|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#21 |
|
BANNED
Likes (Received): 5
|
Jesi siguran? Meni je rečeno, a tak mi i izgleda, da je betonski kostur od stare zgrade, a onda je na njega nadodana dekoracija s ciglom, staklene fasade i dodatni volumeni. No, moguće je i da sam u krivu.
|
|
|
|
|
|
#22 | ||
|
free-lance
Likes (Received): 313
|
grabanice senior (10)
Nema me par dana i Grof poludi,ha,ha
![]() ![]() Svaka čast, majstore! Živjeli zimski praznici! ![]() ![]() ![]() Quote:
U biti je ista stvar, samo malo drugačije prezentirana: ![]() ![]() Taj ugao je malo na koso , otud sivi kubus koji to "naglašava" Evo situacije: ![]() A evo i opisa iz varaždinca, tog inventivnog projekta iz kojeg je jasno da će u tom sivom djelu zgrade biti smješten restoran, ambulanta i sve te zajedničke prostorije: Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#23 | ||
|
BANNED
|
Quote:
![]() Quote:
Inače sve pohvale za odabir boja, fala bogu da su skužili da nismo u Tirani. Ovo bu čak dobro, jezgra naselja bu šarena, a zgrade okolo pretežno bijele, ali sa "color codingom" na detaljima. Moglo bi ispasti jako dobro. ![]() Sad treba biti urbanistički pametan pa oformiti dobar centar naselja sa javnim i uslužnim sadržajima, dućanom, vrtićem, školom, trgićem, prostranim dječjim igralištem (za klince, ali i košarkaško igralište za malo veće) i parkićem. Zapadno od sadašnjih zgrada trebalo bi formirati zelenu osovinu naselja prema jugu, slično kao što je i u POS-u Jalkovećka. Baš mi je drago da svjedočim rađanju novog kvarta! Last edited by grofBombelles; January 3rd, 2011 at 11:01 PM. |
||
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Quote:
Pa kaj je to onda bilo prije? |
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
BANNED
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Registered User
|
dečki, otkud vam to da bu POS v Grabanicama? - kolko znam to bu Stanoingova privatna investicija za zaradu
![]() nego, za ovo se ishođuju uvjeti - Merlićeva ulica - gradnja bi negde mogla startati v 4. mesecu. Bi d frst tu si d foutouz ![]() [IMG=http://img143.imageshack.us/img143/8008/82455072.png][/IMG] ![]() [IMG=http://img593.imageshack.us/img593/6335/18964765.png][/IMG] ![]() (nadam se da mi sad funkcioniraju linkovi ![]() Inače, priprema se i gradnja jedne manje zgrade v Križanićevoj ulici - prek puta VELV-a |
|
|
|
|
|
#27 |
|
free-lance
|
![]() E to se zove konstruktivni doprinos forumu.Svaka čast ,majstore! ![]() ![]() A zaaato su radili pročelje onoj kući s južne strane parcele! Borba za malo suca Najs.Naime , vidio sam krajem prošle godine nakon što su razrušili onu kućicu koja je tu bila da su odmah obnovili to bočno sjeverno pročelje zgrade sa južne strane.Sad vidim zašto... Mislio sam da će biti klasična interpolacija, al očito ne. Ovo mi je baš cool.Samo da je neka druga boja a ne zelena, no ajde. To je zbilja nebitno![]() Veliš, prek puta VELVa? Hmm..pa tam je niz prizemnica/jednokatnica, onog nekakvog starinskog tipa. Super ak je tak, obzirom na javnu funkciju bivše vojarne i treba se tam malo podići urbanitet te Križanićeve..još kad bi malo uredili taj prostor ispred VELVa i raskrčili džunglu, uredili zelenilo , makli onu odurnu ogradu, obnovili pročelja zgrada...nadam se da ne tražim previše .
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Registered User
|
Quote:
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Registered User
|
ak bu sreće (=para!) onda bu to zeleno bakrena patina, ak ne onda bu sve kaj je zeleno belo (dal Bog da plastificirani čelični lim), a sama fasada bu neka sivkasta (ili zelenkasta ili plavkasta) farba
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#30 | ||
|
free-lance
|
Quote:
E onda im držimo palčeve da bu para...![]() Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#31 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Rovinj metropola!
Likes (Received): 15
|
Sve pohvale na novoj dretvi, samo tako naprijed. Nego ne vidim slike ovog HRT dopisništva Varaždin!?
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
BANNED
|
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Registered User
|
Skreneš na Međimurskoj na semaforu kod Vindije prema studentskom domu. U biti sama lokacija je prek puta Magme
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
BANNED
|
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Registered User
|
Spominjalo se u lokalnom tisku prije nekog vremena a na e-izvadak.pravosudje.hr možeš naći nekoliko parcela paralelnih s onim kućama u nizu u vlasništvu "Gradskih stanova", npr:
Katastarska općina: VARAŽDIN (U OSNIVANJU) Broj čestice: 9382 UDIO 1/1 JAVNA USTANOVA "GRADSKI STANOVI" VARAŽDIN, TRG SLOBODE 12/I |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Registered User
|
da, ali non-stop se izvode zamene zemljišta na relaciji Stanoing - Gradski stanovi
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
free-lance
|
Ne znamo za POS (zbilja je bilo riječi u tisku o tome ) na lokaciji Grabanice, međutim ovo započeto naselje uskoro će početi sa izgradnjom svake od predviđenih zgrada. U biti fali još samo jedna. Tako da vjerujem da će vrlo brzo biti i napravljena nekakva nadopuna originalnog plana...
Naime baš sam danas skužio da je iskolčena još jedna zgrada (nazvao sam ju Grabanice 7 a možda će biti i 4 , ne znam ) , isto tako u tijeku je iskolčenje grabanica 10, tamo je rasčišćen teren i srušena ograda one privatne kuće...Od već prije započetih, 5 je završena, na 6 se radi fasada, na 3 je u tijeku četvrti kat a 8 i 9 su na prvom katu već... ![]() Cijela ta priča oko Grabanica ide strahovito brzo za naše prilike, pa mi je žao što nisam prije otvorio dretvu za to, a ne za onaj dosadan Lumini
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Registered User
|
Zna tko kakav dobar/jednostavan program (3D) za oblikovanje parkova?
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| hrvatsko zagorje, varaždin a ne zagorje!, varaždin je zagorje, zagorci, zagorska metropola, zaguric do tokia |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|