|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Zagreb Zagreb Metropolitan Region |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#1 |
|
BANNED
Likes (Received): 2
|
[Zagreb] - Črnomerec Centar <U/C>
Prirodno dobro građen
![]() Na atraktivnoj lokaciji šireg centra Zagreba, omeđen ulicama Baruna Filipovića, Cankarevom i Gradišćanskom, u izgradnji je poslovno-stambeni kompleks Črnomerec centar na površini od 4 hektara. Novu izgradnju karakterizira dominacija javnog pješačkog prostora. Unutar svakog od stambenih blokova, kao i između njih, uredit će se parkovi sa šetnicama i dječjim igralištem. Cijeli kompleks je podređen pješaku, tako da u razini prizemlja neće biti parkirnih mjesta niti automobilskog prometa. ![]() Tvrtka Črnomerec centar d.o.o. investitor je poslovno-stambenog kompleksa omeđenog Gradišćanskom, Cankarovom i Ulicom baruna Filipovića. Većinski vlasnik Črnomerec Centra je Niva inženjering d.d., koje se kroz posljednjih petnaest godina rada na tržištu nekretnina u Hrvatskoj potvrdilo i afirmiralo kvalitetom i pouzdanošću svojih projekata. Izgradnja i uređenje poslovno-stambenog kompleksa Črnomerec centra nastala je na temelju pozivnog arhitektonsko urbanističkog natječaja, na kojem su sudjelovali priznati hrvatski arhitekti i projektne kuće. Navedeni poslovno-stambeni kompleks, sastoji se od tri stambeno-poslovna bloka, jedne stambeno- poslovne zgrade i poslovnog tornja. Izgradnjom naselja bivši tvornički pogoni pretvaraju se u novu urbanu vizuru zapadnog dijela Zagreba. Komunikacija i povezanost građevina sa samim okruženjem postignuta je pješačkim prolazima i poslovnim sadržajima koji doprinose dinamici prostora te direktno utječu na kvalitetu stanovanja. Cijeli kompleks karakterizira dominacija javnog pješačkog prometa i potpuno isključivanje automobilskog prometa, kao i parkirališta s prizemnog nivoa kompleksa. Parkirno – garažna mjesta osigurana su u podzemnoj garaži i obodnim ulicama. Črnomerec centar će se sastojati od pet poslovno-stambenih građevina sa ukupno 600 stanova visoke kvalitete, te oko 60 000 m2 poslovnih prostora od čega je 21 500 m2 u poslovnom tornju sa 26 etaža, koji će dominirati čitavim kompleksom. Stanovi će biti smješteni u tri zgrade-bloka. Za potrebe stanara, poslovnih korisnika i gostiju osigurat će se 2 000 parkirališnih mjesta u podzemnim etažama. U prvoj etapi gradnje planirana je izgradnja stambeno-poslovne zgrade B1. LOKACIJA: ![]() TRENUTNO U IZGRADNJI: Objekt B1 ![]() GALERIJA B1: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Last edited by Zerg; November 2nd, 2010 at 11:56 AM. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
SuperMod
|
odlično Zerg
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
BANNED
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Organ nereda
Likes (Received): 791
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Registered User
Likes (Received): 118
|
Šteta samo što projekt ne ide skroz do Selske...
Odlično izgleda. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
SuperMod
|
Quote:
ali dobro, budu i to prije ili kasnije sredili. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
BANNED
|
Mislim da će to prije ili poslije netko otkupit i gore nakeljit stanove ili poslovni prostor. Uglavnom sviđa mi se što će centar biti podređen pješacima a sva parkirna mjesta će biti pod zemljom.
Centar će savršeno pasati uz budući Trg pravde.. Zna Nikec ke je dobro
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Registered User
Likes (Received): 5
|
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
šalačanin
Likes (Received): 9
|
kad ide neboder?
Last edited by gljiba; March 14th, 2011 at 10:30 AM. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Velebitski degen
Likes (Received): 21
|
To su ti renderi koji su na ogradi!
Taj cijeli prostor ima toliko potencijala, ovdje se to vidi: ![]() Odmah iza je budući Trg pravde, a malo iza onog malog nebodera, gore lijevo ukoso, je prostor za projekt na Muellerovom brijegu. Sve je to tu jako blizu i jako frekventno područje, ali treba rješiti promet. Ulica Baruna Filipovića između Centra Črnomerec i Trga pravde je jednosmjerna sa tri prometna traka, ali to je premalo. Bilo bi dobro kad bi se jedna jaka prometnica uz prugu povukla. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Osječko Est 1697
|
Oho
Sam da neostanu bez love akd krenu neboder graditi
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Registered User
Likes (Received): 18
|
Quote:
![]() Možda bi trebalo spojiti Prilaz Đure Deželića i Grada Mainza/Prilaz Baruna Filipovića i to tunelom ispod Franjinog trga? Kaj velite? |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Registrirani korisnik
Likes (Received): 311
|
Odlično da se takav projekt radi tamo jer taj dio grada je koma, meni najružniji dio zapadnog Zagreba
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
BANNED
|
Dadek, totalno si u pravu; sadašnje prometnice jednostavno nisu dovoljne. Mislim da je u jutarnjem rečeno da se planira ukopavanje pruge skroz do tog dijela pa bi narastao potencijal za novu cestu. Ali, s obzirom na kvalitetu naše gradske vlasti i punoj blagajni, nekako sumnjam u to...
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
Quote:
Upravo taj projekt podzemnog spajanja ulice Grada Mainza i Deželićeve postoji već odavno u ladicama. Bio sam prije godinu dana nekim poslom u općini Črnomerec i tamo su mi rekli... i.
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Cylon
Likes (Received): 174
|
Znaci jos jedan neboder u zagrebu
...nisu doduse nit ove zgrade niske ..osam katova a i opcenito lipo sve izgleda
|
|
|
#18 | |
|
Registered User
Likes (Received): 18
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Slavonskobrođanin
Likes (Received): 0
|
super izgleda
podsjeća me naselje andrija hebrang u slavonskom brodu.
|
|
|
#20 |
|
Rovinj metropola!
Likes (Received): 15
|
Super to sve izgleda! Ali koliko kužim neboder će se zadnji graditi...šteta. Nego, koliko bi neboder trebao biti visok u metrima naravno?
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|