|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Slavonija i Baranja Slavonia and Baranja: Osijek, Slavonski Brod, Vinkovci, Vukovar, etc. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#101 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
evo kako u Brkićevoj ulici se ekološki zbrinjava klaonički otpad strpan u odvodni kanal i onda se stanari bune kada bude kiše i bujice teku asfaltom inače par sto metara iznad netko drži ovce. Nadam se da sam slike dobro postavio a ako su velike žao mi je. Na famozni servis 48 sati slike se ne mogu postaviti i ovo je paralenni put sa lijepom vilom na drugom pdf-u.
|
|
|
|
|
|
#102 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#103 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#104 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
Registered User
|
Ako netko može i ako ima volje postaviti na 48 sati ili na koji od tri gradska portala možda onaj tko je to bacio vidi i malo se zamisli jer ovo je stvarno sramota.
|
|
|
|
|
|
#106 |
|
Registered User
|
Stvarno se nekad iznenadim kakvih sve ljudi ima.....
Najgore je što se često iznenađujem.... |
|
|
|
|
|
#107 |
|
OSIJEK NEPOKORENI GRAD!
Likes (Received): 8
|
|
|
|
|
|
|
#108 |
|
Osječko Est 1697
|
Ima takvih akcija i kod nas koliko oš.
|
|
|
|
|
|
#109 |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
krivi foto ubod
|
|
|
#110 |
|
Yosemite Sam
|
ČETVERONOŽNI KRŠITELJI ZAKONA?
(Ne)odgovorni vlasnici Imati psa obveza je i odgovornost. Ne dovodeći u pitanje emotivnu povezanost vlasnika i psa, postavlja se pitanje kolika je odgovornost vlasnika u odnosu prema ostalim građanima i gradu, odnosno gradskim površinama gdje izvodimo u šetnju svoje ljubimce? U Odluci o komunalnom redu iz 2008. godine propisano je da komunalni redar može na mjestu počinjenja prekršaja naplatiti kaznu do tisuću kuna fizičkoj osobi te do 10. 000 kuna pravnoj. Koliko kažnjenih vlasnika ima ne znamo, ali "dokaza" o prekršaju ove odluke pun je grad. Iskustvo s ovim problemom imali su građani Osijeka, koji su svojevremeno na zaštićene javne površine postavili i posebne kante za pseći izmet te dijelili besplatne lopatice i vrećice. Priznaju, uzaludno, te su ove godine povećali kazne do 2 tisuće kuna za sve nesavjesne vlasnike. Kao jedni od odgovornijih vlasnika svakako su članovi slavonskobrodske Udruge Victus koja se bavi zaštitom i zbrinjavanjem životinja, prije svega pasa: - Problem onečišćenja grada psećim izmetom, stvar je kulture vlasnika. Cilj Udruge Victus zbog toga nije samo baviti se psima, nego i educirati vlasnike. Ako pas negdje obavi nuždu naravno da ću to očistiti, to je jedna od obveza vlasnika koja i nije toliko zahtjevna, rekao je član Udruge Petar Bašić koji trenutačno ima nekoliko udomljenih pasa. Kako nam je kontrola zakazala, pokušali smo s preventivom: ako ne želite improvizirati, u bilo kojoj specijaliziranoj trgovini za kućne ljubimce možete kupiti opremu za čišćenje izmeta. Najčešće su to praktične vrećice koje se stave na ruku, a koštaju oko 20 kuna. Pas vjeruje da si ono što misliš da jesi. A do nekog kulturnijeg vremena, pazite da ne stanete u... Odgovor na pitanja (način i iznos kazne, način kontrole, koliko je prijavljenih i kažnjenih vlasnika te kako riješavaju problem napuštenih pasa koji bez ičije odgovornosti lutaju i onečišćuju grad) upućena Upravnom odjelu za komunalni sustav Grada Slavonskog Broda nismo dobili ni nakon mjesec dana čekanja http://www.posavskahrvatska.hr/Novos...20110318114742 Uobičajeno bahato ponašanje Dusparine gradske uprave koja ni nakon mjesec dana nije stigla odgovoriti na postavljeno pitanje dok se Duspara istovremeno hvali servisom 48 sati. Očito je 16(!) zaposlenih u ovom gradskom upravnom odjelu pretrpano poslom pa ne stignu odgovoriti...![]() ![]() ![]() p.s. u ovom upravnom odjelu radi još 7 redara... Last edited by Brko; March 27th, 2011 at 09:51 PM. |
|
|
|
|
|
#111 |
|
Moderator
Likes (Received): 338
|
Oronule fasade prijete građanima
![]() Iako je zakonska regulativa jasna i obvezuje vlasnika na obnovu i uređenje objekata, u samom središtu Slavonskoga Broda dio zgrada predstavlja izravnu prijetnju sigurnosti prolaznika. Stambena zgrada, hotel, zgrada državne institucije...tako su postali prijetnja građanima i nimalo lijepa slika grada koji i ove godine kandidira za najuređeniji grad kontinentalne Hrvatske. S takvim izgledom teško, s toga si i mnogi građani postavljaju pitanje može li Grad, kao institucija prisiliti vlastnike objekata na ispunjavanje zakonskih obveza. Jedino što mogu, kazao je gradonačelnik Slavonskoga Broda dr. Mirko Duspara, je podnijeti prijave preko komunalnih redara da se te fasade urede. Hoće li to urediti plodom tek će se vidjeti. Očito čini se da još uvijek kod nas mnogi ne shvaćaju da prava sa sobom nose i određene obveze. Nadajmo se da će to shvatiti prije nego li to bude prekasno. http://www.sbtv.hr/index.php?option=...=1:latest-news
|
|
|
|
#112 |
|
Yosemite Sam
|
O sramoti zvanoj brodski JGP sam već pisao, ali pogledajte kako su obojili bijeli Citaro:
![]() http://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=692.90 I na što to sada liči? Po čemu se na tom autobusu može prepoznati da je to brodski JGP? Jel tako izgledaju autobusi JGP u jednom ozbiljnom gradu? U čiji džep odlazi novac zarađen od reklama na busevima JGP-a? Sramota...
|
|
|
|
|
|
#113 |
|
glavoč
|
U svakom gradu na dijelu vozila JGP-a postoje reklame.. Dok to ne prevrši neke mjere dobrog ukusa pa pojede faktično cijelu flotu, u našim financijskim uvjetima mislim da je ok.. A nekih 10-ak posto izreklamiranih vozila flote bi bilo sasvim normalno..
|
|
|
#114 |
|
Yosemite Sam
|
Jel su i kod vas reklame preko čitavog autobusa, a da na samom busu nema oznake da pripada JGP-u? Pogledaj ovu fotografiju gore. Ovaj prostor između busa i trave iza njega je preostali pješački prolaz prema željezničkom kolodvoru budući da autobusi JGP-a nemaju više gdje parkirati zbog horora zvanog Lidl. Bravo za Dusparu.![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#115 | |
|
glavoč
|
Quote:
![]() Onda je, uglavnom kroz novine i stručne krugove, pokrenuta sustavna kampanja osuđivanje takve prakse kao silovanja urbanog ambijenta, jedan od te hrpe članaka i čuvam, a to je polučilo i rezultate - na novih 25 autobusa nabavljenih pred koje 3 godine reklame nisu lijepljene (osim na jedan koji zimi vozi klince kao božićni), a s ostalih su uglavnom skidane po isteku ugovora.. Danas, osim tog spomenutog jednog, reklame ima tek par buseva, uglavnom prigradskih.. Ali, i na njima je barem prednja strana sačuvana u originalnim bojama, tako da se ipak zna šta je i čiji taj bus.. Al kažem, pratio sam malo šta stavljate po ovim stranicama vezano uz brodski JGP, i čini mi se da je situacija i više nego dobra - svi busevi su bijeli, i evo ovaj jedan s Hervis reklamom.. To bi i u Švicarskoj bilo ok.
PULA - projekti 2009./2010. Last edited by Kebra; May 9th, 2011 at 06:53 PM. |
|
|
|
|
|
|
#116 |
|
Slavonskobrođanin
|
![]() Inati se Slavonijo
|
|
|
#117 |
|
Yosemite Sam
|
Najbolji brodski grafit mi je onaj kod nathodnika na ulazu u Jelas:"Dragi gosti čuvajte kosti".
|
|
|
|
|
|
#118 |
|
Osječko Est 1697
|
Našamart dobrano, a onda na ljestve i uredi to majstore
|