|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Zagreb Zagreb Metropolitan Region |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#21 | |
|
Vojvoda Blasphemous
Likes (Received): 0
|
Quote:
|
|
|
|
#22 |
|
Cylon
Likes (Received): 174
|
Imat ce 26 katova ..da bude taman
|
|
|
#23 | |
|
Yosemite Sam
|
Quote:
Odličan projekt za svaku pohvalu! Ovo će biti super mjesto za stanovanje. Koncept brodskog Hebranga stvarno i je bio jedan od uzora za ovaj komplex samo što Hebrang ima duplo više stanova (oko 1200) i narast će za još nekoliko stotina stanova.
|
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Streetwalker
Likes (Received): 7
|
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
...
Likes (Received): 828
|
iz provjerenih izvora saznajem da se odustaje od prvotnih planova i gradti će se 18 katova
|
|
|
#26 | |
|
Vojvoda Blasphemous
|
Quote:
![]() iskreno se nadam da neće dolaziti do ovakvih nagađanja na forumu jer će mi pojesti i zadnje atome ganglijskih čvorova
|
|
|
|
#27 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Hebrang naselje??? To ti je naselje u kojem je sve laz ili barem neistina... koje kao sluzbeno ima 1200 stanova ali zapravo ima 800.... stan koji kao ima 80 kvadrata zapravo ima 60.... Kad odvrnes toplu vodu curi hladna a kad odvrnes hladnu curi topla... Kad pokusas svijetlo u dnevnoj sobi opali se u spavacoj... Zato se i zove Hebrang naselje...
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Registered User
|
Lijepo osmišljen projekt. Živim u tom dijelu grada, planiram ubost novi stan , ovo je jedna od mogućih opcija ali malo sam skeptičan u pogledu dinamike ovog projekta s obzirom na uključene sudionike (Valentić,IGH i izvođač Zagorjetehnobeton). Također sam načuo da Zagorjetb izvodi u 50:50 kompenzaciji što mi baš ne ulijeva povjerenje u kvalitetu gradnje jer su dužni kooperantima po svim gradilištima gdje rade, nisu baš popularni , a i u branši se priča da "voze bicikl" posljednih godinu dana. Nisam baš skužio , ova prva zgrada je uz prugu ili uz B.Filipovića?
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
free-lance
Likes (Received): 316
|
![]() Prijatelju "Zagorje tb" jedna je od rijetkih građevinskih firmi koja drži glavu iznad vode u ovom trenutku u HR. Ok? Ovo kaj "se priča" možeš objesiti mačku o rep. ![]() Uostalom koja HR firma trenutno i radi toliko projekata na svim stranama HR (primjerice Avenue mall u OS, Verdisparov Lumini u VŽ, per stotina stanova u VŽ, stadion u Puli, trgovački centar i aerodrom u Splitu, nekoliko projekata u ZG i tome slično...) Upravo je i u tome problem. Nekome to smeta pa širi glasine. Tipično hrvatski... A glede dugovanja i neplaćanja: prvi i najveći dužnik zvan hrvatska država generira sva ostala dugovanja. Nema firme koja ne duguje svima uzduž i popreko. |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Yosemite Sam
|
Quote:
Ne pričaj gluposti. Imam planove na kojima jasno piše koliko koja zgrada ima stanova, kolika joj je površina kao i površina parcele. U dosad sagrađenih 6 zgrada ima zaokruženo 1200 stanova tako da tvoje tvrdnje ne stoje kao ni tvrdnje o problemima s vodom ili rasvjetom. Jedina zgrada koja je problematična je ona za branitelje koja je nekvalitetno izvedena, ali je kasnije i popravljena. Preuveličavanje kvadrature stanova je glupost za koju sad prvi put čujem. Ukratko tvoje informacije o hebrangu su potpuno netočne. Pozdrav i NHF.
|
|
|
|
|
|
|
#31 | |
|
Şerif
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Yosemite Sam
|
Moja isprika ukoliko sam sve pogrešno shvatio.
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Registered User
|
Quote:
O konkretnom projektu i angažmanu Ztb sam čuo od konkurencije koja je bila pozvana na natječaj. Uvjet je bio 50:50 kompenzacija, a cijena je bila takva da firme koje imaju bolju infrastrukturu u Zagrebu od Ztb to nisu mogle ponijeti. Kako je Ztb složio matematiku ne zna se, ali jako podsjeća na bicikl. S obzirom da je ovo topic o Črnomerac centru , konkretno , to se na ovaj projekt može odraziti na : 1. Dinamiku : Ztb nema dovoljno snage , probija rokove i/ili obustavlja radove 2. Kvalitetu : Štedi se na materijalima da bi se uklopilo u niske troškovnike 3. Sve navedeno istodobno Bumo videli |
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Velebitski degen
Likes (Received): 21
|
Kaj se tiče cijene, ne bi bili jedini koji tako rade. Manje više svi tako rade i damping cijena je nažalost postalo pravilo u branši pa tko dulje izdrži... Dugovanja i kompenzacije su isto opće poznata stvar, a najgore je što sve kreće od države i državnih poduzeća. Njima, naravno, nitko ne smije ostati dužan i ne postoji nikakva kompenzacija u obliku oslobađanja plaćanja PDV-a za izvršene radove koje od istih tih državnih firmi nisi uspio naplatiti. Žalosno je i to da država jedino nije dužna kod isplate nekim čudnim firmama koje su dalje proslijeđivale troškovnike i poslove kooperantima, ali su zato te čudne firme dužne svojim kooperantima.
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
NEW YORK-PARIS-PECKHAM
Likes (Received): 101
|
Govore da b1 zgrada ima 4-6 katova, a svugdje prikazuju osmerokatnu zgradu...
|
|
|
#37 |
|
Registered User
|
ta zgrada koju prikazuju ,gleda na baruna Flipovica ,a ova od 6 kat. je iza nje u produžetku prema pruzi.
|
|
|
|
|
|
#38 | |
|
free-lance
Likes (Received): 316
|
Quote:
E pa lijepo, jedinom matematikom s kojom i možeš prosperirati ako nemaš u zaleđu rodjačke političare koji bi te "gurali"..naravno da su dužni kooperantima, no navedi mi JEDNU građevinsku firmu te veličine u HR koja NIJE dužna kooperantima. Nema takve. To kao prvo. Zatim, svi jamraju po defaultu, i neznam niti jednog poduzetnika koji nema nenaplaćenih potraživanja. Mnogi imaju takvih u omjeru više od pola ukupno izvedenih radova /proizvoda/usluga... Ono što mogu za Ztb reći je da su dobro organizirana i uhodana firma i tu rade velike uštede. Radnici im rade za manje plaće nego kod konkurencije, i tome slično. To se zove borba za tržište i formiranje realnih cijena. Bolje da je tako nego da radi skladgradnja sa uračunatih 50 % provizija svima (srećom kod ovakvih investicija je to nemoguće). Nemojmo zaboraviti i da imaju priličan broj objekata (nekoliko desetaka) izvedenih u VŽ županiji po modelu JPPa, a što znači stalan izvor prihoda u idućih dvadesetak godina. Nije zanemarivo. Dakle investirali su, pa ime se vraća, malo po malo. Ako su potpisali ugovor kakav jesu onda budi siguran da se u slučaju Črnomerec Centra neće desiti niti : 1. Nije im se desilo do sada 2. Nisam čuo da se itko žalio u tom smislu na bilo koji izvedeni njihov projekt 3. Sve navedeno istodobno Točno. Bumo videli.
|
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
danas sam gledao fenomenalnu zgradu socijalne izgradnje u Madridu koja nema ni demit, ni pvc bravariju i cijena izgradnje je 450 eura/m2 tako da mislim da se imalo bolje organizirane građ. firme mogu pokriti i s ovim nižim cijenama. inače dumping je žešći još nastupio u projektantskim vodama i dosta sam se začudio kad sam saznao da najniže cijene stižu od projektanata iz Zagreba. očito je previše krokodila, a bara premala
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Registered User
|
|