|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Slovakia Slovensko |» Bratislava | Košice |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
[Slovakia] Zoological Gardens
ZOO Bratislava
- part of the zoo is DinoPark with extent 3 ha (0,03km˛) - opened : 1960 - animals : 161 types, 1045 animals - extent : 96 ha (0,96km˛), for public : 35 ha (0,35km˛) - web : www.zoobratislava.sk ![]() ![]() ZOO Bojnice - the largest ZOO in Slovakia with pieces of animals - opened : 1955 - animals : 384 types, 2050 animals - extent : 41 ha (0,41km˛), for public : 20 ha (0,20km˛) - web : www.zoobojnice.sk ![]() ![]() ZOO Košice - the largest ZOO in Slovakia with extent - opened : 1985 - animals : 151 types, 845 animals - extent : 288 ha (2,88km˛) - web : www.zookosice.sk ![]() ![]() ZOO Spišská Nová Ves - the smallest and youngest ZOO in Slovakia - opened : 1989 - animals : 70 types, 250 animals - extent : 8,5 ha (0,085km˛) - web : www.zoosnv.sk ![]()
Last edited by Detonator789; February 18th, 2011 at 02:50 PM. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Warrior of Blasphemy
|
|
|
|
#4 | |
|
Regular Fool
Likes (Received): 1
|
Quote:
|
|
|
|
#5 | |
|
Mornar bez mora
Likes (Received): 20
|
Quote:
ale samozrejme najlepšia je tá Bratislavská oproti hradu ![]() PS: Nechcem zasa začínať s návrhmi na premenovania ale podľa by prirodzenejší názov bol "Zoos". |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Higher, better
Likes (Received): 86
|
to je Zoo park, podobný je napríklad aj v Ladomerskej Vieske (alebo Žiari nad Hronom, neviem presne)
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
dialnice.info ::..
Likes (Received): 117
|
Quote:
![]() inak napriklad na ranci pod babicou pri dedinke bojna maju taku mini zoo a aj pekne prostredie tam je http://www.babica-bojna.sk/ |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Higher, better
Likes (Received): 86
|
keď sme pri Pavilóne opíc...
Pavilón primátov, ZOO Bratislava Autor architektonického riešenia: Ing. arch. Marián Záhorský Quote:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Registered User
|
Mňa napadlo ešte toto
http://www.youtube.com/watch?v=hhGt8hK_eFs![]() ![]() Ten pavilón opíc vyzerá celkom pekne , ani som nevedel že sa to stavalo
Last edited by Detonator789; December 12th, 2010 at 01:34 AM. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Mornar bez mora
Likes (Received): 20
|
O tomto som vedel, ale mňa skôr prekvapilo keď som bol pred mesiacom v Bojniciach a tam je akurát dokončený "Karpatský chodník" v hodnote cca 5 mil. ak sa nemýlim. wiki - |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Registered User
Likes (Received): 21
|
fuj pavilon opic je priserna stavba
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
dialnice.info ::..
Likes (Received): 117
|
inak kusok od bratislavy je aj oaza tigra sibirskeho .. tiez stoji za spomenutie ..
http://www.tigre.sk/ p.s. fakt by sa to mohlo premenovat na ZOO, zoopakry a zverince
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
kurnik aquila, skoro som schytal infarkt.. som otvoril tu stranku tigre.sk a ta sexica na titulke na mna vybafla.. fu jak ma zarazilo do stolicky..
ale k teme, neviem ci to je len moj pocit, ale nemaju opiciaci nejak moc malo zelene v tom ich novom pavilone? zelena ochranna siet a nad tym par dakych predpokladam umelych burin... ich priestor je samy beton, slama a dake hupacky.. moc mi "prostredie simulujúce ich pôvodný biotop" nepripomina.. to ludia co sa na opice pozeraju to tam maju oblozene aspon bambusom.. a opice, ktore by to asi skor uvitali ani len to.. akurat ten uschnuty baobab alebo co to je v strede... |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
ZOO Košice
História:
Je všeobecne známe, že rozlohou 288 hektárov je košická zoo tretia najväčšia v*Európe, hoci asi len tretina je vhodná pre zvieratá i*návštevníkov. Vznikla v*roku 1979 a*prvý návštevník prešiel bránou v*roku 1986. Prvým zvieraťom bola kobyla huculského koňa. Odvtedy prešla zoo zložitým vývojom, ktorý bol orientovaný na vytváranie podmienok pre eurázijskú faunu. V*súčasnosti sa môže návštevník zoo stretnúť so 142 druhmi zviera. Dovedna chová košická zoo asi 1200 jedincov na takmer 46 hektároch. Medzi najvyhľadávanejšie zvieratá v*tomto roku patrili tučniaky Humboldtove alebo inak aj jednopásové. Košická zoo ich má od júna ako jediná na Slovensku. Veľkým lákadlom pre návštevníkov sú aj tulene sivé, ktoré by milovník zvierat márne hľadal mimo Košíc. Košická zoo leží v*prekrásnom prírodnom prostredí v*severnej časti mesta pri obci Kavečany. Nachádza sa necelých 10 km od centra mesta a*je dostupná pravidelným spojom MHD. Zdroj: www.zookosice.sk/download/zbergastanov.doc |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Registered User
|
Chcel by som ta s vami podelit o video ktore som natocil a zostrihal minule leto, je z Bratislavskej ZOO. Prosim pozerajte HD verziu :-)
http://www.vimeo.com/15137506 |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Registered User
|
Quote: