|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Београд Belgrade |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#21 |
|
Vuk sa Ontarija
Likes (Received): 365
|
Bolje da ne znas
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Grad Oblakodera
|
Bilo pre 5 godina ultragigamegaturbo projekat vrednosti xy milijardi dolara. Ispostavilo se da su u Bg dosli iz Irske gde su ih provalili da je u pitanju neka zesca prevara. Kod nas nista nisu uspeli ne zato sto smo ih provalili nego zato sto nisu mogli da se maknu od pocetka, zavlacili su ih oko papirologije. Pobedili smo prevarante njihovim oruzjem
E sad sto i posteni investitori ne mogu da investiraju zbog takve birokratije, to vec nije smesno al' sta ces...
|
|
|
|
#24 |
|
Grad Oblakodera
|
Eh da je makar monorail, projekat se zasnivao na tematskim parkovima
![]()
|
|
|
|
#25 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Koliko god izgledao fenomenalno, ovaj projekat sadrzi dosta propusta sto se tice organizacije ulicne matrice i rasporeda blokova, takodje je bio i kritikovan od strane struke u Beogradu...
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Registered User
Likes (Received): 33
|
^Da se ta struka nesto razume, grad ne bi izgledao onako kako izgleda danas. A pogotovo taj kraj tu pored luke, to je jedno ruglo ne vidjeno! Doduse nije da njih neko nesto i pita - tipicna Srpska posla, pljuju cim neko dodje sa dobrom idejom. Steta je sto iza ovoga stoje tajkuni(tj. lopovi) pa mozda projekat nikad i ne zazivi. Bilo bi lepo videti taj kraj fino uredjen!
|
|
|
#27 |
|
Kosovo is Serbia!
Likes (Received): 195
|
Pa bas zato sto stoje tajkuni projekat ce zaziveti
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Kosovo is Serbia!
Likes (Received): 195
|
Strasno! Poljaci nas kopiraju
![]()
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Registered User
Likes (Received): 100
|
Barem ce se kod njih izgraditi
|
|
|
#30 |
|
Grad Oblakodera
|
Pa i nije, nama je izgleda uvalio to što nije uspelo u Gdanjsku da se izgradi pre 2 godine - http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=627762 Sudeći po komentarima izgleda da su isto branili vizure.
|
|
|
|
#32 |
|
Registered User
|
Meni se ne svidja sto nema kontinuiteta ulicne mreze u tom projektu Liebeskinda, nekako mi je kao projekat sam za sebe ne dovoljno povezan sa postojecim gradom.
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Registered User
Likes (Received): 399
|
Blago nama sa ovoliko strucnjaka/kriticara.Da ovaj projekat nije za klasu bolji od svega sto je do sada isplanirano i pogotovo izgradjeno u Beogradu i da sada na mestu luke i okoline nije stanje kakvo jeste pa i da razumem tolike izlive brige za uticaj ovog projekta na lepotu i funkcionisanje grada.Ovako,to je samo pokazivanje jedne od losih osobina naseg naroda generalno.
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
The Archangel
|
A kao zgrada je inspirisana ušćem, tj. ulivanjem Save u Dunav. A šta se to u Gdanjsku uliva?
|
|
|
|
#35 |
|
Life is life.
Likes (Received): 9
|
Projekat mi se svidja, medjutim planovi su jedno, a realnost drugo. BG ovo nece vidjeti u narednih stotinu godina.
|
|
|
#36 |
|
Registered User
|
Woooow, prvi put cujem za ovo. Daj Boze da ovo zazivi jednog dana. Ne mogu da se otmem utisku da ovo izgleda i vise nego fenomenalno.
Ziveli,
|
|
|
#37 |
|
Registered User
Likes (Received): 44
|
Не треба по сваку цену ићи за интересом инвеститора. Код градње овако нечега треба водити рачуна о интересу свих грађана.
Интерес грађана би био мање изграђених квадрата, више зелених површина, као и коришћење дела површине за саобраћајнице за потребе града (друмске и железничке). Ако успемо заштити Звездарску шуму не значи да је то коначан успех за борбу за хуманије услове живота. Када је у питању железница, треба максимално искористити трасе постојећих железница. Мала је вероватноћа да че се градити мост преко Дунава ближи од постојећег Панлевачког моста, јер капацитет улица јужно од Дунавске није у стању да прими нове аутобусе и аутомобиле. Ако би хтели да имамо преко Панчевачког моста градску железницу са метро стандардима, најбоље би било да се планираном мосту код Вишњице на СМТ додају колосеци за класичну железницу, и на њега преусмери путнички саобраћај према Панчеву, Банату и Румунији. Наравно, ту подразумевам да се за тај саобраћај користи пруга око Калемегдана, а да се пруга од Панчевачког моста продужава према Борчи и Падинској скели, те се створи основна повезаност за развој "Трећег Београда". "Трећи Београд" може бити интересантна тема за овај форум, а колико видим нико је до сада није покренуо, а постоји низ идејних решења. |
|
|
|
|
|
#38 |
|
NNZK
|
Na beobuildu se donekle pominje i deo forumasa se kaje sto nisu ubaceni zeleznicki koloseci na most zemun-borca.
Dakle,ti mislis da ada huja most ima koloseke za zeleznicu a pacevac da bude za neku metro varijantu? Kako bi ti onda povezao bg beogradski cvor,to jest vukov spomenik sa pancevom?
|
|
|
#39 |
|
Registered User
Likes (Received): 399
|
|
|
|
|