|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Путовања и репортаже Репортаже са ваших путовања по свету / Showcase your travel |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
| View Poll Results: Posetio sam | |||
| Аранђеловац |
|
62 | 37.35% |
| Београд |
|
155 | 93.37% |
| Бечеј |
|
32 | 19.28% |
| Ваљево |
|
61 | 36.75% |
| Врање |
|
37 | 22.29% |
| Зајечар |
|
47 | 28.31% |
| Зрењанин |
|
59 | 35.54% |
| Инђија |
|
55 | 33.13% |
| Јагодина |
|
57 | 34.34% |
| Кикинда |
|
24 | 14.46% |
| Крагујевац |
|
89 | 53.61% |
| Краљево |
|
76 | 45.78% |
| Крушевац |
|
72 | 43.37% |
| Лесковац |
|
43 | 25.90% |
| Лозница |
|
39 | 23.49% |
| Ниш |
|
91 | 54.82% |
| Нови Пазар |
|
44 | 26.51% |
| Нови Сад |
|
141 | 84.94% |
| Панчево |
|
76 | 45.78% |
| Пирот |
|
34 | 20.48% |
| Пожаревац |
|
49 | 29.52% |
| Приштина |
|
27 | 16.27% |
| Прокупље |
|
28 | 16.87% |
| Смедерево |
|
54 | 32.53% |
| Сомбор |
|
47 | 28.31% |
| Сремска Митровица |
|
52 | 31.33% |
| Суботица |
|
93 | 56.02% |
| Ужице |
|
82 | 49.40% |
| Чачак |
|
78 | 46.99% |
| Шабац |
|
63 | 37.95% |
| Multiple Choice Poll. Voters: 166. You may not vote on this poll | |||
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#41 |
|
ravangrad forever
|
Ja sam glasao za SO
,jbg kao skoro jedini somborac ovde moram da pripomognem samom sebi tj gradu.
Toga dana sam video raspevane andjele u njenim ocima, toga dana sam osetio demone pakla u sopstvenim grudima.. Ko u jednom istom danu svog zivota ne prepozna raj i ne oseti pakao, taj ce umreti u neznanju i bez emocija. |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Суботица
Ужице Чачак Шабац Крагујевац Краљево Крушевац,Зрењанин Инђија Ваљево Врање Нови Сад Лозница |
|
|
|
|
|
#43 |
|
GLaDOS
Likes (Received): 69
|
Nisam glasao za gradove kroz koje sam prosao.
Beograd Zrenjanin Kikinda Novi Sad Sombor |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Registered User
Likes (Received): 78
|
Београд
Бечеј Ваљево Јагодина Крагујевац Краљево Крушевац Лозница Нови Сад Панчево Пожаревац Смедерево Сомбор Сремска Митровица Суботица Ужице Чачак Шабац |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Registered User
Likes (Received): 95
|
Аранђеловац
Београд Зрењанин Крагујевац Краљево Ниш Нови Сад Панчево Ужице Сомбор Шабац Za ove znam sigurno a kroz koliko sam prosao i ne sjecam se, inace nema Vrsca na listi a tamo sam bar dva puta godisnje. Prije nekih 10-tak godina (Mozda manje) isao sam na more u CG i onda smo isli autom kroz cijelu srbiju, prespavali u arandjelovcu i sutradan nastavili prema vrscu... To mi je plan ponovo da uradim u skorijoj buducnosti, da krenem sa drustvom autom iz banja luke preko beograda pa prema jugu i polako obilazim gradove..
Reportaža - Beograd - Sombor -Beč -Bratislava, Cyprus (Novembar 2010), Nürnberg & München (Maj 2011), Reportaža - Italija 2011, Švedska (Decembar 2012), Kopenhagen (Decembar 2012), Dalmacija 2012 , Zelenkovac - Soko Grad - Kanjon Sokočnice Last edited by Banja Luka.RS.; December 17th, 2010 at 03:07 AM. |
|
|
|
|
|
#46 |
|
BANNED
|
Ja sam bio ( ili bar prosao kroz ) u vecini vecih gradova Srbije, nisam nikad bio na Kosovu ali sam bio u N. Pazaru i nekim manjim, ali interesantnim mestima u Istocnoj Srbiji ( kao sto je Knjazevac, na primer ). Nikad nisam bio u Nisu a voleo bi da odem.
Medjutim, trazeci neke stvari sam zalazio u neka skroz zabita i cudna sela ( vecinom po Vojvodini ). Na primer, kod Backe Topole postoje 3 sela ( jedno za drugim ). Jedno se zove Njegusi ( tamo zive kolonizovani Crnogorci ), drugo se zove Gunaros ( tamo zive Madjari ) a trece se zove Brazilija, pa provalite ko tamo zivi...
|
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Registered User
Likes (Received): 9
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
BANNED
Likes (Received): 122
|
Београд
Врање - samo prosao Зајечар Јагодина Лесковац - samo prosao Лозница Ниш Нови Пазар Нови Сад Панчево Сомбор Сремска Митровица Суботица Ужице Чачак - samo prosao Шабац |
|
|
|
|
|
#49 | |
|
ravangrad forever
|
Quote:
(argentinci? ).U Vojvodini ima bezbroj svakako zanimljivih primera. Recimo u okolini Sombora...selo Stapar ( tamo zive potomci gusara sa dunava ), Karavukovo ( tamo zive kolonizovani Vranjanci ), Prigrevica ( 99% Srbi i to sve radikal do radikala a u selu imaju jednu katolicku crkvu ), Kupusina ( madjari koji zive od prodaje paprike a ne kupusa ) ,sela Ridjica i Conoplja (sa sportskim klubovima RK Dalmatinac i FK Kordun)..........
Toga dana sam video raspevane andjele u njenim ocima, toga dana sam osetio demone pakla u sopstvenim grudima.. Ko u jednom istom danu svog zivota ne prepozna raj i ne oseti pakao, taj ce umreti u neznanju i bez emocija. |
|
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Registered User
Likes (Received): 169
|
Quote:
![]() pa da se vozamo sa neregistrovanim 528i
|
|
|
|
#51 |
|
BANNED
|
![]() ![]() To mi pevaj!
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Registered User
Likes (Received): 78
|
|
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Registered User
Likes (Received): 5
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
BANNED
|
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
BANNED
|
Beograd prvi sa 88, Novi Sad drugi sa 80 glasova, Subotica i dalje na trećem mestu sa 55, a iznenađenje je Užice na četvrtom mestu sa 49 glasova. Verovatno zbog Zlatibora
.
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
zloderator
Likes (Received): 19
|
nisam glasao za kraljevo,užice i čačak jer sam samo jednom prošao busom (kraljevo možda 2x)
najviše prespavanih noći u beogradu i boru (dva grada koja su mi jako bliska zbog familije) jednom prilikom je trebalo da skoknem do zrenjanina iz radoznalosti,ali na žalost nisam.. taj grad mi je idalje prvi na listi do skoro mi je i niš bio na listi budući da sam verovatno bio jedini zaječarac koji nije posetio taj grad,ali sam ipak uspeo skoro da skoknem i do tog grada
3D ZAJEČAR on Goog le Earth http://sketchup.google.com/3dwarehou...db&prevstart=0 Last edited by marillion; December 18th, 2010 at 06:23 PM. |
|
|
|
|
|
#57 |
|
road builder
Likes (Received): 139
|
Nikad nisam bio u Nišu, a nekoliko puta prolazio sam pokraj i svaki puta mislio da ću u njega svratiti na povratku . Jednom u prolazu prema Sofiji, a drugi puta prema Skopju. Ali zato sam bio u Leskovcu i Carićinom gradu, a svratio sam i u Pirot. Bio sam i u Zaječaru i Gamzigradu, u Golupcu, Lepenskom viru i Donjem Milanovcu. Bio sam i u onom Gornjem (vrlo kratko), i na Oplencu, a bio sam i u Kruševcu, u Manasiji i u Ćupriji i Ravanici. Bio sam i u Rasu, Novom Pazaru, Sopoćanima i Banjskoj, u Kosovskoj Mitrovici i Prištini i Gračanici. Bio sam u Užicu i u Arilju (meni najsimpatičniji gradić u Srbiji), a svratio sam da vidim i onaj okrugli trg u Užičkoj Požegi. Bio sam i u Valjevu i Šapcu, a i u Smederevu, pa i u Beogradu.
U Banatu sam bio samo u Pančevu, Kovinu, Vršcu i Beloj Crkvi (te Deliblatskoj pešćari), a u Bačkoj u Baču Novom Sadu, Subotici i Somboru, te u Apatinu i Bezdanu, a jednom i u Titelu. U Sremu u Mitrovici (i Sirmiju ), u Zemunu i Slankamenu u Petrovaradinu i jednom turnejom u većini fruškogorskih manastira (ali ne baš u svima).Ostaje mi dakle - Niš
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Kosovo is Serbia
Likes (Received): 103
|
Video sam ovu temu na hrvatskom adria kafeu i bas mi se svidela,drago mi je da je Singi tu temu prepoznao takodje kao zanimljivu pa ju je preneo i ovde u nasem obliku...
Tesko da ima puno gradova u Srbiji u kojima nisam bio,jer od malena volim da putujem i imam rodbine i rpijatelja preko faksa,a i inace na sve strane... Bio sam od vecih gradova u Beogradu, Novom Sadu, Nisu, Subotici, Kragujevcu (malo je reci) ![]() Pristini Pozarevcu,Uzicu,Valjevu,Krusevcu,Cacku,Zajecaru,Negotinu,Sapcu,Kladovu,Smederevu,Pancevu,Kosovskoj Mitrovici,Prizrenu,Obilicu,Urosevcu,Novom Pazaru,Kraljevu,Vrscu,Arandjelovcu,Topoli,Boru,Jagodini,Loznici i u jos puno manjih gradica,ne racunam one kroz koje sam samo prosao... Sramota me je sto nisam nikad bio u Zrenjaninu,Somboru,Pirotu,Vranju i Leskovcu... Ali ima vremena...
\_______....................___ .............\____........../......\__ .....................\......./............\__ .......................\__/............___/ ......................................./ .......................................\_ Romulijana i Lepenski Vir, Dunav u Djerdapu,timocki mir. Negotinskih vinograda sad, srca u hajduka slavnih nekad. Stameni Midzor vetrom koseni, zlato i bakar Pekom noseni. Tvrdjava drevnih i pecina zov, smaragdnih gora pticiji poj. Last edited by V_E_J_Z_I_K; December 18th, 2010 at 11:33 AM. |
|
|
|
|
|
#59 |
|
Registered User
|
Чачак, Крагујевац, Ужице, Косовска Митровица (северни део), Београд, Ниш, Нови Сад, Суботица, Сомбор, Кикинда, Пожаревац, Смедерево, Јагодина, Параћин, Ћуприја, Крушевац, Вршац, Ваљево, Краљево, Ивањица, Прибој, Трстеник, Младеновац, Пожега, Свилајнац, Неготин, Кладово и још доста мањих места...
Од већих које нисам посетио а волео бих ту су Лесковац, Пирот, Врање, Зрењанин, Бор, Панчево, Шабац, Рума итд. Волео бих наравно да посетим и све веће градове на Ким, али тек кад (ако) се буде мало средила ситуација доле... |
|
|
|
|
|
#60 |
|
Grad Oblakodera
|
Ako dobro razumem ovo http://translate.google.com/translat...6prmd%3Divnsfd
Brazilija je nekadašnji naziv za mesto Bagremovo po nesuđenim kolonizatorima Brazila. Radnici su 1924. hteli da pobegnu u Brazil jer su čuli da se tamo dobro živi ali im je gazda dodelio zemlju uz reči "Ovo će biti vaš Brazil". Kasnije je naziv promenjen u Bagremovo ali se u mađarskom zadržao naziv Brazília kao i Bárdossyfalva. Selo danas ima samo oko 200 stanovnika, uglavnom Mađara.
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|