daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Slovakia

Slovakia Slovensko |» Bratislava | Košice

Closed Thread

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old June 5th, 2012, 05:18 PM   #961
KLEPETO
Registered User

KLEPETO's Avatar

Likes (Received): 71

Quote:
Originally Posted by zaq- View Post
Zopar rokov dozadu, ked som bol na navsteve doma? v Namestove, isli sme s kamaratmi do jeden potuchlej krcmy.
Skús pri najbližšej návšteve Slovenska zájsť s nami bratislavčanmi do príjemnej mestskej kaviarne. Možno sa ti aspoň trochu zmení obraz o nás k lepšiemu a ostaneme už len pri kritizovaní aké hnusné je to mesto a pritom v ňom žijú príjemný ľudia.
KLEPETO no está en línea  

Sponsored Links

Old June 5th, 2012, 05:24 PM   #962
Strummer
lost in the supermarket

Strummer's Avatar

Likes (Received): 108

Quote:
Samozrejme, nikto nedava nikomu hned pri prvom kontakte.

Quote:
Ide vsak o to, z ked vsetky pokusy zlyhaju, co potom?
Nechat toho cloveka jednoducho ist, prikyvnut mu, pochvalit ho a akceptovat situaciu, aka je?

Toto je riesenie pre ostatnych, ale je to riesenie pre nas vlastny narod?
http://cs.wikipedia.org/wiki/Spasitelsk%C3%BD_komplex
Old June 5th, 2012, 05:28 PM   #963
zaq-
anal-yst

Likes (Received): 74

Quote:
Originally Posted by KLEPETO View Post
Skús pri najbližšej návšteve Slovenska zájsť s nami bratislavčanmi do príjemnej mestskej kaviarne. Možno sa ti aspoň trochu zmení obraz o nás k lepšiemu a ostaneme už len pri kritizovaní aké hnusné je to mesto a pritom v ňom žijú príjemný ľudia.
Vdaka za pozvanie, ale kavu pijem rano cestou do prace.

Co sa vsak tyka piva, alebo inych druhov podobnych drinkov, samozrejme ze sa velmi rad zastavim.

A neboj sa, pri osobnom stretnuti to bude nieco uplne ine.
Toto tu je moj boj, na ktory ste ma inac vyprokovali vy.
Old June 5th, 2012, 05:33 PM   #964
zaq-
anal-yst

Quote:
Originally Posted by Strummer View Post
Strummer, zakazdym, ked vidim postovat teba, mam neskutocne nutkanie znova napisat schuti a od srdca to, co si naozaj myslim.

Teraz ma vsak napadlo, ze podla jedincov sa skutocne neda robit obraz celeho naroda.

Ja inac neviem, co sa tebe bud v predskolskom veku, alebo v mladosti celkovo stalo, ale tusim, ze to muselo byt nieco naozaj strasne.
Mozno by ti pomohol psycholog, alebo nejaky terapeut?
Old June 5th, 2012, 05:36 PM   #965
KLEPETO
Registered User

KLEPETO's Avatar

Quote:
Originally Posted by kidos View Post
A prečo už aj v Prahe poznajú Blavákov na sto honov ako najnepríjemnejších koko.ov a s prehľadom ich rozoznávajú od ostatných Slovákov?
Táto veta ma rozosmiala.
Asi ako ten vtip čo sa nabúrajú pod Tatrami auto s bratislavskou značkou a s pražskou značkou. Šofér bratislavského vystúpi a hovori "ta co zrobíme?" a na to šofér pražského auta odpovedá "ta ja znam?"
Priznám sa, ale aj keď sa s pražákmi nestretávam, komunikujem s nimi po telefóne v rámci práce. Samozrejme vyskytne sa občas problém, kedy to zahapruje a vtedy povolia aj trochu emócie, samozrejme Česi poznajú slovenskú náturu, že je trochu výbušnejšia a berú to s rezervou, aspoň si myslím. Je to určite problém a takáto forma komunikácie nie je zrovna najlepší obraz o nás, ale prečo potom po niekoľkonásobných urgenciách na daný problém, samozrejme normálnou komunikáciou, prečo potom veci pomôže pohnúť dopredu až priama emotívna výčitka.
Ja mám pocit, že pražáci sú si v tejto nadradenosti, ktorú ty vnímaš u bratislavčanov úplne rovnaký. Až po týchto zdravých sebavedomých reakciách na ich adresu sa veci pohli dopredu a ďalšia obchodná spolupráca šľape ako hodinky.
KLEPETO no está en línea  
Old June 5th, 2012, 05:37 PM   #966
Strummer
lost in the supermarket

Strummer's Avatar

Quote:
Mozno by ti pomohol psycholog, alebo nejaky terapeut?
Nie som to ja, kto sa tu podujima na zachranovanie celeho naroda a produkuje na internetovych forach texty, ktore keby dal dokopy na jedno miesto, vydali by na celkom slusne hrubu knihu.
Old June 5th, 2012, 05:41 PM   #967
KLEPETO
Registered User

KLEPETO's Avatar

Quote:
Teraz ma vsak napadlo, ze podla jedincov sa skutocne neda robit obraz celeho naroda.
Sláva, to je tá veta, ktorá môže zmeniť tvoje vnímanie o nás ostatných. Tá veta sa dá aplikovať aj na služby, mesto, skúsenosti. Proste z jedného stretnutia s tupcom, z jednej negatívnej referencie a z jednej nepríjemnej skúsenosti sa nedá hneď všetko súdiť a zavrhnúť.
KLEPETO no está en línea  
Old June 5th, 2012, 05:47 PM   #968
zaq-
anal-yst

Quote:
Originally Posted by Strummer View Post
Nie som to ja, kto sa tu podujima na zachranovanie celeho naroda a produkuje na internetovych forach texty, ktore keby dal dokopy na jedno miesto, vydali by na celkom slusne hrubu knihu.
ja nezachranujem cely narod, iba sa snazim usutocnit to, co som tu kedysi dal svoje slovo, ze sa o to pokusim.

Faktom vsak je, ze uz to robim nielen preto.
Je totiz nieco, co sa nazyva spolocenska zodpovednost.
Samozrejme, od teba, ako od cloveka, ktory zije v presvedceni, ze Slovensku staci to, ked si bude kazdy kupovat elektricenku, bude sa egoisticky pozerat iba sam na seba, za ziadnu cenu si neprizna svoju chybu a zodpovednost vzdy hodi na plecia niekoho ineho, neziadam, aby si vedel, co to pojem spolocenska zodpovednost je.
Nie si to totiz v stave pochopit.
Ty si clovek, ktory vidi vzdy iba ciernu farbu, pohar vzdy poloprazdny a pre teba je este aj altruista maximalnym egoistom.

Jediny fakt, ktory musim preto v tvojom pripade sa naucit akceptovat je ten, ze mas pristup k internetu a navyse neskutocne mnozstvo volneho casu.
Ked samozrejme, clovek ako ty, je uplne jasne, zo ho tolko ma.
To je totiz jedine, co v zivote mas a tym nemyslim tie materialne veci.
Ty nezijes zivot, Strummer, ty ho prezivas.
Old June 5th, 2012, 05:51 PM   #969
zaq-
anal-yst

Quote:
Originally Posted by KLEPETO View Post
Sláva, to je tá veta, ktorá môže zmeniť tvoje vnímanie o nás ostatných. Tá veta sa dá aplikovať aj na služby, mesto, skúsenosti. Proste z jedného stretnutia s tupcom, z jednej negatívnej referencie a z jednej nepríjemnej skúsenosti sa nedá hneď všetko súdiť a zavrhnúť.
No vidis.
Pomaly, po biede, ale predsa sa vyvijam dopredu.

Hadam je nejaka sanca, ze nezomriem celkom sprosty.
Old June 5th, 2012, 05:52 PM   #970
Strummer
lost in the supermarket

Strummer's Avatar

Quote:
Je totiz nieco, co sa nazyva spolocenska zodpovednost.
A to hovori clovek, ktory odisiel do Irska a odtial rozdava rozumy krajine, o ktorej realnom fungovani nema ani potuchy.
Old June 5th, 2012, 05:58 PM   #971
zaq-
anal-yst

Is this going to work?
Old June 5th, 2012, 06:08 PM   #972
zaq-
anal-yst

It works!!!
Old June 5th, 2012, 09:44 PM   #973
Qwert