|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Путовања и репортаже Репортаже са ваших путовања по свету / Showcase your travel |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#41 |
|
Registered User
Likes (Received): 107
|
I saw that thread, the big difference is that that thread aimed for the photos showing not so nice side of Bucharest and these photos are aiming nice side of Bucharest.
I am sure that ugly people and gypsies you can find in every city and that photos similar to those you can make also today in Bucharest. I was impressed by this photo so f...ing brutal.
|
|
|
#42 |
|
PRVA pratilja SRBpdf2013
Likes (Received): 561
|
Super grad! Ogroman djeluje, ali i malo zapušten, neki dijelovi čak podsjećaju na Sarajevo 96 lol. Kad bi ga malo picnuli i ušminkali, bio bi prava fantazija.
![]() Inače, sa svojih milion crkvica po gradu, podsjeća na Sarajevo sa svojih milion džamija.
|
|
|
#43 |
|
Ružnoća je zločin !!!
Likes (Received): 80
|
simpaticna zgrada u nacionalnom stilu
![]() nova zgrada sa sacuvanom fasadom stare ![]() ovo levo sto se nazire je nekadasnji CK komunisticke partije sa kojeg je Causesku zajedno sa Elenom odleteo u helikopteru kad se narod okupio ispred ( avaj uhvatise ga kasnije) ![]() a u sredini je jedna lepa novogradnja cistih linija u neposrednoj blizini glavnog trga ( nadam se da niko iz Beogradskog urbanistickog zavoda ne gleda )![]() prelepo ( ovo me je asociralo na Buenos Aires )![]() Arhitektonski fakultet ![]()
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Registered User
Likes (Received): 304
|
http://i53.tinypic.com/2ngd8ic.jpg
Savrsenstvo.Posle ovih slika moram da se slozim sa tobom.A koliko vidim Bukurest je na zalost izgubio mnogo vise znacajnih predratnih zdanja nego Beograd. |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Grad Oblakodera
|
Wasn't there some massive plan for the refurbishment of the whole Bucharest wort several billion euros a few years ago?
|
|
|
|
#46 |
|
BANNED
Likes (Received): 2
|
Ima l' jos
?
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Registered User
Likes (Received): 14
|
Generalno Rumunski gradovi su puno ljepsi od recimo gradova u Bugarskoj . I to ne samo oni koji su bili pod vlascu Madjara pout Brasova, Temisvara ili Kluza .
Gledao sam na Rumunskom threadu slike Craiove i iznenadio se koliko monumentalnih gradjevina ima . |
|
|
|
|
|
#48 | |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
Quote:
![]() Bugarska je sasvim druga priča. Bio sam jednom u Sofiji (na kratko), u Varni dva puta i nije mi se dopalo ono što sam video... |
|
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Registered User
|
Kad se vec prica o Rumuniji uopsteno, prosle godine sam posetio gradic Faragas u sredisnjoj Rumuniji i ostao zatecen kolko su same kuce i okucnice u boljem stanju nego kod nas, dok su im recimo putevi i trotoari u zaista ocajnom stanju sto je i Rascian primetio.
Sve u svemu pred Rumunijom je zaista odlicna buducnost, koriste EU fondove maksimalno, a i zasluzili su malo napretka nakon svih uzasa koje su doziveli. |
|
|
|
|
|
#51 |
|
sergio-m
|
cuo sam da je za vreme komunista konkretno causeskua mnogo toga lepog poruseno citavi blokovi neznam tacno jel to vezano za ovaj bulevar uz ovu zgradurinu ili se prica odnosila na neke druge delove grada?
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
██████ 100% Kragujevčanin
Likes (Received): 38
|
Odusevljen! Odlicna reportaza.
Kragujevac - Construction Update | Kragujevac 2013 - Photos | Kragujevac - Architecture | KGBUILD Facebook | KG CITY Facebook | ***Vesti i komentare, koji nemaju veze sa izgradnjom Kragujevca, molim Vas, postujte u Крагујевац | Kragujevac! Hvala!*** Kako postaviti sliku!? KGBUILD ::: Praćenje gradilišta ::: Kragujevac |
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Registered User
|
Quote:
really i don´t see the difference except of focus of the phtos
|
|
|
|
#54 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Most of the photos were taken in central areas of the city and not on the outskirts .
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() From my point of view they look nicer yes |
|
|
|
|
|
#55 |
|
Grad Oblakodera
|
Not only that he demolished the old buildings, he couldn't even complete the new ones. No wonder what happened to him.
|
|
|
|
#56 |
|
Montenegrin
Likes (Received): 45
|
Prijatno sam iznenađen. Iako sam imao neku sliku o Bukureštu, ipak mi je ova reportaža pomogla da steknem bliži utisak o ovom interesantnom gradu. A dobro je i što je upao Google Street View, taman da se istraže i blokovi, predgraža...
Infrastruktura pomalo zapuštena, ali veliki potencijal i interesantna arhitektura... |
|
|
|
|
|
#57 |
|
Registered User
Likes (Received): 66
|
Ja mislim da nije fer porediti selender od 200 000 -500 000 ljudi sa gradom od 3M. Lako je te gradove namazati i sminkati.
IST - Istanbul Ataturk spotting (2013) NAS-Nassau airport, Bahamas spotting (January 2013) From HKG to YYZ via beautiful T1 by YU-AMC (Oct 2012) After Sunrise in Monte Carlo, Monaco by YU-AMC (Summer 2012) York Region-Buttonville airport spotting by YU-AMC (July 11th 2012) Toronto - Pearson aircraft spotting by YU-AMC (May 21st 2012) Toronto - Pearson aircraft spotting by YU-AMC (Feb 6th 2012) 5:59AM Sunrise in Monte Carlo, Monaco by YU-AMC (Summer 2010) |
|
|
|
|
|
#58 |
|
Registered User
Likes (Received): 31
|
Ekstra grad,
Moramo imati na umu da je Rumunija nacija od 20 miliona ljudi, a Bukurest grad od 3-4 miliona te da ne mozemo porediti neke stvari sa nasim drzavicama tipa bugarska srbija bosna i ostalo.
|
|
|
#59 | |
|
Registered User
|
Quote:
You really don´t see the difference of how photos are taken? And what was the point of them?
|
|
|
|
#60 |
|
Ružnoća je zločin !!!
Likes (Received): 80
|
Idemo dalje...
Izuzetno antipaticna zgrada u centru Bukuresta, hotel Interkontinetal ![]() Mageru bulevar... Nazivan je i bukurestanski Menheth zbog intezivne gradnje tokom 1930-ih. Ovde se mozda najbolje videlo koliko je dinamicna i perspektivna bila Rumunija pred Drugi Sv rat. Nazalost ovaj bulevar nije imao srece... Prvo zemljotres iz 1940 koji je urusio par zgrada, zatim onaj iz 1977 + decenije neodrzavanja.... U svakom slucaju ovde osecate onu pravu velegradsku atmosferu.. prvo par predratnih slika ![]() ![]() ![]() ![]() i bulevar danas ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|