|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#41 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
|
|
|
|
|
|
#42 | |
|
free-lance
Likes (Received): 313
|
obnova varaždinskog HNK
http://www.vtv.hr/aktualno/76-vijest...k-varadin.html
Quote:
![]() Evo jedna lijepa fotkica u čast tome: ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Registered User
|
Evo jedna lijepa fotkica u čast tome:
![]() [/QUOTE]sto se meni svidja taj varazdin!! taj barokni stil gradnje je jednostavno ljepo gledati! pogotovo dok je obnovljen kao sto u centru grada i jest! dok ja gledam ovdje u njemackoj grad heilbronn (blizu mene), centar grada... ko da nikada nije imao neku kulturu... sve samo betonjara ko u najvece doba komunizma, a bar ga tu nikad nije bilo... jest da je grad za vrijeme drugog svijetskog rata srusen pa su ga izgradili na novo, al ne onako kako je nekad valjda bio... steta! divim se varazdinu!! |
|
|
|
|
|
#44 | ||
|
free-lance
|
![]() A čuj to je već "filozofska" tema. Naime svašta se događalo u Njemačkoj nakon WW2. Hvala za komentar ![]() ![]() Anyway, imam nešto za Grofa: Quote:
http://www.regionalni.com/kultura/ku...euilini-kampus Quote:
Još kad shvate da je podjednako važna i lokacija VIS , čak možda i najvažnija i da je to nevjerojatna razvojna šansa grada, kao i šansa za konačno "savladavanje " željezničke prepreke koja silom prilika razdvaja grad...nitko sretniji od mene ![]() Jednom će se i to pitanje morati staviti na dnevni red.
|
||
|
|
|
|
|
#45 |
|
BANNED
Likes (Received): 5
|
Trevor, kasiš, ja sam bio na otvorenju.
![]() A mladu arhitekticu koja je radila prijedlog za vojarnu u Optujskoj i osobno poznajem.
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
free-lance
|
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
free-lance
|
Danas sam provjerio na licu mjesta. Grabanice 10 su uvelike u izgradnji. Zemljani radovi , iskop građevinske jame itd. Također i one "Grabnice 7", kako sam ih nazvao...Grabanice 8. i 9. su već na drugome katu, a Grabanice 3. na petom (potkrovlju).
Suma sumarum - do sad je tamo izgrađeno 357 stanova (0.,1.,2.,5.) a 324 ih je u izgradnji (3.,6.,7.,8.,9.,10.) Gledano na prvobitni plan nedostaje samo još jedna zgrada (grabanice 4?). Iduće godine u to vrijeme, ili malo kasnije, imat ćemo dakle izgrađeno novo naselje od skoro 700 stanova. Nije mala stvar.
Last edited by Trevor McPhee; January 23rd, 2011 at 09:24 PM. |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
free-lance
|
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
BANNED
|
A što je s ove dvije iznad Grabanica 9?
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
free-lance
|
A Bog zna...netko je rekao da se neće izvoditi, no čisto sumnjam u to. Ako imaju zemljište i ako prodaju izgrađene stanove, NARAVNO da će izvoditi. Kad pogledamo na njihovim stranicama kolko su stanova do sada prodali onda je gotovo sigurno da se neće zaustaviti na tih dosad izgrađenih/započetih desetak zgrada. Vidjet ćemo.
|
|
|
|
|
|
#52 | |
|
BANNED
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Registered User
|
jep, četvorka i sedmica su imale neke probleme sa zemljom. rešenje za građenje su dobili prošli tjedan za četvorku, a sedmica mislim da se već dela
|
|
|
|
|
|
#55 | |||
|
Registered User
|
Quote:
Quote:
Quote:
|
|
|
|
#56 |
|
free-lance
|
![]() A Ti lijepo , ko Ti brani! ![]() Možeš istim onim avionom koji nemora sljetati na pistu i ukrcavati putnike na stajanci zagrebačkog aerodroma *Umjesto komentara mogao bih Ti sad tu postati vijest o prosvjedu (!) župljana župe Jalžabet iz Jakopovca i još jednog sela jučer ispred katedrale u Varaždinu, jer eto oni neće pod Jalžabet , već hoće pod Varaždinske Toplice! "Ići ćemo do Vatikana!" kažu oni Da nije smiješno, bilo bi tragično. U državi u kojoj ih potkradaju 20 godina ko mulce oni idu jedini put prosvjedovati kontra Biskupa! Ahaha![]() ![]() Oću reći da je nacionalni sport pljuvati po svemu i svakome, tražiti "kruha preko pogače" i biti plaćen za nerad i Bog zna kakve zasluge. Koji park je to taj gospodin kupio? Kolko parkitrališnih mjesta? Zašto nije preselio u neku kuću? Za istu cijenu ,ili puno manju, imaš kućica u okolici kolko hoćeš. Ako ičega ima tamo u okolici tih zgrada to su parkirališna mjesta, zaboga! Podzemnih, prizemnih, uličnih, kakvih god hoćeš! Da, stanoing gradi "konfekcijske" zgrade. Da, ne objavljuje unaprijed planove gradnje cijelog naselja (odnosno stidljivo ih objavljuje), pa mu se i to računa kao grijeh. Da , podigli su onaj City center na POTPUNO neprimjerenoj lokaciji...imaju svojih grijehova,naravno. No pitam ja Tebe , staklokrilče, jedno pitanje: znaš li Ti na što bi ličio grad da su svih tih 1200 stanova izgrađenih s njihove strane zadnjih desetak godina završili kod drugih "manjih" poduzetnika koji bi silom prilika morali graditi kojekuda i kojegdje (vidi Starčevićevu ulicu kao primjer!). Unakazili bi grad. Pogledaj Osijek, uostalom, i sve će Ti biti jasno...pogledaj zagrebačku Trešnjevku! Jel bi Ti htio da Varaždin pretvorimo u Slam? ![]() Kojom misaonom operacijom si došao do zaključka na temelju novinskog članka koji prenosi jamranja jednog ili dvojice ljudi da je to "klaustrofobični geto"? Jesi li ikad bio tamo, na licu mjesta? Imaš li Ti oči? ![]() Možemo samo zapaliti svjećicu što nam se dogodio i POS u Jalkovečkoj a pogotovo firma Stanoing koja je uspjela uvesti neki red u državi gdje vlada potpuni nered, kaos i vulgarizam u stanogradnji. * Odnosi se na post dotičnog forumaša gdje se isčuđavao u maniri vječnog Erasera kako ima puno aviona na stajanci i kako nigdje ne lete
|
|
|
|
|
|
#57 | ||
|
Registered User
|
Quote:
Quote:
|
|
|
|
#58 |
|
Registered User
|
@trevore nemoj sad glorificirati stanoing, po tvojem ispada da bi još na sve četiri hodali da nema, ne rade oni ništ za dobrobit građana već isključivo za pare,a ti mali poduzetnici su po gradu napravili kud i kamo kvalitetnije i "pitomije" zgrade
A ova žaljenja stanara su mi u najmanju ruku smiješna, nama je obećano , on nama je rekel i slično ... pa ljudi niste na placu gdje se sve pogađa na nekoj usmenoj razini, ako postoji crno belo na papiru gdje svakoj zgradi pripada određena kvadratura zemljišta odnosno svakom stanu određeni broj parkirnih mjesta i netko vam je to otuđio onda su prigovori na mjestu, ali u protivnom ,a čini mi se da je i takva realna situacija, nemate pravo na kukanje i žaljenje. Last edited by karelcro; January 24th, 2011 at 02:00 PM. |
|
|
|
|
|
#59 |
|
free-lance
|
![]() Ma ne "glorificiram" stanoing, vidiš i sam da sam bezbroj put kritiziral barem one 3 stvari koje sam napisal u gornjem postu (konfekcijsku arhitekturu, neotkrivanje cjelovitih planova gradnje i promašenu lokaciju "city centera") Međutim , složit ćeš se da se u gradu jednostavno moraju graditi nova stambena naselja. Siguran sam da bi bez stanoinga to bilo neizvedivo, osim u slučaju "POS".Ko bi imao financijsku i organizacijsku mogućnost otkupa takve količine zemljišta? Ono što bi se dogodilo je građenje interpolacija , gdje bi sigurno bilo dobrih primjera, ali bi nažalost još sigurnije bilo više loših primjera (kao onaj u Starčevićevoj ili ona nevjerojatna nakarada od mansarde na zgradi u Bronxu, za zatvor!) Varaždin jednostavno nema toliko mogućnosti za interpolacije, mora graditi nove ulice/naselja itd. Kad bi sistem poticao unificirano sređivanje cijelih poteza jedne ulice, kao onih novijih blokova u Radićevoj ili Zagrebačkoj/Supilovoj (opet stanoing), onda bi to bilo sjajno, međutim gradu se hebe živo za takvo što. Prošla su vremena kad su se ulice poput Radićeve planski mogle sređivati. Jedino što bi se desilo bi bila "zubata" Optujska ili Međimurska itd. (vidi primjer Divatlove ulice u Osijeku). To bi bila civilizacijska katastrofa. I još jedna stvar. Bilo kakvu nepravilnost u građenju stanari trebaju rješavati sa onim ko im je prodal stan a ne raditi hajku preko novina za nečije interese. Isto tako znamo svi ko je bio izvođač, oni su gradili, ne stanoing. Usput, zahvaljujući stanoingu i "zagorje tehnobeton" u ovim teškim vremenima djelom i preživljava. Ali hebe se nekim mudrijašima za 800 njihovih radnika, ne? Kužiš sad? ![]() @ staklokrilac Tim tonom uopće ne želim s Tobom razgovarati. |
|
|
|
|
|
#60 | |
|
SuperMod
|
Quote:
|
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| hrvatsko zagorje, varaždin a ne zagorje!, varaždin je zagorje, zagorci, zagorska metropola, zaguric do tokia |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|