|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#881 | |
|
Registered User
Likes (Received): 104
|
Quote:
z UK som to videl rovnako v belfaste a v edinburghu...
|
|
|
#882 |
|
Registered User
Likes (Received): 29
|
platit sa da iba mincamiA mas predplatene karty s urcitym poctom jazd alebo na urcity cas (tyzdenna...) a teraz uz aj univerzalnu kartu, s ktorou mozes platit aj vlaky atd. |
|
|
|
|
#883 |
|
Registered User
Likes (Received): 104
|
hej viem. ja som ale nikdy nebol v dubline na tak dlho, aby sa mi oplatila kupovat a tie mince som si vzdy nejake na jazdu nechal.
|
|
#884 |
|
Mornar bez mora
Likes (Received): 20
|
V ostatných mestách to nefunguje asi preto lebo by sa to neoplatilo, v mhd cestuje málo ľudí a nezdržiava to tak keď sa platí u vodiča. Minimálne ešte v Žiline, Banskej Bystrici sa nastupuje všetkými dverami, dalo by sa to určite aj inde vo väčších mestách. Napr. v MT má 80% cestujúcich karty, ak nie aj viac, kde by v tom prípade stačilo doplniť nejaké prístroje na označenie pri dverách, lístok by sa kupoval naďalej u vodiča. Ďalśia vec je že netuším na čo ale tlačí to aj lístok, a celkom dlho to trvá kým to zaregistruje tú kartu, takže aj to celkom zdržiava.
|
|
|
|
|
#885 |
|
Registered User
Likes (Received): 5
|
v TN sa nastupuje prednymi a strednymi dverami, kde su citacky kariet, okrem toho este sofer predava listky
|
|
|
|
|
#886 |
|
Mornar bez mora
Likes (Received): 20
|
No a presne takto by to mohlo fungovať vo viacerých SK mestách, kedže nejaké automaty by boli fakt zbytočné keď väčšina ľudí má karty, a tých pár za celú jazdu čo si kúpi lístok to nejako nezdrží.
|
|
|
|
|
#887 |
|
Registered User
Likes (Received): 39
|
Mne pride ako dobre riesenie v mensich mestach automat priamo na palube vozidla MHD.
..dúfam, že to nikto nepočúva, zabezpečil som na tento rok 35, na budúci rok asi 40, plus teda ďalšie veci. Zabezpečil som ich, ako tie peniaze, vlastnou hlavou...To, že sa pri tom motal Fedor, nemôže znamenať, že ma niekto bude držať za gule, to sa nesmie stať...Som sa vymanil od Fedora a povedal som: Fedor, ja som dal do toho hlavu a nie ty si dal do toho hlavu, takže ja budem teraz o niektorých veciach rozhodovať..." SLOVAK CITIES - - S L O V E N S K É M E S T Á - |
|
|
|
|
#888 | |
|
Registered User
Likes (Received): 52
|
Quote:
aby sa niekomu oplatilo miesto platenia vopred za elektricenku platit dodatocne za pokuty, musi fungovat tak, aby bol nuteny platit pokutu nejako raz za pol roka najviac. pri nejakych 2-4-6 jazdach denne, podla prestupov. pokial je kontrola takto efektivna, to by uz dopravny podnik snad bol menej stratovy, keby vozil ludi oficialne zadarmo. jednoducho jedine riesenie takychto systemov je kontrola cestujucich pri nastupe. len to by zasa nemohli premavat supravy dvoch voznov elektriciek napriklad. alebo by DP preskolil dnesnych revizorov na sprievodcov... |
|
|
|
|
|
#889 |
|
Moderator
Likes (Received): 69
|
Ak je deravý kontrolný mechanizmus, to ešte predsa neznamená, že ľudia môžu morálne jazdiť načierno. Aj keď je mi jasné, že niektorí to využijú.
Posilnením kontrol sa len zvýši buzerácia slušných cestujúcich, zvýšia sa náklady DP a trebárs sa to prenesie do cestovného. Ak sa zavedie nástup len u vodiča, tak to bude ešte horší zásah. |
|
|
|
|
#890 | ||||
|
anal-yst
Likes (Received): 75
|
Odpoviem ti tuna, Klepeto, pretoze aj ked tam viaceri odusu zo seba potite off-topic, samozrejme, ze nakoniec z toho budem obvineny ja.
Quote:
Budem k tebe uprimny. Neviem, ako sa spravas k zakaznikom, ale tvoj vysledok a vysledok vsetkych vas je viac ako evidentny. Zo zaciatku mi vas aspon bolo luto, ze musite znasat tolko kritiky, ibaze teraz som tomu normalne rad. Vy si nic ine totiz ani nezasluzite. Spravate sa ako zaostaly necivilizovany zakomplexovani burani, ludia na nizsom civilizacnom stupni, bez akejkolvek stipky sebakritiky. Posobite tak, ako keby ste vyrastali v mastali, bez pristupu k ludom. Stavate sa neprijemnym vredom Europy, miestom, ktoremu sa normalny ludia zacinaju vyhybat oblukom. Tak, ako to v tom clanku opisala ta Dublincanka: Quote:
Quote:
Quote:
Preto sa tak spravate. Preto Bratislava, aj tak vyzera. A neda sa vam nijako pomoct. Inteligentnych ludi nepocuvate, ignorujete ich a oni preto okamzite stratia akykolvek zaujem o komunikaciu s vami. Jedinym sposobom, ako je vas zaujat, je komunikovat na vasej primitivnej zvieracej urovni - napadanim, osocovanim, vysmievanim sa. Klepeto, ste, aky ste. To nie je az taka hanba ani problem. Clovek nemoze za to, kde sa narodi a v akom prostredi vyrasta. Co vsak je problem a neskutocna hanba, ze vy na tej primitivnej zvieracej urovni chcete zostat. V tom, vam nebudem nijako branit.
|
|
|
#891 |
|
lost in the supermarket
Likes (Received): 110
|
Uz to tu bolo napisane a od niekolkych ludi aj potvrdene stokrat, ale kvalita sluzieb sa v Bratislave od 90tych rokov velmi vyrazne zlepsila, a vacsina zahranicnych navstevnikov je tu velmi spokojna.
Co sa tyka revizorov, tak ja chodim cely zivot co tu zijem bratislavskou MHD, poznam revizorov uz od pohladu, kedysi som aj pravidelne chodil nocakmi, a nic podobne som v zivote nezazil, myslim ze dost velka cast z tych "skusenosti" je vymyslena.
|
|
#892 |
|
anal-yst
|
![]() ![]() ![]() Strummer, vdaka za presne potvrdenie toho, co som prave napisal. Samozrejme, ze mas pravdu - ved nakoniec, ako vzdy. Irena z Dublinu a Spanielsky turisti nemaju doma na praci co robit, tak sa rozhodli ist navstivit Bratislavu, aby si potom mohli vymysliet spolocne klamstva a lzi. ![]() Je to s vami este horsie, ako to na prvy pohlad vyzera.
|
|
#893 |
|
lost in the supermarket
|
To mam teraz ist na tripadvisor a vybrat ti 100 extremne negativnych recenzii na kazde jedno europske mesto? Pretoze asi taku vypovedaciu hodnotu ma "skusenost Ireny z Dublinu". Ja mam osobnu skusenost s kolegami co tu boli ako turisti, a rovnako aj svoju vlastnu, do mesta do roznych podnikov chodim dost casto. To iste ti pisal kaxno, aj ini ludia. Ty si bol kedy naposledy v Bratislave ako turista?
|
|
#894 |
|
anal-yst
|
Ospravedlnujem sa, Strummer.
![]() Samozrejme, ze mas pravdu a Bratislavcania su velmi prijemnymi, inteligentnymi a slusnymi ludmi. Ktori su, mimoriadne ochotni a privetivi k turistom. Staci im to uz len vysvetlit(tym turistom). ![]() Pokial by nahodou mali opacny nazor, nedaj sa. Pravdu mas samozrejme ty. Vlastne, ty mas vzdy pravdu - v kazdom pripade, case a za kazdych okolonosti. ![]() Je to sice neuveritelne, ale ty sa nikdy nemylis.
|
|
#895 |
|
lost in the supermarket
|
Stacilo odpovedat na otazku, kedy si bol v Bratislave naposledy ako turista, ked mas odvahu takto ju hodnotit.
|
|
#896 |
|
Registered User
Likes (Received): 71
|
No nič, snaha o radu bola z mojej strany ako ti zlepšiť psychiku a kontrolovať stres. Nie som tvoj obvoďák, tak to ignoruj ak sa ťa to osobne dotýka.Vrátim sa, ale k téme, ktorú som načal a to práca so zákazníkmi v maloobchode. Z tvojich reakcií aj na iných diskutérov mám pocit, že ty by si vybuchol na každého druhého zákazníka, lebo aj títo ľudia si nechajú poradiť, ale nájdu sa medzi nimi aj ľudia, ktorý ťa chcú vyškoliť, tak ako ty máš pocit, že sa snažíme robiť toto tebe. Ale aj, keď vieš, že máš pravdu, necháš toho zákazníka vyrozprávať a len mu tak pritakávaš, lebo vieš, že nemá zmysel to s ním riešiť a zahryzneš si do jazyka. To som mal v prvom rade na mysli. Ty tu teraz začneš v mojej odpovedi riešiť problematiku služieb pre turistov. Ja žiaľ, nepracujem v tomto segmente, takže ti neviem povedať ako sa tam situácia vyvíja či už v kvalite služieb a ústretovosti personálu. Viem, ale veľmi dobre ako sa vyvíjala kvalita služieb v mojom segmente, kde pracujem už 12 rokov v tej istej firme, ktorá už funguje 21 rokov na trhu. A keďže je to presne obdobie, ktoré umožnilo podnikanie môžeš dedukovať, že kvalita personálu a meno tej firmičky je aj v dnešnej dobe vnímané pozitívne. |
|
|
|
|
#897 | |
|
anal-yst
|
Quote:
Naposledy, ked som tam bol - asi 20 rokov dozadu, bol som tam ako typicky cezpolny, ktory tam prisiel zo svojich lazov za pracou. A kedze som byval v podnajme, s dalsimi 20-imi na izbe a chodil som iba do prace a na ubytovnu, Bratislavu a pravych Bratislavcanov som nikdy nemal moznost spoznat.
|
|
|
#898 | |
|
anal-yst
|
Quote:
![]() Vlastne, ja so zakaznikmi ani nejednam. Radsej s nimi komunikujem cez listocky, ktore si navzajom nechavame, pri ich rannom odchode do prace, alebo pri mojom odchode z ich domu. Ak by to bolo mozne, mohol by si ma naucit komunikacii so zakaznikmi? Popripade, poslat mi tu nejakeho praveho Bratislavcana, ktory sa zhosti tejto ulohy.
|
|
|
#899 |
|
Registered User
Likes (Received): 39
|
Ja som videl v San Franciscu biele nosy od koksu pohybujuc sa po ulici,vsetci v SF su fetaci,a vobec cele USA len fetuje.Rovnako som videl typkov co sedeli na parkovacich boxoch a nepustili ta tam zaparkovat kym si mu nedal dolar,a nikto sa s tymi fetakmi nechcel babrat takze kazdy radsej zaplatil.
Nepustili ma do lietadla pod zamienkou asi pre terorizmus,lebo ma museli prehladavat(mna a este jednu cinanku s dvoma malymi detmi),-rozumej Delta predala viac leteniek do lietadla ako ma sedadiel,tak si vytipovali chudobnu cinanku a vychodoeuropskeho typka mladeho,kto si poleti o dva dni neskorej.Ja ako Slovensky turista som bol zhrozeny,uz sa tam nikdy nevratim ![]() ![]() ![]() V Las Vegas som sa neskutocne doblval z nedopeceneho mäsa,ktore som zjedol v hotelovom AYCE bufete... V Grecku som platil za gyros v prvy den okolo 2 eur,ked sme sa tam chodili kazdy den s partiou lebo nam chutilo,tak sa nam ceny postupne dvihali... oportunisticka banda Grecka... ![]() ![]() V Macedonsku nas autobus nechceli pustit cez hranice,kym sme nezlozili uplatok neviem kolko stoviek eur...spiny ![]() ![]() Ja som v kazdej z tych destinacii zazil tolko krasnych veci ,ze nejaky negativny zlomok urcite nemoze zmenit moj pohlad na danu krajinu tak vyrazne,aby som hodnotil ze tym ludom uz nie je pomoci,su geneticky sprosti a zasluzia si zit ako necivilizovane opice.V Chorvatsku nas div ze nechceli vyhodit z obchodu,lebo sme si dovolili prist rovno z plaze len v bermudach a nemali sme tricka... ![]() ...neviem ci mam este pokracovat. Ubohy a maly clovek je taky co na zaklade jednej negativnej skusenosti dokaze zaskatulkovat krajinu alebo mesto.
..dúfam, že to nikto nepočúva, zabezpečil som na tento rok 35, na budúci rok asi 40, plus teda ďalšie veci. Zabezpečil som ich, ako tie peniaze, vlastnou hlavou...To, že sa pri tom motal Fedor, nemôže znamenať, že ma niekto bude držať za gule, to sa nesmie stať...Som sa vymanil od Fedora a povedal som: Fedor, ja som dal do toho hlavu a nie ty si dal do toho hlavu, takže ja budem teraz o niektorých veciach rozhodovať..." SLOVAK CITIES - - S L O V E N S K É M E S T Á - Last edited by wuane; June 4th, 2012 at 10:12 PM. |
|
|
|
|
#900 |
|
Registered User
Likes (Received): 9
|
Ja som tam bol na voľby. Strávil som tam 4 dni. Už dávno som sa netešil viac, že z niekade konečne vypadnem. Bodka za skvelým pobytom bola najkrajšia, keď som videl na Šancovej na prechode vykotenú vozíčkarku priamo na cestu. Krásne prívetivé mesto, čo nevie ani hlavnejšie prechody spraviť bezbariérové. Človek nevie, či sa má tešiť, že konečne ide z tadiaľ do prdele, alebo zaplakať, keď toto vidí.
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|