daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Istra, Primorje i Gorska Hrvatska

Istra, Primorje i Gorska Hrvatska Istria, Kvarner, Mountainous region: Rijeka, Pula, etc.

Global Announcement

SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info!

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 8 votes, 3.50 average. Display Modes
Old August 4th, 2011, 04:07 PM   #1321
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

Likes (Received): 1666

Vidio si one moje slike,s vrha te zgrade je slikano

Da ponovim

Quote:
Originally Posted by gorgoroth View Post
Moje remek djelo namjerno je u ovoj veličini da možete uživati u pogledu

Sponsored Links

Old August 4th, 2011, 04:11 PM   #1322
ivan_ri
rekreativac

ivan_ri's Avatar

Likes (Received): 11

cijeli kvarner. prejako

ivan_ri no está en línea   Reply With Quote
Old August 4th, 2011, 04:12 PM   #1323
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

STANOGRADNJA NA TRSATU DO KRAJA GODINE TREBALA BI POČETI REALIZACIJA INVESTICIJE AIDE LJUBIČIĆ I DOGMA NEKRETNINA

Ljubičićevi stanovi do kraja 2012.

U planu je izgradnja dviju identičnih četveroetažnih zgrada tlocrtne površine 350 četvornih metara, u svakoj od njih će biti 11 stanova površine od 27 do 143 kvadrata i jedan poslovni prostor

RIJEKA Atraktivni stanovi u zgradama jedinstvenog izgleda smješteni u neposrednoj blizini Sveučilišnog kampusa na Trsatu, koje će zajedničkim snagama graditi Aida Ljubičić, supruga hrvatskog tenisača Ivana Ljubičića i riječka tvrtka Dogma nekretnine, trebali bi biti izgrađeni do konca 2012. godine. Direktor Dogme Branko Papeš još uvijek ne želi otkriti cijenu četvornog metra, za koju kaže da neće biti jedinstvena, nego će se razlikovati za svaki pojedini stan. No ako se uzme u obzir da je maksimalna cijena četvornog metra stana koja je do sada postignuta u Rijeci oko 3.000 eura, nije teško zaključiti da će cijena »Ljubičićevih stanova« na Trsatu biti tek nešto niža.
– S obzirom na stanje tržišta i lokaciju, cijena će biti odgovarajuća, kaže Papeš.

Prikupljanje papira

U planu je izgradnja dviju identičnih četveroetažnih zgrada tlocrtne površine 350 četvornih metara, u svakoj od kojih će biti 11 stanova površine od 27 do 143 kvadrata i jedan poslovni prostor. Projekt je trenutačno u fazi prikupljanja papirologije, što bi uskoro trebalo biti dovršeno.
– Papire ćemo riješiti do kraja rujna, pri čemu ne sumnjamo u pomoć Grada Rijeke. Odmah nakon toga počinjemo gradnju koja bi trebala završiti do kraja 2012., pri čemu si uzimamo malu rezervu, jer da bi izgradnja bila kvalitetna, ne treba žuriti, ističe Papeš, napomenuvši da je riječ o investiciji vrijednoj nekoliko milijuna eura te da izvođač radova još uvijek nije poznat.
Ispod zgrada bit će izgrađene podzemne garaže u kojima će svaki stan, ovisno o veličini, imati jedno do tri parkirališna mjesta. Osam od 11 stanova u svakoj zgradi imat će izravnu vezu do ulaza u stan liftom, koji će se pokretati karticama koje će imati samo stanari. Unutrašnjost stanova neće biti »pametna«, kao što je slučaj sa stanovima u centru koje su gradili poduzetnici Zoran Maržić i Željko Kerum. No, Papeš smatra da je to samo prednost ovog projekta...

Lokacija najveća prednost

– Kod nas je još uvijek jako malo »pametnih« stanova pa u njima često dolazi do tehničkih problema, bilo zbog nekvalitetne izvedbe radova koji nisu serijski, bilo zbog grešaka samih stanara pri korištenju tehnologije. Naši stanovi međutim imaju najbolju poziciju u Rijeci, budući da je Trsat jedini kvart koji još uvijek funkcionira kao zasebno i mirno naselje u kojem se svi poznaju. Uostalom, do stanova neće voditi cestica, nego avenija, a u neposrednoj blizini je fakultet, osnovna škola, vrtići, sportske dvorane, park... Za dvije minute ste na zaobilaznici, a za tri na Korzu. Budući da se niti jedna lokacija u Rijeci ne može usporediti s Trsatom, to je najveća vrijednost naših stanova. Ja uostalom živim na Trsatu, tu me svi poznaju i ne želim da se priča kako nešto nisam dobro napravio, kaže Papeš, koji također planira useliti u jedan od novih stanova koje je projektirao studio MR2 Riječana Miroslava Rajića i Marina Račića.

Uzor Skandinavija

Prema Papešovim tvrdnjama, osim lokacijom koja djeci budućih stanara otvara bolje životne prilike, stanari će se moći pohvaliti i drugim komparativnim prednostima.
– Pri izradi projekta na prvom mjestu nam je bilo zadovoljstvo stanara, potom kvaliteta izvedbe i organizacija života, i tek onda profit. Na primjer, između zgrada predvidjeli smo trg na kojem se planira postavljanje skulptura i drugih umjetnina u dogovoru s obližnjom Akademijom primijenjenih umjetnosti. Kod nas je umjetnost getoizirana u muzejima i kazalištima, a nama je uzor Skandinavija, gdje se na umjetnička djela može naići na svakom koraku. Također ćemo utvrditi kućni red koji neće dopuštati stanarima da naknadnim radovima naruše izgled zgrade. Što se tiče poslovnih prostora, nećemo dopustiti otvaranje kafića, u obzir dolazi jedino tiha djelatnost, zaključio je direktor Dogme

Osam »penthousea« s terasom na krovu

Vrhunac ponude bit će osam dvoetažnih »penthouse« stanova (po četiri u svakoj zgradi) s krovnom terasom, smještenih na drugom i trećem katu. »Penthouse« stanovi će imati 107 (trosobni), 121,9 (trosobni), 138,6 (četverosobni) i 143,2 (četverosobni) četvorna metra, a na drugom katu će biti još jedan manji stan od 41 kvadrat (jednosobni). U prizemlju su uz poslovni prostor predviđena tri stana, najmanji od 27 kvadrata, jedan od 52 (jednosobni) i dvoetažni od 97,4 (dvosobni) četvorna metra, koji će se protezati i na prvi kat. Na prvom katu će biti još tri stana, od 58,7 (jednosobni), 80,3 (dvosobni) i 90,6 (trosobni) kvadrata.

Energetska učinkovitost

Uz dužnu pažnju prema lokaciji i izgledu zgrade i samih stanova, građanima su na prvom mjestu ipak temeljne potrebe poput one »kako ćemo se grijati«. Papeš tvrdi da njihovi stanovi i na tom polju nude maksimum.
– Stanovi su postavljeni tako da imaju prirodnu svjetlost tijekom cijelog dana. Također ih krasi velika energetska učinkovitost dobivena kvalitetnom izolacijom, što će u početku stanarima donijeti veći trošak, koji će isplatiti u roku sedam-osam godina, nakon čega će biti u plusu, kaže Papeš.

Ivor BALEN

http://novine.novilist.hr/Default.as...3286328592863V
Old August 5th, 2011, 09:34 PM   #1324
Brko
Yosemite Sam

Brko's Avatar

Delta - projekt Randića i suradnika

Link na vizualizacije: http://www.freya.hr/#/2011/randic-delta-1
Brko no está en línea   Reply With Quote
Old August 5th, 2011, 09:36 PM   #1325
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

great
Old August 5th, 2011, 09:51 PM   #1326
ivan_ri
rekreativac

ivan_ri's Avatar

kakva vizura bi to bila

pravi CBD

Last edited by ivan_ri; August 5th, 2011 at 09:56 PM.
Old August 5th, 2011, 09:59 PM   #1327
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

Predivno,samo su mi neboderi nekako mali,tj uski,ne mislim na visinu.I odlična bi bila stvar kada bi ostavili dizalice
Old August 5th, 2011, 10:00 PM   #1328
ivan_ri
rekreativac

ivan_ri's Avatar

mislim da nisu tanji od vecine rijeckih

mozda je takav dojam jer su visi

Old August 5th, 2011, 10:21 PM   #1329
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

Meni se sviđa molto,

Btw hoće li uopće tamo doći neboderi,ima li kakvo ogranićenje u planu po tom pitanju,ili će biti pet-šest katova i doviđenja
Old August 6th, 2011, 10:06 AM   #1330
spuzva bob
Registered User

spuzva bob's Avatar

Likes (Received): 4

Ovo bi bilo predivno.
spuzva bob no está en línea   Reply With Quote
Old August 6th, 2011, 12:26 PM   #1331
Rocky031
Lega s Juga 2

Rocky031's Avatar

Likes (Received): 1156

Da se bar sagradi!!!

Izgleda fantastično i grad bi izgledao fenomenalno s mora!

Stipsone

‎''Meni je bila zgodna dok je vi niste ni primjećivali'' - PEDO MEDO
Rocky031 no está en línea   Reply With Quote
Old August 6th, 2011, 03:43 PM   #1332
Frnjchuga031
Lega

Frnjchuga031's Avatar

Likes (Received): 41

Prejebeno...

JA SAM JEDAN OD ONIH NA KOJE SU NAS RODITELJI UPOZORAVALI !
Frnjchuga031 no está en línea   Reply With Quote
Old August 6th, 2011, 05:30 PM   #1333
ST_dasa
u disko me znaju na vrata

ST_dasa's Avatar

Likes (Received): 536

...megalomanski. podsiča me na one silne neizgrađene nebodere po zagrebu te splitska nova vrata grada...
Old August 6th, 2011, 05:58 PM   #1334
Semper Fidelis
Osječko Est 1697

Semper Fidelis's Avatar

Jbt prejebeno!

Riječki Manhattan
Semper Fidelis no está en línea   Reply With Quote
Old August 6th, 2011, 06:29 PM   #1335
Rocky031
Lega s Juga 2

Rocky031's Avatar

Likes (Received): 1156

Quote:
Originally Posted by ST_dasa View Post
...megalomanski. podsiča me na one silne neizgrađene nebodere po zagrebu te splitska nova vrata grada...
Baš

Samo da se sagradi i bilo bi fenomenalno!

‎''Meni je bila zgodna dok je vi niste ni primjećivali'' - PEDO MEDO
Rocky031 no está en línea   Reply With Quote
Old August 6th, 2011, 06:33 PM   #1336
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

To je samo da kažem skica,uopće ne mora značiti da će se tu izgraditi neboderi,još se ništa ne zna
Old August 7th, 2011, 12:32 AM   #1337
nyl
-

nyl's Avatar

Stipsone

Ovo bi bila jeeebena vizura grada!

No ono što je Grof primjetio previše zelenila. Nije da mi osobno smeta ,ali gledajući iz neke investitorske perspektive ovakva neiskorištenost jedne toliko atraktivne lokocije, danas ne prolazi, pogotovo ne kod nas!

prije će biti da će je načičkati zgradama, pogotovo što se zna da je sjeverni dio već predodređen za zelenu površinu!

HM, možda me iznenade!
Old August 7th, 2011, 11:54 AM   #1338
ST_dasa
u disko me znaju na vrata

ST_dasa's Avatar

Likes (Received): 536

Quote:
Originally Posted by nyl View Post
Stipsone

Ovo bi bila jeeebena vizura grada!

No ono što je Grof primjetio previše zelenila. Nije da mi osobno smeta ,ali gledajući iz neke investitorske perspektive ovakva neiskorištenost jedne toliko atraktivne lokocije, danas ne prolazi, pogotovo ne kod nas!

prije će biti da će je načičkati zgradama, pogotovo što se zna da je sjeverni dio već predodređen za zelenu površinu!

HM, možda me iznenade!
ma sve to stoji, ali di je tu ekonomska opravdanost, potražnja uopće za takvim prostorima u rijeci? ovdi se ne radi o tornjevima tipa 15-16 katova, već stometarskim divovima..imate tower - još zjapi prazan. malo su nerealne ove vizije, barem za trenutno desetljeće. a eto mi se vatamo na svaku vizualizaciju koja pokazuje mišiće nekog arhitektonskog studija.

naravno, bilo bi savršeno kada bi se ovo doista realiziralo...
Old August 7th, 2011, 12:08 PM   #1339
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

Tower je prazan iz drugih razloga,prvenstveno jer jsu ga htjeli prenamjeniti u stanove i tu je zapelo do danas.
I ja mislim da nema isplativosti u tolikim neboderima i prostorima,jedino ako se ozbiljnije planira turizam dogoditi,mada sumnjam jer je u neposrednoj blizini Brajdica i kont.terminal,vidjeti ćemo,mada sumnjam da će se to ostvariti u ovom desetljeću
Old August 7th, 2011, 02:21 PM   #1340
misipile
Not Registered :)

Likes (Received): 599

najbolje od svega je ova pjescana plaza

Nazalost, to se nece tako skoro dogoditi u Rijeci, ovdje iskljucivo i jedino prolaze rezidencijalni projekti, jer posao se sveo na trgovinu i ugostiteljstvo
misipile no está en línea   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules