|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#81 |
|
www.fotokosice.eu
Likes (Received): 50
|
Hlásim zvláštny panelák na Tallinskej 1. Má len 6 poschodí a jednu bránu, ale je oveľa širší, než bolo u "klasických" P1.14/15 bežné.
Sckesk ho odfotil do svojej fotomapy z oboch strán: Koľko tam môže byť bytov? Vychádzajúc z obrázka to vyzerá, že by mali byť na každom poschodí 4, teda dokopy 24. Inak, tam sme mali bývať, no rodičia skonštatovali, že Jazero (a navyše až pri Krásnej) rozhodne nie. A tak bývame na Ťahanovciach Z blata do kaluže.
"Make traffic fit the city, not the city fit the traffic." Bertold Hornung (25.03.1925–20.03.1997) Fotokošice.eu: Rekonštrukcia Floriánskej ulice | Kalamita na sídlisku Ťahanovce | V areáli krytej plavárne objavili 126-ročný most | Severná a západná časť mesta Last edited by veteran; November 6th, 2010 at 01:40 PM. |
|
|
|
|
|
#82 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Ten panelák na Tallinskej je preto iný, lebo sú tam bezbarierové byty pre vozičkárov. Aj výťah je tam iný ako v ostatných panelákoch
|
|
|
|
|
|
#83 |
|
Registered User
|
Sídlisko Ťahanovce
Budapeštianska ulica 14 blokov, 480 bytov [/QUOTE]veteran inac si dal o dva bloky viac a o 96 bytov viac v spolu...lebo tie pocty potom spolu nesedia...alebo ja nejak chybujem
|
|
|
|
|
|
#84 | |
|
www.fotokosice.eu
|
Quote:
"Make traffic fit the city, not the city fit the traffic." Bertold Hornung (25.03.1925–20.03.1997) Fotokošice.eu: Rekonštrukcia Floriánskej ulice | Kalamita na sídlisku Ťahanovce | V areáli krytej plavárne objavili 126-ročný most | Severná a západná časť mesta |
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
tekéto bloky sú aj na šoltésovej. Akurát o 2 podlažia nižšie
Last edited by mike.i; November 6th, 2010 at 06:21 PM. |
|
|
|
|
|
#86 |
|
Registered User
|
po stopach nerealizovanej cesty na sidlisko furca
![]() ![]() 1. presovska cesta - v tychto miestach mal zacinat najazd z presovskej cesty zo smeru od centra. povodna zastavba zrejme mala byt asanovana ![]() 2,3. ulica vo vymoli - zabudnuta cesta a par domov ![]() ![]() 4. priblizna trasa planovanej cesty a pohlady z nej do okolia. polna cesta je priechodna pre pesich a bez problemov sa po nej da dostat zo sidliska az na presovsku cestu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5. a sme na sidlisku. prve (netypicke) panelaky typu T06B na bastovanskeho ulici. podla planu je zrejme ze pred blokmi malo este nieco stat. ![]() 6. na sidlisku uz cesta pokracuje ako panelova. jej koniec je v parku na sidlisku. podla planu sa mala dalej napajat na existujucu odbocku z triedy ludvika svobodu. ![]() ![]() ![]() ![]() 7. v inych planoch je vsak zakreslene vysustenie formou MUK popod existujuci most na tr. ludvika svobodu
Last edited by tuomas666; November 6th, 2010 at 07:02 PM. |
|
|
|
|
|
#87 |
|
Registered User
|
Perfektná reportáž.
Keby sa cesta vybudovala, mala by význam viac ako len pre Furču. Ďalšie spojenie centrum-východ je dlho potrebné. Navyše z Masarykovej na severe by sa stalo to, čo zo Štúrovej na juhu. Furča je geniálne absurdné sídlisko. Patrí do každej učebnice svetového urbanizmu: Last edited by Of; November 6th, 2010 at 09:19 PM. Reason: grammar |
|
|
|
|
|
#88 |
|
.
|
plánovanú cestu a vykosenú cestičku (mimochodom permamentne) porovnávať veľmi nemôžeš. Trasovanie je úplne iné. Čo sa týka cestných panelov, podľa mňa boli umiestnené výlučne pre dočasnú stavebnú komunikáciu, nakoľko celú rovinku od Bašťovanského ulice na juh tvorí stavebný odpad (množstvo káblov či celých panelov).A prečo tam potom sú? Ako sa to stalo na mnohých iných miestach - "zabudli" sa tam. ![]() Of: nech ktokoľvek považuje sídlisko na Furči za zlý nápad, mne sa (svojím spôsobom) páči a žijem tu rád. |
|
|
|
|
|
#89 |
|
Registered User
|
Moje slová sú pre Furču poklonou. Z urbanistického hľadiska rozhodne najpozoruhodnejšie sídlisko v niekdajšej SSR.
|
|
|
|
|
|
#90 | |
|
www.fotokosice.eu
|
Quote:
"Make traffic fit the city, not the city fit the traffic." Bertold Hornung (25.03.1925–20.03.1997) Fotokošice.eu: Rekonštrukcia Floriánskej ulice | Kalamita na sídlisku Ťahanovce | V areáli krytej plavárne objavili 126-ročný most | Severná a západná časť mesta Last edited by veteran; November 6th, 2010 at 09:49 PM. |
|
|
|
|
|
|
#91 |
|
Registered User
|
Dnes podvečer som bol na Bielocerkevskej sa prejsť, ale pôjdem ešte niekedy keď bude svetlo, chcem aj niečo pofotiť, napríklad jednu šachtu pri vežiaku č.4, neviem na čo slúži, je asi 5 metrov hlboká. Prezrel som aj to miesto kde vypadali štítové panely a omietka múru oprotivného parkoviska je dosť obitá, neviem či ešte odvtedy. Zaujímalo by ma či vtedy boli nejaké škody, pretože niektoré panely mohli dopadnúť až na horné parkovisko pred radovým blokom, ktoré je od fasády vežiaku vzdialené asi tri metre...
|
|
|
|
|
|
#92 | ||
|
Registered User
|
Quote:
netvrdim ze cesta mala ist presne tade. islo mi o priblizenie lokality urcenej pre cestu a porovnanie dnes zabudnuteho a kludneho uzemia s atmosferou rusnej cesty. ale trasovanie rozhodne nieje uplne ine. minimalne zaciatok od presovskej a ukoncenie na furci by cca celkom sedelo. riadil som sa podla planu, ktory som mal so sebou. Quote:
Last edited by tuomas666; November 6th, 2010 at 11:33 PM. |
||
|
|
|
|
|
#93 |
|
Registered User
|
[QUOTE=tuomas666;66636167][B]po stopach nerealizovanej cesty na sidlisko furca.
Ja viem jedine o ceste spájajúcej sa popod most na hlavnú cestu Tr. Ľ. Svobodu. Panelovka tam je asi od konca 80-tych rokov, jazdilo po nej veľa Tatier keď sa stavali garáže na Krosnianskej ul., vtedy sa robil nad ulicou Vo výmoli nasyp. Od mosta až po Vo výmoli sa rozširovalo miesto v lese, vyrúbalo sa tam kopu stromov a ta "roklina" bola oveľa hlbšia, všetko to tam zarovnávali buldozéry, no teraz to tam je zase pekne zarastene. Kolega býva Vo výmoli a tvrdil ešte pred 5-rokmi že pri usti výmoľa na Prešovskú cestu bolo asanačne pásmo (či jak sa tomu nadáva). |
|
|
|
|
|
#94 | |
|
.
|
Quote:
![]() Hoci na horné okrsky by to už asi nešlo. Pri porovnávaní ciest si použil čísla. Ale terénne danosti sú diametrálne odlišné (viem to, lebo som sa tými miestami párkrát brodil). Keď sa tak nad tým zamyslím, tak je navrhovaná cesta s dosť prijateľným sklonom vďaka presne umiestneným zákrutám, čo by z nej spravilo asi najlepšiu cestu na sídlisko. Ale malo sa to postaviť spolu so sídliskom, viem si totiž predstaviť, že by z toho bola dnes najdrahšia investícia takého typu v KE (spolu s prieskumom a ťažkou výstavbou). ![]() http://www.cassovia.sk/10pohladov/ma...furca30-03.jpg Last edited by runnert; November 7th, 2010 at 10:18 AM. |
|
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Registered User
|
Quote:
inak len po chodnikoch cez cele sidlisko, dostat sa na staru secovsku (tam je to v pohode) az kym sa clovek nedostane na krizovatku. potom su to len semafory a ludia na chodnikoch chodim aj z furce do mesta bikom samozrejme, ale ked mam casu, a nie ponahlat sa do roboty. chcelo to by nejaky poriadny cyklochidnik, len neviem kade by sa to dalo natiahnut |
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
.
|
Ja by som aj vedel, no nemám kompetencie
![]() Mne osobne prídu niektoré pohľady na sídlisko fakt mimoriadne. Napr. keby bola táto fotografia prekreslená, ja by som neveril, že to tak naozaj vyzerá ![]() http://www.kosice.estranky.sk/stranka/panoramy |
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Vraňar
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#98 |
|
Registered User
|
Pár fotiek z Bielocerkevskej
http://www.upnito.sk/imggal.php?view...34d42946524ec3 http://www.upnito.sk/imggal.php?view...b790b86b70d43d http://www.upnito.sk/imggal.php?view...171f1fdd482ad5 http://www.upnito.sk/imggal.php?view...249e02c98103eb http://www.upnito.sk/imggal.php?view...a4f3ed8ecd93e1 http://www.upnito.sk/imggal.php?view...d63430f5e47cdd Je tam aj tá šachta, ale myslím si že to je len nejaký prístup ku potrubiu. Odfotil som aj miesto kde dodnes chýba fasádny panel, a aj miesto kde vo vežiaku č.2 trčia základy s oceľovou výstužou nad terén |
|
|
|
|
|
#99 |
|
Registered User
|
Prihodim aj ja niečo, Lunik 9 a buranie panelaku.
![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
|
|
#100 | |
|
www.fotokosice.eu
|
Quote:
Našiel som však aj čosi iné - experimentálny dom P1.34/25 v Spišskej Novej Vsi. Vyzerá podobne ako P1.14/15, ale má atypicky riešené loggie. Neskôr pridám aj obrázok. Publikácia okrem iného obsahuje množstvo náčrtov, plánov a fotografií sídlisk z celej republiky. A nechýbajú ani čísla, tabuľky, štatistiky. Dosť hodnotná knižka - hlavne je očistená od budovateľských báchorkov.
"Make traffic fit the city, not the city fit the traffic." Bertold Hornung (25.03.1925–20.03.1997) Fotokošice.eu: Rekonštrukcia Floriánskej ulice | Kalamita na sídlisku Ťahanovce | V areáli krytej plavárne objavili 126-ročný most | Severná a západná časť mesta |
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|