen - ez a lényege annak a politikának, amit a New Yorkot nyolc éven át irányító Rudolph Giuliani hirdetett meg, és amelyet Tarlós István főpolgármester-jelölt is követne. Giuliani módszere bevált, bár bírálói szerint ennek sok rendőri visszaélés és jogsértés volt az ára, ráadásul az sem egyértelmű, hogy a javulást nem a gazdasági fellendülés okozta-e. Nagyon helye én is a zérótolerancia híve vagyok. Nem tűröm a devianciát és a pofátlanságot ami Budapesten megy. Rendezett patyolat graffiti és csöves mentes városban akarok élni. Demszkyt nem szeretném megítélni, mert az nem működik, hogy csak feketén és fehéren lehet csak valamit látni, de az tény, hogy magasról szart ezekre a dolgokra ill. megtűrte a nagy liberális világában. |
|
|
|
|
|
#40 |
|
sababa
|
![]() "Akik kétségbe vonják a módszer hatékonyságát, azok azzal érvelnek, hogy a bűnözés visszaszorulása már Giuliani új politikájának meghirdetése előtt megkezdődött New York-ban, polgármestersége idején nem gyorsult fel a bűncselekmények számának csökkenése. A New York-itól teljesen eltérő biztonsági politikát folytató amerikai nagyvárosokban is megfigyelhető volt a bűncselekmények visszaszorulása. A módszer kritikusai azt állítják, hogy demográfiai és gazdasági okai vannak a változásnak: például a kilencvenes években újból fiatalok milliói tudtak munkába állni a gazdasági növekedésnek köszönhetően, és drasztikusan visszaszorult az addigi slágerdrog, a crack használata. Giuliani félsikerét mutatja szerintük, hogy 1984-87 között az általa meghirdetett zéró toleranciához hasonló módszerrel próbálkoztak New York-ban, és akkor mégis nőni kezdett a bűnözés." |
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|