daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Slovakia

Slovakia Slovensko |» Bratislava | Košice

Closed Thread

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old April 7th, 2011, 12:02 AM   #101
Strummer
lost in the supermarket

Strummer's Avatar

Likes (Received): 110

Quote:
Originally Posted by zaq- View Post
Jezisi, Strummer, neber to uplne doslova, bol to iba priklad!!!
priklad, na ktorom si jasne ukazal ze splietas nezmysly o veciach, o ktorych nemas ani tusenia. a tymto koncim moju ucast v tejto teme, dovidenia

Sponsored Links

Old April 7th, 2011, 12:18 AM   #102
zaq-
anal-yst

Likes (Received): 75

Strummer, utekat pred tym, co sme v tejto krajine svojim doterajsim myslenim sposobili, nema vyznam.

Viem, ze je to mimoriadne tazke, pretoze sa to na Slovensku nielenze este nikdy neuskutocnilo, ale vacsina nevidi ani potrebu to zacat, ale jedinym riesenim sucastnej situcie je skutocne zamysliet sa sami nad sebou, prijat svoj doterajsi diel zodpovednosti, priznat si svoje chyby a pustit sa do ich napravy.
Old April 7th, 2011, 12:22 AM   #103
kapibara
Registered User

kapibara's Avatar

Likes (Received): 19

Quote:
Trafila si sa do cierneho a to velmi.
najma s tou nastavenou latkou.
Priznam sa, ze tu som spravil chybu.
nie, mozno si neurobil chybu. Mozno ma Majnolajno pravdu v tom, ze je dobre, ak je latka nastavena vysoko...

Quote:
Od teba by som totiz ocakaval trochu vyssiu mienku o spolocnosti celkovo.
problem je v tom, ze cim viac cestujem a cim viac roznych ludi poznam, tym viac sa moja mienka o spolocnosti celkovo znizuje. Uz si nerobim ziadne iluzie, co ma samu naozaj mrzi. ( asi som uz dospelŕ )

Na Slovensku si uz kazdy zvykol na clanky o rozkradani a tunelovani. Politici sa uz ani nahanbia, ani neschovavaju. Dokonca sa tym pysia! Ludia sa citia bezmocni a aj preto sa chovaju ako ovecky.

Last edited by kapibara; April 7th, 2011 at 12:37 AM.
kapibara no está en línea  
Old April 7th, 2011, 12:32 AM   #104
zaq-
anal-yst

Vdaka.

Nie si dospela, len zatrpknuta z toho, s cim si sa stretla.
To je rozdiel medzi nami.
Ja sice tiez nie som uplny naivny idealista, ale snazim sa len urcitu latku na Slovensku zdvihnut zo zeme a aspon ju nejako nastavit.

pretoze verim, ze prave to nastavenie v sebe ukryva tajomstvo toho dnesneho slovenskeho mizerneho stavu.

Last edited by zaq-; April 7th, 2011 at 12:45 AM.
zaq- no está en línea  
Old April 7th, 2011, 12:55 AM   #105
kapibara
Registered User

kapibara's Avatar

Quote:

Nie si dospela
no super! A ja som si naivne myslela ze uz konecne som!
Old April 7th, 2011, 01:01 AM   #106
zaq-
anal-yst

Just for you

Old April 7th, 2011, 01:07 AM   #107
kapibara
Registered User

kapibara's Avatar

Thank you.
Old April 7th, 2011, 09:32 AM   #108
investorSK
a co bude dalej?

investorSK's Avatar

Likes (Received): 3

Quote:
Originally Posted by kapibara View Post
a naco ?
k prvym dvom otazkam: aky ma suvis vek a pracovne skusenosti s uvedomelostou?
k tretej:
rodine-ano
meste- nie
state- neviem.

a co teraz?
Nato aby podla odpovedi clovek videl ci su tu na fore ludia ktori su nespokojni a maju zaujem o ZMENU alebo ci su tu ludia ktori su spokojni a nemaju zaujem o zmenu to je vsetko.

Nemalo to mat nic vo vztahu k uvedomelosti, iba ku tomu co pisal ZAQ ohladne zmeny .

PS : inak dobre vlakno, ktore by sa lepsie riesilo niekde na stretku
investorSK no está en línea  
Old April 8th, 2011, 11:46 AM   #109
Cudzinec
Registered User

Cudzinec's Avatar

Likes (Received): 24

Quote:
Originally Posted by kapibara View Post
Na Slovensku si uz kazdy zvykol na clanky o rozkradani a tunelovani. Politici sa uz ani nahanbia, ani neschovavaju. Dokonca sa tym pysia! Ludia sa citia bezmocni a aj preto sa chovaju ako ovecky.
Bohužial, toto je absolútna pravda.

A bohužial nástroj ktorý by mal toto riešiť, na Slovensku zcela zlýhal a prakticky neexistuje. Legislatíva, súdnictvo, právo a zákony sú na Slovensku v absolutných troskách. Ruka myje ruku... nastavený systém " ja tebe ty mne" funguje úspešne. Sme viac ako 20 rokov od "sametovej revolúcie" a pokrok žiadny... naopak totálny úpadok.

Najhoršie na tom je, že dnes už mladá generácia zapácha rovnakým nechutným smradom... vidím jeden jediný sposob, ako sa z toho vyliečiť:

SOCIÁLNA REVOLÚCIA - verím, že vďaka sociálných sietí to nebude problém... už sa neviem dočkať.
Cudzinec no está en línea  
Old April 9th, 2011, 09:50 PM   #110
zaq-
anal-yst

Ved prave to som sa snazil zacat.

Avsak to vyzera na este dlhsiu cestu, ako bola ta povodna.
Preto sa musime vratit o krok naspat, aby sme zistili, ci predsa odtial nie je nejaka cesta dopredu.

Ak aj nie je, stale dufam, ze ten krok naspat moze pomoct aj tejto ceste.
Old April 11th, 2011, 04:04 PM   #111
radeoNko
MANIAK

radeoNko's Avatar

Likes (Received): 2

V praci uz dlho chcem spravit protest, ale pockam si na spravnu chvilku ;-)
Old April 17th, 2011, 11:34 PM   #112
Henrich37
Registered User

Henrich37's Avatar

Likes (Received): 3

Quote:
Henrich, podla tvojej logiky, ked nemam na Formulu 1, tak nemozem byt jej fanusikom a nemozem chodit na forum o nej?

Taktiez musim svoju staru skodovku upravovat, aby vyzerala ako Formula 1, iba preto, pretoze som jej fanusik?

Mrakodrapy, ani vyskovky nemaju na Slovensku co robit.
Slovenske mesta nemaju na to ziadne fundamenty.
Jedinym dovod ich vystavby u nas je zakomplexovane obyvatelstvo - od developerov, cez architektov az po tych, ktori tie nezmysly schvaluju.
Problem je len to, ze vsetci tito ludia su na katastrofalne nizkej odbornej urovni a nedokazu si uvedomit, co svojim myslenim sposobuju.
Tato kriza na Slovensku je len presnym vysledkom tohto ich zakomplexovaneho myslenia.

A co sa tyka teba, poviem ti to na rovinu - mas tu mnozstvo alergickych reakcii kvoli stylu, ktorym pises.
Ked v kazdom tvojom poste zhrnies dokopy vsetko, co sa na tomto fore uz 5 rokov neustale prebera, kazdy to uz davno vie a ty to iste navyse este postnes v desiatich nasledujucich threadoch.

Preto sa necuduj tym reakciam na teba.
Ja som nikde nenapísal že nemáš chodiť na toto fórum (to tu píšu iný - však pozri napríklad Suburbs staršie strany). Len som písal pre DinoVonzVreca že ma kritizuje za to za čo by ma vôbec nemal. Proste že ma kritizuje že mám rád výškovky. Keby som to písal do fóra záhradkárov či do fóra o stavbe rodinných domov tak to chápem. No trochu dosť ma štve že nielen mňa ale každého čo chce vyškovky tu skôr skritizujú ako pochvália. Inak prečítaj si môj post na "Perla Ružinova" kde som napísal že mám zo všetkého pocit že SR je v stále väčšej kríze a že mám podobný názor ako ty že SR sa z nej asi už ani nedostane. Vieš asi budeš mať pravdu v tom že na SR žiadne výškovky nepatria ale vieš prečo. Preto že ľudia si ich tu nevážia a naopak proti nim bojujú ak sa majú niekde stavať. Tak keď ich tu nechcú tak tu ani nové nebudú (a to vďaka kríze a hlúpemu odporu voči nim).
Henrich37 no está en línea  
Old April 17th, 2011, 11:46 PM   #113
radeoNko
MANIAK

radeoNko's Avatar

Ja som sa sem dostal hlavne koly vyskovym budovam ktore som prvy krat videl nazivo v Bratislave. Odvtedy ma to chytilo a dodnes som fanda
Old April 17th, 2011, 11:59 PM   #114
wuane
Registered User

wuane's Avatar

Likes (Received): 39

Quote:
Originally Posted by radeoNko View Post
Ja som sa sem dostal hlavne koly vyskovym budovam ktore som prvy krat videl nazivo v Bratislave. Odvtedy ma to chytilo a dodnes som fanda
detto.
Cele to tu ide dole vodou,odkedy sa osadenstvo forumerov zmenilo z nadsencov,snilkov a fanusikov architektury aj z radov odbornej verejnosti na premudrelych vsevedov,inzinierov,erudovanych architektov a urbanistov,primatorov,politikov atd...neustale maju niektori ludia tendencie poucovat a rozdavat rozumy,lebo vsetci su padnuti na hlavu a treba im pootvarat oci

Ludia,kandidujte do velkej politiky,preberte majoritne baliky akcii v nadnarodnych korporaciach,a mente veci k podla vas lepsiemu.Lebo internetove tlacenice do hlav vela toho nezmenia.Drzim vsetkym palce.
..dúfam, že to nikto nepočúva, zabezpečil som na tento rok 35, na budúci rok asi 40, plus teda ďalšie veci. Zabezpečil som ich, ako tie peniaze, vlastnou hlavou...To, že sa pri tom motal Fedor, nemôže znamenať, že ma niekto bude držať za gule, to sa nesmie stať...Som sa vymanil od Fedora a povedal som: Fedor, ja som dal do toho hlavu a nie ty si dal do toho hlavu, takže ja budem teraz o niektorých veciach rozhodovať..."

SLOVAK CITIES -
- S L O V E N S K É
M E S T Á -
wuane no está en línea  
Old April 18th, 2011, 12:07 AM   #115
zaq-
anal-yst

Quote:
Originally Posted by Henrich37 View Post
Ja som nikde nenapísal že nemáš chodiť na toto fórum ...
...
...a to vďaka kríze a hlúpemu odporu voči nim).
Henrich, precitaj si este raz, co som ti napisal o tom, preco ta ludia kritizuju a preco tu vzbudzujes taketo reakcie.

Pretoze casto nemozes brat vsetko uplne doslova, hladaj skor pricinu.

To iste sa tyka mojich postov o trvalej krize.

Slovensko sa momentalne nachadza v urcitej situacii.
A ja som iba figurka na sachovnici, ktora neriadi tuto hru a ktora ani nevie, co s nou v buducnosti bude.

Have a faith.
Old April 18th, 2011, 12:16 AM   #116
radeoNko
MANIAK

radeoNko's Avatar

Quote:
A ja som iba figurka na sachovnici, ktora neriadi tuto hru a ktora ani nevie, co s nou v buducnosti bude.
Zaqu vole, ale vacsina tvojich prispevkoch pre mna vyznie ako by si prisiel z buducnosti a vies co zo Slovenskom bude do posledneho dna ;-))
Old April 18th, 2011, 02:32 AM   #117
zaq-
anal-yst

..

Last edited by zaq-; April 18th, 2011 at 09:19 AM.
zaq- no está en línea  
Old April 18th, 2011, 08:36 AM   #118
michaelse
Registered User

Likes (Received): 7

vyskovky nech sa stavaju ale radsej az ked bude dostatocny dopyt,vobec sa stavat nasilu do co najvacsej vysky nema zmysel,,a uz by sa naozaj mohlo zacat mysliet aj na dopravu a nestavat tam kde to je uz teraz pretazene alebo minimalne donutit investorov investicie do rekn.trati v okoli svojho projektu alebo prispiet na nove vozidla a podobne
michaelse no está en línea  
Old April 18th, 2011, 01:51 PM   #119
zaq-
anal-yst

Kto by to bol povedal?

Zmenme.sk

Zacina sa rodit prve ovocie.
Alebo skor, rozkvitaju prve stromy.

Mozme teda pokrocit k dalsej faze.
Old April 18th, 2011, 04:07 PM   #120
cibula
Registered User

cibula's Avatar

Chystas sa ho aj oslovit?
Stranka je to dobra, chalan ma moj obdiv. Sice som tie clanky necital ale venuje sa spravnym veciam, no mozno by to chcelo viac zviditelnit a bola by dobra aj nejaka vacsia iniciativa.
...
Len prosim ta uz neuvazuj o zalozeni politickej strany, lebo tym by si to cele zabil podla mna...

Closed Thread

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules