daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Slavonija i Baranja

Slavonija i Baranja Slavonia and Baranja: Osijek, Slavonski Brod, Vinkovci, Vukovar, etc.

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old October 6th, 2010, 02:14 PM   #61
MioZ
M i o Z

MioZ's Avatar

Likes (Received): 1

Kad smo kod šake na oko. I na našem trgu postoji odvratni digitalni sat koji je napravljen, ni više ni manje od INOXA, katastrofalno dizajniran.
Badava što se pazilo na rasvjetne stupove koji nisu jeftini kada se dopusti ovakva devastacija s jednim ružnim satom.
Da su ga stavili na Cipelić, u redu, ali na trg, to je strašno.
MioZ no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old October 8th, 2010, 03:19 PM   #62
mata000
BANNED

Likes (Received): 0

a ona "fontanica" na cipeliću???? jel par mramornih ploča toliko skupo? i jedna kugla na vrhu iz koje izlazi voda?
mata000 no está en línea   Reply With Quote
Old October 8th, 2010, 07:41 PM   #63
brvnara
Brđanin

brvnara's Avatar

Likes (Received): 3

Ovo je servis koji se nalazi u Slavonskom Brodu na autocesti. Kao sto se vidi napusten je i devastiran do te mjere da mu nema spasa. Ovako je to nekada izgledalo.

Slika je preuzeta sa aukcije.hr

Tako mi je zao ovih motela (imaju dva u SB-u na autocesti) koje je zadesila ista sudbina. Onaj drugi je toliko zarastao da mu ne mogu prici da uslikam kvalitetnu fotku.

Brodska Naselja

...Tu se čobanac jede...šljivovica se pije i i Sunce naljepše sije i nigdje ljepše nije, nego na palubi broda šta mu Sava trup kroji, 760 godina usidren stoji i ne putuje nigdje, tu je stoljeća broji...ovdje na obali Save raj na zemlji postoji.
by SBReprezenta
brvnara no está en línea   Reply With Quote
Old October 8th, 2010, 07:44 PM   #64
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Ajd mi označi na satelitskoj snimci gdje se točno nalazi taj motel ako nije problem?
Brko no está en línea   Reply With Quote
Old October 8th, 2010, 07:56 PM   #65
brvnara
Brđanin

brvnara's Avatar

Likes (Received): 3

http://maps.google.hr/maps?f=q&sourc...09645&t=h&z=17

Samo odzumiraj pa ce ti biti jasnije
Nemam sada vremena za bolje obiljezavanje. Inace to ti se nalazi preko puta igralista Vinogorac u brdu, odmah ispod pjesackog mosta

Brodska Naselja

...Tu se čobanac jede...šljivovica se pije i i Sunce naljepše sije i nigdje ljepše nije, nego na palubi broda šta mu Sava trup kroji, 760 godina usidren stoji i ne putuje nigdje, tu je stoljeća broji...ovdje na obali Save raj na zemlji postoji.
by SBReprezenta
brvnara no está en línea   Reply With Quote
Old October 8th, 2010, 08:03 PM   #66
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Znam sad gdje je to. Nisi to trebao postati u fototeku jer je baš jezivo
Old November 9th, 2010, 11:52 PM   #67
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Evo jedan biser sa servisa 48h:

Uklanjanje klima uređaja s pročelja zgrada Ispis
Ponedjeljak, 25 Listopad 2010

Kada ćete početi novčano kažnjavati za neuklanjanje klima uređaja s pročelja zgrada. Prošlo je 8 mjeseci od kada je trebalo ukloniti klima uređaje. Zašto ne obavljate svoj posao sukladno donesenoj uredbi ?

ODGOVOR: 2.11.2010.

Pravilnikom o postavljanju antena, uređaja, natpisa, zaštitnih naprava na izlozima, jarbola, reklama i reklamnih panoa na području grada Slavonskog Broda nisu propisane kaznene odredbe jer za postavljanje istih nije potrebna suglasnost Grada Slavonskog Broda.

Članak 1. Pravilnika je definirao da se predmetnim pravilnikom određuju vrste i način postavljanja antena, uređaja, natpisa, zaštitnih naprava na izlozima, jarbola, reklama i reklamnih panoa na JAVNIM POVRŠINAMA, te na drugim mjestima koja su vidljiva s javnih površina ili na drugi način utječu na komunalni red.

Predlažemo neka osoba prijavi točno koji klima uređaj mu smeta te će se navedeni predmet razmotriti da li utječe na komunalni red u gradu.

Upravni odjel za komunalni sustav i komunalno redarstvoRijesen.

Evo dvije moje fotografije robne kuće Vesna(najuži centar grada) koja je po mišljenju ovog gradskog upravnog odjela dobro održavana:

Old November 10th, 2010, 12:34 AM   #68
Miki86
Moderator

Miki86's Avatar

Likes (Received): 347

Sami centar grada, a pogledaj to.
Old November 10th, 2010, 10:36 AM   #69
Semper Fidelis
Osječko Est 1697

Semper Fidelis's Avatar

Strašno. A ofarbati taj zid, maknuti klimu, zamjeniti te prozore, je ono 1 dan posla
Semper Fidelis no está en línea   Reply With Quote
Old November 10th, 2010, 11:27 PM   #70
Legija035
Slavonskobrođanin

Legija035's Avatar

Na Construction threadu su bile spomenute nove autobusne stanice, pa sam se sjetio nečeg šta sam slikao prije 2 tjedna.

Šta bi ovo trebalo bit? Autobusna stanica? To je ona nova na Hebrangu... e sad mene zanima jel ona još nije "službeno" otvorena za korištenje ili je ljudima jednostavno svejedno pa parkiraju auto ispred stanice? Ne znam kakvo je sad stanje pošto nisam trenutno u Brodu...
Btw, jel spomenuto išta u zadnje vrijeme o rješavanju problema s parkingom na Hebrangu?
Old November 10th, 2010, 11:36 PM   #71
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Nije spomenuto ništa, ali ako te baš zanima mogu ti ja napisati.
Old November 11th, 2010, 12:18 AM   #72
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Mnogi pogrešno misle da je Hebrang isprojektiran za premali broj parkirališnih mjesta u odnosu na potrebe, ali to nije točno budući da su za svaki stan predviđena po 2 parkirališna mjesta. Problem je nastao zbog toga što su samo u prve tri zgrade sagrađene podzemne garaže. Izvorni plan je dakle predviđao da se u svim blokovima grade podzemne garaže, a trebala se graditi i velika nadzemna garaža. Od 25.10 do 8.11. održan je javni uvid u izmjene i dopune PUP-a Hebrang. Tim planom se problem nedostatka parkirališnih mjesta samo djelomično rješava jer se njime ne planira izgradnja velike javne garaže, ali će se čitavom dužinom pored Glogovice od početka bloka 2 pa skoro sve do mosta na Štrosmajerovoj graditi nova parkirališna mjesta. Postojeća pješačka staza i drvored se neće dirati budući da će novi parking biti između drvoreda i Glogovice i to tako da će se dodati još jedan trak ceste, a uz nju će doći koso položena parkirališna mjesta. O novom PUP-u Hebranga ću još pisati. Nažalost brodska javnost nema pojma o njemu jer se gradski upravni odjel za graditeljstvo stvarno potrudio da ga sakrije od građana, ali i to ću još pojasniti detaljno.
Old November 11th, 2010, 01:38 PM   #73
Legija035
Slavonskobrođanin

Legija035's Avatar

E super da se radi na tome, jer stvarno je potrebno... naravno da svugdje napravljene podzemne garaže bila bi sasvim druga priča, al bit će i ovo dobro samo se nadam da im neće trebat par desetljeća da to naprave.
Old November 13th, 2010, 12:04 AM   #74
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Uvjeren sam da će radovi na izgradnji tog novog parkirališta početi već iduće godine, a u najgorem slučaju 2012. godine pred izbore. To nije preskup projekt, a može odlično poslužiti za jeftinu kupovinu priprostih birača što se savršeno uklapa u gradonačelnikovu populističku politiku.
Old November 25th, 2010, 11:46 AM   #75
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Evo da citiram taj biser od odgovora gradske uprave:

[/QUOTE]

Osvijetlite prostor oko Vesne, nebodera i KKD !
Ponedjeljak, 21 Lipanj 2010

Kada ćete iza Vesne postaviti javnu rasvjetu primjerenu centru jednog velikog grada? Žarulje su preslabe,a pješačka staza sa klupama koja vodi od nebodera 2 do KKD je bez ijednog rasvjetnog tijela. Stanar sam nebodera,automobil su mi oštetili huligani koji vrebaju iz mraka.Ispred nebodera je premali prostor za parkiranje za 252 stana u 3 nebodera,pa plaćamo Brod-parkingu mjesečni najam za parkiranje iza Vesne.

ODGOVOR:

Grad Slav.Brod ne planira u dogledno vrijeme izgradnju nove rasvjete oko zgrada u Ulici P.Krešimira IV br. 2-4-6, te pored robne kuće Vesna. Iako je ista stara oko 30 godina uredno se održava i u stanju je funkcionalne sposobnosti.

Upravni odjel za komunalni sustav i komunalno redarstvo

Riješen

Ovo je Dusparinoj gradskoj upravi uredno održavanje centra grada?

Last edited by Brko; November 25th, 2010 at 11:59 AM.
Old November 25th, 2010, 12:21 PM   #76
Semper Fidelis
Osječko Est 1697

Semper Fidelis's Avatar

Stvarno svašta
Semper Fidelis no está en línea   Reply With Quote
Old November 28th, 2010, 11:36 AM   #77
mata000
BANNED

strossmayerova

ulica sv. florijana

Old December 8th, 2010, 09:40 PM   #78
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Evo dvije fotke sa Sbonline na kojima se vidi sav užas koji su napravili splavari. Duspara im je to dopustio (legalizacija "Splavarske" ulice sa 70 rugoba) iz svojih egoističnih interesa koje realizira kroz štetočinski populizam. Da se mene pita ja bih ove splavi zabranio. Na što ovo liči???

Old December 9th, 2010, 01:11 AM   #79
mata000
BANNED

pa nisu to splavari napravili, to je sava donjela!! ne znam, meni su te splavi baš dobre, žao mi je što ih nema i više. u beogradu su od ade ciganlije napravili turističku atrakciju, ima i ovdje potencijala za nešto slično!
Old December 9th, 2010, 01:49 AM   #80
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Baš splavari, da nije njih Sava bi to smeće odnijela na beogradsku adu ciganliju, a ovako su nama centar grada pretvorili u pravu ciganliju, a grad takvo nenormalno ponašanje podržava zbog kupovine glasova. Prostor uz rijeku Savu bi trebao biti najdragocjeniji javni prostor ovog grada i trebalo bi ga na sve načine zaštiti od bilo kakve privatizacije, a ovdje vlasnici splavi na jedan divlji način faktičnim posjedom pretvaraju taj prostor u svoje privatne vlasništvo i s vremenom će ih sve teže biti protjerati odatle. Ja ne vidim što je to turistički privlačno u nemogućnosti pristupa rijeci od ovih nakaradnih sklepanih baraka na vodi uz fantastični pogled na polugole pripite prdonje? U ovom slučaju javni interes je izigran jer je prostor uz Savu oduzet onima kojima on jedino pripada, a to su - svi građani ovog grada.

Podsjetio bih i na to da savska obaloutvrda nije dovršena i da Brodu još uvijek prijeti velika opasnost od poplava. Što ako se ponovi 1974. godina, a ako realno sagledamo klimatske promjene samo je pitanje vremena kad će taj rekordni vodostaj biti znatno nadmašen?

Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules