|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Sjeverna i Središnja Hrvatska Northern and Central Croatia: Varaždin, Čakovec, Karlovac, Kutina, etc. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#21 |
|
con los terroristas
Likes (Received): 230
|
kod nas ak te milicija vidi da se po parku voziš na biciklu, odmah ti idu kenjat. ajd, prije 2 godine su po korzu povukli biciklističku stazu, prije su i na korzu kenjali.
inače, iscrtali su jako puno biciklističkih staza, ali su katastrofa. nitko Đurđi (koja se vozala biciklom na svakom otvorenju svake staze) nije objasnio da biciklistička staza ne nastaje tako što se povuče jedna crta po nogostupu. uske su i totalno neprilagođene biciklistima. ove varaždinske su autoputi.
|
|
|
#22 | |
|
BANNED
Likes (Received): 5
|
Quote:
. Ali ima dosta dovoljno dobrih. Poslikat ću uskoro i neke lošije, da se vidi što opetovano griješe (a prije 30 godina, otkad datiraju ove staze na slici, su znali dobro napraviti).
|
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Quote:
1. Kako je ova "biciklistička staza" ugurana na jedan metar široki pločnik (pokraj vatrogasnog doma)? ![]() 2. Cesta uz dravsku šumu; biciklističke staze u oba smjera na samo jednom pločniku, a kud će pješaci? ![]()
|
|
|
|
#24 |
|
BANNED
|
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
#26 |
|
BANNED
|
Što drugo reći nego
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
BANNED
|
Ipak se nešto pomaklo:
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Registered User
|
A kad će gradska birokracija početi poštivati propise, uredbe o pješačkoj zoni koje su sami donijeli???
![]() ![]()
|
|
|
#29 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
#30 |
|
Baski, Irci, Dalmatinci
Likes (Received): 3
|
Mogli bi u gradu bicikala naučit kako se piše bicikl na engleskom
|
|
|
#31 |
|
BANNED
|
Ajme, tek... sad... sam... uočio
![]()
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Danas sam ok...
|
ajmo malo oživit ovaj topic dajte neke slike novih staza ako ima
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Danas sam ok...
|
Gdje ste Varaždinci ajmo malo postat zar bas nikog nema??
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
free-lance
Likes (Received): 313
|
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
BANNED
|
Nebrem pisat po forumu dok sam na biciklu
![]() Uglavnom, nema nekih pomaka nabolje ili nagore što se tiče biciklističkog pitanja u Varaždinu. Stvari su generalno OK, ali detalji izvedbe su katastrofa. Prijelazi su koma, nema ružićaste boje nego samo idiotska žuta crta, po stazama su rasuti stupovi od rasvjete i znakovi, neke staze su komatozno projektirane pa se nemoguče po njima voziti, postoje rupe u sustavu... ima dosta prostora za poboljšanje. Bumo vidli dal bu stvar krenula na bolje sad kad bu grad upravljal svim prometnicama (osim državnih). Ak se kaj promjeni, obavjestim
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
free-lance
Likes (Received): 313
|
![]() Ima jedan potez koji je kritičan. Varaždin - Jalkovec- Poljana - Beretinec. Vrlo prometna cesta, vrlo uska na mjestima i u lošem stanju...još kad padne kiša Tamo ima više biciklista nego automobila. Evo i danas sam za dlaku izbjegao sudar na toj cesti. Biciciklisti u paru...Naravno , čeka se kanalizacija, no na to će se još načekat, barem godinu -dvije, ako ne i pet. To nam je zadnji prilaz gradu bez staze. Ne znam ni sam što napraviti. Hitno je potrebna staza. Da li da se čeka ta nesretna kanalizacija? |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
con los terroristas
Likes (Received): 230
|
Quote:
a svaki novi nogostup koji rade rade na debilan način da ostane iste širine ali stave tu idiotsku crtu i onda se moraš voziti po tome.
|
|
|
|
#38 | |
|
BANNED
|
Quote:
. Dodatno je biciklistička od pješačke odvojena "rubnikom u razini". Još su dobre staze uz kolnik u istoj razini, odvojene bijelom crtom, ako su dovoljno široke. Ovo povlačenje žutih crta po pločniku je užas
|
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
BANNED
|
Pohvalno: iscrtane su konačno biciklističke staze po Koprivničkoj od Kauflanda do Međimurske. Sad vožnja tim dijelom po pločniku više nije ilegalna, te je staza uz D2 neprekinuta sve od Petrijanca do Šemovca (osim malog dijela uz zavoj kod Arhiva), što je preko 20 km!
![]() Veliki nedostatak: prijelazi nisu biciklistički, nego je zebra isključivo pješačka. Tako da je prelazak po slovu zakona na biciklu još uvijek ilegalan.
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Registered User
|
A ja sam mislil da je Kc grad bicikla
kolko vidim po ovoj grofovoj mapi i jest jel mi se čini da je bolja situacija kaj se tiče gustoće biciklističke mreže u Kc. Ak se ne varam ovde je praksa da kad se rekonstruira neka ulica odma ide i pješačka i biciklistička staza. Uživam u bicikliranju i imam osećaj da dosta ljudi u Kc koristi ovaj oblik rekreacije. Čak imamo i dva spomenika biciklu
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|