daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Istra, Primorje i Gorska Hrvatska

Istra, Primorje i Gorska Hrvatska Istria, Kvarner, Mountainous region: Rijeka, Pula, etc.

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 8 votes, 3.50 average. Display Modes
Old January 12th, 2011, 02:07 PM   #81
BANNED

Likes (Received): 14

A štz uvijek je najlakše kukati skupo,skupo,tako se nikada ništa ne postiže,treba zagirstii odgristi to.
Inače ćemo i za 100 godina vikati skupo,je skupo je.
Znam da se s tim novcem ne može napraviti kompletno luka,ali bome se mogla započeti.
***** no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old January 12th, 2011, 02:11 PM   #82
ivan_ri
rekreativac

ivan_ri's Avatar

Likes (Received): 2

nema smisla zapocinjati nesto za sto u startu znas da ne mozes zavrsiti

btw i ovo sto se trenutno gradi ili je najavljeno (npr zagrebacka obala) je jos uvijek nesigurno...

zato je prvenstveno potrebna vizija razvoja koja bi tocno definirala strateske ciljeve...

no dok god su podobni u raznim odborima i dok je jedini uvijet stranacka knjizica a ne znanje i sposobnost, uvijek cemo se vrtiti u zacaranom krugu.

ivan_ri no está en línea   Reply With Quote
Old January 12th, 2011, 02:32 PM   #83
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

Likes (Received): 1093

A potrebna je i sposobnost uprave da privuče teret kao u slučaju Kopra,da bi takve investicije uopće mogle doći na razmatranje,a ne silazni trend prometa,kao ovi naši stručnjaci,samo uništiti znaju
Old January 12th, 2011, 02:43 PM   #84
ivan_ri
rekreativac

ivan_ri's Avatar

pa da, to je ta nekakva uzrocno posljedicna veza

to je kao i prica sa aerodromom... svi u okruzenju imaju rast prometa (neki i dvocifreni postotak), samo rijecki ima dramatican pad...

tako i luka... ima pad, dok susjedni kopar ima rast i to znacajan (ok, oni su investirali u nove mostove nedavno, ali to nikako ne objasnjava kako smo MI uspjeli izgubiti linije iz kine?!)

uvijek se izvlace na krizu.. a za par godina kad krize ne bude, tko/sto ce onda bit problem??

Old January 12th, 2011, 05:07 PM   #85
ivan_ri
rekreativac

ivan_ri's Avatar

PROJEKT BUDUĆE CRKVE NA WEB STRANICI OPĆINE JELENJE

Nova crkva u Podhumu u 3D prikazu

JELENJE Na web stranici Općine Jelenje nalazi se 3D prikaz projekta izgradnje nove crkve Sv. Maksimiliana Kolbea u Podhumu. Iako je projekt dovršen još u travnu prošle godine, tek se sada, u obliku videa, našao na uvid široj javnosti, kako bi se svi koji žele upoznali s preliminarnom idejom izgleda buduće crkve.
Ima već osam godina otkako se pastoralno vijeće odlučilo na pokretanje projekta njene izgradnje. Trenutno su, upućuje vlč. Sanjin Francetić, u fazi sređivanja papira za zemljište i otkupa parcela, a u tijeku je i dobivanje lokacijske dozvole. Polovica zemljišta za gradnju crkve prepuštena je naime donacijom vlasnika, jedna se četvrtina trenutno otkupljuje a posljednja preostala četvrtina ima neriješene imovinsko-pravne odnose koji se trenutno sređuju.
– Išli smo na to da buduća crkva bude prepoznatljiva kao crkva ali i da ne bude klasična. A Koble je kao zaštitnik izabran zato što je stradao u Aushwitzu, dakle bio je žrtva nacizma, pa se može povući analogija s Podhumom koji je cijeli stradao u 2. svjetskom ratu, kaže Francetić.
– Prva ideja o izgradnji crkve u Podhumu, tada najvećem primorskom naselju koje je brojalo 400 obitelji, potječe još iz 1909. godine kad je održan prvi sastanak na temu. I 1921. se također planirala graditi crkva, ali u mjestu nije postignut dogovor, a nakon 2. svjetskog rata tadašnji je svećenik imao i nacrt i dozvolu za građenje, ali su se pobunili oni koji su smatrali da bi crkva bila prijetnja vlasti, ispričao je Francetić. (J.A.)

http://novine.novilist.hr/Default.as...3286328592863K

http://www.jelenje.hr/zupa-sv-mihovi...lbea-u-podhumu

Old January 12th, 2011, 05:10 PM   #86
ivan_ri
rekreativac

ivan_ri's Avatar

ZARA KONAČNO STIŽE U RK »KORZO« NA PROLJEĆE

RIJEKA Malo je probio rok, pa prodajno mjesto poznatog španjolskog modnog branda Zara u sklopu Robne kuće Korzo neće biti otvoreno u veljači, već krajem ožujka ili početkom travnja ove godine. U tijeku su grubi građevinski radovi, ali sve bi trebalo biti gotovo do polovice travnja. Zara će se se prostirati na dvije etaže, ukupno cca 1.400 četvornih metara, a između prizemlja i prve etaže neće biti eskalator, nego lift. Ulaz će biti na mjestu gdje je donedavno bio ulaz u dućan »Nike« na Korzu, a nudit će mušku, žensku i dječju odjeću. Ulaskom u Novi Centar Korzo, svima oduvijek poznatiji kao Robnu kuću Korzo, Zara neće previše promijeniti izgled ove robne kuće, jer će zauzeti dio u kojemu su dosad bili uredi, odnosno stari dio »Korza«, koji je prislonjen uz gradsku uru i čini spomenik kulture nulte kategorije. Iz prizemlja će se iseliti Top Sport i parfumerija Iris, taj dio će biti ograđen i u njemu će biti Zara, a ostatak prodajnog prostora ove španjolske modne kuće nalazit će se u starom dijelu zgrade, kaže Alida Diminić, direktorica Novog centra Korzo. Svim ostalim zakupcima »Korza« kojima je ugovor o zakupu istekao krajem godine, produžen je. (B. S.)

http://novine.novilist.hr/Default.as...3286328592863Y

Old January 12th, 2011, 05:17 PM   #87
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

odlično za crkvu,i lijepa boja za razliku od srdočke
Old January 13th, 2011, 09:07 AM   #88
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

U očekivanju spoja Drenovskog puta i ceste "A"

Privatna žalba koči kapitalni projekt ceste na Drenovi

Cesta »A« bi iz smjera Kozale preuzela većinu prometa prema Drenovi, a neophodan spoj bi se izveo neposredno iznad Streljane

RIJEKA Pokretanje kapitalnog prometnog projekta na Drenovi, točnije spoja takozvane ceste »A« na središnju županijsku cestu, odnosno Drenovski put, usporava građanska žalba na izdavanje lokacijske dozvole.

Očito se privatni vlasnik zemljišta koji je stranka u postupku ne slaže s gradnjom ovog tek 150 metara dugačkog prometnog kraka, iako ostali Drenovčani ovaj cestovni spoj vide kao značajan faktor u osiguranju boljih prometnih uvjeta na Drenovi.

Naime, cesta »A« bi iz smjera Kozale praktično preuzela većinu prometa koji ide prema Drenovi, a neophodan spoj bi se izveo neposredno iznad Streljane, točno preko puta postojećeg skretanja za Ulicu Bok. Usput, novim bi se raskrižjem riješila i tamošnja opasna točka u prometu, jer se zbog oštrog zavoja ovdje često događaju prometne nezgode, sudari i slično.

Cesta »A« u konačnici ponovo izbija na Drenovski put u neposrednoj blizini gradskoga groblja, njome se koriste stanovnici i prolaznici iz smjera Škurinja, ovom cestom također vozi i linija 5 javnog gradskog prijevoza, ali trenutno nema načina da se iz smijera Kozale priključi na ovu prometnicu, što bi se izgradnjom spoja promijenilo.

Naknada vlasnicima zemljišta

– Već nekoliko mjeseci se predmet nalazi na drugostupanjskom rješavanju Ministarstva graditeljstva u Zagrebu.

Nažalost, vremenski tijek rješavanja žalbe nije moguće predvidjeti, ali se nadamo da bismo u sljedeća tri mjeseca mogli dobiti rješenje o odbijanju žalbe. Glavni i izvedbeni projekti su u visokoj fazi gotovosti i bit će proslijeđeni u daljnju proceduru po dobivanju lokacijske dozvole, tumače stanje stvari u gradskoj upravi.

Nadalje je pojašnjeno kako, s obzirom da još nema lokacijske dozvole, nije moguće provesti parcelaciju, zbog čega nema niti podloge za pokretanje imovinsko-pravnih poslova otkupa zemljišta.

– Vlasnicima zemljišta bit će ponuđeni odgovarajući iznosi naknade prema gradskim odlukama. Nadamo se da ćemo sve riješiti sporazumno uz suradnju MO Drenova na koju dogovorno računamo kod rješavanja ovog pitanja. Izvlaštenje je zadnja instanca kojoj nerado pristupamo, ali i to nije isključeno kao jedna od opcija, dodaju iz Grada Rijeke.

Drenovčani, međutim, strahuju kako bi se zbog odugovlačenja i nerazumijevanja pojedinaca moglo dogoditi da cijeli projekt bude zaustavljen, a novac koji se očito za to pronašao preusmjeren na neki drugi, također potrebiti dio grada.

Nastavak Ulice braće Hlača

– Imali smo sličnu situaciju prije desetak godina gdje je zbog protivljenja nekolicine građana obustavljen višemilijunski projekt uređenja jedne druge prometnice i novac je bio preusmjeren, a ta je cesta ostala do dana današnjeg neuređena, prisjeća se predsjednik Vijeća MO Drenova Damir Medved.

U Gradu kažu da će nastojati realizirati cestu »A« u primjerenim rokovima, jer se nameće kao jedan od važnijih projekata u znatnom poboljšanju prometnih uvjeta na području Drenove, a time i šire Kozale i Škurinja.

– Ako naiđemo na veliko nerazumijevanje vlasnika zemljišta, izvršit će se i detaljna analiza stanja projekta i tada donijeti odgovarajuće odluke i odabrati optimalnu opciju nastavka projekta, donekle je utješan zaključak gradske uprave.

S obzirom na to da se cesta »A« nastavlja na postojeću Ulicu braće Hlača, prijedlog je Vijeća MO Drenova da se za cijeli taj cestovni pravac jedostavno preuzme isti naziv, a za što je već upućen dopis u gradsku upravu.

Iva Vlašimsky

http://www.novilist.hr/hr/Vijesti/Ri...ste-na-Drenovi
Old January 13th, 2011, 01:06 PM   #89
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

Ćiro: ‘Moj’ Kinez hoće graditi tribinu na stijenama Kantride!

http://www.jutarnji.hr/ciro---moj--k...ntride/917472/
Old January 13th, 2011, 01:24 PM   #90
Pflaum
Underdog

Pflaum's Avatar

Likes (Received): 11

Quote:
Originally Posted by gorgoroth View Post
Ćiro: ‘Moj’ Kinez hoće graditi tribinu na stijenama Kantride!

http://www.jutarnji.hr/ciro---moj--k...ntride/917472/
Nek dodje bilo tko tko ce uloziti lovu u klub,uopce me nije briga tko
Na ovaj dio teksta sam se bas dobro nasmijao

"Impresioniran je originalnim stadionom, a budući da je arhitekt, već ima ideju da na stijenama napravi najatraktivniju tribinu u Europi. Samo, zato će mu trebati komad ceste iznad stadiona, ne znam jesu li mu ‘ovi’ iz grada to spremni dati"

Da mi je znati na koji nacin on to misli ostvariti
Da nece mozda porusiti stjene do dubine bivseg okretista autobusa,ispod napraviti tribinu,a iznad nje most
I da,ovi iz grada mu sigurno nisu spremni to dati,a i sve se bojim,ako je covjek ozbiljan sto se kupnje kluba tice,da ce nekome u gradu morati gurnuti koju pinku u džep kako bi ga i dobio

Last edited by Pflaum; January 13th, 2011 at 01:35 PM.
Pflaum no está en línea   Reply With Quote
Old January 13th, 2011, 01:43 PM   #91
Mordaunt-S
Send me kiss via PM

Mordaunt-S's Avatar

Likes (Received): 276

Quote:
Originally Posted by Pflaum View Post

Asphalt junkie.
Mordaunt-S no está en línea   Reply With Quote
Old January 13th, 2011, 01:45 PM   #92
Mordaunt-S
Send me kiss via PM

Mordaunt-S's Avatar

Likes (Received): 276

Ne bih ja za ozbiljno uzimao Ćiru i njegova lupetanja.

Asphalt junkie.
Mordaunt-S no está en línea   Reply With Quote
Old January 13th, 2011, 02:09 PM   #93
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

upravo tako,mora da Ćiro sanja,a kada bi već netko htio uložiti novce za igradnju te tribine,jeftinije bi bilo napraviti posve novi stadion na Rujevici
Old January 13th, 2011, 02:30 PM   #94
acy
MAZINGER ZETA

acy's Avatar

Likes (Received): 5

A evo i konkurencije Ćiri

Vlasnik Sheffield Wednesdaya želi kupiti NK Rijeku?
Jan 12th, 2011 | Kategorija: Top Vijest

Milan Mandarić 72-godišnji nogometni biznismen danas je vlasnik Sheffield Wednesdaya, nekad slavnog kluba, koji je pao u treću ligu. Obožava kupovati mlade igrače, radije u njih ulaže novac nego u skupe trenere, kojima ‘uvijek trebaju još dva igrača’. Ne ustručava se kupiti ni klub u problemima, a logika je uvijek ista – ako već ne može zaraditi, ne želi ni izgubiti. Mandarić nije zainteresiran ni za Hajduk ni za Dinamo.
– Zanima me Rijeka! Čuo sam da je to klub velikog potencijala, izuzetno odane publike, treći klub u Hrvatskoj. Razmišljam o tome, izjavio je za Jutarnji list.

Milan Mandarić

Milan Mandarić je rođeni Ličanin. Kasnije seli sa roditeljima u Vojvodinu. Odrastao je u Novom Sadu gdje sa 21 godinu preuzima očevu trgovinu i vrlo uspješno posluje. Nakon sukoba s vlastima komunističke Jugoslavije odlučuje napustiti zemlju i seli u SAD, gdje se zapošljava se u tvrtki koja proizvodi kompjuterske dijelove.

Kasnije 1971. godine osniva svoju firmu pod imenom Lika Corporation. 1976. Svoju tvrtku kasnije prodaje Tendi Corporation i osniva novu tvrtku, pod imenom Sanmina. Od 1999. do 2006 je vlasnik FC Portsmoutha koji je 2007. godine prodao rusko-francuskom milijunašu Alexandre Gaydamak, te kupuje nogometni klub Leicester City. Prije nepuna dva mjeseca kupio je trećeligaš Sheffield Wednesday s namjerom da ga vrati u prvu ligu.

http://www.rijekadanas.com/vlasnik-s...kupiti-rijeku/
acy no está en línea   Reply With Quote
Old January 13th, 2011, 02:42 PM   #95
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

Ovo mi pomalo liči na luku rijeku,svi bi ulagali,kupili...a do dan danas ništa od navedenoga
Old January 13th, 2011, 02:58 PM   #96
Pflaum
Underdog

Pflaum's Avatar

Mandarić je pokazivao interes za NK Rijeku vec i prije,ali je vidio covjek da tu nema kruha,da ga se koči na svakom koraku pa je kupio Portsmouth

Inače slažem se sa gorgorothom za ovo oko stadiona
Ovo je kompletna idiotarija
Jeftinije bi dosao potpuno novi stadion
A kao sto je već rečeno,ono što Ćiro govori treba uzimati sa velikom dozom rezerve
Old January 13th, 2011, 03:01 PM   #97
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

A mislim da grad ne bi imao ništa protiv investitora koji želi izgraditi stadion,a ne za idiotariu kao što je prekopavanje Kantride
Old January 13th, 2011, 03:28 PM   #98
Pflaum
Underdog

Pflaum's Avatar

Quote:
Originally Posted by gorgoroth View Post
A mislim da grad ne bi imao ništa protiv investitora koji želi izgraditi stadion,a ne za idiotariu kao što je prekopavanje Kantride
Pa čuj,ako se to na kraju ne bi predstavilo kao znaš već čiji uspjeh možda i bi

Jbg,ne mogu a da se o njega ne ogrebem
Old January 13th, 2011, 03:34 PM   #99
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

Je i meni je dopizdio,sama obečanja,okrečem stranicu
Premalo je u ovome gradu privatnih investicija privučeno,a to je jedna od zadaća gradonačelnika,tako da sam razočaran u sadašnje vodstvo
Old January 13th, 2011, 03:37 PM   #100
ivan_ri
rekreativac

ivan_ri's Avatar

ma nema sanse nitko "sa strane"... vec se zna tko ce uzeti rijeku, a tih ljudi uopce nema po novinama

zato je ovo sve zanimljivo za procitati. a ciru ne treba ni komentirati.. komedija

Reply

Tags
rijeka

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules