|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#61 |
|
anal-yst
Likes (Received): 75
|
Teraz by som rad otvoril prezentacku vsetkych, ktori su ochotni sa tejto iniciativy zucastnit - ci uz ako pozorovatelia a priamy podporovatelia,
alebo ako priamy zucastneni. Plus, velmi rad by som otvoril diskusiu akymkolvek navrhom, alebo pripadnej pomoci od tych, ktori sa nechcu zucastnit. Prvy podpis: Milan Zitnak (pre tych, ktori tu nechcu uvadzat svoje meno, zatial staci, ked sa podpisu svojim nickom)
|
|
#62 | |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
Registered User
|
Za obciansku iniciativu som aj ja.
Michal Minarik
|
|
#64 |
|
anal-yst
|
Vdaka, Michal, takze sme dvaja.
Hmm, pravdu povediac, neocakaval som ziadnu masovu ucast, ale tieto vysledky su aj tak dost neprijemnym prekvapenim. Och, narod moj Slovensky, ovecky moje poslusne a bojazlive. ![]() ![]() Demokracia a prosperita nie su niecim, co nosi Jezisko pod stromcek vyvolenym narodom. Ale je to vysledok najskor snahy a neskor tvrdej prace urcitych narodov. A kedze ta nasa slovenska snaha je nulova, presne taky isty je aj nas vysledok.
|
|
#65 |
|
Registered User
|
a zase miesto toho že by si príčinu hladal aj v sebe hned nadávaš na druhých. Ja si skor myslím že ti už ludia nedoverujú, mal si už vela iniciatív-nápadov, myšlienok no nič si nedotiahol dokonca. Stáva sa tu z teba postavička ktorú nikto neberie vážne...
|
|
|
|
|
#66 | |
|
anal-yst
|
Quote:
Inac v poriadku, zacni s tou iniciativou ty a ja budem prvy, ktory ta podpori. ![]() Alebo vlastne, zacni s akoukolvek iniciativou a stale budem prvy, ktory ta v nej podpori.
|
|
|
#67 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Skusme sa skor ako o oveckach bavit o nejakych konkretnych bodoch co by mali byt taziskom tej iniciativy.
|
|
#68 |
|
Registered User
|
napadajú ma posledné dve-najprv velká verba do projektu bývania typu suburbov.Hovoril si ako o istej veci no absolútne nič si v tom nedokázal presadit a skončilo to fiaskom
ďalšie bolo projekt zmen slovensko do ktorého si zapojil vela ludí ktorý s tým stratili určite vela času.Samého ma prekvapilo aký iniciatívny tí ludia boli, no tvoja iniciatíva pomaly viazla až nakoniec uplne skončila a teraz prídeš so založením nejakej politickej strany kde sa ti po mesiaci prihlasil až jeden človek. čím to asi bude? |
|
|
|
|
#69 | |
|
anal-yst
|
Quote:
A pravdupovediac, doteraz som takeho nemal.
|
|
|
#70 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
o to by som sa nebal.
|
|
#71 | ||
|
anal-yst
|
Quote:
Toto tvoje myslenie si vsimam na Slovakoch celkovo. Mozem ti len povedat, ze tvoje predstavy a poziadavky su abnormalne. A to som pouzil este stale velmi mierny vyraz. Suburby - ja vo svojom volnom case vypracujem projekt, chcem ho predlozit ministerstvu, oslovim ministra, dokonca viackrat, som odmietnuty, napisem 3 blogy do jedneho nemenovaneho ekonomickeho periodika, som znovu odmietnuty(treba priznat ze pravom, pisal som ich pod vplyvom emocii a boli viac ako agresivne, potom mi bola navrhnuta spolupraca, ktoru som odmietol a ja som navrhol inu, na ktoru som nedostal odpoved), zavolam redaktorom a oslovim dalsie ekonomicke periodikum, kde som chcel ten projekt predstavit - nenasli sme spolocnu rec, vypisujem o tomto projekte a jeho nasledkoch na vsetkych diskusiach vo vsetkych periodikach - a kazdy ho uz pozna a pozna moje nazory, ale ty beries zrejme toto vsetko ako samozrejmost a obvinujes ma z toho, ze som tento projekt nedokazal presadit v tomto zdeformovanom korupcnom prostredi, kde nikto nechape trhovu ekonomiku, kazdy sa momu projektu vysmieva a znizenie cien nehnutelnsti si nikto nezela. Zmen Slovensko - znovu som sa snazil oslovit vsetky mozne periodika a vsetkych moznych ludi. Znovu o tom pravidelne vypisujem uplne vsade, tu mas reakciu na mna z dvoch dni dozadu: Quote:
Pretoze doteraz sa stretavam s takym nechapanim toho, co chcem povedat, ze mi prislo zbytocne pkracovat tym smerom, ktorym som sa vybral. A toto vsetko robim po nociach a po veceroch, vo svojom volnom case, ked vacsinou podnikam a zaroven pracujem 7 dni v tyzdni. Hlavne, ze tu potom prides ty, aby si mi oznamil, ze nic poriadne nerobim a nic nedotiahnem do konca. Chlapce, ja navyse zijem uz nejakych 12-14 rokov uplne mimo Slovenska a Slovensko podla mna speje k svojmu zaniku a ja s nim nevidim takmer svoju buducnost. Aj napriek tomu vsetku tuto aktivitu vyvijam a stretavam sa len s nechapanim a vysmechom. Moja otazka na teba: Co robis pre zlepsenie svojho zivota a spolocnosti okolo seba ty?
|
|
|
#72 |
|
anal-yst
|
Pytaj sa teda, alebo navrhni nieco.
![]() Ja teraz letim naspat do prace, ale vecer ti odpoviem.
|
|
#73 |
|
Registered User
|
dobre, možeš na tom robit po nociach ale jednoducho výsledky nemáš žiadne. a to tu aktívne píšeš možno vyše dvoch rokov. A miesto toho aby si sa sustredil na jednu vec stále vymýšlaš niečo dalšie a dalšie. Ale ok je to tvoja vec ale nečuduj sa že za tebou nikto nepojde, lebo tak ako pri suburboch, zmen slovensko aj pri tomto si nájdeš neskor milion dovodov prečo ti to nevyšlo.
Možno by som ti doveroval keby si pred založením tvojej novej strany mal niekolko čiastkových malých úspechov, aktivít, akcií a bolo by vidno kam to smeruješ ale jednoducho nič nič nič a zrazu BUM - nová politická strana Ja nezatracujem tvoju aktivitu len hovorím svoj názor prečo tu už nemáš podporu |
|
|
|
|
#74 |
|
Registered User
|
a mimochodom ja zase vnímam na ludoch čo zo slovenska odišli že príčinu svojho neúspechu hladajú furt niekde inkde(hlavne kydania na slovensko a slovákov) a nie v prvom rade u seba.
|
|
|
|
|
#75 |
|
anal-yst
|
Znova ti opakujem - tvoje poziadavky su abnormalne.
Ty ziadas zaruku, istotu, ze clovek,ktoreho podoris, dokaze to, co ocakavas. Ten dotycny to musi dokazat svojou minulostou, ktora, podla teba, musi byt dostatocne uspesna, aby si mu ty uveril a podporil si ho. Fakt, ze niekto nemohol dokazat nieco podobne predtym, pretoze keby to predtym dokazal, situacia dnes by bola uplne ina a ten dotycny by dnes nic vlastne dokazovat nemusel - tak to ty nedokazes pochopit. A za to vsetko si ochotny vyjadrit tomu dotycnemu podporu tak nesmierne namahavou cinnostou, ako je podpisanim sameho seba pod jeho aktivitu. Fakt, ze ty by si sa priamo mal na tej aktivite spolupodielat, alebo ze ta aktivita vyzaduje od teba dokonca viac, ako je tvoj podpis - tak ako dokazes nazvat tuto skutocnost? Si vobec schopny sa nad tym zamysliet? Ty jednoducho nechapes, ze nieco niekedy treba zacat. Ty este predtym, ako sa to zacne, ty chces vidiet vysledky toho, ako to uz predtym dopadlo. Ved preboha,keby sa to predtym uspesne uskutocnilo, tak uz to netreba zacinat teraz! Bez prace nie su kolace! Pokial si ty myslis, ze sa najde clovek, ktory je bohaty, skromny, mravny, chce sa pustit do boja s korupciou na SLovensku, dokaze oslovit a zjednotit narod, ma pripraveny presny plan, ako zdvihnut slovensku ekonomiku, dokae tento plan uskutocnit, zaroven si poradi s celou tou sttnou mafiou, ktora sa za tych 20 rokov na Slovensku vytvorila, potresta zlocincov, zavedie pravo, zabezpeci Slovensku prosperujucu buducnost a to vsetko sam, bez akjkolvek pomoci od ktorehokolvek Slovaka, kedze tyto sa nan budu iba prizerat, maximalne mu daju svoj hlas, Tak ak by sa nasiel takyto clovek, tak ja sam mu vynadam do idiotov. Vies preco? Pretoze Slovaci si svojou kolosalnou lenivostou, neaktivitou a zaroven abnormalnymi poziadavkami, takehoto cloveka ani nezasluzia. A to ani nejdem hovorit, ze taky superman ani nexistuje. Vies, bud sa Slovaci zdvihnu zo svojich lenivych zadkov a pochopia, ze iba nadavat nestaci, alebo sa mozu radsej vopchat do toho svojho vlastneho zadku a radsej drzat hubu. Pretoze oni si ziadny lepsi zivot ani nezasluzia. Je to kazdeho volba - bud pre spolocnost a tym padom pre sebe nieco spravi, alebo nespravi nic. V tom pripade sa ale nemoze stazovat a cudovat, preco sa ma tak, ako sa ma. Zadarmo na tomto svete nikdy nikto nic nedostal. Dodatok -co sa tyka mna a co si spomenul o mojich neuspechoch a nedoveryhodnej osobe - nemam o sebe ani najmensie iluzie, viem, ze robim detske a zaroven katastrofalne velke chyby, viem, ze mozem posobit nedoveyhodne a myslim si, ze poznam svoje limity, ale aspon sa snazim. A ak aj moja snaha k nicomu konkretnemu nepovedie, stale je sanca, ze aspon inspiruje niekoho schopneho, ktory na to ma a ktory tu vec prevezme a dotiahne do konca. Samozrejme, sam, bez pomoci ostatnych, to nedokaze. Videl si film Kick-ass? Ak si pochopil pointu toho filmu, tak ja s snazim byt iba ten hlavny hrdina.
The Life You Deserve Last edited by zaq-; April 6th, 2011 at 12:28 PM. |
|
|
|
|
#76 | |
|
anal-yst
|
Quote:
\Jezisimaria o akom neuspechu to hovoris??? Si vobec normalny? To podla teba, kazdy co zo Slovenska odisiel, je automaticky neuspesny clovek? Byt Slovak na Slovensku je synonymom uspechu?
|
|
|
#77 |
|
Registered User
|
neviem či ma nechceš pochopit, ja ta nekrižujem za to že sa o niečo snažíš, ok rob to ale dovol mi aby som ti už nedoveroval. Začal si niečo robit viackrát a viackrát bez výsledkov, ok skús to aj nadalej ale ja sa určite nepridám.
Ak si dám doma opraviť práčku a ani do tretice mi ju ten istý opravár neopravý tak zavolám znova toho istého lebo verím že sa aspon snaží? čo som debil? ok, budem mu fandiť nech sa mu darí a to prajem aj tebe ale už nikdy ho nezavolám A napísal som moj názor prečo sa pravdepodobne ani ostatný nepridali-možem???dovolíš mi to? pozri, tá politická strana ako si začal hovorit je hlavne o diskusií a ja som začal s tebou diskutovať prečo po mesiaci si mal jedného sympatizanta na fore. No miesto konštruktívnej debaty vidím že máš svoj názor a iný je pre teba neprípustný a len som si vypočul aký sme slováci neschpný. Takto bude fgungovat celá strana? no dovi potom.. ked budeš ty o niečom presvedčený ostatný nemajú šancu si niečo povedat a tie táraniny o tom že bez práce niesu koláče tu nemusíš vypisovať... |
|
|
|
|
#78 | |
|
Registered User
|
Quote:
klídek, všetko je ok, nepochopil si ma, alebo si ma nechcel pochopit . Myslím tí ktorý odišli a boli neuspešný, prípadne sa vrátili |
|
|
|
|
|
#79 |
|
lost in the supermarket
Likes (Received): 112
|
Ty si nepochopil podstatu problemu. Narod netreba zjednocovat, narod zjednoteny je... bohuzial na ceste zlym smerom, ale smerom ktori si sami vybrali.
Po revolucii bola moznost vybrat sa bud cestou nemeckeho modelu fungovania spolocnosti a ekonomiky, alebo cestou americkeho (americko/zidovskeho) modelu, ktory je jeho priamym protikladom. Vybrali sme sa druhy model, a teraz zazivame dosledky, presne tie iste ake ma tento model aj v celej anglosaskej kulture. Rozvrat spolocenskych vazieb, eliminacia spolocenskej zodpovednosti jednotlivcov a korporacii, doraz na individualne presadenie sa na ukor celej spolocnosti, ktore casom vedie k coraz vyssej koncentracii moci a majetku v rukach uzkej skupiny sociopatickej "elity". To je cesta ktoru sme si sami zvolili, a dosledky vidime kazdy den okolo seba. A zmenit sa to neda, pretoze jednou z klucovych vlastnosti americkeho modelu je vytvorenie iluzie (prevazne prostrednictvom medii) toho, ze spolocnost je slobodna, ze kazdy ma rovnake sance, a ze "neuspech" je len chybou jednotlivca. Krasne je to vidiet prave v americkej spolocnosti, ktora je po 30 rokoch cielenej manipulacie v totalnom spolocenskom a ekonomickom rozvrate, a napriek tomu v nej takmer neexistuje vedomie o tomto upadku a cela krajina zije v manipulovanej iluzii. Co sa tyka Slovenska, tak ja uz som vzdal akukolvek nadej, ze sa to tu niekedy zmeni. Slovensko pre mna konci za hranicami Bratislavskeho kraja, zvysok krajiny je pre mna akurat tak turisticka atrakcia. Ked som kedysi strngal klucami na namesti, tak som si fakt nemyslel, ze o 20 rokov budem namiesto "chudobnejsieho Rakuska" zit v "o nieco lepsej Ukrajine".
|
|
#80 | |
|
a co bude dalej?
Likes (Received): 3
|
:)
Quote:
![]() mozno by stalo za zvazenie urobit na zaciatok pre lepsie pochopenie diskutujucich internu forumovu statistiku s par otazkami : 1. kolko mas rokov? 2. kolko rokov uz pracujes? 3. si spokojny so svojim zivotom vo svojej rodine, meste, state? A ak by vsetci dospeli, pracujuci odpovedali na tretiu otazku jednoznacne ANO, niet ocom sa bavit. Zneuzivat pocit ludi ze su zodpovedni za znicujuci stav ich statu a spolocnosti a ze ak sa nepridaju do nejakeho noveho ponukaneho smeru, strany a ideologie nic sa nezmeni - je podla mna tak isto zcestne, ako na SSC riesit zalozenie politickej strany. ![]() Skor si myslim ze zaujem forumujucich ludi by sa dal krasne zuzitkovat pri verejnom hodnoteni prejednavanych projektoch pocas EIA, uzemneho konania, stavebneho konania. Ked to dokazu zeleni s jednou zenou a par odbornikmi v pozadi, preco by to neslo aj u otazok urbanizmu, architektury atd... ? Last edited by investorSK; April 6th, 2011 at 01:45 PM. |
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|