|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Slavonija i Baranja Slavonia and Baranja: Osijek, Slavonski Brod, Vinkovci, Vukovar, etc. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#21 |
|
Yosemite Sam
|
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
M i o Z
Likes (Received): 1
|
Što se tiče aviona mislim da više nemaju niti jedan, a hotel Marsonija nije prodan na tri natječaja, jedino ako netko nije nedavno kupio.
Inače se slažem da je hotel na toj lokaciji idealna ivesticija pošto je i stari bio jedan od najprometnijih. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Moderator
Likes (Received): 333
|
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#24 |
|
Brđanin
Likes (Received): 3
|
A je mi drago da se otvorila ova dretva...
Evo za pocetak upravna zgrada nekadasnjeg brodskog giganta ''Jasinje''. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() UZAS!!! Ovo bi bila istocna strana zgrade, dok je sjeverna toliko obrasla u sikaru da se ne moze ni prici. Ovako to izgleda unutar zgrade.-devastirano i opljackano... ![]() ![]() Smatram da je sudbina Jasinja najveca sramota nas Brodana, jer je Jasinje jedan od rijetkih kombinata koji se totalno raspao i koji je skroz opljackan. Jasinje je 1991. godine zaposljavalo 1363 zaposlenika i imalo dobit od preko 8 milijuna HRD (ne znam koliko je to u kn). Nadalje 1994. temeljni kapital tvrtke je iznosio 241.450.824,00 kn. Ne mora se puno razmisljati da bi se doslo do zakljucka kako je doslo do propasti Jasinja...a za to jos nitko nije odgovarao ![]() I sada imamo taj ogromni prostor koji zjapi prazan, a Brodu nedostaje toliko sadrzaja za sve uzraste. Ispred zgrade se nalazi i veliki uredeni parking tako da bi ta zgrada mogla komotno udomiti i neke administrativno poslovne subjekte.
Nedaj Bože Rata Ni Fiata Brodska Naselja ...Tu se čobanac jede...šljivovica se pije i i Sunce naljepše sije i nigdje ljepše nije, nego na palubi broda šta mu Sava trup kroji, 760 godina usidren stoji i ne putuje nigdje, tu je stoljeća broji...ovdje na obali Save raj na zemlji postoji. by SBReprezenta
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Brđanin
|
Idemo odmah dalje sa jos jednim brodskim ''biserom'', a to je zgrada gdje je nekada bila uprava Slavonija DI, a donedavno je tu stolovala i vojna policija.
Fasada zgrade i nije toliko losa, koliko je lose stanje sa dvorisne strane. ![]() ![]() Zapusteno i neiskoristeno, a iz dvorista puca pogled na ovo:![]() ![]() ___________- EDIT: Evo bas sam sada malo pronjuskao i saznao sam da je vlasnik navedene zgrade i dvorista(parcele) i dalje Drvna industrija.
Nedaj Bože Rata Ni Fiata Brodska Naselja ...Tu se čobanac jede...šljivovica se pije i i Sunce naljepše sije i nigdje ljepše nije, nego na palubi broda šta mu Sava trup kroji, 760 godina usidren stoji i ne putuje nigdje, tu je stoljeća broji...ovdje na obali Save raj na zemlji postoji. by SBReprezenta
Last edited by brvnara; September 2nd, 2010 at 04:51 PM. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
M i o Z
Likes (Received): 1
|
Ovo sa Jasinjem je prestrašno što su napravili gamad jedna nezasitna.
Jedan je iskomadao Jasinje jedan Slavoniju DI a treći grabi po Đuri, a mi promatramo. Tužno!!! |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Slavonskobrođanin
Likes (Received): 0
|
|
|
|
#28 |
|
On Air
Likes (Received): 60
|
Mene u SB bode u oci jedna nedovrsena gradjevina u Osjeckoj ulici koju svaki puta vidim kad dolazim ili odlazim iz SB...ta zgrada je nekih 100 metara prije INA pumpe, ali sa lijeve strane kada se ide prema "brzoj cesti".
Tamo je neko skretanje, mislim da je na uglu...uglavnom ogromna odvratna zgradurina koja tako stoji vec vise od 10 godina. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Moderator
Likes (Received): 333
|
Znam na šta misliš, zgrada bez fasade, 2,3 kata, ima onako krov sa strane. Mislim da je mata rekao da se ona ne smije završit jer ima jedan kat više od dopuštenog za taj dio grada, tako nešto i to sad tako stoji tamo godinama.Ovo za Euroherc i mene zanima, ta stakla su bila već i netko je to razbio, vjerojatno po noći kamenjem kad budale idu pijane iz grada i bilo im primamljivo. Al pošto je zgrada još daleko od završetka ima vremena za to, napravit će se. Mene više brine ima li konačno grad volje da sruši onu straćaru pokraj Euroherca do Gupčeve.
|
|
|
|
#30 |
|
On Air
Likes (Received): 60
|
Meni nije jasno da se cijeli taj kompleks Brod Towera i zgrade Euroherca nije mogao pomaknuti do ugla Svaciceve i Gupceve i da stoji na mjestu te stracare u Gupcevoj.![]() Na sta sad to lici, ide stracara, zatim prekrasna zgrada Euroherca, pa ogromni Brod Tower i pored njega dimnjak toplane. |
|
|
|
|
|
#31 |
|
Registered User
|
![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() ![]() Uploaded with ImageShack.us Bio u svatovima kod male crkve i po meni na veoma reprezentativnom mjestu se nalazi ova straćara zarasla u drveće što je, na kraju krajeva, s obzirom na njezin izgled samo prikrivanje stvarnog stanja... ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
SuperMod
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
BANNED
|
Quote:
moraju završiti do kraja godine kompletno uređenje, nema mjesta zajebanciji... |
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
SuperMod
|
onda samo pišite, možda stvari krenu nabolje
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Yosemite Sam
|
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
BANNED
|
onako iz glave mi pada par mjesta na pamet- đurin parking, parkirališta u gupčevoj, strossmayerovoj, savska obala gdje zgrade izgledaju kao da su bacane iz aviona, narušeno korzo, hotel park, "dvorana" klasije, dvorana sokol, nezavršeni magistrat, cijeli vijuš, osim dvorane, prema mikrorajonu, ona skladišta u svačićevoj (zapadno od INA pumpe), billa, kaufland, lidl i konzum, sve prometnice po gradu.... ne mogu više...
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Brđanin
|
Aj necemo sada pretjerivati. Ovo je tema gdje se zeli ukazati na probleme koje se sa relativno malo novca da popraviti...ili sam ja krivo shvatio. U protivnom mozemo onda komotno cijelu Hrvatsku staviti u Foto Ubod![]() Da se vratimo na temu. Ova zgrada je jako zapustena i ovo drvo ju zaklanja do te mjere da u Brodu ima ljudi koji niti ne znaju da se tu nalazi. Pod hitno joj je potrebna obnova. ![]() Vlasnici su cetiri osobe (pretpostavljam braća), ali ne znam da li ijedan od njih zivi tamo.
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Yosemite Sam
|
Gdje ima cvijeća u lončanicama tu ima i ljudi. Meni je ova tema jako mučna. Puni smo frustracija, a oni koji ove probleme mogu riješiti ili barem pokušati da ih riješe apsolutno ništa ne poduzimaju. Ovo stanje me dovodi do očaja pomiješanog s gnjevom. Zar mislite da odgovorni i sami ne vide na što nam liči grad? Pogledajte na servisu 48h kako prolaze oni Brođani koji opravdano traže promjene na bolje i poslušajte na radio Brodu kako se gradonačelnik ponaša prema onima koji ga kritiziraju ili mu pokušavaju dati neki dobronamjerni prijedlog. Ma nema tu pomoći...
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|