|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#41 | |
|
BANNED
Likes (Received): 5
|
Quote:
Šta bi to tribalo ić na javni natječaj za privatno zemljište? Investitorima je ionako omogućeno da sami provode natječaje po svojin uvjetima, a koji naravno udovoljavaju određenin kriterijima (GUPu i sl. stvarima). Dakle...? Drugo, postoji li ijedan jedini investitor koji bi gradija stanove za 1000€? Kaže neko da je već bija POS. Bija je JEDAN jedini. I tu je Kerum sudjelova
|
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
...
Likes (Received): 833
|
Najžalosnije od svega je što si u pravu i što se za ovakve prilike moramo hvatati kao za slamku spasa jer ako neće na ovakav MUTAN način nešto se napraviti neće nikako.I pustimo sad pravne strane i ovo ono... kad svi mi znamo ovdje o čemu se radi... pravno ni Lokomotiva nije Dinamo B... ![]() A sad... da je netko drugi umjesto Kerumovog nećaka, "milijunaša" pokušao u dogovoru sa gradom realizirati POS upitno je koliko bi uspio. A uostalom... Kerumu idu i glasovi tih obitelji koje kupe stanove.. jer kakvo god mišljenje o njemu imali ako "osigura" krov nad glavom... to je ipak prioritet svih zar ne?
|
|
|
#43 |
|
A di je zelenilo?
Likes (Received): 0
|
Zapravo me ovo ništa više ne dotiče. Hrvati su deklarativno protiv ovakve korupcije i nepotizma, dok je zapravo prešutno podržavaju. Zašto? Zato jer bi i samo bili takvi da in se pruži prilika. Prosječan Hrvat ustaje, jede i ide leć misleći samo na to kako će krast.
Ova muljaža oko izgradnje, vrlo lukavo izvedena samo je još jedna u nizu. Ni prva ni zadnja. Split je duboko zaglibioi. U duhovnom i moralnom smislu. Marjan se nemilosrdno sječe. Zgrade se nagurivaju stanarima u pijat. Ljudi ruše i grade kućetine, pregrađuju postojeće, sijeku stabla, parkiraju se di oće i bacaju smeće di in se potrefi. I prolaze lišo. Kruna svega je primitivni gradonačelnik koji je grad pretvoria u poligon za ostvarenje vlastitih interesa. Najgore je šta to prolazi uz blagoslov čitave struke - ekonomske, urbanističke i arhitektonske. Sve vrijedno življenja u ovon gradu načeto je i uništava se. Uzeći u obzir da i na ovom forumu ima bezlične ravnodušnosti po tom pitanju, ili pak naivnog optimizma u stilu bolje išta nego ništa, situacija je još gora. Imali smo šansu bit grad bez premca i nismo je iskoristili. Današnji Split nema veze sa onim divnim, zabavnim, razvijenim i tolerantnim predratnim Splitom. Nisam tad živio al sudeći po komentarima mojih staraca, njihovih prijatelja i nostalgičnim komentarima na stare slike na fejsu - bilo je tako. |
|
|
|
|
|
#44 | ||
|
BANNED
|
Quote:
Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Registered User
Likes (Received): 9
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
BANNED
|
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
A di je zelenilo?
|
Brate mili jesi brz. Istina boli?
Ako ti misliš da čitava ova priča oko prebacivanja zemljišta, i tvrtke na nećakovo ime ( čisti nepotizam, blaža varijanta korupcije ) nije dokaz onda neznan šta bi ti reka. Misliš li pri ovoj niskoj provokaciji to šta san otiša studirat u Zagreb, samo ću ti reć da je meni usprkos svim sranjima Split i dalje naj, al to ne znači da ću zatvorit oči na ista. Upravo iz nostalgije se i vrćan doli kad god mogu, a i svoj diplomski namjeravan nastavit doli. Ta ista sranja prisutna su i u Zagrebu da se razumimo, Medvednica je njihov Marjan, Botinec, Blato,Sv. Klara njihovi Kila i Neslanovac, a bogami vidia san i žešćih primjera katastrofalnog urbanizma u Zagrebu nego od onih u Splitu |
|
|
|
|
|
#48 | |
|
BANNED
|
Quote:
O kakvoj istini govoriš, nije mi jasno? Kerum je pribacija zemljište i 2 firme na nećaka. Piše ti i u Slobodnoj, a koja na drugoj stranici od toga istoga radi senzaciju ka da otkrivaju toplu vodu. Ne zaboravi u čijoj službi je EPH i koja je godina. Ovo je veća glupost države zbog lošeg zakona o sprječavanju sukoba interesa koji se kosi sa ustavnin pravon da nekažnjavani čovik ima pravo birat i bit biran, pa makar posjedova pola države. Zato je Kerum mora formalno pribacit svoje tvrtke u vlasništvo ljudi kojima viruje. Pa neće firme i zemlju pribacit meni ili tebi! Nije pribacija javno zemljište svon nećaku nego njegovo vlastito, pa ti to nazivaj nepotizmon... Naravno da svi znaju i svugdi u svitu bi bilo nerealno da će dignit ruke od firmi i zemlje... Zakon ne valja i on obmanjuje javnost. U Australiji (za koju san siguran) takav zakon ne postoji. Vjerojatno je i u svin razvijenin zemljama. Ova 'provokacija' je bila odgovor na tvoje pljuvanje po gradu. |
|
|
|
|
|
|
#49 | |
|
A di je zelenilo?
|
Quote:
Što se Jugoplastike tiče, moja baka je tamo radila i potvrdila moju priču o moćnoj firmi koja je uz brodogradilište hranila pola Splita. A ona je veliki domoljub i katolik, pa nema priče o nekakvoj jugonostalgiji. Split JEST bio razvijen. Bogatiji kulturni i zabavni program idu usporedno sa tim. Kruna svega bio je MIS, nitko ne može poreći grandiozan efekt koji je on imao za Split. U ekonomsku situaciju ne želin zalazit, al Hrvatska danas ima veći dug nego šta je Jugoslavija imala pred raspad. I to nešto govori. Istina je da sad i ja pljujen i žugan, al od većine onih koji to rade razlikujem se po jednoj bitnoj stvari. Ja ne krivin vlaje i hercegovce za takvu situaciju i mislin da se tu radi o teškoj, rasističkoj pizdariji. |
|
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Registered User
|
Quote:
Vanjski (javni) dug Republike Hrvatske objedinjuje dugovanja države i pravnih subjekata inozemnim bankama i organizacijama. Prema najnovijim podacima, vanjski dug Hrvatske malo je manji od 44 milijarde eura. Dug središnje države, izvanproračunskih fondova i lokalne države iznosi 117,9 milijardi kuna, što je 35,4 posto BDP-a. Vanjski dug središnje države iznosi 5,15 milijardi eura, što je udio od 11,8 posto u ukupnom vanjskom dugu. Ostalo su izravna strana ulaganja s iznosom 7,37 milijardi eura (16,1 posto), vanjski dug banaka je 9,89 milijardi eura (22,7 posto) te vanjski dug ostalih sektora (poduzeća, građani i dr.) s 21,52 milijarde eura (49,4 posto).[1] http://hr.wikipedia.org/wiki/Vanjski...blike_Hrvatske |
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
BANNED
|
Jugoslavija je bila zadužena mislin oko 1 milijardu €. Kako god okreneš, stanje u ovoj državi je loše.
|
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Organ nereda
Likes (Received): 794
|
Quote:
A od tada je 20 godina. Koliko tih 14,6 milijardi iz 1990. godine danas vrijedi, ne znam. Last edited by Boyledd; January 13th, 2011 at 06:04 PM. |
|
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Organ nereda
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Organ nereda
|
Vidiš, za vrijeme Juge nije bilo niti fejsa, niti interneta, niti žuganja, niti negodovanja. Bilo je uvijek ekstrema i hrabrih pojedinaca koji bi to i uradili, ali je još više bilo lopata i ostalih alatki na Dugom Otoku, u Zenici i Foči.
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
A di je zelenilo?
|
Quote:
Zagreb je puno sličniji Splitu nego šta mislimo, al se zbog veličine grada ne govori o tome kao kod Splita. Sve nabrojano, plus redoviti incidenti bilo navijački, rasistički ili homofobni. U Osijeku nisam bio, al kažu mi neki poznanici da je to grad koji se potpuno predao. Rijeka i Pula žive na staroj slavi ''pionira'' europejstva i napretka, al ni oni zapravo nisu ništa posebno. Zadar se nešto razvija, al velikim dijelom na sumnjivi način, preko kojeg je sjarčeno milijune (nepoznatih) kuna. Kao jedini svijetli primjer naveo bih Varaždin, koji je stvarno oaza napretka u ovoj jadnoj državi. |
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
BANNED
|
i zadužujemo se više, a nemamo ni sjenu one stare industrije.
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
...
Likes (Received): 833
|
Sorry ali mislim da je malo previše off topic otišlo koliko god da je dobra rasprava!!!!
|
|
|
#60 |
|
SuperMod
|
iako vas moram pohvalit da se znate sami kontrolirat i da znate kada prijeđete granicu, još uvijek to sasvim ne provodite u praksi
![]() probajte se ne doticat tih toliko "zanimljivih" tema, a ako vas već muči gradska politika, možete o tome prodiskutirat na glavnom splitskom threadu, dok za generalnu politiku znate di je mjesto -> caffe ![]() i molim vas dosta više o toj jugi, ne mogu to više čitat ![]() i najbitnije...stick to the topic!
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| kerumov kilav projekt, kerumovi stanovi |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|