daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Slavonija i Baranja

Slavonija i Baranja Slavonia and Baranja: Osijek, Slavonski Brod, Vinkovci, Vukovar, etc.

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old September 21st, 2012, 07:45 PM   #281
lokomotiva
Registered User

lokomotiva's Avatar

Likes (Received): 70

manj akse ksa uzr okujepro blem eu čita nju!
lokomotiva no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old September 21st, 2012, 07:48 PM   #282
Miki86
Moderator

Miki86's Avatar

Likes (Received): 338

Šta si to stavljao na internet.
Old September 21st, 2012, 08:20 PM   #283
lokomotiva
Registered User

lokomotiva's Avatar

cijeli taj dio grada je teška pušiona...

Old October 3rd, 2012, 12:44 PM   #284
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Pitanje koje sam upravo postavio na gradskom servisu 48 h pa da vidimo hoće li ga objaviti ili opet besramno cenzurirati:

"Svačićeva ulica planirana je kao glavna gradska avenija i kao takva, uz Vijuš-Poloj, trebala bi imati prioritet u urbanističkom planiranju grada. Kad gradska uprava planira pokrenuti proceduru izrade UPU "Produžena Svačićeva istok", UPU "Svačićeva ulica" i UPU "Bušićeva Svačićeva"? Zašto je PUP-om "Jelas" Svačićeva ulica do spoja sa zapadnom veznom cestom planirana kao obična dvotračna cesta, a ne kao četverotračna cesta iako je riječ o jednom od dva glavna ulaza u grad i glavnoj gradskoj prometnoj žili kucavici? Što gradska uprava poduzima da ispravi tu katastrofalnu urbanističku pogrešku?"
Brko no está en línea   Reply With Quote
Old October 3rd, 2012, 09:59 PM   #285
BANNED

Likes (Received): 14

Quote:
Originally Posted by Brko View Post

Idiotski pozicionirane klupe više nema, ali jučer u 18 sati i 51 minutu u kadar mi je uletio novi biser - gradonačelnik Duspara se službenim vozilom grada izvan radnog vremena dovezao u Kapelanov stan divljački preuređen u novootvoreni caffe bar i pizzeriu "Del cappellano"
Malo mi smeta tvoj ton,prvo ovo "divljački" je nepotrebno jer je to napravljeno pod paskom konzervatora (odbijam povjerovati drugačije).
Jel u tvrđavi službeno zabranjen promet?
Ako nije čemu strka,dok s druge strane to dovoljno govori o nesposobnosti uprave grada,zavoda za zaštitu spomenika i tako redom,ako oni nisu u stanju postaviti tucet stupića na ulaze u tvrđu u kojoj NEMA potrebe za autom,o čemu onda pričamo?
Ako jest dotičnoga treba kazniti.
***** no está en línea   Reply With Quote
Old October 3rd, 2012, 10:04 PM   #286
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Odgovor ću ti napisati na pm jer pripremam reagiranje na tekst objavljen na Sbplusu na tu temu.
Old October 3rd, 2012, 11:28 PM   #287
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Quote:
Originally Posted by lokomotiva View Post

Ovako je taj prostor izgledao za vrijeme WW2:

Projektbiro je 1970. godine izradio nerealizirano urbanističko rješenje novog naselja između današnjih Ulica Svetog Florijana i Andrije Štampara, a brodoljubni gradski "urbanisti" koji sad vode grad, 40 godina kasnije, ni ne pomišljaju na to da za taj prostor raspišu novi javni urbanističko-arhitektonski natječaj. Umjesto toga oni daju Duspari odobrenje za prodaju tog zemljišta i baš ih briga kako će taj veliki prostor u centru grada u budućnosti izgledati. Ukoliko se na tom zemljištu ne sagradi velika podzemna javna garaža tek će onda na površinu izbiti sva manjkavost Ingartovog projekta rekonstrukcije gradske tržnice kojim je predviđeno samo - 27 parkirnih mjesta.
Old October 4th, 2012, 10:50 PM   #288
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Pronašao sam neke svoje stare slike - pogled iz zgrade koncerna Agram na susjedno ruglo:

Old October 14th, 2012, 02:15 PM   #289
Miki86
Moderator

Miki86's Avatar

S druge strane korza:

Old October 15th, 2012, 01:19 PM   #290
Seyzmo
On Air

Seyzmo's Avatar

Likes (Received): 60

Quote:
Pronašao sam neke svoje stare slike - pogled iz zgrade koncerna Agram na susjedno ruglo:

Meni je nevjerojatno da jedna tako lijepa zgrada nije sagradjena kao uglovnica i da se nije moglo naci prihvatljivo rjesenje za ljude koji zive u ovom ruglu i da ta zgrada nije sagradjena djelomicno i na mjestu ove stracare.
Sta li si misle poslovni ljudi koji dodju u ovu zgradu i bace pogled na istok prema Slavoniji II.
Seyzmo no está en línea   Reply With Quote
Old October 18th, 2012, 12:31 PM   #291
LAMPAŠ8
LEGA,IMAŠ KUNU?

LAMPAŠ8's Avatar

STRIBOR ILI RATNA SJEĆANJA?

Grafiti na šetnici posvađali Brođane

SLAVONSKI BROD - Domoljubni grafit koji je nedavno, uz Dan neovisnosti, osvanuo na savskom šetalištu nemalo je iznenadio Brođane, pogotovo one koji znaju da je šetalište - u sklopu gradskog turističkog projekta “Brod, grad bajki” te brendiranja imena i djela književnice Ivane Brlić Mažuranić - predviđeno za oslikavanje murala prema Ivaninim bajkama, započet prošlog ljeta.

Daroviti učenici, prema izrađenim predlošcima i uz pomoć akademske slikarice Snježane Bošnjak, prošle su godine oslikali 30-ak kvadrata prema priči Kako je Potjeh tražio istinu, nazvanih Vrata Potjeha, a u konačnici je trebalo biti oslikano 140 četvornih metara šetnice.

Novi, pak, grafit koji potpisuje grupa Hr-Sb, iza koje navodno stoji 30-ak ljudi iz navijačkih skupina, zaljubljenika u nogomet i istinskih domoljuba, uzburkao je duhove na lokalnim portalima. Motiv slike - uništavanje neprijateljskog aviona i tenka koji označava borbe u bosanskoj Posavini, pisane poruke itd... (okrenut i najbolje se vidi upravo s bosanske strane) - prema nekima je provokativan i huškački, a drugi misle kako mu je upravo tu mjesto.

- Odlični su i slika i mjesto. Tako bi trebalo urediti cijeli grad, zbog čistoće i domoljubne poruke - misli sredovječni šetač Vlado.

- Domoljubna se priča mogla prikazati i na drugačiji način, bez vojnika i pucanja - misli umirovljena profesorica.

- Iako sam pobornik grafita i ulične umjetnosti, primjećujem da umjetnici i nisu baš najbolji, a motiv je čista provokacija ljudi koji žive s druge strane obale. Isti se motiv mogao oslikati na nekom drugom mjestu, a ovdje su trebali biti nastavljeni motivi iz Ivaninih priča - smatra povjesničar Petar Bašić.

Nešto je umjereniji gradonačelnik Broda Mirko Duspara:

- Kej nije vlasništvo Grada pa nitko ovdje i nije podnio zahtjev za oslikavanje šetnice. Ljudi su oslikali ono što se događalo u bližoj povijesti, iako mislim da su to mogli učiniti u koordinaciji s Gradom jer u Brodu ima dovoljno prostora za oslikavanje, poput podvožnjaka u Zagrebačkoj i Svačićevoj ulici. A imamo i komisije koje bi sa stručnog stajališta mogle reći što bi bilo prikladno. Čini mi se da je ideja s I. B. Mažuranić, po čemu bi grad bio prepoznatljiv, dobra.

A Davorin Piha iz Hrvatskih voda potvrđuje kako ni njima nije stigao zahtjev za oslikavanje šetnice. No njihov su posao zaštitne mjere i obaloutvrda, a o oslikavanju obale trebale bi, kaže, voditi računa gradske službe.

Za Stribora nije bilo novca

Stručnjakinja i suautorica projekta Savska šetnica - srce grada, povjesničarka umjetnosti Snježana Kauzlarić, pak, u najnovijem grafitu vidi alternativni način djelovanja navijačkih skupina, jer je cilj projekta i bio motivacija građana za djelovanjem na polju likovnosti.

“Zid je bio namijenjen Šumi Striborovoj, no zbog recesije nismo ga mogli nastaviti. Nemam ništa protiv grupe navijača koji su imali ideju i motivaciju i za to odabrali adekvatno mjesto. Bojom i kistom izrazili su svoj društveni stav, i to je bolje od drugih ponašanja”, smatra Kauzlaroić, koja je vrlo dobrom ocijenila i njihovu likovnost: “Služeći se umjetnošću parole, dosjetljivo su slike stavili u filmsku vrpcu, a motiv na višoj razini ulazi u priču Kako je Potjeh tražio istinu - u suvremenim okvirima.”
Old October 23rd, 2012, 10:18 AM   #292
lokomotiva
Registered User

lokomotiva's Avatar

ja bih molio da mi netko objasni ovaj selotejp. prihvaćam bilo kakvo objašnjenje osim da selotejp drži ploču...

Old October 23rd, 2012, 10:59 AM   #293
Miki86
Moderator

Miki86's Avatar

Vjerovatno im ostalo nakon otkrivanja spomen ploče.
Old October 23rd, 2012, 11:17 AM   #294
Budal Kudale
Regirested User

Budal Kudale's Avatar

Likes (Received): 118

hahaha. što nisi skinuo?
Budal Kudale no está en línea   Reply With Quote
Old November 4th, 2012, 10:43 PM   #295
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

1. Trg Ignjata Alojzija Brlića - polu srušena prizemnica izložena rapidnom propadanju:

2. Satelitska antena postavljena na franjevačku crkvu Svetog Trojstva:

3. Nakrivljeni prometni znak ispred vatrogasnog doma kojeg treba ukloniti:

Nema šanse da će na ovo itko reagirati jer je grad u potpunom komunalnom neredu...
Old November 4th, 2012, 10:55 PM   #296
Miki86
Moderator

Miki86's Avatar

Quote:
1. Trg Ignjata Alojzija Brlića - polu srušena prizemnica izložena rapidnom propadanju:

:
Jesu to počeli rješavati ili se krov sam urušio??

Evo slika od prije pola godine:

Quote:
Originally Posted by Miki86 View Post
Jedna kuća na Brlićevom trgu, tamo sa sjeverne strane:

Old November 4th, 2012, 11:23 PM   #297
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Mislim da su vlasnici to rušili, ali su očito stali ili odustali.

Slično stanje je i s prizemnicom pored hotela u Zrinskoj ulici.
Old November 4th, 2012, 11:25 PM   #298
Miki86
Moderator

Miki86's Avatar

A ne znam, pričekajmo još neko vrijeme, vidiš da su i ovu kapiju uklonili.
Old November 4th, 2012, 11:32 PM   #299
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Na toj lokaciji bi bilo kakva gradnja iznad 2 etaže, evenutalno još plus uređeno potkrovlje, bila zločin. Bojim se i pomisliti zašto ruše ovu prizemnicu...
Old November 24th, 2012, 12:56 AM   #300
BusFan2
Registered User

BusFan2's Avatar

Likes (Received): 0

Ajd možemo reći da je za ovu temu.Stari mi je pričao kad je kupio ovu kuću od nekog srbina,da je naselje bilo katastrofa. Kad je prvi put došao u dvorištu je ispred garaže stajao rastavljeni fićo. Unutra nije bio toliki kaos ali je bilo zapušteno i prljavo a živjeli su tu. Garaž je bio pun one hrane iz karitasa,neke robe iz karitasa,,kaže 3 su kamiona odvezla te gluposti. Onda kad je susjed kupio kuću,kaže otišao iza kad ono jedno 10 cm đubreta, kaže bilo dobro za bašču, pa je kreno frezati, i zamisli, ispod đubreta je bio beton
Kuća je bila puna neke stare robetine, razbacane po čitavoj kući,tepisi neki, puno mrava, ma kaos... A za vrijeme rata kad su razožuravali srbine tu hv vojnici su pretukli jednog srbina koji još ovdje živi jer je imo pušaka a nije dao..uglavnom kaos je tu bio,ljudi su živjeli kao svinje..

Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules