|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#921 | |
|
Registered User
Likes (Received): 20
|
Quote:
Kar pa se tiče Maribora pa je moje mnenje, spet kot zunanji opazovalec, ki sem ga že večkrat povedal, da ima Maribor strašne težave s tem, kaj so pravzaprav njihove prioritete, vse gradijo po fazah, nič ni dokončano, objekti v slabem stanju, težave z upravljanjem......Mislim, da bi se morali oni odločit kaj sploh rabijo, kaj bodo razvijali, si postavit prioritete in potem glede na finančne zmožnosti tem prioritetam tudi sledit. Že če pogledamo osrednje tri objekte; Ljudski vrt, Dvorana Tabor in Ledna dvorana, vse v nekih fazah, vse nedokončano, v slabem stanju.....te probleme bo treba enkrat rešit, na tak način s flikanjem ne bodo nikamor prišli. Ampak očitno nadaljujejo po začrtani poti in bodo spet vtepli denar v Tabor, ki ni po mojem mnenju za nič drugega kot za podret. Zraven pa še sanjajo o nekih tekaških centrih in podobnih neumnostih..... |
|
|
|
|
|
|
#922 |
|
Registered User
Likes (Received): 25
|
V Mariboru je pač samo fuzbal in to je to. Da se ne bo kdo obesil na te moje besede. Samo fuzbal jih zanima, ker so pač tak narod, nogometni. V zadnjem par letih so začeli zelo dobro igrati rokomet, kjer se Branik redno uvršča v evropska tekmovanja. Prav tako košarkaski klub Maribor Messer se redno uvršča v ligo za prvaka na koncu sezone. Ampak ni nekega odziva, niso vzeli te športe za njihove domače. Čeprav včasih pride kar dosti ljudi na tekme, pa se vseeno o le teh ne govori. Samo fuzbal,fuzbal,fuzbal.
V odbojki je ženski klub odličen, državne prvakinje, v evropskih tekmovanjih zelo dobro igrajo, a tribune bolj kot ne prazne. Odbojka že nasploh ni nek priljubljen šport, kar se odraža na obisku. So bile v dvorana Lukna v Mariboru kvalifikacije (mislim, da za EP), pa je bilo gledalcev zelo malo, pa je igrala slovenska reprezentanca. Če bi pa igrala slovenska košarkarska reprezentanca nek kvalifikacijski turnirn v MB-ju pa bi bilo polno. Torej nogomet, potem pa posamične prireditve oziroma prvenstva, kot je Šalamunov memorial v gimnastiki, kak dvoboj Dejana Zavca, Zlata lisica, potem pa se tu žal konča. Vložit 6milio€ za obnovo Tabora je BEDARIJA. Naj kupijo potem načrte od ptujske dvorane, pa dajo 3milio€ še zraven, pa bodo imeli lepotico v Mariboru. |
|
|
|
|
|
#923 | |
|
Registered User
Likes (Received): 20
|
Quote:
Da ne govorim o tem, da si v NK MB že nekaj časa prizadevajo uredit trening center, ker to da državni prvak dela na dveh trening igriščih je sramota. In vsaj kolikor je meni znano pri tem niso deležni nobenega posluha. Občina raje sanja o atletiki na Taboru, pa o tekaškem centru in podobnih neumnostih. Absurdno torej je, da kljub temu, da ugotavljamo da je v Mariboru fuzbal vse potem pa dolgo nič, tudi za fuzbal niso sposobni poskrbet. Ja o tem pa ni nobenega dvoma, obnavljat Tabor je nič drugega kot negospodarno razmetavanje davkoplačevalskega denarja. |
|
|
|
|
|
|
#924 |
|
Opasni
Likes (Received): 1
|
V Mariboru je nogometni klub in s tem sam obisk nogometne tekme v Ljudskem vrta pač kult, ki se ga meščani in okoličani radi udeležujejo. To je že od nekdaj tako, tudi, ko je Branik igral še v 1. in 2. zvezni ligi. Ostali ekipni športi v mestu, kot so košarka, rokomet in odbojka, so po zanimanju daleč zadaj. Bo pa danes za Maribor težko kdo rekel, kot je še do nedavnega veljalo, da v Mariboru uspeva samo nogomet. V mestu se je v zadnjih letih veliko naredilo na področju rokometa, košarke, odobjke, vaterpola, kjer mariborski klubi zelo uspešno igrajo v prvih slovenskih ligah. Velike načrte imajo tudi v HK Maribor, ponovno se je začel obujati tudi drugi mariborski nogometni klub Železničar, ipd.
V mestu torej deluje nogometni klub, ki je po organizaciji, financah, zanimanju meščanov, na za slovenske razmere izredno visokem nivoju, ter drugi športni kolektivi, na solidnem nivoju, ki zastopajo mesto na solidnem nivoju v praktično vseh omembe vrednih panogah (košarka, rokomet, odbojka, vaterpolo in hokej) v prvem slovenskem rangu tekmovanja. Za mesto s 120 000 dušami in v razmerah, ki so ta trenutek v državi, je to povsem dovolj. Skratka, če še katero mesto v Slo poleg Lj potrebuje večjo večnamensko dvorano, potem ni to ne Ptuj, ne Novo mesto, ne Jesenice, ampak Maribor. Mesto bi potrebovalo eno osrednjo sodobno večnamensko dvorano s približno 8 000 sedeži, zgrajeno ali na Taboru ali na območju pomožnih igrišč v Ljudkskem vrtu, in to bi Mariboru omogočilo, da naredi na področju dvoranskih športov korak naprej, potencial na podrčju košarke je v Mb vedno bil in tudi vedno bo. Last edited by Opasni_1982; May 13th, 2012 at 12:30 PM. |
|
|
|
|
|
#925 | |
|
Opasni
|
Quote:
Kako sploh lahko primerjaš Ptuj in Maribor pa mi tudi ni jasno.
|
|
|
|
|
|
|
#926 | |
|
Registered User
|
Quote:
![]() Kar sem napisal glede Maribora drži. Nogomet je vrhunski z vseh strani, ostali športi so se zelo zelo popravili in dosegajo dobre rezultate, v nekaterih zelo dobre, edino publike ni ta prave za te druge športe. Upam, da kdaj bo. Nenazadnje sem sam izjemno velik ljubitelj športa in grem na tekme na Ptuj, Maribor, Ljubljano, M.Soboto, Koper, Celje, kamorkoli. Evo, recimo danes grem na povabilo ene izmed ženskih reprezentantk na tekmo Maribor-Krka (kolegica igra pri slednji) na Tabor v Maribor. Vse kar sem hotel povedati je, da si mesto kot je Maribor z vsemi športi zasluži NOVO dvorano in ne OBNOVO te podrtije imenovane Tabor. Nisem proti košarki in EP2013 v Mariboru, sem proti košarki in nasploh športu v tej GRDOBI Tabor, ki bo še vedno grdoba po obnovitvi. Obnova bo stala 6milio€, HALO. Podret pa naredit novo večnamensko dvorano, kar bi bilo super. Pa še lajžje bi bilo kandidirat kasneje za kak EP,SP ali kaj podobnega. Ne pa, da se Maribor skoz prijavi z dvorano Tabor na nek EP, potem pa jamra in je začuden kako ga niso izbrali. Dvorano bodo ja zaprli čez 3 lete. če ne bo prišlo do sprememb, večina pa začudenih zakaj ni v Taboru, pa se jim zdi dovolj dobra ipd. Pa kaj ste nekateri sploh že bili v tej dvorani? Se vam res zdi dovolj dobra za organizirat nek dogodek kot je EP v košarki leta 2013? Sem že na začetku kandidature povedal, pa bom zdaj. Če Maribor zgradi novo večnamensko dvorano, tam 8.000 do 10.000 sedišč, takoj podpišem za njih. Če pa NE, pa pač navijam za NOVO dvorano na Ptuju. Zakaj zagovajam dvorano na Ptuju? Ker se na Ptuju NIČ ne dogaja. Mesto je mrtvo, potrebujemo nekaj novega. Šport je v totalnem dreku. Prav tako potrebujemo novega župana. Sam bi rad, da se pri Termah Ptuju zgradi nov stadion in se sponzorira Dravo, ter se znova pripelje klub v 1.ligo. To bi jaz rad, če sem odkrit. Pravzaprav bi jaz imel rad vse. Dravo v 1.ligi, nov moderen stadion kapacitete tam 7.000 (možno za kako prijateljsko tekmo Slovenije), novo dvorano kjer bi igrali evroligaši v vseh športih, pa novo hokejsko dvorano, pa novo pokrito dvorano za naše kolesarje etc. Potem pa se zbudim moker za nočno omarco. Ptuj potrebuje novo dvorano, ampak ne za 5.000 ljudi. Vendar bo za 5.000 samo ko bo EP v košarki, po njem bo kapaciteta drastično zmanjšana na potrebe ptujskega športa. Se bom jokal, če na Ptuju ne bo dvorane? NE BOM SE. Verjetno, bom kar rekel 75% na Ptuju ne bo nove dvorane. Ampak, če je pa možnost, da jo dobimo na Ptuju, pfuf, zakaj pa ne. |
|
|
|
|
|
|
#927 | |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Quote:
koliko sedeži???? |
|
|
|
|
|
|
#928 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#929 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
No, da ne bo kdo narobe razumel. Strešnega loka nad tribuno v Ljudskem vrtu seveda ni dizajniral Plečnik je pa res, da je zaščiten. To se mi zdi huda bedarija.
|
|
|
|
|
|
#930 |
|
Registered User
Likes (Received): 6
|
EDIT: zgrešil temo se opravičujem !!
|
|
|
|
|
|
#931 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#932 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#933 |
|
Registered User
Likes (Received): 30
|
Kul tole s podmežaklo.
Kapaciteta bo rahlo višja kot sem mislil ampak se ne pritožujem hehe. |
|
|
|
|
|
#934 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#935 |
|
Registered User
|
Dobro, Ljubljana, Jesenice, Celje, Koper...torej, veliko nove športne infrastrukture na račun eurobasketa ne bomo dobili. Edini dve pozitivni stvari v tej situaciji sta to, da se nemore ponoviti primer univerzijade, ker rezerve očitno so in pa adaptacija Bonifike, kot edine zaradi eurobasketa(Podmežakla bi se tako ali tako adaptirala). Zdaj nevem, bonifika ima trenutno 3000 sedežev, torej jo bo treba povečati še za kakšnih 1500. Kdo morda ve ali se to misli in da storiti montažno ali bo povečava kapacitete fiksna in bo ostala taka tudi po prvenstvu?
|
|
|
|
|
|
#936 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#937 |
|
Registered User
Likes (Received): 12
|
jao no, če bi hotel gledati španske limonade bi POPtv vklopil
|
|
|
|
|
|
#938 |
|
Registered User
Likes (Received): 6
|
Torej Novo Mesto in Ptuj ostajata v igri !
Upajmo,da se bodo na gradnjo sedaj dobro pripravili in pridobili vso potrebno dokumentacijo + imajo pomoč 2 miliona € od države
|
|
|
|
|
|
#939 |
|
Registered User
|
Zeleno luč za ta rok, torej 30. 6., je prižgalo tudi ministrstvo. Pri slednjem se strinjajo, da je s tem datumu še možno razdeliti denar za infrastrukturo. Ma res neverjetno kako čisto vsi čakajo na zadnje datume. In mesta in KZS in država s tem denarjem.
btw pa še en zelo pomemben podatek. Podaljšali so rok za izgradnjo dvoran na 3.6.2013. Torej podaljšali za 3 mesece. |
|
|
|
|
|
#940 |
|
Registered User
|
Mogoče pa je čas, da se vsi skupaj usedejo in naredijo en finančni plan, ki mogoče ne bo prinesel ne vem kakšnih zaslužkov bo pa vsem v korist... s tem ciljam na kotizacije in ostale reči...
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|