|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Dalmacija Dalmatia: Split, Zadar, Dubrovnik, Šibenik, and the Dalmatian Highlands |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools |
Rating:
|
Display Modes |
|
|
#541 | |
|
...
Likes (Received): 1019
|
Quote:
|
|
|
|
#542 |
|
Registered user
Likes (Received): 325
|
spomenuti drvored u Matoševoj su komunalci jesenas sređivali..
ne znam što se podrazumijeva pod "prijete"
|
|
|
#543 |
|
Registered User
Likes (Received): 175
|
Počeli su se brinit o Đardinu, nekidan su minjali sve neonke ispod klupa, možda čak zalipe nazad ruku od anđela na fontani.
|
|
|
#544 |
|
u disko me znaju na vrata
Likes (Received): 535
|
Vrt bi procvao da ga ‘zalije’ milijun kuna
![]() I ove godine splitski Prirodoslovno-matematički fakultet (PMF) sudjeluje u drugom Tjednu botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatske koji je u Splitu jučer otvoren na Marjanu, a trajat će do subote 19 svibnja. Ovom su se prigodom ispred Botaničkog vrta skupili predstavnici Grada, PMF-a, Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan i, naravno, studenti biologije i kemije, koji su nakon otvaranja u vrtu imali predavanja i radionice. Obnavljanje staklenika Prof. dr. Mirko Ruščić, profesor na PMF-u i voditelj Botaničkog vrta, istaknuo je kako entuzijazam za obnovu vrta koji je godinama bio zapušten i na sramotu grada nije dovoljan, već da bi ga trebala pratiti i adekvatna novčana izdvajanja. - Da bi vrt bio ono što želimo, treba nam barem milijun kuna, od čega samo pola milijuna za obnovu staklenika – kazao je i dodao kako je zadovoljan svime što je učinjeno u proteklom jednogodišnjem razdoblju. To se u prvom redu odnosi na djelomično obnavljanje staklenika, te obnovu gredica i suhozida. - Vrt će uskoro biti pravi biser istočnog Jadrana s autohtonim, kultiviranim i samoniklim biljem – obećao je Ruščić. Marko Rosić, dekan PMF-a, kazao je kako se uz mnogo entuzijazma i truda, ali uz skromna financijska sredstva, isto mnogo napravilo u godinu dana. - Nadamo se da ćemo uspjeti naći sredstva za još jedan kvalitetan iskorak. Ova bogata manifestacija koja će trajati do subote je mali festival znanosti prirodoslovlja – rekao je dekan, dok je Branka Ramljak, prorektorica Sveučilišta u Splitu, također pridodala da će se naći načina da vrt zasjaji u punom sjaju. Podsjetimo, Botanički vrt na Marjanu osnovala je 1951. godine tadašnja Pedagoška akademija, uz entuzijazam i ljubav prof. Petra Matkovića. Svoj je procvat vrt doživio 70-ih godina, da bi nakon toga nastupilo razdoblje stagnacije. Smanjenje broja zaposlenih i umirovljenje profesora Matkovića pokrenulo je stvari nizbrdo, a takvo je stanje trajalo do prošle godine, od kada su do danas učinjeni mali, ali pažnje vrijedni koraci, koji bude nadu da bi se ipak mogla dogoditi njegova potpuna revitalizacija. Nikolina Lulić http://www.slobodnadalmacija.hr/Dalm...ijun-kuna.aspx |
|
|
|
|
|
#545 |
|
Powered by Jet-A1
Likes (Received): 3041
|
Upozna san profesora Ruščića onaj put kad san bija u botaničkom. Krasan čovik.
|
|
|
|
|
|
#546 |
|
URBANI JUGOSLAVEN
Likes (Received): 677
|
Bija san jučer u botaničkom vrtu.Misto je fenomenalno i ža mi je šta nisan ponija fotoaparat.Dosta je malo,zapušteno i siromašno sa onim razbijenim staklenicima al vidi se da neko ipak drži do njega.Iznenadija san se kad san vidija da se možeš doslovno sa one šljunčane staze popet u vrt.Vjerovatno su tako neki i razbijali staklenike i krali....Misto je lipo i stvarno se da sredit
|
|
|
|
|
|
#547 | ||
|
Powered by Jet-A1
Likes (Received): 3041
|
Aj, nek se i ovdi nađu..
![]() Quote:
Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#548 |
|
Split-Gripe
Likes (Received): 0
|
i onda se nađe neki mudrijaš i ispila jednu koštelu "iz nepoznatih razloga" .....tri miseca mi je tribalo dok san otkrija radi cega je ispilana i još misec dana dok san uspija nagovorit da se na misto ispilane posadi nova . Mislija san da je ispilana radi gradnje nove zgrade u ulici ali virovali ili ne NIJE .btw ovo je Osječka ulica na Gripama.... pa da nebi covik ispalija kako se ljudi jednostavno capaju pile i uništu nešto šta tu reste prije nego su se oni " spustili " u grad.Ali usput je posađena i ona na dnu ulice koja je odavno propala ![]() ![]()
Last edited by TROTUL; May 22nd, 2012 at 07:51 AM. |
|
|
|
|
|
#549 |
|
Split-Gripe
|
Trajalo je deboto 2 godine dok se uspilo ovo ucinit od zapuštenih i uništenih površina ,koje su uredno bile satrane divljin parkiranjen limenih tovara ( e sad bolje bi bilo rec da su vlasnici tovari )
ali ipak se uspilo dovest do u pridkraj.Još samo da se postavi kip Bogorodice sa sinon i onda je posal gotov .Evo mali pregled kako je bilo a kako je sad : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() koga zanima vidit malo više o tijeku radova more to OVDE
Last edited by TROTUL; May 22nd, 2012 at 08:48 AM. |
|
|
|
|
|
#550 |
|
u disko me znaju na vrata
Likes (Received): 535
|
odlično trotule, bravo za inicijativu
|
|
|
|
|
|
#551 |
|
Registered user
Likes (Received): 325
|
lip preobražaj
|
|
|
#552 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
svaka čast na odličnom poslu. Trotul, molim te ako možeš podjelit s nama svoje iskustvo kako pokrenuti ovako nešto (kome se obratiti, a koga izbjegavati ). Nešto slično, na jednoj manjoj parceli sam i ja pokušao inicirati, ali od parkova i nasada i kotara nisam dobio odgovor.Edit: sad sam vidija link na stranici kotara, genijalno. Imate sreće što imate tako angažirane osobe u vijeću kotara. Last edited by Gogz; May 22nd, 2012 at 09:06 AM. |
|
|
|
|
|
#553 | |
|
Split-Gripe
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#554 |
|
Registered User
|
![]() ![]() Bravo za inicijativu i uspjeh, triba nan više ovakvih ljudi.
|
|
|
#555 | |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
Quote:
A ja ću se onda još jednom pismeno obratiti svom GK sa prijedlogom, pa ako i ovaj put ne prođe dogodine se kandidirati za vijeće kotara pa kud puklo
|
|
|
|
|
|
|
#556 |
|
(ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻
|
Lipo sređeno, ali šta se tiće tog kipa Bogorodice koje bi tribalo stajat tu, pa baš mi se i ne uklapa... možda, lik Keruma bi tu staja lipše ..jer ionako na ovu površinu svakodnevno dolaze samo psi, obavljat nuždu.
|
|
|
|
|
|
#557 |
|
Registered User
|
Ni meni nije jasan taj kip, al ok. Bolje išta nego ništa.
|
|
|
#558 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
#559 |
|
Split-Gripe
|
kip s razlogom dolazi na javnu površinu.... ima na stranici kotara povjesna pozadina kipa i razlog zašto baš taj kip .
- koštela je ispilana da bi taj "obični čovik " moga posadit umisto nje reklamu na tom mistu ,kao odatle se najbolje vidi........ triba imat obraz za tako nešto |
|
|
|
|
|
#560 | |
|
Registered User
|
Quote:
Neka mu niste dopustili, seljak.