|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Архива фото такмичења Photo contest archive |
| View Poll Results: vote | |||
| 10 |
|
0 | 0% |
| 9 |
|
2 | 12.50% |
| 8 |
|
2 | 12.50% |
| 7 |
|
4 | 25.00% |
| 6 |
|
2 | 12.50% |
| 5 |
|
2 | 12.50% |
| 4 |
|
3 | 18.75% |
| 3 |
|
1 | 6.25% |
| 2 |
|
0 | 0% |
| 1 |
|
0 | 0% |
| Voters: 16. You may not vote on this poll | |||
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Registered User
Likes (Received): 107
|
I - Fata li majstore?
|
|
#2 |
|
Registered User
Likes (Received): 44
|
ej, teo sam da stavim 6, a kliknuo 3 greskom jer mi to bilo u glavi odnegde ili sta vec. greska, ako moze da se ne racuna moja trojka, nego sestica?
obrazlozenje: i sestica je mnogo. meni je ovo prosta point and shoot slika sa banalnom radnjom, losim fokusom, i preopterecenom kompozicijom sto objektima sto bojama sto samim frejmom. jes da se nazire ideja da se stave ova trojica u prvi plan, al opet, slika mi je nedorecena, konfuzna, dosadna. i tehnicki moze bolje, ali to nije minus jer nije ni bitno koj aparat imas dok imas ideju. dajem sest da ne ispadnem neko ko se kao sveti za malu ocenu na mojoj slici. Ako moze da se ukine trojka u poll-u, nek neko ukine, ako ne, st ada se radi. ja nemam izbor Edit-a edit: ja bi mozda chuchnuo pa bi slikao sa zumom nekim njih sa naglaskom na fokus na lica, npr da ovaj ribar desno ima neki izraz lica kao, nece me danas jbga, a ovaj u pozadini kao ne brine, itd. isekao bih ovu dvojicu za ledja i od pojasa na gore ili tako nesto, i uhvatio i ovog lika iza i out of focus malo. jbm li ga, tako bi se dobio mnogo konkretniji kontekst da pricas o ribarima i njihovim razmisljanjima, i oslobodio bi sliku nepotrebnih dodatnih elemenata, poput ove guzve, stapova, zgrada, ograde , itd itd . Zato sto ti ne trebaju jer (ako sam dobro shvatio sliku) ne slikas masu, protest, guzvu, itd, vec par likova. |
|
|
|
|
#3 |
|
Registered User
|
Brate i 3 sto si dao je previse na osnovu objasnjenja. Tako neka ostane. Ne brini ja nemam problema s kritikama i ne svetim se sigurno, meni kad se nesto svidi svidi mi se, kad ne ne, tako da nemam problema s kritikama drugih. Ali smijesno je kak bas 3
![]() Inace znam ja da ce mene neki sujetni ljudi ocijeniti lose samo zato, jer sam ja, ali meni to ne smeta. Inace poenta slike je guzva, a ne njih 3. Potrefilo seda se ovaj okrenuo.
Wachau , Guetta - Zagreb, Saraj'vo, Travnička hronika, Makedonija, Vienna calling, Београд - Яeloaded NEW █ █ █ Last edited by Bad_Hafen; November 10th, 2010 at 02:50 PM. |
|
|
|
|
#4 |
|
Registered User
|
Meni je ovo klasični turistički snapshot. 7 zbog ovog jare koji se okrenuo i ove dvojice sa ribom.
Lijevi dio mi je konfuzan, bespotrebno odvlači pažnju. Ja bih pomjerio kadar udesno i eliminisao pješake, i možda hvatao neku dijagonalu sa ovom ogradom. Mislim da bi bilo bolje i da si samo odsjekao sve lijevo od one dvojice okrenute leđima što nešto posmatraju. |
|
|
|
|
#5 |
|
Registered User
Likes (Received): 44
|
ne znam ti ja Bad Hafene ko si, nemas briga s tim. trojka mi ispade klik u prazno na brzinu, vidim da ne moze da se popravi jednom kada glasas, pa jebiga. pazim za sledece poll-ove.
mozda sam ti malo vishe kritican za fotke, al nema veze dal su tvoje il nisu, nego uopste. zakeram, jbg. a najvise sto volim su slike s ljudima, pa zato i komentarisem kako bih to uradio, to ti je cela prica. |
|
|
|
|
#6 |
|
Registered User
|
na iducu dodaj 3 i rijesen problem
|
|
#7 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
fotka nije uopste toliko losa. I po meni kadar malo "skripi". Trebao si da kadar pomeris na desno, da se mozda odmaknes par koraka unazad, da stapovi koji su u prvom planu stanu celi u kadar. Likovi su zivopisni, zgrade iza su zivopisne, plava ograda je super. Bila bi to dobra life fotografija. 7
|
|
|
|
|
#8 | ||
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
Da je sve ovo od dole istina sto si napisao o svojoj sujeti ne bi se ovde najvise polemisalo o tvojoj fotki
![]() Quote:
Quote:
|
||
|
|
|
|
#9 |
|
██████ 100% Kragujevčanin
Likes (Received): 38
|
Evo, ja sam ti dao 9 da bih ispravio Vectomovu gresku. Inace, slika je... pfff
.Da sam bio na istom mestu u isto vreme, priblizio bih se uz ogradu i fotografisao red pecarosa i stapova. Fokus na njima... u pozadini grad. Takodje, uradio bih crno-belu obradu. Ovde ne znam gde pre da gledam. Boje, ljudi na sve strane, bez forme, bez fokusa, bez price ili sto je mozda jos gore - 1000 prica. I zasto si stavio okvir?
Kragujevac - Construction Update | Kragujevac 2013 - Photos | Kragujevac - Architecture | KGBUILD Facebook | KG CITY Facebook | ***Vesti i komentare, koji nemaju veze sa izgradnjom Kragujevca, molim Vas, postujte u Крагујевац | Kragujevac! Hvala!*** Kako postaviti sliku!? KGBUILD ::: Praćenje gradilišta ::: Kragujevac |
|
|
|
|
#10 |
|
OVO JE OVDE BALKAN...
Likes (Received): 59
|
Što se ove fotke tiče, po meni, prenijeta je jedna realna atmosfera.
Znači privukao ga je veći broj pecaroša sa štapovima, a možda i to šarenilo kako u prvom dijelu kadra, tako i u pozadini (zgrade, brodovi). Možda slku vadi, baš ta pretrpanost u kadru: brodovi, zgrade, ljudi, štapovi, posude. Može se reći, prava ("turistička fotografija") ![]() Jednostavno, to je ono što se vidi sa te pozicije.
„Ne znam kako bi se vodio Treći svetski rat, ali sam siguran da bi kamenje i motke bilo oružje Četvrtog,“ kazao je jednom prilikom Ajnštajn. Birziminijum-(Alata)- Duklja-Ribnica-Podgorica-Titograd-Podgorica |
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|