|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#221 |
|
Registered User
Likes (Received): 91
|
Swoją drogą ciekawe, że obkładają je płytkami zamiast zwyczajnie malować. Trochę jak w Niemczech tyle, że jakość niższa...
imo przed było znacznie lepiej Last edited by Iluminat; October 19th, 2011 at 10:54 PM. |
|
|
|
|
|
#222 |
|
Standard User
|
Kilka zdjęć, które wykonałem w lipcu tego roku i ubiegłego w miejscowości Weißwasser/Niemcy.
Przed ![]() po ![]() przed ![]() w trakcie modernizacji ![]() ![]() Blok 'Blauer Engel', który został zmodernizowany ponad 10 lat temu. (pierwsze zdjęcie pochodzi z wikipedii)
|
|
|
#223 |
|
hipp-E
|
Amsterdam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#224 |
|
JDM
Likes (Received): 18
|
Ten wątek jest strasznie dołujący... Bardziej niż oglądanie nowych inwestycji zagranicą...
|
|
|
|
|
|
#225 |
|
Bo tutaj jest jak jest
Likes (Received): 13
|
http://img163.imageshack.us/img163/8...3mediumvr1.jpg
^to nie jest czasami ten (lub sąsiedni) blok w który w latach 90 uderzył samolot? |
|
|
|
|
|
#226 |
|
or k.kowalski
Likes (Received): 43
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Katastrofa_lotu_El_Al_1862
Ten budynek zburzono, ale to prawdopodobnie to samo osiedle ![]() ![]()
|
|
|
|
#227 |
|
hipp-E
|
Tak, powyższe zdjęcia z mojego postu oprócz trzeciego (dzielnica Osdorp) i ostatniego (Waterlandplein, Noord) to to samo osiedle. Blok, na który spadł samolot, został częściowo zburzony. Jedno skrzydło odrestaurowano. Więcej na temat rewitalizacji tego osiedla i samego bloku po wypadku lotniczym jest tutaj.
|
|
|
|
|
|
#228 |
|
Użytkownik zaszczuty
Likes (Received): 3
|
dobrze widze ze na tym pierwszym zdjęciu z tej serii co poniektóre szyby są mondrianizująco niebieskie żółte i czerwone ?
|
|
|
|
|
|
#229 |
|
hipp-E
|
To mondrianizujące to szklane drzwi wejściowe z galerii do mieszkań. Żeby niektórym trochę poprawić humor - w Niderlandach też zdarzają się wpadki i nie zawsze mamy tu do czynienia z dobrym smakiem oraz stonowanymi barwami. Poniższy przykład nie jest modernizacją bloku, lecz nowym akademikiem w budowie. Wściekła zieleń rulez Jestem przerażony, ale w ogólnej stonowaności tutejszych miast, podoba mi się ten wrzask ![]()
|
|
|
|
|
|
#230 | |
|
or k.kowalski
Likes (Received): 43
|
Quote:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#231 |
|
JDM
Likes (Received): 18
|
oj chciałbym taką wściekłą zieleń zamiast różu..
|
|
|
|
|
|
#232 |
|
hipp-E
|
|
|
|
|
|
|
#233 | |
|
VF
|
Quote:
![]() A dobry smak = wiecznie nudne kolory? Fak mi, ten akademik jest wg mnie świetny! Gdzie tu niby brak dobrego smaku?
|
|
|
|
|
#234 |
|
hipp-E
|
Czy dobry gust, trza będzie ocenić, gdy to już będzie stało. Na razie budynek został bezlitośnie pojechany na holenderskim forum jako wiocha stulecia. Nie wiem, co to za materiał na elewcji, bo na pewno nie klinkier. Jeśli tynk (raczej nie), do d**a blada. Jeśli płytki ze sztucznego tworzywa jak w tym przypadku te czerwone, to w połączeniu z intensywnym kolorem może być nieźle.
|
|
|
|
|
|
#235 | |
|
Użytkownik zaszczuty
Likes (Received): 3
|
Quote:
Zakładam że naród holednerski taki dobrotliwy, że nie wytłukuje sobie drzwi w celu dokonania przepisania mienia ?A akademik - cóż, na tej wizualizacji to tak po prostu : building jak building. Cud to nie jest. Potwór też nie. Może dzięki temu tam taniej będzie, skoro to akademik.Dobrze że mu sie chce mieć okna pasowe. |
|
|
|
|
|
|
#236 | ||
|
hipp-E
|
Quote:
Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#237 |
|
Registered User
Likes (Received): 91
|
Cóż jaki kraj taka wiocha... Mi się całkiem podoba, po prostu ten odcień zieleni używany jest zazwyczaj jako kontrast (przeważnie do czarnego) w znacznie mniejszych ilościach ale sam w sobie jest ok.
|
|
|
|
|
|
#238 |
|
hipp-E
|
Dzielnica wytłukiwujących drzwi (i wytłukiwana, bo w połowie wyburzona) - blok Daalwijk, zdewastowany niegdyś, przerobiony na mieszkania dla studentów.
![]() pic the runner, HHF Tutaj część odnowionego Daalwijk, a po prawej stronie blok w oryginalnym stanie. Jeszcze nie wiadomo, co tam będzie. ![]() pic the runner, HHF Blok Fleerde, balkony: ![]() Było tak: ![]() Florijn, wersja zimowa. ![]() Blok Kruitberg już gościł w tym wątku, ale nie w tak fajnym ujęciu. ![]() Ogromna szkoda, że połowę z tych bloków wyburzono, bo teraz dopiero widać jaki w nich był potencjał.
|
|
|
|
|
|
#239 |
|
hipp-E
|
Przy modernizacji Gravestein prawie w ogóle nie ingerowano w oryginalny design.
|
|
|
|
|
|
#240 |
|
hipp-E
|
Blok Echtenstein. Parter i schody są nowe, ale betonowe balkony zachowano w oryginalnym stanie.
![]() ![]() Echtenstein po lewej i nowa zabudowa po prawej.
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| bloki, commieblocks |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|