daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Dalmacija

Dalmacija Dalmatia: Split, Zadar, Dubrovnik, Šibenik, and the Dalmatian Highlands

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 2 votes, 2.50 average. Display Modes
Old June 2nd, 2011, 07:40 AM   #121
butchbear.only
BANNED

Likes (Received): 0

Današnja Slobodna na st. 20 donosi naslov Sedam nebodera sa 700 jeftinih stanova.
butchbear.only no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old June 2nd, 2011, 09:20 AM   #122
ST_dasa
u disko me znaju na vrata

ST_dasa's Avatar

Likes (Received): 488

odlično, ko prvi uvati slobodnu neka skenira ili nešto...
Old June 2nd, 2011, 12:29 PM   #123
Rabatajica
Registered User

Na Kili 700 jeftinih stanova

2.6.2011 10:45:00 | Autor/Izvor: Linda Perić/Slobodna Dalmacija/PressCut

Projekt od 75 milijuna eura kreće u realizaciju, a Igor Sapunar kaže da se Marina Wallner uključila zbog zahtjevnosti projekta. Poduzetnica ističe da joj je važna socijalna dimenzija projekta. Sredinom lipnja poziv kupcima s liste POS-a. Posrednik između njih i investitora bit će gradska tvrtka Split gradnja. Dugo čekani projekt izgradnje jeftinih stanova na Kili po cijeni od tisuću eura za četvorni metar - konačno je pred realizacijom. Za koji dan, ovisno o vremenu, kreću pripremni radovi na gradilištu, koji podrazumijevaju rušenje postojećih objekata i čišćenje terena.

Novost u čitavoj priči je što se u projekt uključila i splitska poduzetnica Marina Wallner, čija će tvrtka Elanija, kako doznajemo, i voditi izgradnju stanova po pristupačnoj cijeni. Elanija je, naime, ušla u vlasničku strukturu trgovačkog društva Kila, zajedno s investitorom projekta na Kili, vrijednog 75 milijuna eura, Igorom Sapunarom, koji je javnosti poznatiji kao nećak gradonačelnika Željka Keruma. Stručna osoba poput Marine Wallner trebala nam je zbog zahtjevnosti ovog projekta, odnosno namjere da se napravi najbolji posao, a da se zadrži cijena kvadrata od 1000 eura, što je bilo predizborno obećanje Željka Keruma, kazao nam je Sapunar.

Vlasnica Elanije ističe kako ponudu da uđe u vlasničku strukturu tvrtke Kila nije dobila samo od investitora, nego i od Grada Splita, te banaka zainteresiranih za sudjelovanje u projektu. S obzirom na niske cijene kvadrata, druge građevinske tvrtke u tomu vjerojatno nisu našle interes, a ja sam ponudu odlučila prihvatiti, iako ne očekujem nikakvu ekstra dobit. Moja je politika, naime, da nas jedino rad može izvući iz ove krize, a važna mi je i socijalna dimenzija cijelog ovog projekta, govori Marina Wallner i dodaje kako je niska cijena kvadrata ostala, među ostalim, i zato što je investitor uspio osigurati nisku cijenu zemljišta. Iako je isprva bilo najavljivano kako će se na 34 tisuće četvornih metara na Kili graditi 800 stanova, taj broj je sada smanjen na 700, zbog poštovanja svih parametara Generalnog urbanističkog plana. To znači da se, ipak, na ovaj način neće moći stambeno zbrinuti sve 863 splitske obitelji s liste POS-a koja je u međuvremenu postala i konačna.

Sredinom lipnja pozvat će se zainteresirani kupci s te liste kojima će bitiponuđena kupnja stana na Kili po povlaštenim uvjetima i prvenstvenim pravom kupnje. Između njih i investitora posredovat će gradska tvrtka Split gradnja, koja će obavljati agencijske poslove. Samo da cijena kvadrata ne raste Iako je riječ o privatnoj investiciji, gradnju jeftinih stanova na Kili shvaćamo kao da je gradski projekt. Najvažnije nam je da se ispuni obećanje gradonačelnika Željka Keruma o cijeni kvadrata koja ne bi smjela biti viša od planiranih tisuću eura. Osobno, bojim se da bi ulaskom poduzetnice Marine Wallner cijena mogla skočiti, a to ne bi bilo prihvatljivo s obzirom na situaciju i plaće običnih građana, reakcija je Arsena Radmana iz Udruge ST-POS koja okuplja splitske podstanare, na najavu skorašnjeg početka gradnje 700 stanova. Također, interes nam je da se konačno objavi lista prvenstva za kupnju stanova te da se što prije krene s potpisivanjem predugovora s potencijalnim kupcima, kazao nam je Radman, dodavši kako vjeruje gradskoj upravi da će se usporedno s Kilom raditi i na projektu jeftinih stanova na Neslanovcu i Puljankama, koje bi trebala graditi gradska firma Split gradnja.

Možda se tijekom same realizacije ukaže mogućnost gradnje još stanova, naravno, sve u okviru postavljenih parametara GUP-a. Morate, međutim, uzeti u obzir i to da sva 863 potencijalna kupca s POS-ove liste možda neće biti ni kreditno sposobna-govori Marina Wallner. Stanovi na Kili trebali bi, prema njezinim riječima, biti izgrađeni do početka 2013. godine. Predviđeno trajanje radova je godinu i pol dana do dvadeset mjeseci. Radovi na pripremi terena, koji počinju ovaj tjedan, potrajat će dva mjeseca, tako da bi u kolovozu krenuli i zemljani radovi na prvim zgradama. Dinamika izgradnje odvijat će se u četiri etape, i to u razmaku od par mjeseci između svake, koliko zahtijeva vrijeme pripreme za svaku pojedinu fazu, napominju iz uprave tvrtke Kila.

http://limun.hr/main.aspx?ID=713067
Rabatajica no está en línea   Reply With Quote
Old June 2nd, 2011, 12:40 PM   #124
passat1717
...

passat1717's Avatar

Likes (Received): 759

Koje će to biti gradilište na istoku grada... NVG + projekt Kila
Old June 2nd, 2011, 12:52 PM   #125
Split3
Registered User

Split3's Avatar

Likes (Received): 7

Quote:
Originally Posted by passat1717 View Post
Koje će to biti gradilište na istoku grada... NVG + projekt Kila
Split osvaja Istok!
Split3 no está en línea   Reply With Quote
Old June 2nd, 2011, 04:19 PM   #126
butchbear.only
BANNED

Quote:
Originally Posted by Rabatajica View Post
Na Kili 700 jeftinih stanova

Stručna osoba poput Marine Wallner trebala nam je zbog zahtjevnosti ovog projekta, odnosno namjere da se napravi najbolji posao, a da se zadrži cijena kvadrata od 1000 eura,

S obzirom na niske cijene kvadrata, druge građevinske tvrtke u tomu vjerojatno nisu našle interes, a ja sam ponudu odlučila prihvatiti, iako ne očekujem nikakvu ekstra dobit. Moja je politika, naime, da nas jedino rad može izvući iz ove krize, a važna mi je i socijalna dimenzija cijelog ovog projekta,

Sredinom lipnja pozvat će se zainteresirani kupci s te liste kojima će bitiponuđena kupnja stana na Kili po povlaštenim uvjetima i prvenstvenim pravom kupnje.

Osobno, bojim se da bi ulaskom poduzetnice Marine Wallner cijena mogla skočiti,

Možda se tijekom same realizacije ukaže mogućnost gradnje još stanova, naravno, sve u okviru postavljenih parametara GUP-a. Morate, međutim, uzeti u obzir i to da sva 863 potencijalna kupca s POS-ove liste možda neće biti ni kreditno sposobna
Sve jasno kao sunce na nebu za kišna dana
Old June 3rd, 2011, 11:23 AM   #127
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

Likes (Received): 1099

Koliko će katova imati,da ne listam prethodne stranice
Old June 3rd, 2011, 11:26 AM   #128
ST_dasa

ST_dasa's Avatar

mislim oko 15, ali nezna se sigurno još--
Old June 3rd, 2011, 11:33 AM   #129
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

AAAAAAAAAA biti će to moćno kada se izgradi

Jedva čekam ovo ljeto u vaše krajeve,točnijeTrogir,svako sam ljeto tamo,pa možda svratim i do Splita,po mogučnosti kada luka bude krcata kruzera
Old June 3rd, 2011, 11:37 AM   #130
ST_dasa

ST_dasa's Avatar

javi se za tour
Old June 3rd, 2011, 11:43 AM   #131
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

znaš ja sam ti sramežljiv

Ma šala,nemam komp dole niti internet pa sam sav izgubljen ali zato uživam u Okrugu,najljepša plaža
Old June 3rd, 2011, 11:53 AM   #132
Split3
Registered User

Split3's Avatar

Quote:
Originally Posted by gorgoroth View Post
Koliko će katova imati,da ne listam prethodne stranice
Projektiranje objekata na Kili ugovoreno je s arhitektonskim projektnim uredom Ante Kuzmanića čiji je rad pobijedio prije nekoliko godina na natječaju koji je raspisao Grad Split za tu lokaciju. Idejno rješenje donekle je izmijenjeno zbog usklađivanja s GUP-om, pa će sedam predviđenih nebodera imati po 12, a ne po 15 katova kako je isprva bilo najavljivano.

U sklopu stambenog naselja sa 700 stanova predviđeni su i svi prateći sadržaji: supermarket, dječji vrtić, jaslice, banka, ugostiteljski objekti, uredi...

http://slobodnadalmacija.hr/Split/ta...3/Default.aspx
Old June 3rd, 2011, 12:25 PM   #133
ST_dasa

ST_dasa's Avatar

samo
Old June 3rd, 2011, 12:25 PM   #134
gorgoroth
Sunce ti žarko

gorgoroth's Avatar

Svejedno će biti moćno,samo ne znam zašto se uvjek ti neboderi skraćuju,pretpostavljam da za sada nema nikakav render osim onoga na prvoj stranici dretve
Old June 3rd, 2011, 12:26 PM   #135
ST_dasa

ST_dasa's Avatar

misteriozan projekt, kao i svaki di je upleten kerum
Old June 3rd, 2011, 12:27 PM   #136
Split3
Registered User

Split3's Avatar

Quote:
Originally Posted by ST_dasa View Post
samo
ma ne placi, ionako ce im bit: S punistre se vidi/vonja Karepovac.
Old June 3rd, 2011, 05:54 PM   #137
Make it so
Cylon

Make it so's Avatar

Likes (Received): 162

A jbg ..nisu na rivi pa da in se vidi šolta
di mi je vrime stalo,
što mi je srce taknulo
Make it so no está en línea   Reply With Quote
Old June 3rd, 2011, 09:02 PM   #138
butchbear.only
BANNED

Quote:
Originally Posted by ST_dasa View Post
mislim oko 15, ali nezna se sigurno još--
15 katova i to nazivaju neboderom. ako se još ne zna sigurno će biti manje od 13 katova, jer je i smanjen broj obitelji koji će moći kupiti stan.
Old June 4th, 2011, 08:18 PM   #139
damien37
The Hand of Thoth

damien37's Avatar

Likes (Received): 16

Quote:
Originally Posted by gorgoroth View Post
ali zato uživam u Okrugu,najljepša plaža
Meni nije nešto inspirirajuće lipa...A evo baš san se okupa tamo ima 2 sata
damien37 no está en línea   Reply With Quote
Old July 18th, 2011, 02:51 PM   #140
passat1717
...

passat1717's Avatar

Likes (Received): 759

Quote:
‘Split gradnja’ će zvati kupce s liste za stanove na Kili

Mladi investitor?? Igor Sapunar, nećak gradonačelnika Keruma, zadovoljan je napredovanjem poslova u vezi s izgradnjom na Kili

Za desetak dana, kako doznajemo od Igora Sapunara, investitora gradnje jeftinih stanova za podstanare na Kili, gradska tvrtka “Split gradnja” trebala bi i službeno ući u projekt kojim će oko 700 obitelji prvi put dobiti vlastiti krov nad glavom.

- Potpisat ćemo ugovor sa “Split gradnjom” nakon čega bi oni već mogli pozivati ljude koji se nalaze na listi potencijalnih kupaca jeftinijih stanova, a nešto kasnije s njima i potpisivati prve predugovore za stambene kvadrate. Što se tiče našeg dijela posla, radovi na gradilištu idu po planu.

Bageri čiste teren kako bi u devetome mjesecu mogli početi iskopi. Također, uskoro ćemo poslati gradskoj upravi i papire za gradnju te bismo trebali spremni dočekati rujan. Za sada je sve onako kako smo i planirali - kazao nam je Sapunar, inače nećak gradonačelnika Željka Keruma.

U projekt uključena i ‘Elanija’

Podsjetimo, jeftini stanovi na Kili namijenjeni isključivo građanima bez riješenog stambenog pitanja, koštat će oko tisuću eura po kvadratu. Na parceli od 34 tisuće četvornih metara trebalo bi se izgraditi oko 700 stanova, a čitavi projekt vrijedan je 75 milijuna eura.

Sapunar je u njega prije mjesec i po dana uključio i tvrtku “Elanija” u vlasništvu poznate splitske poduzetnice Marine Wallner, koja je preuzela operativni dio posla.

S druge strane, još uvijek nema informacija o tome što je s gradskim stanovima za podstanare, Kerumovoj inačici poticane stanogradnje, iako se početkom godine spekuliralo s pet-šest lokacija na periferiji Splita na kojima je već, barem kako je najavljivao gradonačelnik, trebala početi gradnja jeftinih kvadrata.

Donedavno najaktualniji je bio Neslanovac, no u Banovini su od njega odustali zbog neriješenih vlasničkih odnosa.
http://www.slobodnadalmacija.hr/Spli...9/Default.aspx

Reply

Tags
kerumov kilav projekt, kerumovi stanovi

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules