daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Romania & Moldova > Development Forums > West Region > Timișoara Metro Area

Global Announcement

SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info!

Reply

Thread Tools Display Modes
Old November 29th, 2010, 12:54 PM   #121
MHN
Romania

MHN's Avatar

Likes (Received): 98

Ok. So, these taxiways, presented on their website, are existing or not?!

Sponsored Links

Old November 29th, 2010, 02:25 PM   #122
MNU
Registered User

MNU's Avatar

Likes (Received): 168

Yes, they exist allready. Although is very strange... they say that there is a rapid taxiway. I thought that a rapid one looks like this. The taxiway from TSR Intl. is 90 deg. angle on the runway.
MNU está en línea ahora   Reply With Quote
Old November 29th, 2010, 03:01 PM   #123
MHN
Romania

MHN's Avatar

No offence, but I believe someone should train the TSR staff what taxiway, rapid taxiway, runaway and ...effective management means.

Last edited by MHN; November 29th, 2010 at 04:19 PM.
MHN no está en línea   Reply With Quote
Old November 30th, 2010, 10:15 AM   #124
iuli
Registered User

iuli's Avatar

Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by MNU View Post
Nu inteleg ce are una cu alta. Eu NU ma refeream la pista. Si daca ar fi ramas supersonicele, pista era OK... au folosit-o in comun atatia zeci de ani (1960-2005).

Ce voiam eu sa spun era faptul ca aproape toata latura de la sud de pista este ocupata de CONSTRUCTII si alte anexe ale Bazei Aeriane. Daca te uiti de-a lungul axului central al bretelei nou construite (intre platforma extinsa si calea de rulare "Charlie"), ai sa observi ca nu se poate extinde exact din acest motiv. Acele cladiri de langa calea de rulaj "delta" sunt foarte importante Bazei (fie ea dotata cu supersonice sau elicoptere).

Ca o paranteza, desi sunt numai elicoptere pe Giarmata, aici inca este Baza de rezerva care poate opera si supersonice in caz de nevoie.
Ai perfecta dreptate, am inteles eu gresit ce ai zis, am citit pe fuga si de asta am simtit nevoia sa precizez ca actualmente pista nu este folosita de catre baza militara. Sorry again!
iuli no está en línea   Reply With Quote
Old November 30th, 2010, 07:51 PM   #125
radutm
Registered User

radutm's Avatar

Likes (Received): 63

O comparatie intre 2003 si 2009:

radutm está en línea ahora   Reply With Quote
Old November 30th, 2010, 08:11 PM   #126
ThunderTM
N/A

ThunderTM's Avatar

Likes (Received): 23

Arata mai bine (eagle-eye-view) in 2003 pista
ThunderTM no está en línea   Reply With Quote
Old November 30th, 2010, 08:54 PM   #127
MHN
Romania

MHN's Avatar

Exact!
Tare rau ii sta cu asfaltul frezat acum...
Old December 16th, 2010, 06:26 PM   #128
MHN
Romania

MHN's Avatar

Numarul calatorilor Wizz Air, in crestere cu o treime fata de anul trecut, pe TSR

tion.ro
Quote:
Compania de transport aerian low-cost Wizz Air are succes la Timişoara. Datele centralizate referitoare la activitatea desfăşurată pe Aeroportul „Traian Vuia” arată o creştere a numărului de pasageri transportaţi cu 37,2%.

Estimările finale pentru activitatea desfăşurată în 2010 arată că numărul total de călători care au apelat la serviciile companiei, la nivel european, va ajunge la 9,5 milioane, în creştere evidentă faţă de cei 7,8 milioane de pasageri transportaţi în 2009.

„Suntem una dintre puţinele companii aeriene care, şi în vremuri de criză, am avut o creştere constantă. Suntem lideri de piaţă pe piaţa low-cost din Europa centrală şi de est. De asemenea, în România ocupăm primul loc, la finalul anului vom ajunge la două milioane de pasageri”, ne-a declarat Gyorgy Abran, directorul comercial al operatorului aerian maghiar.

În prezent, Wizz Air operează în România cu trei baze, la Cluj, Bucureşti şi Timişoara. Hub-ul de la Timişoara a fost ultimul deschis de compania maghiară, iar succesul înregistrat este unul evident.

În perioada 1 decembrie 2009 – 30 noiembrie 2010, numărul total al pasagerilor care au fost transportaţi de Wizz Air la şi dinspre Aeroportul „Traian Vuia” Timişoara a ajuns la 365.000.

Gyorgy Abram a vorbit şi despre reţeta succesului realizat de operatorul aerian low cost. „În primul rând avem o flotă modernă de aeronave, sunt toate Airbus 320, cu o capacitate mare, ceea ce permite realizarea transportului unui număr mai mare de pasageri per zbor. În plus, folosim aeroporturi mai mici, care au costuri de operare reduse şi care nu depind de slot-urile de zbor. Chiar dacă sunt mai mici, calitatea seriviilor oferite pasagerilor este la acelaşi nivel. Un alt motiv al succesului este legat de vânzarea biletelor de avion prin intermediul internetului. Întotdeauna vânzarea biletelor prin internet se va efectua la un cost mai redus”, ne-a mai declarat Abram.

Wizz Air are în vedere extinderea numărului de curse operate sau a destinaţiilor disponibile la Timişoara, dar numai atunci când piaţa o va cere.

„Totul este legat de timp şi de cerere. Aici am deschis ultima bază comercială din România, în funcţie de ce va cere şi cum va evolua piaţa vom creşte şi traficul operat la Timişoara”, a mai menţionat directorul comercial al companiei.
Old December 16th, 2010, 07:24 PM   #129
ChagallTM
Chagall

ChagallTM's Avatar

Likes (Received): 109

Asta da veste buna!
ChagallTM no está en línea   Reply With Quote
Old December 16th, 2010, 07:49 PM   #130
MHN
Romania

MHN's Avatar

Deci sa-ntelegem ca Wizz Air a contribuit cu ~36.5 % la valoarea PAX din 2009, presupunand ca aceasta se cifreaza la 1 MEuro?!
Old December 16th, 2010, 08:30 PM   #131
ThunderTM
N/A

ThunderTM's Avatar

Likes (Received): 23

Nu pare prea veridic, poate anul acesta sa fi contribuit atat. Ceea ce inseamna ca numarul pasagerilor carpatair a scazut destul de mult.
ThunderTM no está en línea   Reply With Quote
Old December 16th, 2010, 09:17 PM   #132
MHN
Romania

MHN's Avatar

Poate toti ceilalti operatori au suferit scaderi pe TSR
Old December 21st, 2010, 04:45 PM   #133
MHN
Romania

MHN's Avatar

Pe TSR a fost inregistrat calatorul cu numarul un milion

opiniatimisoarei.ro
Quote:
Anul 2011 va aduce pe Aeroportul din Timisoara noi destinatii, mai multe companii aeriene, iar in acelasi timp va fi deschis publicului si terminalul non- Schengen.

Cornel Samartinean, directorul Aeroportului International „Traian Vuia” din Timisoara spune ca a atins tinta propusa pe anul 2010 si anume finalizarea terminalului non-Schengen si obtinerea statutului de aeroport international.

In 2010 a crescut si numarul de pasageri la aeroportul din Timisoara, nu demult fiind inregistrat pasagerul cu numarul un milion.

„Cu 16% a crescut numarul de pasageri fata de aceeasi perioada a anului trecut”, a declarat Samartinean. Pentru anul viitor se preconizeaza ca numarul pasagerilor sa creasca la 1,2 – 1,3 milioane.

Si miscarile de aeronave au inregistrat o cresterea usoara, fiind inregistrate 24.000 de aterizari si decolari pana la 1 noiembrie 2010. In topul destinatiilor s-au aflat orasele Bucuresti, Munchen si Bergamo.

Profitul aeroportului din Timisoara a fost in acest an de 3,6 milioane de euro, veniturile fiind mai mari cu 16% fata de anul trecut, iar cheltuielile mai mici cu 6%.

Ca un minus, Cornel Samartinean spune ca nu a reusit sa majoreze salariile angajatilor. „Ma voi stradui ca anul viitor sa aduc nivelul salariilor celor 257 de angajati cel putin la nivelul celor de la Aeroportul Otopeni”, a declarat Samartinean.

Tot pentru anul viitor, sefii de la aeroport duc tratative cu noi companii pentru destinatii noi. „Incercam sa diversificam. De exemplu nu avem o relatie cu Turcia. O alta companie aeriana vrea sa aduca trei noi destinatii si o aeronava noua care sa opereze la aeroportul nostru”, a mai declarat directorul aeroportului „Traian Vuia”.

In privinta terminalului non-Schengen acesta ar putea fi deschis din luna ianuarie a anului viitor pentru cursele interne. „Vrem sa facem o simulare in terminalul non-Schengen. Pentru aceasta vom directiona pe aici pasagerii din cursele interne”, a subliniat Samartinean.
Old December 21st, 2010, 08:00 PM   #134
Dani_0307
Registered User

Dani_0307's Avatar

vad ca atingem cifra de 1mil de calatori dar trist si mai dezamagiti ca niciodata....
ce se mai intampla cu strategia de dezvoltare aprobata de guvern pentru perioada 2002-2015? unde sunt investitiile care s-a angajat sa le faca ministerul Transporturilor pana in 2015....s-a elaborat un plan de dezvoltare mega indraznet chiar de catre Aerotim care culmea nu mai poate fi vizualizat pe net.

Poate cineva sa verifice daca sunt cuprinse in bugetul de stat de anul viitor surse de finantare pentru investitii noi.
Ar fi extrem de util sa tinem actual stadiul de dezvoltare pentru extinderea terminalului pentru curse internationale, terminal 2, platforma logistica, hotel, magazine, sala expo conferinte, centru intermodal....

si multe alte proiecte pe care acum nu mi le mai amintesc de cand nu s-a mai vorbit despre ele.

Last edited by Dani_0307; December 21st, 2010 at 08:27 PM.
Dani_0307 no está en línea   Reply With Quote
Old December 22nd, 2010, 03:11 AM   #135
MHN
Romania

MHN's Avatar

Despre investitiile efective pe TSR, tre' sa cautam printre posturile anterioare, insa pana atunci am regasit postul acesta al lui Djulwes despre proiectul CJ Timis din jurul sau:
Quote:
Originally Posted by Djulwes View Post

Eu nu spuneam neaparat de mutarea garii. Ar costa enorm. Eu ziceam de renuntarea la linia CF dinainte de viaductul de pe Circumvalatiunii. Cam de unde ar incepe si estacada.

- cu negru si rosu e linia existenta
- cu rosu e linia la care as renunta
- cu albastru e centura feroviara (am incercat sa respect aproximativ traseul ei din PATZ Aeroport)
- cu violet e legatura feroviara cu aeroportul (din acelasi PATZ)
- ingrosate cu negru sunt gara si Ronat triaj.

O centura cu linie dubla plus dublarea liniei CF TM-AR intre intersectia cu centura si Ronat triaj ar face fata traficului feroviar fara probleme. Mai ales ca linia prin oras e simpla. Deci estacada e efectiv fitza.

In plus o linie de tramvai in locul estacadei mi se pare mult mai utila pentru transportul in comun din TM.

PS: Am amintit de PATZ Aeroport. In caz ca n-ati auzit de el, il puteti vedea aici
Old December 22nd, 2010, 10:16 AM   #136
Dani_0307
Registered User

Dani_0307's Avatar

merci MHN

Nu ma refer exclusiv la PATZ..acesta este un studiu despre cum trebuie sa se dezvolte zona din vecinatatea aeroportului, utila in primul rand investitorilor care vor sa se stabileasca in zona.
Vreau sa discutam concret despre planurile de dezvoltare ale TSR aprobate de ministerul Transporturilor, simplu si eficient pe puncte ce s-a facut, ce este in derulare sau s-a aprobat in anul viitor si ce urmeaza sa se faca in viitorul apropiat.

nu stiu daca proiectia din bugetul de stat de pe anul viitor este deja publica, ar fi interesant sa vedem ce sume a prevazut ministerul Transporturilor pentru investitii in TSR pe executia bugetara 2011.
Old December 27th, 2010, 12:09 PM   #137
Djulwes
Registered User

Djulwes's Avatar

Likes (Received): 10

Falcă loveşte: aeroporturile Timişoara şi Arad fuzionează!
Comasarea va avea loc, cel mai probabil, în primul trimestru al anului 2011

27 decembrie 2010

Quote:
Fuziunea dintre Aeroportul International Timişoara şi aeroportul din Arad va avea loc, cel mai probabil, în primul trimestru al anului 2011. Anunţul a fost făcut, neoficial, de în*suşi primarul Aradului, Gheorghe Falcă, la o întâlnire de sfârşit de an cu co*legii de partid şi cu directorii princi*palelor instituţii arădene, controlate de PDL.

La data de 16 decembrie 2010, Wizz Air a ţinut o conferinţă de presă la Timişoara. Prima la care a parti*cipat directorul comercial al companiei. Ce nu s-a spus a fost că această conferinţă a fost una de adio. Wizz Air se mută pe Aeroportul Arad.

Directorul comercial al Wizz Air, Gyorgy Abran, a declarat că operatorul de transport aerian low-cost are succes la Timişoara. Datele centralizate referitoare la activitatea desfăşurată pe Aeroportul "Traian Vuia" arată o creştere a numărului de pasageri transportaţi cu 37,2%. În spatele acestei creşteri se ascunde, de fapt, intenţia companiei de a se muta de pe Aeroportul Timişoara pe cel din Arad.

"Suntem una dintre puţinele companii aeriene care şi în vremuri de criză am avut o creştere constantă. Suntem lideri de piaţă pe piaţa low-cost din Europa Centrală şi de Est. De asemenea, în România ocupăm primul loc, la finalul anului vom ajunge la două milioane de pasageri", a declarat Gyorgy Abran, directorul comercial al operatorului aerian maghiar.

În prezent, Wizz Air operează în România cu trei baze: la Cluj, Bucureşti şi Timişoara. Hub-ul de la Timişoara a fost ultimul deschis de compania maghiară, iar succesul înregistrat este unul evident. În perioada 1 decembrie 2009-30 noiembrie 2010, numărul total al pasagerilor care au fost transportaţi de Wizz Air la şi dinspre Aeroportul "Traian Vuia" Timişoara a depăşit 365.000 de pasageri. Acest lucru de*ranjează de ani buni concurenţa directă a Wizz Air la Timişoara, compa*nia Carpatair. Cele două companii au câteva destinaţii comune, segment pe care compania maghiară ia din potenţialii clienţi ai Carpatair. De altfel, cei de la Carpatair fac presiuni de mai mulţi ani pentru a scoate operatorul Wizz Air de pe aeroportul din Timişoara.

Directorul comercial al Wizz Air, Gyorgy Abran, a vorbit despre deschiderea mai multor rute şi destinaţii ale companiei, dar a ezitat să facă publice planurile companiei în ceea ce priveşte Timişoara. Conform acestuia, compania nu are în vedere extinderea numărului de curse ope*rate sau a destinaţiilor disponibile la Timişoara, numai dacă piaţa o va cere. Evaziv, acesta a declarat că "totul este legat de timp şi de cerere. Aici am deschis ultima bază comercială din România, în funcţie de ce va cere şi cum va evolua piaţa vom creş*te şi traficul operat la Timişoara". Spre bucuria celor de la Carpatair, a căror perseverenţă a dat roade, Wizz Air va semna zilele acestea un contract de operare pe Aeroportul Arad şi va pleca de pe Timişoara. Chiar dacă de abia la 31 martie 2011 expiră contractul dintre Wizz Air şi Aeroportul Timişoara, noul contract cu Aeroportul Arad va intra în vi-goa*re la 1 ianuarie 2011. De vină pentru plecarea ungurilor este compania Carpatair, care a avut mai multe con*flicte comerciale neoficiale cu Wizz Air şi a făcut lobby la Ministe*rul Transportului, dar şi la forurile eu*ro*pene de resort. O mare vină o poar*tă şi conducerea actuală a aero*por*tului din Timişoara, începând cu di*rectorul general Cornel Să*măr*ti*nean, care a impus tarife maxime de operare pentru Wizz Air, cu toate că ştia de oferta mult mai relaxată financiar a celor din Arad.

Preşedintele CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc, este disperat din cauza plecării operatorului cu cei mai mulţi pasageri. Cu bună ştiinţă, Aeroportul Timişoara pierde astfel aproximativ 400.000 de pasageri care se mută spre aeroportul din Arad. Aceasta este premisa aşteptată de primarul Aradului, Gheorghe Falcă, şi agreată tacit de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu. Din momentul mutării Wizz Air la Arad, fuziunea celor două aeroporturi devine o necesitate logistică, dincolo de ambiţiile locale. Adică exact ceea ce dorea Gheorghe Falcă în urmă cu un an, iar Constantin Ostaficiuc şi Cornel Sămărtinean nu au făcut nimic pentru a convinge Wizz Air să rămână la Timişoara, ci, dimpotrivă, i-au determinat să plece prin impunerea tarifelor maxime pentru a opera la Timişoara.

Raportări false pentru a primi ajutor de stat
Directorul Aeroportului Ti*mi*şoa*ra, Cornel Sămărtinean, a modificat mai multe raportări privind numărul total de pasageri în cursul anului 2010. În rapoartele înainte de acesta, numărul de pasageri era de fiecare dată sub un milion. Motivul este unul simplu: cu o cifră sub un milion de pa*sa*geri, aeroporturile din Timişoara, Su*ceava şi Cluj primeau ajutoare fi*nan*ciare din partea statului român în valoare totală de 240 milioane de euro.
În urma scandalurilor privind terminalul non-Schengen şi a celui privind plecarea Wizz Air, directorul aeroportului din Timişoara a re*cu*noscut în luna noiembrie 2010 că nu*mă*rul pasagerilor care tranzitează de*pă*şeşte un milion de persoane. Astfel, Aeroportul Timişoara mai pierde şi ajutoarele financiare de stat. La această situaţie a contribuit şi compania Carpatair, care a depus o plângere la Comisia Europeană, în urma căreia s-a blocat acordarea ajutoarelor de stat către aeroportul din Timişoara.
Jurnalul
Djulwes no está en línea   Reply With Quote
Old December 27th, 2010, 01:31 PM   #138
MHN
Romania

MHN's Avatar

Falca asta este foarte perseverent...
Din punctul meu de vedere, daca e vorba doar despre zborurile Wizz Air, nu ma deranjeaza.
Old December 27th, 2010, 08:05 PM   #139
Dani_0307
Registered User

Dani_0307's Avatar

o dovada clara clara ca TSR este capusat de catre minister si chiar de catre o asa zisa companie care influenteaza strategic dezvoltarea, Carpatair in cazul de fata ....concurenta, adica Wizz Air a fost taxata la maxim si supusa unor presiuni enorme dE minister adica propietar.......ca investitor mutarea pe aeroportul Arad este mai mult decat justificata, iese de sub preiunea ministerului si chiar de jocurile de interese.
Degeaba CJT bate toaca....aeroportul Timisoara nu este controlat in mica masura nici de judet, toate zarurile sunt jucate la minister.

Pe Arad nu vor avea nici o presiune iar autostrada ai va avantaja pe Wizz Air din toate punctele de vedere......prefer 100% iesirea TSR de sub custodia ministerului transporturilor pentru ca spagile si jocurile se joaca departe de noi iar noi ca fraierii ne zbatem de ce TSR are probleme.....

in cazul de fata Aradul poate recupera in 10 ani diferenta fata de Timisoara iar noi ca fraierii vom ingenunchia la min transporturilor pentru CE ESTE AL NOSTRU muncit si castigat in zeci de ani si acum ajuns sa fie SABOTAT.....FARA NICI O INDOILA suntem in impas....

Last edited by Dani_0307; December 27th, 2010 at 08:11 PM.
Dani_0307 no está en línea   Reply With Quote
Old December 28th, 2010, 09:40 AM   #140
MHN
Romania

MHN's Avatar

Dar aeroportul din Arad in proprietatea cui se afla?!?!

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules