daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Holland Hoogbouw Forums > Gebouwde omgeving > Fotoforum

Fotoforum Foto's van wolkenkrabbers, skylines en de gebouwde omgeving.Global Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Reply

 
Thread Tools
Old November 11th, 2010, 10:47 PM   #1
Patrick Highrise
visit the world
 
Patrick Highrise's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Rotterdam
Posts: 6,704
Likes (Received): 2975

東京2010 - Tokyo 2010: Serie 1

Zo eindelijk deel 1 van een aantal series met foto's die ik gemaakt heb tijdens mijn citytripje naar Tokyo van begin oktober.

Ik ben 1 week in Tokyo geweest; (9 t/m 15 oktober). Wat een tijd!! Tokyo is natuurlijk HUGE en zeer indrukwekkend. Contrasten tussen oud en nieuw, kleine drukke bebouwing en bekende kantoorwijken en torens. Super OV, lekker en goedkoop eten en drinken, zeer schoon en zeer veilig!

Begin juli had ik een retourticket bij de KLM gekocht (Schiphol-Narita) voor net geen 700euries.
Online ff flink gezocht en zo uiteindelijk een goed en redelijk goedkoop hotelletje gevonden met eigen badkamer/toilet en westers bed (Oak hotel). Voor de 6 nachten was ik uiteindelijk net iets meer als 300euro kwijt.

Ik had een hotel in de grotere wijk Taito, waar je onder andere ook de grote tempel in de wijk Asakusa kan vinden (Senso-Ji), maar wel vlakbij een metrostation aan de Ginzalijn.
Na de vlucht, van in dit geval 10 uur, via een zeer vlotte douane (foto en vingerafdruk) en net zo snel de bagage met uiteindelijk de Skyliner een directe trein vanaf het vliegveld naar Ueno station. Snel,comfortabel en natuurlijk op tijd! Dus rond 14u 's middags was ik dan weer bij het hotel.

Spullen droppen, ff kijken hoe de kamer en zo eruit zag en weer naar buiten

1.

Uitzicht vanuit mijn kamer in het hotel.

De zaterdagmiddag en avond was het nogal regenachtig dus niet zoveel foto's gemaakt eerlijk gezegd.
Zondagochtend miezerde het nog wel wat en na een ontbijt om de hoek bij het hotel in een restaurant wat 24u open was doorgelopen richting de Senso-Ji tempel. Daar "in de buurt" ligt ook een alleraardigst torentje in aanbouw de Tokyo Sky Tree...

2.

Tokyo Sky Tree prikt door de bewolking heen.

Op zondagochtend (rond 10en) was het gelukkig nog redelijk rustig bij de Senso-Ji tempel. Zatermiddag toen ik er liep zag het zwart van de mensen; zelfs in die regen!

3.

De 'Thunder gate' met de goden Fujin en Raijin, is de eerste poort richting de tempelgronden. Na deze poort loop je verder naar de daadwerkelijke tempel via een winkelstraat, souvenirs, eten en drinken, lekker toeristisch!

4.

De 2e poort, Hozomon Treasury Gate, hierna kom je in het deel wat daadwerkelijk naar de Senso-Ji tempel gaat.

5.

Op de trappen van de tempelhal, o.a. kijkende naar het gebouwtje waar de gelovigen zich wassen (armen en gezicht) en ook nog een vleugje Sky Tree.

6.

De tempelhal, met daarvoor een leuke plek om flink wierook te branden

7.

Typische straat die vlakbij de tempel ligt, het is zondagochtend dus de zaakjes zijn hier nog dicht.

8.

Drukte in de straten op de zondagmorgen, her en der bij de Panchiko gokhallen stonden de rijen al voor de deur te wachten totdat de hallen open gingen.

9.

Langs de hoofdstraten in de wijken is de bebouwing vaak met een redelijke masse en soms ook hoogte. Zodra je die straten verlaat en tussendoor kris kras gaat lopen kom je dus dit soort typische straten in Tokyo tegen. Veel lagere bebouwing, vaak eenrichtingsverkeer, en al die draden.

10.

Na het tempelbezoek via diverse wijkjes richting de rivier gelopen en daarna overgestoken om via via richting de Sky Tree te lopen.

11.

Lekker rustieke straatjes zo, niet gelijk iets waar de meeste mensen bij Tokyo aan denken.

12.

Bij een van de kruisingen langs de Asakusa-dori heeft de bamboe winkel een soort look a like van de sky tree gemaakt. 's Avonds is ie nog verlicht ook met diverse kleurtjes!

13.

Slenteren heeft zo zijn voordelen, dan kom je wel eens hele leuke straatjes tegen met een uitzicht die smeekt om op de foto te komen. Typische tokyo straat met monster op het eind

14.

Man o man wat was ie toch al hoog zeg, als ik het goed heb was ie op 10 oktober rond de 486m hoog van de 634m wat ie moet worden. Wat een structure!! En het is ook echt een uitje voor de mensen in Tokyo, druk genoeg met mensen die naar de bouwplaats en toren komen kijken en dus ook veeel foto's maken. Daarvoor moet je oa maar in de supertalls sectie kijken..

15.

Streetscene in de buurt van de TST. Qua bebouwing duidelijk meer doorgaande routes in de stad.

16.

Looking up!

17.

Gekleurde bruggen over de Sumida rivier met daarnaast een van de snelwegen. Zeer opvallend vond ik dus dat die snelwegen maar 2x2 baans waren hier in tokyo!! Had ze breder verwacht, maar goed de stad (incl de aangrenzende steden) is natuurlijk zo groot dat je meer hebt aan het OV (metro/trein/bus).

18.

De typische bebouwing van het hoofdkantoor en de bierhal (architect philippe starck) van de Asahi brouwerij.

19.

teruglopend naar mijn hotel een deel van Asakusa vanaf de Azumabashi brug

Terug in het hotel had ik een afspraak met de ons alle bekende NegaSado!! Dennis was al een aantal dagen in Japan en had toch nog mooi tijd voor wat Tokyo voordat hij doorging voor zijn Shikoku pelgrimstocht.
Check hiervoor trouwens zijn weblog via http://sado.reismee.nl/
Leuk een dagje Tokyo met hem, was erg gezellig en ook wel ff handig soms Tja hij leest en spreekt natuurlijk veeeeel beter Japans dan dat ik doe

20.

Dennis had ook nog een slaapplek nodig en ging terug naar een hem bekend hotel in een andere wijk vlakbij metrostation Minami-sensju. Hij had een japanse kamer op de 9e, maar liet me wel even een balkonview zien op de
10e verdieping!!

21.

FF inzoomen om de dense bebouwing van Tokyo. Hutje mutje gevoel

Hierna door richting de elektronikawijk Akihabara, want mijn wereldstekker bleek toch niet zo werelds, dus ik had als eerste wel ff een goede verloopstekker nodig om mijn accu's te kunnen opladen van mijn camera. Dennis hielp mij mooi in de winkel met zijn kennis van het japans met het vragen welke stekker het handigst was. kosten uiteindelijk net 2euro...en waar koop je dat dan, bij Yodobashi natuurlijk, wat een kolossale winkel zeg (eat your heart out MediaMarkten en Saturns.... )
22.


23.

Japan style reclames in Akihabara overdag. De wijk komt later in een van de fotoseries nog wel wat meer langs
Drukte van belang hier in de wijk met voetvolk, heel veel dames voor de maid cafes en een diversiteit aan winkels, bars, etc etc...Japanners hebben wel vage smaken qua bepaald soort dvd's hoor....

Na Akihabara gingen we door naar de wijk Ginza. Dure winkels genoeg hier. Wel leuk dat ze elke zondag een hoofdstraat gewoon afsluiten voor het verkeer en er voetgangersgebied van maken.

24.

De kruising van Chuo-dori met Harumi dori met o.a. het bekende Wako Building.

25.

Zoals gezegd de hoofdstraat (Chuo dori) is voetgangersgebied.

26.

Pandje waarin Yamaha zat voor de gitaar verkoop. Geweldige gevel!!!
Links nog een stukje gevel van een H&M winkel!

27.

Verder slenteren over de Chuo dori richting Shiodome gebied..

28.

Ginza is een van de duurste delen, ook qua grond, van Tokyo. En dan nog staat er zo een laag, klein pandje langs de Chuo dori... Leuk voor de contrasten natuurlijk!

Zoals gezegd liepen we richting het Shiodome gebied waar begin jaren 2000 een serie skyscrapers gebouwd zijn.

29.

Voordat we Shiodomegebied inliepen nog wel even een typische capsule hotel gespot!

30.

Green glass of Shiodome, het Shiodome City Center met een hoogte van 216m.

31.

Typisch tokyo, brede skyscrapers. Oogt bruut. Mooi voordeel hier, we kunnen de toren gewoon in en de liften zitten aan de buitenkant. De brede monster is het Dentsu Building (213m). Voor het eerst dat ik trouwens in een lift in een skyscraper last had van mijn oren.
Architect van deze toren is trouwens Jean Nouvel.

32.

Sharp as a knive!! Hoezo breed? Helemaal niet! Ook dit is dus Dentsu Building!! Die hoek van het gebouw met die supergevel en dat mooie luchten, je kan er eindeloos naar blijven kijken.

Maar goed genoeg gezien van buiten nu naar binnen en omhoog!

33.

Uitzicht vanaf de 48e verdieping richting Tsukiji, de wijk waar ook de bekende grote vismarkt/afslag van Tokyo ligt. Op de eilanden daarachter nog genoeg woongebouwen en woontorens, maar ook nog steeds delen leeg, want ja Japan zit nog steeds in een recessie.

34.

Uitzicht vanuit de lift van Dentsu Toren, richting Keizerlijk Paleis en de kantorenwijk rondom Tokyo Station.

Daarna weer door naar een andere wijk: Shinjuku. Duidelijk het echte skyscrapersdistrict van Tokyo imo. We wilden uiteindelijk nog wel de toren(s) van het stadhuis in om van de uitzichten te genieten zo rondom zonsondergang en daarna natuurlijk al die rode lampjes die tokyo by night zo bekend maken eens in het echt te zien

35.

Op diverse plekken in Tokyo staan er echt parels van gebouwen! Zo ook deze, Pentax Forum, aka Tokyo Mode Gakuen Coccoon Tower. Hoe dan ook wat een toren en wat een gevel!!!

36.

Naast de kantorenwijk ligt ook nog een laagbouwgedeelte met winkels, pachinko hallen, veel bars en restaurantjes. Dit deel komt oa ook terug in Lost in Translation (film). Later op de avond hebben we daar ook nog gegeten.

37.

Een van de torens van Tokyo Metropolitan Building in schimmig licht.

38.

Coccoon Tower aan het eind van de straatjes. In Japan/Tokyo gebruiken ze tenminste wel veel meer verdiepingen voor de horeca e.d. Kunnen we hier nog wat van leren imo!

39.

Eerst naar het plein voor de TMB torens met natuurlijk ook weer kunstwerken.

Daarna snel door naar binnen. De rij was niet al te lang voor lift en de controles van 'bagage' was snel en vriendelijk.

40.

Goede uitzichten op de 45e verdieping in de noordelijke toren. Doen ze goed in Tokyo, meerendeel van de torens die je in kan, kan je gratis omhoog!

41.

Shinjuku duidelijk skyscrapers district, minimaal 200m hier in het zicht.

42.

Schimmig torentje daar aan de horizon. Hoezo is de TST hoog??

43.

'Looking down' on Shinjuku Sumitomo Building (210m).

44.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand welke toren is dat?

45.

veel vocht nog in de lucht na een paar dagen flinke regen...ander deel van Shinjuku en horizon views.

46.

Lampjes komen tot leven.

Nadeel kan wel zijn bovenin dat er redelijk veel verlichting aan is op de verdieping zelf van het skydeck. Maakt het lastig soms goede foto's te maken.
47.


48.

In heel veel torens in Shinjuku zitten op de bovenste verdiepingen restaurant en bars. FF inzoomen dus

Dan wordt het tijd voor eten, want de magen laten dat wel weten, dus met de lift omlaag en terug naar het gebied naast de skyscrapers. Nu is het goed donker en dan met al die reclames en verlichting. YEAH!!

49.

Dit is nog in Shinjuku West.

50.

Dit is het oostelijk deel dat ook grenst aan Kabukicho. Meer en meer, veel en groot lichtspektakel!!

51.

Zoals gezegd een gebouw heeft meer verdiepingen dus die moet je dan ook gebruiken!! Heb je wel wat reclame nodig natuurlijk!

52.

Een feest om in dit soort wijken rond te lopen!!

53.

Wie vertaalt het even voor mij

54.

Licht genoeg, mag wat kosten

55.

Lekker druk maar niet te!!

Zo dit was deel 1 van de 4. De rest volgt asap

Commentaar welkom.
Bedankt voor het kijken! / 見てくれてありがとう!
__________________
Patrick
------------------------------------------------------
2016: Riga mei 2016 / Lissabon juni 2016 / Praag september 2016 / Costa Rica
2017: Patagonië / Patagonia / Stockholm - India Ladakh (sept) - laatste deel vlucht Leh-Delhi! - Boedapest (okt)
2018: Liverpool (mrt) - Wenen (mei) - Tanzania-Kilimanjaro (juni) - Rome (september) - Kopenhagen (oktober)
Patrick Highrise no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
Old November 11th, 2010, 11:04 PM   #2
Ni3lS
Moderator
 
Ni3lS's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Stuttgart
Posts: 16,467
Likes (Received): 3441

Super foto's! Leuk en toevallig dat je NegaSado ook ontmoet hebt. Die Cocoon tower is echt cool ja. Begin 2009 geopend zo uit mijn hoofd. Hoogte van 203m ofzo
__________________
MY SHOWCASE
FLICKR / MY TRAVELS:
[2016] > Norway, Valencia, Arvidsjaur, Innsbruck, Moselvalley, Geneva, Lisbon, Basel, Vosges, Munich, Trieste, Barcelona, Nürburgring, Frankfurt, Spa, Berlin, Wuppertal, Dortmund, Como, Monaco, Saint-Tropez, Tegernsee, Hamburg, Lübeck, Madrid, Stuttgart, Faro, Hochgurgl
[2017] > Düsseldorf, Mallorca, Geneva, Annecy, Montafon, Vorarlberg, Barcelona, Zürich, Crete, Lisbon, Cascais, Málaga, Ronda, Dolomiti, Sistiana, Kitzbühel
Ni3lS no está en línea   Reply With Quote
Old November 11th, 2010, 11:13 PM   #3
railway stick
Bas
 
railway stick's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Leeuwarden, NL.
Posts: 12,377

Wàt een geweldige serie, Patrick, en hartelijk dank voor de duidelijke uitleg, misschien dat ik Tokyo ooit nog eens met een bezoek zal vereren, eigenlijk is deze metropool een must-see voor iedere hoogbouwliefhebber.

Zal eens ff kijken hoe dat gaat met die Tokyo Sky Tower.
railway stick no está en línea   Reply With Quote
Old November 11th, 2010, 11:17 PM   #4
909
-
 
909's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 3,418Foto's 13 en 14 zijn al helemaal indrukwekkend!
__________________
Life's but a walking shadow, a poor player. That struts and frets his hour upon the stage. And then is heard no more: it is a tale. Told by an idiot, full of sound and fury, signifying nothing.
909 no está en línea   Reply With Quote
Old November 11th, 2010, 11:54 PM   #5
Master Roshi
Black Mage
 
Master Roshi's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Eindhoven
Posts: 442
Likes (Received): 6

Nice! mooie trip die ik ook nog eens hoop te maken.
Master Roshi no está en línea   Reply With Quote
Old November 12th, 2010, 12:04 AM   #6
Jeromeo
Right here.
 
Jeromeo's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: s-Gravenhage
Posts: 1,189
Likes (Received): 239

Erge leuke serie! ik heb er van genoten.
__________________
superdupercaddy@flickr
Jeromeo no está en línea   Reply With Quote
Old November 12th, 2010, 12:53 AM   #7
Hoogfriesland
Registered User
 
Hoogfriesland's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Oldenzaal/Enschede
Posts: 3,392
Likes (Received): 1206

Geweldige serie! Tokyo staat ook op ons lijstje, maar dat kan nog wel even duren.

Favo's 43 en 44, die Cocoon tower ziet er echt geil uit. Waarom kunnen ze in Nederland nooit zoiets bouwen.

De Skythree wordt zeer indrukwekkend, dit zal wel een nieuw icoon worden voor Tokyo. Japan ziet er vaak superstrak en netjes uit.

Ps: is reizen met OV nog een beetje te doen? Lijkt me niet makkelijk of wordt alles ook in het Engels weergegeven?
Hoogfriesland no está en línea   Reply With Quote
Old November 12th, 2010, 10:22 AM   #8
SASH
Registered User
 
SASH's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 5,170
Likes (Received): 5862

Favo's 25 en 38.
Erg indukwekkend! Ben benieuwd naar deel 2.
SASH no está en línea   Reply With Quote
Old November 12th, 2010, 01:28 PM   #9
Terpentin07
Registered User
 
Terpentin07's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Amsterdam
Posts: 152
Likes (Received): 28

Mooie serie en leuke comments daarbij. Ik had er ook over nagedacht om alleen naar Tokio te gaan. Is het alleen, zonder enige kennis van het Japans te doen?
Terpentin07 no está en línea   Reply With Quote
Old November 12th, 2010, 02:45 PM   #10
Patrick Highrise
visit the world
 
Patrick Highrise's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Rotterdam
Posts: 6,704
Likes (Received): 2975

en @ HoogFriesland:

ik vind van wel, zeker in de stad kom je (steeds meer) engels tegen.
Tuurlijk is er nog wel een barriere qua taal, maar dat wordt steeds minder want de japanner volgt steeds meer cursussen engels en zo.
OV is bv al in Japans/Engels, heeel veel restaurants hebben ook nog wel een engelse menu kaart en anders is het gewoon aanwijzen obv de plastic voorbeelden van de gerechten of gewoon via een soort vending machine je keuzes maken en afgeven aan het personeel/keuken.
Straatnamen (zeker de hoofdstraten) staan meestal ook wel in duo taal vermeld.

In specifieke winkels kan het wel een probleem zijn als daar alles in het japans staat, de supermarkten is echter geen probleem

Een woordenboekje mee, zelf wat woordjes, getallen e.d. bestuderen en zelf proberen te praten helpt altijd natuurlijk!
__________________
Patrick
------------------------------------------------------
2016: Riga mei 2016 / Lissabon juni 2016 / Praag september 2016 / Costa Rica
2017: Patagonië / Patagonia / Stockholm - India Ladakh (sept) - laatste deel vlucht Leh-Delhi! - Boedapest (okt)
2018: Liverpool (mrt) - Wenen (mei) - Tanzania-Kilimanjaro (juni) - Rome (september) - Kopenhagen (oktober)
Patrick Highrise no está en línea   Reply With Quote
Old November 12th, 2010, 06:39 PM   #11
Momo1435
-----アンジュルム-----
 
Momo1435's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: アルフェナンデンライン
Posts: 35,160
Likes (Received): 62785

Ondanks dat ik dagelijks foto's van Tokyo zie geeft zo'n mooie serie toch net iets meer een wow gevoel. Ik zou zo weer terug willen, wat ook wel weer gaat gebeuren ergens volgend jaar.


"Op de eilanden daarachter nog genoeg woongebouwen en woontorens, maar ook nog steeds delen leeg, want ja Japan zit nog steeds in een recessie."

Dit heeft op zich niet zoveel met de recessie te maken, Japan heeft inmiddels al 20 jaar een kwakkel economie. En in 1990 waren er ongeveer 60 100 plusser in de stad, inmiddels zijn dat er al weer 400. Er zijn maar een paar projecten die echt helemaal stil liggen, voor de rest gaat de ontwikkeling gewoon langzaam. Op deze eilanden zou ook veel zijn gebouwd voor de Olympische Spelen van 2016, daar moeten dus nu weer nieuwe plannen voor komen. Ik vind het verbazingwekkend hoe alles gewoon door kan gaan, crisis of geen crisis terwijl in Nederland de bouw zo ongeveer op zijn gat ligt.
__________________
Support your Idols
キタ ━━━━━━━━━━━━━━━━ ฅ(๑⊙д⊙๑)ฅ!! ━━━━━━━━━━━━━━━━!!!
Japan Projects & Construction
Momo1435 no está en línea   Reply With Quote
Old November 12th, 2010, 08:35 PM   #12
Michiel
Registered User
 
Michiel's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 6,634
Likes (Received): 5940

Gave serie! Tokyo Metropolitan Government Building blijft een indrukwekkend gebouw, maar verder ook erg veel anonieme torens.
Michiel no está en línea   Reply With Quote
Old November 12th, 2010, 10:44 PM   #13
hoogbouw010
Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Den Haag
Posts: 4,398

Favo's: #13, 20, 34, 52.

Quote:
Originally Posted by Patrick Highrise View Post
Zeer opvallend vond ik dus dat die snelwegen maar 2x2 baans waren hier in tokyo
In al die woonwijken zoals #9 kan je geen auto parkeren, dus ook daardoor is er veel minder autobezit.
__________________
hoogbouw010.nl / amazingurban.com
hoogbouw010 no está en línea   Reply With Quote
Old November 13th, 2010, 12:21 AM   #14
EPA001
Registered User
 
EPA001's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Rotterdam metropolitan area
Posts: 28,948
Likes (Received): 5819

Ik heb genoten van een schitterende serie van een erg boeinde stad. Geweldige uitleg bij de plaatjes ook. Dank voor al je moeite. Ooit moet ik daar ook nog eens heen.
__________________
.
"Atheism is more than just the knowledge that Gods do not exist, and that religion is either a mistake or a fraud. Atheism is an attitude, a frame of mind that looks at the world objectively, fearlessly, always trying to understand all things as a part of nature" - Carl Sagan
EPA001 está en línea ahora   Reply With Quote
Old November 13th, 2010, 12:31 PM   #15
Nout
AstroNout
 
Nout's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Nieuwegein (NL)
Posts: 4,254
Likes (Received): 1049

OMG! Wat een stad. Vanuit dat monster in aanbouw moet het uitzicht over de stad in de toekomst echt geweldig zijn!

Heerlijke serie!
__________________
flickr
Nout no está en línea   Reply With Quote
Old November 13th, 2010, 12:41 PM   #16
jvz
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 93
Likes (Received): 8

Hele vette serie van Tokyo! ik moet zeggen dat ik er weinig van weet, dat maakt je uitleg en verhalen er bij des te leuker vond je dat je genoeg had aan een week om de hoogtepunten te zien?
jvz no está en línea   Reply With Quote
Old November 13th, 2010, 06:03 PM   #17
Topaas
Tom Wolbrink
 
Topaas's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Rotterdam
Posts: 13,452
Likes (Received): 8326

Heerlijke plaatjes van deze fascinerende bestemming. Wat een enorme stad en dat heb je heel goed weten vast te leggen.
__________________
Twitter
Instagram
Flickr


Komende series: Beiroet, Baalbek, Heraklion, Zakynthos, Genua, Lissabon, Praag, Berlijn, München, Hamburg, Lerwick, IJsland, Reykjavik, Luik, Madrid, Bergen(N), Tromsø, Longyearbyen, Magdalenafjord, Honningsvåg, Noordkaap, Briksdalgletsjer, Geijangerfjord, Barcelona, Keulen, Newcastle, Koog a/d Zaan
Topaas no está en línea   Reply With Quote
Old November 14th, 2010, 12:14 PM   #18
Crusher
Registered User
 
Crusher's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Amsterdam
Posts: 419
Likes (Received): 166

Impressive Tokyo

Ik heb zelf 7 jaar voor een Japans bedrijf gewerkt (6-7 keer per jaar naar Tokyo) en ik kan net niet laten om even op dit forum te reageren.

De stad is de eerste 3 - 4 keer zo indrukwekkend dat alles mooi is terwijl eigenlijk weinig echte oude gebouwen aanwezig zijn. Alle gebieden in en rond om Tokyo worden gedomineerd door winkelstraten waar bv. Akibara de "computer gadgets"centra is terwijl je echt op elke hoek een PC kan kopen.

Het meest indrukwekkende van Japan is de orde en discipline, zoals je aangaf bij het betreden van gebouwen, restaurants etc. Achter dit gordijn zit natuurlijk een echte niet Europa/US cultuur waarbij order en bevel overheersen (Top-down to the max!).

Een echte topper net buiten Tokyo is KAMAKURA, city of temples waar alle soorten en maten aanwezig zijn. Osaka heeft ook meer historie dan Tokyo

Al met al een mooie foto reportage waarbij de abnormale dimensies van Tokyo zijn vast gelegd.
Crusher no está en línea   Reply With Quote
Old November 14th, 2010, 08:58 PM   #19
xlchris
Not much
 
xlchris's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Haarlem
Posts: 11,087
Likes (Received): 202

Hoelang is die hoofdstraat (Chuo Dori) al een voetgangersgebied? Niet zo lang lijkt mij, aangezien ik de stoep nog kan zien en de tekens op de straat. Wel gaaf, lijkt een beetje op Times Square waar ze dat nu ook hebben gedaan.
__________________
"
xlchris no está en línea   Reply With Quote
Old November 14th, 2010, 09:29 PM   #20
Patrick Highrise
visit the world
 
Patrick Highrise's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Rotterdam
Posts: 6,704
Likes (Received): 2975

wel goed lezen Chris, de straat is dat alleen op elke zondag, voor de rest van de week scheuren daar gewoon de auto's hoor!
__________________
Patrick
------------------------------------------------------
2016: Riga mei 2016 / Lissabon juni 2016 / Praag september 2016 / Costa Rica
2017: Patagonië / Patagonia / Stockholm - India Ladakh (sept) - laatste deel vlucht Leh-Delhi! - Boedapest (okt)
2018: Liverpool (mrt) - Wenen (mei) - Tanzania-Kilimanjaro (juni) - Rome (september) - Kopenhagen (oktober)
Patrick Highrise no está en línea   Reply With Quote


Reply

Tags
ginza, japan, shinjuku, tokyo, tokyo sky tree

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Related topics on SkyscraperCity


All times are GMT +2. The time now is 03:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 4
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

tech management by Sysprosium