|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#101 |
|
free-lance
Likes (Received): 313
|
|
|
|
|
|
|
#102 |
|
-
|
Ovo stvarno predobro izgleda! Interijer pogotovo. Volio bi u Rijeci vidjeti tendenciju prema ovakvim obnovama. Bar mi materijala za ovakvo nešto imamo
.Ako netko od lokalne ekipe bude u prilici, zamolio bi za još par fotografija s detaljima, ili neki link za iste! Hvala
|
|
|
#103 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
|
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Quote:
jel ta zgrada vec stoji ili se tek treba napraviti/obnoviti?
|
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
free-lance
|
![]() Meni osobno je taj manir gradnje najdraži, zaljubio sam se u staru opeku u kombinaciji sa čelikom i staklom poodavno, još tokom faksa... Nažalost, ovakvi su primjeri jako,jako rijetki. Još je k tome ta grada na vrlo neupadljivoj lokaciji. Šteta... Toga bi mogla biti puna lokacija Varteksa, primjerice.Jednom u budućnosti, naravno. ![]() @Salinovec Izgrađena, je ,naravno. No još i danas mi se čini da je jedna strana nedovršena. |
|
|
|
|
|
#106 | ||
|
-
|
Quote:
Quote:
Ugl.. ljubomoran sam!
|
|
|
|
#107 | |
|
BANNED
Likes (Received): 5
|
Quote:
Još jedan zgodan materijal je bakar, pogotovo kad pozeleni... primjeri: obiteljska kuća kraj Vindije i nova zgrada kraj groblja od Parkova
|
|
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#109 | |
|
BANNED
|
Quote:
http://maps.google.com/maps/ms?ie=UT...27874&t=h&z=16 |
|
|
|
|
|
|
#110 |
|
free-lance
|
![]() Uglavnom radi se o Međimurskoj ulici, s desne strane u smjeru ČK, između upravne zgrade "Cesta Varaždin" i "Hrvatskih voda". Zvuči sjajno, međutim nažalost ne u prvoj liniji sa tim zgradama već daleko iza u dvorišnom djelu...nažalost Šteta.Dobro se vidi iz vlaka
|
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Registered User
|
Quote:
![]() al ne prije uskrsa... ipak hvala vam
|
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
Registered User
|
prvo vas sve skupa zelim lijepo pozdraviti !
prije par mjesci nabasal sam na ove stranice - nemam pojima kaj sam iskal!, i nekak' su mi se odmah dopale.uz iznimku nekih budibogz'nama komentara,rago mi je citati o tome kaj se desava u varazdinu dok mene nema...a nema me vec dosta dugo... vidim da se jako puno toga promenilo,uglavnom na bolje a jos mi je draze kad vidim da je nekim ljudima stalo da stvari budu jos bolje!neki od vas ste zasluzili mjesto u gradskom poglavarstvu jer imate jako dobre - i izvodljive!,ideje.nemam nikakve veze sa graditeljstvom - osim ako se jedna supa za drva,jedna pesja kucica i dosta kucica za ptice ne ubrajaju u graditeljstvo,ali mi je jako stalo do toga da varazdin bude jos ljepsi a kuce,zgrade i sve pratece je osnovica toga...naravno,uz ljude. da ne odugovlacim, jos jenput vas sve pozdravljam a pitanja i primjedbe itd.,ostavljam za drugi put! bok! ![]()
Last edited by expatvz; February 2nd, 2011 at 08:57 PM. |
|
|
|
|
|
#113 | |
|
BANNED
|
Quote:
![]() Koliko si daleko? Unutar granica Hrvatske ili još dalje?
|
|
|
|
|
|
|
#114 |
|
free-lance
|
![]() Pozdrav i s moje strane! ![]() U znak dobrodošlice , evo skokni malo na stanicu Marlexa, tamo možeš čak i na live web kameri (nekoliko njih!) uživo pratiti nastajanje jedne zgrade! http://www.marlex-invest.hr/ I to postoji u našem malom Varaždinu... ![]() Zbilja sve pohvale investitorima na sjajnoj web stranici gdje se zbilja SVE može saznati do u detalje! Nije čudo da im je rezervirano/prodano već gotovo polovica od 60 stanova u gradnji a nisu još stigli ni do prvog kata. I to je još k tome trenutno najskuplji kvadrat u gradu. 1490 eura! Baš sam gledao , trenutno imamo u gradu u izgradnji 428 stanova (ako sam dobro izbrojao)!Kad tome pridodamo onih min. 1900 kolko ih je izgrađeno zadnjih 10 godina, brojka je zbilja impresivna za naš mali grad.
|
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Registered User
|
Quote:
![]() A kako su došli do ovog zemljišta bivše kasarne koje je država poklonila gradu. Zašto grad sam nije napravio na tom mjestu zgradu POS-a, nego sad kupuje skupe parcele kod VIS-a?
|
|
|
|
#116 |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
Pa zato da ekipa Čehok/Stanoing/T7 i ostali zgrnu pare
Al kak veli stara - what goes around comes around... Čak se i Čehok povukel ko Bandić u mišju rupu od kad se počelo govoriti u medijima o njegovima vrlim pothvatima...i naš mali gradić je pun ekipe tipa Bandić, Sanader, Radić i Dropulić...da budu svi na popisu ne, od političara i poduzetnika koji odrade svoj dio posla...i kod nas postoji dobro uigran tim, koji još uvijek vrti svoje priče ali čini mi se da će i njima doći brzo kraj... Evo, ne znam da li ste primjetili, Čehok, inače sveprisutan u 'kvalitetnim' lokalnim tiskovinama i VTV-u, a zadnje vrijeme koda ga je zemlja progutala... ![]() Prestrašil se čovjek...ak je Ivo nadrapal mogel bi i Ivan
|
|
|
#117 |
|
Registered User
|
hvala na dobrodoslici!
grofe i trevore,hvala vam na dobrodoslici!
![]() kao sto sam i rekao imam jako puno pitanja a cini mi se da od vasi jos nekih forumasa mogu dobiti i odgovore o tome kaj se dogadja u nasem varazdinu. znam da se trevoru dopada "vama" ali u ovakvom stanju kakvom je, fakat je koma! vidim da je pocelo uredjenje bivseg parkiralista ali ako se ne sredi stara "vama" ,onda bude to opet jos jedan na pol napravljeni posel. cija je zapravo zgrada "vame" i da li je jos iznutra onak' u blago receno, derutnom stanju? kad sam zadnji put bil u njoj osjecal sam se kak' u nekoj betonskoj rupi napunjenoj skart robom...vodotoranj je isto ofucan... vidim da se na veliko grade stambena naselja i makar tu ne ocekujem nekaj izrazito modernisticko,ipak bi bilo lijepo vidjeti da se netko malo okurazil i napravil nekaj razlicito od "kockica"... cudi me jedna stvar a to su ti silni veliki ducani - popularno se to danas zove soping centar ili mol, . nisam bas siguran da varazdinska regija moze to progutati ali bumo vidli!i zadnje pitanje za danas: kaj se dogadja sa arboretumom? da li su stvarno svi digli ruke od toga? ah! sad mi dolazi jos sto pitanja ali da ne dosadjujem... pozdrav! |
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Registered User
|
Quote:
A kaj se tiče šoping centara nek ih samo još grade , čim više ... ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#119 | |
|
free-lance
|
Quote:
U ovome slučaju, da nije bilo Čehoka danas bi tu bila zapuštena šikara. Mislite da bi se ministarstvo obrane samo tako odreklo te vojarne? Yeah, right. Ali...nezahvalnost je nacionalni sport. ![]() @Cole, Čehok se povukel već poodavno, odmah nakon izbora, dok još nije bilo niti izvjesno da će sanader u bajbukanu. Sve poslove ionak obavlja Mikac. Ima Čehok "putra na glavi", to svi znamo. Mi živimo ovdje i delamo svaki dan. ![]() @expatvz Ma sad kolko mi se "dopada" "nova VAMA", dalo bi se diskutirati. Mislim ipak da je mnogo bolje rješenje od onih starih prizemnica koje su nekad bile na tom mjestu. Ako je usporedimo sa ostalim robnim kućama sagrađenim diljem ex juge, onda je ovo remek djelo. Naravno i najljepša kuća, kamoli ona osrednja, ak se ne održava postaje ruglo. To treba zahvaliti dvijema činjenicama: 1. Obitelji Jarnjak - kojima je VAMA(poduzeće) poklonjena od strane HDZa a ovi su bili tolko nesposobni da nisu znali niti voditi dućan...ej dućan! Pa su propali i uništili firmu, koja je nekad bila ponos Varaždina. ![]() 2. Nekome u gradskim vlastima koji je dugo vremena stopiral obnovu te zgrade (razno -raznim nemogućim uvjetima), da bi naposljetku novi vlasnik (Austrijanac) očito odustal. -vodotoranj je u dobrom stanju.Zgrada se održava. - za dućane...pa koga briga. Nek se grade. Ono kaj mene osobno zanima i brine a trebalo bi bogme i gradsko poglavarstvo je činjenica da se ti investitori u trgovine moraju usmjeravati! .Naime postoji i zajednički interes. Postoje lokacije gdje bi trebalo poticati takve investicije i one gdje bi ih trebalo braniti. No nemam sad tu prostora, neda mi se to po N-ti put objašnjavati. Da se mene pita nikada im nebi omogućio da investiraju greenfield , negdje Bogu iza tregera, već isključivo brownfield na starim napuštenim halama ili zgodnim gradskim lokacijama gdje bi usput obnovili neko povijesno zdanje, sredili kvart i stvorili novu vrijednost... I još jedna zamolba po N-ti put. Zahvaljujem svima na interesu. Jako mi je drago kaj se pojavite pa napišete nekaj ![]() Prosil bi da se tu skoncentriramo ipak na projekte, arhitekturu i urbanizam. Znam da je to ponekad teško odvojiti od politike, no probajte. Ovako , Grof ,ja i svi drugi forumaši se trudimo da nekog vraga tu postavimo, no moram priznati da gubim volju kad se stvar okrene na politiku... Dajte najte ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Registered User
|
Quote:
mislim da je to to: http://www.skyscrapercity.com/showth...=687038&page=5 Last edited by salinovec; February 4th, 2011 at 03:19 PM. |
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| hrvatsko zagorje, varaždin a ne zagorje!, varaždin je zagorje, zagorci, zagorska metropola, zaguric do tokia |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|