|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Zagreb Zagreb Metropolitan Region |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#41 |
|
Registered User
|
Podgoričanine, evo još jedan odgovor:
Pleso - autobusni kolodvor: Uzmi Plesoprijevoz shuttlebus od aerodroma do Autobusnog kolodvora (30 kuna). Vidjet ćeš autobuse odmah ispred izlaza iz aerodromske zgrade. Od autobusnog kolodvora do Astorije: Trebaš ići na svoju LIJEVU stranu kad iziđeš iz zgrade kolodvora. Hvataj tramvaj broj 2 ili 6 i iziđi na trećoj stanici (to je stanica Glavni kolodvor (željeznički)). Kartu kupi na kiosku i poništi kad uđeš u tramvaj (trebaš je ugurati u minijaturni procjep u aparatu). Od Glavnog do Astorije imaš cca 5-10 minuta pješice. Do Westgatea: najzgodnije ti je s Črnomerca njihovim busevima - do Črnomerca sa stanice Glavni kolodvor vozi tramvaj broj 2.
|
|
|
#42 |
|
Organ nereda
Likes (Received): 942
|
I normalno, od podgoričanina očekujemo jednu lijepu foto reportažu!
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Registered User
|
Ako kiša ikad prestane i magla se ikad digne : P
|
|
|
#44 |
|
Montenegrin
Likes (Received): 61
|
Nažalost, ove informacije ne trebaju meni, već mojoj curi - ide u ZG poslom na 3 dana...da ja idem ne bi vas pitao kako doći do mall-ova, nego koje su kafane najbolje...
Hvala puno na uputstvima, proslijediću. A možda bude i koja interesantna slika iz druge ruke...
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Registered User
|
Nema problema
Usput ako dolazi ovaj vikend, ponedjeljak je u HR praznik (Dan Svih svetih), a ako dolazi iza 5.11. možda će joj odlazak u najnoviji mall Arena Centar biti zanimljiv (otvara se na taj datum)
|
|
|
#46 | |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Quote:
Najbolje skini raspored tramvaja s interneta i označi bitna mjesta: http://www.zet.hr/tramvaj/dnevni.aspx Preporuka: označi Avenue Mall, do njega se lako stiže tramvajem. Sve ostalo je truckanje u (udobnom, doduše) autobusu. |
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
EUROPEAN UNION
Location: Berlin [] Zürich [] New York [] Bremen [] Barcelona[x] Milan[April] 東京 [12getsu
Likes (Received): 3
|
VISITING ZAGREB
Hi guys,
I am visiting Zagreb next year by interrail, do you have some tips for me? Like eat/see etc? Thanks so much regards |
|
|
|
|
|
#48 |
|
šalačanin
Likes (Received): 11
|
eat at mu steakhouse on vukovarska avenue, kariola pizzeria in kranjčevićeva street, kebab in the cibona passage
...visit the musem of modern arts in novi zagreb,muzej grada zagreba on gornji grad, mimara museum... |
|
|
|
|
|
#49 |
|
EUROPEAN UNION
Location: Berlin [] Zürich [] New York [] Bremen [] Barcelona[x] Milan[April] 東京 [12getsu
|
Thanks gljiba very much appreciated! I took note.
Guys can you post some pics as well maybe? |
|
|
|
|
|
#50 |
|
BANNED
Likes (Received): 14
|
|
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Što me gledaš?!
Likes (Received): 1253
|
Quote:
http://www.skyscrapercity.com/showth...a#post65757031 http://www.skyscrapercity.com/showth...manolo&page=16 http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1033331 |
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
SuperMod
|
I'll just stick this thread with Zagreb Q&A.
And also, I'll leave a redirection icon, so that you can find all answers more easy. |
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Registered User
|
Quote:
This way or another, Zagreb is easy to navigate; the railway station is in the central free-ride tram zone so try to get accommodation in that area for easier getting around. The historical city is consisted by 2 parts, Lower Town and Upper Town, and is walkable - stop by at the tourist info center on the main square and pick up a free walking map with marked attractions. The city has a rather informative tourist website, check it out to see what's on: http://www.zagreb-touristinfo.hr/?l=e
|
|
|
|
#54 |
|
EUROPEAN UNION
|
Thanks again everyone!
|
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Registered User
Likes (Received): 5
|
Quote:
Gdje češ žene slati u mallove,pogotovo u west gate,za west gate ti treba cijeli dan,ja sam muško pa sam bio od pola 9 ujutro do pola 7 navečer,a na ničem se nisam posebno zadržavao,to je ogromno brate,tam se neisplati iči ak neznaš po što ideš,ak ideš bauljat bezveze po trgovinama i još ak si knap sa vremenom nemoj ni ići onda |
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Registered User
Likes (Received): 19
|
Bio sam u ZG ovog vikenda i moram reci da me je na neku ruku odusevio a na neku i sokirao. Odusevljen sam urednoscu grada, posebno mi se svidjeo Donji Grad i Sljeme.
Medjutim ovoliku pustaru nisam nikad vidjeo. Samo se pitam da li iko zivi u tom gradu? Da nije mozda to sto je bio vikedn( sub-nedjelja) ili je to tako uvjek?
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Registered User
|
Čuli smo da dolazi tip s jugoslavenskom zastavom u avataru pa smo se povukli u osamu.
|
|
|
#58 |
|
SuperMod
|
Zagreb je uz Bruxelles proglašen najdosadnijim gradom u Europi.
Moguće da zbog vikenda nije bilo one gužve po danu kakva vlada radnim danima, ali barem je u subotu navečer trebalo biti malko krcatije ljudima (izlasci i tako). Inače da...Zagreb ima dosta velike dnevne migracije ljudi koji dolaze na posao, tako da se po danu u gradu sigurno nalazi od 900,000 - 1,000,000 ljudi. |
|
|
|
|
|
#59 |
|
Registered User
|
Nije istina! Lista ide Bruxelles, Zürich, Oslo, Varšava pa tek onda Zagreb
![]() Definitivni dokaz da nismo na Balkanu ![]() No ovo je od prije godinu dana, možda smo napredovali prema vrhu ove prestižne ljestvice
|
|
|
#60 |
|
Registered User
Likes (Received): 19
|
@Zanovijetalo,
Ne kontam, jeli ovo mozda neka od Zagrebackih sala? @Masonic, Prije bih rekao da ima 900 - 1000. Ali ono sto sam vidjeo me stvarno zaprepastilo, sta vise moram da nagrdim i konobara jednog na AKZ, koji se maltene bukvalno derao na mene i ostale goste. Takva izopacenost se jos moze jedino vidjeti kod konobara koji su dosli iz Brdskih predjela CG. I da, onakvo neljubazno obnasanje od strane sluzbenika( kada sam je pitao za peron 204 gdje se nalazi samo mi je rekla da sidjem dole, i predjem ulicu???) je totalno neprofesionalno jednom gradu tipa Zagreb. Za ljude koji su bili na kolodvoru i jos poneke koje sam susreo na mome putu obilaska imam samo rijeci hvale. P.S. Jesam nosio mome drugu u ZG jednu zastavu, ali je javno nisam isticao.
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|