daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Dalmacija

Dalmacija Dalmatia: Split, Zadar, Dubrovnik, Šibenik, and the Dalmatian Highlands

Global Announcement

SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info!

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 2 votes, 4.50 average. Display Modes
Old April 28th, 2012, 10:01 AM   #541
passat1717
...

passat1717's Avatar

Likes (Received): 1019

Quote:
Stari splitski drvoredi prijete građanima!

...
http://www.dalmacijanews.com/Hrvatsk...-graanima.aspx

Sponsored Links

Old April 28th, 2012, 11:27 AM   #542
oskotok
Registered user

oskotok's Avatar

Likes (Received): 325

spomenuti drvored u Matoševoj su komunalci jesenas sređivali..
ne znam što se podrazumijeva pod "prijete"
Old May 10th, 2012, 03:32 PM   #543
Llukaa
Registered User

Llukaa's Avatar

Likes (Received): 175

Počeli su se brinit o Đardinu, nekidan su minjali sve neonke ispod klupa, možda čak zalipe nazad ruku od anđela na fontani.

Instagram user luka234

Llukaa no está en línea   Reply With Quote
Old May 16th, 2012, 06:29 PM   #544
ST_dasa
u disko me znaju na vrata

ST_dasa's Avatar

Likes (Received): 535

Vrt bi procvao da ga ‘zalije’ milijun kuna

I ove godine splitski Prirodoslovno-matematički fakultet (PMF) sudjeluje u drugom Tjednu botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatske koji je u Splitu jučer otvoren na Marjanu, a trajat će do subote 19 svibnja.

Ovom su se prigodom ispred Botaničkog vrta skupili predstavnici Grada, PMF-a, Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan i, naravno, studenti biologije i kemije, koji su nakon otvaranja u vrtu imali predavanja i radionice.

Obnavljanje staklenika

Prof. dr. Mirko Ruščić, profesor na PMF-u i voditelj Botaničkog vrta, istaknuo je kako entuzijazam za obnovu vrta koji je godinama bio zapušten i na sramotu grada nije dovoljan, već da bi ga trebala pratiti i adekvatna novčana izdvajanja.

- Da bi vrt bio ono što želimo, treba nam barem milijun kuna, od čega samo pola milijuna za obnovu staklenika – kazao je i dodao kako je zadovoljan svime što je učinjeno u proteklom jednogodišnjem razdoblju.

To se u prvom redu odnosi na djelomično obnavljanje staklenika, te obnovu gredica i suhozida.

- Vrt će uskoro biti pravi biser istočnog Jadrana s autohtonim, kultiviranim i samoniklim biljem – obećao je Ruščić.

Marko Rosić, dekan PMF-a, kazao je kako se uz mnogo entuzijazma i truda, ali uz skromna financijska sredstva, isto mnogo napravilo u godinu dana.

- Nadamo se da ćemo uspjeti naći sredstva za još jedan kvalitetan iskorak. Ova bogata manifestacija koja će trajati do subote je mali festival znanosti prirodoslovlja – rekao je dekan, dok je Branka Ramljak, prorektorica Sveučilišta u Splitu, također pridodala da će se naći načina da vrt zasjaji u punom sjaju.

Podsjetimo, Botanički vrt na Marjanu osnovala je 1951. godine tadašnja Pedagoška akademija, uz entuzijazam i ljubav prof. Petra Matkovića. Svoj je procvat vrt doživio 70-ih godina, da bi nakon toga nastupilo razdoblje stagnacije.

Smanjenje broja zaposlenih i umirovljenje profesora Matkovića pokrenulo je stvari nizbrdo, a takvo je stanje trajalo do prošle godine, od kada su do danas učinjeni mali, ali pažnje vrijedni koraci, koji bude nadu da bi se ipak mogla dogoditi njegova potpuna revitalizacija.

Nikolina Lulić

http://www.slobodnadalmacija.hr/Dalm...ijun-kuna.aspx
Old May 16th, 2012, 06:33 PM   #545
Ballota
Powered by Jet-A1

Ballota's Avatar

Likes (Received): 3041

Upozna san profesora Ruščića onaj put kad san bija u botaničkom. Krasan čovik.

__|__
\_______O(-)O_______/
" " "
Ballota no está en línea   Reply With Quote
Old May 19th, 2012, 04:18 PM   #546
Trsteničanin
URBANI JUGOSLAVEN

Trsteničanin's Avatar

Likes (Received): 677

Bija san jučer u botaničkom vrtu.Misto je fenomenalno i ža mi je šta nisan ponija fotoaparat.Dosta je malo,zapušteno i siromašno sa onim razbijenim staklenicima al vidi se da neko ipak drži do njega.Iznenadija san se kad san vidija da se možeš doslovno sa one šljunčane staze popet u vrt.Vjerovatno su tako neki i razbijali staklenike i krali....Misto je lipo i stvarno se da sredit
Trsteničanin está en línea ahora   Reply With Quote
Old May 19th, 2012, 06:30 PM   #547
Ballota
Powered by Jet-A1

Ballota's Avatar

Likes (Received): 3041

Aj, nek se i ovdi nađu..

Quote:
Originally Posted by Ballota View Post
Sad malo đir do botaničkog vrta na Marjanu..
Ekipa sa PMF-a ga aktivno sređuje već neko vrime i zbilja počinje ličit na nešto. Ovom prilikom ih pozdravljam i čestitam na trudu, kao i mogućnosti da obiđemo sve objekte u vrtu.

Quote:
Originally Posted by Ballota View Post
Spustimo se malo do staklenika..

Preporučujem svakome da navrati ovdi. Prava mala oaza mira... unutar velike oaze mira.

__|__
\_______O(-)O_______/
" " "
Ballota no está en línea   Reply With Quote
Old May 22nd, 2012, 07:40 AM   #548
TROTUL
Split-Gripe

TROTUL's Avatar

Likes (Received): 0

i onda se nađe neki mudrijaš i ispila jednu koštelu "iz nepoznatih razloga" .....tri miseca mi je tribalo dok san otkrija radi cega je ispilana i još misec dana dok san uspija nagovorit da se na misto ispilane posadi nova . Mislija san da je ispilana radi gradnje nove zgrade u ulici ali virovali ili ne NIJE .btw ovo je Osječka ulica na Gripama.... pa da nebi covik ispalija kako se ljudi jednostavno capaju pile i uništu nešto šta tu reste prije nego su se oni " spustili " u grad.Ali usput je posađena i ona na dnu ulice koja je odavno propala

Last edited by TROTUL; May 22nd, 2012 at 07:51 AM.
TROTUL no está en línea   Reply With Quote
Old May 22nd, 2012, 08:41 AM   #549
TROTUL
Split-Gripe

TROTUL's Avatar

Trajalo je deboto 2 godine dok se uspilo ovo ucinit od zapuštenih i uništenih površina ,koje su uredno bile satrane divljin parkiranjen limenih tovara ( e sad bolje bi bilo rec da su vlasnici tovari ) ali ipak se uspilo dovest do u pridkraj.Još samo da se postavi kip Bogorodice sa sinon i onda je posal gotov .
Evo mali pregled kako je bilo a kako je sad :

koga zanima vidit malo više o tijeku radova more to OVDE

Last edited by TROTUL; May 22nd, 2012 at 08:48 AM.
Old May 22nd, 2012, 08:42 AM   #550
ST_dasa
u disko me znaju na vrata

ST_dasa's Avatar

Likes (Received): 535

odlično trotule, bravo za inicijativu
Old May 22nd, 2012, 08:52 AM   #551
oskotok
Registered user

oskotok's Avatar

Likes (Received): 325

lip preobražaj
Old May 22nd, 2012, 09:00 AM   #552
Gogz
Registered User

Gogz's Avatar

Likes (Received): 2

svaka čast na odličnom poslu. Trotul, molim te ako možeš podjelit s nama svoje iskustvo kako pokrenuti ovako nešto (kome se obratiti, a koga izbjegavati ). Nešto slično, na jednoj manjoj parceli sam i ja pokušao inicirati, ali od parkova i nasada i kotara nisam dobio odgovor.

Edit: sad sam vidija link na stranici kotara, genijalno. Imate sreće što imate tako angažirane osobe u vijeću kotara.

Last edited by Gogz; May 22nd, 2012 at 09:06 AM.
Gogz no está en línea   Reply With Quote
Old May 22nd, 2012, 11:11 AM   #553
TROTUL
Split-Gripe

TROTUL's Avatar

Quote:
Originally Posted by Gogz View Post
svaka čast na odličnom poslu. Trotul, molim te ako možeš podjelit s nama svoje iskustvo kako pokrenuti ovako nešto (kome se obratiti, a koga izbjegavati ). Nešto slično, na jednoj manjoj parceli sam i ja pokušao inicirati, ali od parkova i nasada i kotara nisam dobio odgovor.

Edit: sad sam vidija link na stranici kotara, genijalno. Imate sreće što imate tako angažirane osobe u vijeću kotara.
Neznan koji si kvart da bi zna kako diše vaše Vijeće kotara ,ali priko njih bi tribalo pokreit inicijativu ( obvezno im se obrati pisanim puten) ..... hvala na onome da imamo srice sa osobama u našem Vijeću ..... meni je lako pokrenit inicijativu i bit uporan dok se zamišljeno ne napravi - jer ako izađeš na stranicu kotara ( koja je nadan se dobra ) pod vijeće kotara oni prvi manitaš šta sidi za racunalon san ja a i ekipa u kotaru je odlicna . Nastojimo ono malo novaca šta nan Grad dopusti godišnje potrošit usmjerit u nešto od cega ce cili kvart imat koristi a ne samo pojedinci ......još da nan je nekako riješit se pasa sa zelenih površina a di bi nan bija kraj
Old May 22nd, 2012, 02:24 PM   #554
Llukaa
Registered User

Llukaa's Avatar

Bravo za inicijativu i uspjeh, triba nan više ovakvih ljudi.

Instagram user luka234

Old May 22nd, 2012, 02:34 PM   #555
Gogz
Registered User

Gogz's Avatar

Likes (Received): 2

Quote:
Originally Posted by TROTUL View Post
Neznan koji si kvart da bi zna kako diše vaše Vijeće kotara ,ali priko njih bi tribalo pokreit inicijativu ( obvezno im se obrati pisanim puten) ..... hvala na onome da imamo srice sa osobama u našem Vijeću ..... meni je lako pokrenit inicijativu i bit uporan dok se zamišljeno ne napravi - jer ako izađeš na stranicu kotara ( koja je nadan se dobra ) pod vijeće kotara oni prvi manitaš šta sidi za racunalon san ja a i ekipa u kotaru je odlicna . Nastojimo ono malo novaca šta nan Grad dopusti godišnje potrošit usmjerit u nešto od cega ce cili kvart imat koristi a ne samo pojedinci ......još da nan je nekako riješit se pasa sa zelenih površina a di bi nan bija kraj
Znam da GK u principu raspolaže sa malim sredstvima, i da se ovakve stvari teško mogu napraviti isključivo iz tih sredstava (ne samo izrada već i održavanje). Na ovom primjeru se vidi dugogodišnji rad i zalaganje za rješenjem zadanog cilja, a s time je i ovaj posao, koliko god nekome sastrane izgledao jednostavan, zapravo ogroman. Ono što je i najbitnije jest da su službe grada aktivirane vašom inicijativom i da sve (tako sam bar ja shvatio) nije financirano isključivo iz sredstava kotara, i u tome je zapravo veličina vašeg angažmana. Još jednom čestitke.

A ja ću se onda još jednom pismeno obratiti svom GK sa prijedlogom, pa ako i ovaj put ne prođe dogodine se kandidirati za vijeće kotara pa kud puklo
Gogz no está en línea   Reply With Quote
Old May 22nd, 2012, 04:08 PM   #556
@ripperius
(ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻

Lipo sređeno, ali šta se tiće tog kipa Bogorodice koje bi tribalo stajat tu, pa baš mi se i ne uklapa... možda, lik Keruma bi tu staja lipše ..jer ionako na ovu površinu svakodnevno dolaze samo psi, obavljat nuždu.
@ripperius no está en línea   Reply With Quote
Old May 22nd, 2012, 04:44 PM   #557
Llukaa
Registered User

Llukaa's Avatar

Quote:
Originally Posted by @ripperius View Post
Lipo sređeno, ali šta se tiće tog kipa Bogorodice koje bi tribalo stajat tu, pa baš mi se i ne uklapa... možda, lik Keruma bi tu staja lipše ..jer ionako na ovu površinu svakodnevno dolaze samo psi, obavljat nuždu.
Ni meni nije jasan taj kip, al ok. Bolje išta nego ništa.

Instagram user luka234

Old May 22nd, 2012, 04:51 PM   #558
Llukaa
Registered User

Llukaa's Avatar

Quote:

i onda se nađe neki mudrijaš i ispila jednu koštelu "iz nepoznatih razloga" .....tri miseca mi je tribalo dok san otkrija radi cega je ispilana i još misec dana dok san uspija nagovorit da se na misto ispilane posadi nova . Mislija san da je ispilana radi gradnje nove zgrade u ulici ali virovali ili ne NIJE .btw ovo je Osječka ulica na Gripama.... pa da nebi covik ispalija kako se ljudi jednostavno capaju pile i uništu nešto šta tu reste prije nego su se oni " spustili " u grad.Ali usput je posađena i ona na dnu ulice koja je odavno propala

I zašto su je na kraju ispilali? I kako to obični čovik može ispilat stablo na gradskoj površini? Da je bar u dvoru....

Instagram user luka234

Old May 22nd, 2012, 06:44 PM   #559
TROTUL
Split-Gripe

TROTUL's Avatar

Quote:
Originally Posted by Llukaa View Post
Ni meni nije jasan taj kip, al ok. Bolje išta nego ništa.
kip s razlogom dolazi na javnu površinu.... ima na stranici kotara povjesna pozadina kipa i razlog zašto baš taj kip .

- koštela je ispilana da bi taj "obični čovik " moga posadit umisto nje reklamu na tom mistu ,kao odatle se najbolje vidi........ triba imat obraz za tako nešto
Old May 22nd, 2012, 07:26 PM   #560
Llukaa
Registered User

Llukaa's Avatar

Quote:
kip s razlogom dolazi na javnu površinu.... ima na stranici kotara povjesna pozadina kipa i razlog zašto baš taj kip .

- koštela je ispilana da bi taj "obični čovik " moga posadit umisto nje reklamu na tom mistu ,kao odatle se najbolje vidi........ triba imat obraz za tako nešto
I sad umisto da je tu veliko stablo i lipo ladovine, sad je tu ova biljčica.
Neka mu niste dopustili, seljak.

Instagram user luka234

Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules