|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Istra, Primorje i Gorska Hrvatska Istria, Kvarner, Mountainous region: Rijeka, Pula, etc. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#41 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
![]() evo i jedne slike dvorane Žatika |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Registered User
Likes (Received): 780
|
jel se zna kako bi trebao izgledati novi stadion ??
Povrh hridi orao tvoj kruži ,Guste šume spuštaju se k ravni,Staze hite niz tvoj ćilim travni ,K tihom domu, sevdahu i ruži.Tvrda ruka tvrdu zemlju pluži,Al tvoj kamen čuva spomen davni ,Sv'jetlih ljeta i junaštva slavnih Roda, koji i ginuć, ne tuži.K tebi lete naših želja jata,Naša radost tvojoj se veseli,Naša tuga tvojoj pomoć želi.Herceg-Bosno, - kol'jevko Hrvata,Bog te čuvo, ponosni nas kraju,Ti starinom - i moj zavičaju! |
|
|
|
|
|
#43 | |
|
-
|
Quote:
Ajd napokon, već sam mislio da nema nikoga iz Poreča na ovom forumu! ![]() Ovako me uvijek netko može ispraviti i nadopuniti pa čak i iznenaditi!!
|
|
|
|
#44 |
|
-
|
Pa koliko je meni poznato, vjerujem da ne! Postoji neki koncept položaja, veličine i bazičnog izgleda, ali idejno rješenje nije doneseno!
Trenutna situacija u gradu je da proračun za projekte ovisi o prodaji zemljišta servisne zone, a to u ovim kriznim vremenima ne ide po planu ni po zamišljenoj cijeni! Ipak neki redoslijed prioriteta su škola, vrtić i jaslice, i južni krak zaobilaznice s još par raskrižja u centru, pa tek onda bazen, pa dalje stadion! Što je i po meni logično! Malo više informacija o zoni Žatika ubrzo, samo da prebacim materijale!
|
|
|
#45 |
|
-
|
u ..em ti! Bacili nove slike Poreča na Google Earth, sad se tek vidi razlika koliko se izgradilo, a dvorana, bonbon!!
|
|
|
#46 |
|
Cylon
Likes (Received): 174
|
Cudno porec izgleda oblikon iz zraka ..ko da je veliki maslinik na ulazu u grad .nekakvo polje a juzno je uzak i manji dok cili novi stambeni centar je sjeverno ..nekako je neobican ...bar meni
|
|
|
#47 |
|
-
|
Pa istina, dosta čudno izgleda
! Ono što ti nazivaš maslenikom, zapravo nisi puno fulao. Tu se nalaze zgrade srednje škole (poljoprivreda, ekonomija, opća i jezična gimnazija) i instituta za poljoprivredu i turizam, u sklopu kojeg djeluje Poljoprivredni fakultet (vinarstvo), inače ogranak riječkog sveučilišta. Dakle, srednja, fakultet i institut poljoprivrede, naravno, potrebna su i poljoprivredna zemljišta Makar, na donjem dijelu (prema starom gradu) nikad nisam vidio da baš nešto i raste ![]() Južni dio grada (onaj uski) je novo naselje (inače najstarije od novih naselja u Poreču ) koje je doseglo svoje limite upravo zbog "maslenika" na istoku i turističkih naselja koja se nalaze južnije. Upravo zbog, recimo tako povijesnog razvijanja, grad se prirodno širi prema sjeveru i istoku. Osim toga, primjerice za razliku od Rovinja, koji ima veće gradsko područje i izgleda urbaniji, Poreč ima jako velik broj okolnih sela i naselja koji spadaju pod općinu Poreč (sveukupno 57!). Rovinj, interesantno, svega dva!
|
|
|
#48 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Registered User
|
a da...Petrol Hrvatska je pocela ove dane graditi 2 benziske postaje na Porecku zaobilaznicu.
|
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Cylon
Likes (Received): 174
|
Quote:
|
|
|
|
#51 | |
|
-
|
Quote:
|
|
|
|
#52 |
|
-
|
|
|
|
#53 |
|
-
|
ajmo dalje...
15 - gradski tematski park 16 - SRC Žatika za početak zanimljiv pregled razvoja grada.. ![]() Iz orginalnog urbanističkog rješenja početkom 2007. ![]() Na površini od oko 16 hektara na području oko Stancije Žatika, sjeverno od gradskoga groblja, Grad Poreč planira gradnju sportsko-rekreacijske zone. Prema prijedlogu urbanističkog uređenja koji je izradio Zavod za urbanizam i prostorno planiranje zagrebačkoga Arhitektonskog fakulteta, novi sportski park na Žatiki sadržavao bi tri temeljna objekta: višenamjensku sportsku dvoranu kapaciteta 3500 gledatelja, nogometno igralište koje bi trebalo postati glavni gradski stadion s kapacitetom 5000 posjetitelja i zatvoreni gradski bazen dimenzija 25 puta 33 metra. Na istom se području planira i gradnja teniskog centra, trim-staze, manjeg sportskog hotela do 80 ležajeva i javne garaže s 250 mjesta na površinskom parkiralištu te s mogućnošću gradnje dvije podzemne etaže s najviše 800 parkirališnih mjesta. Kompletnim planom uređenja nove sportsko-rekreacijske zone obuhvaćen je i širi prostor, odnosno uređenje sadašnjeg Sportskog i rekreacijskog centra Veli Jože i OŠ te prostora zapadno od poslovne zgrade Cantina, koji građani popularno nazivaju “vrtovi”. Na stadionu kod SRC-a Veli Jože predviđena je gradnja novih tribina, a uklonili bi se teniski tereni, kao i parkiralište ispred dvorane. Na području “vrtova” predviđeni su tematski park i gradska garaža s 250 mjesta, koja bi se nalazila u njegovu sjevernom dijelu iz GUP-a: ![]() isto područje nove snimke GE: ![]() detaljno rješenje područja SRC Žatike prema orginalnom planu iz 2007. Dobivanjem SP- u rukometu, dolazi do promjene u veličini i kapacitetu dvorane, ali i kompletnom izgledu cijele zone, međutim odnos među objektima ostaje isti.. ![]() render orginalnog prijedloga: ![]() područje SRC Žatike nakon izmjena (samo tri glavna objekta): ![]() ..Što se tiče gradskog stadiona, očito će ovako nešto izgledati, idejno rješenje je ipak doneseno, međutim, bolji render ne mogu naći ni za lijek ....iako striktno ne piše da je ovo ˇˇ render budućeg bazena, međutim prepoznaje se konfiguracija terena, oblik i pješačke staze koje se spuštaju s uzvisine, pa vjerujem da bi to trebalo biti to! Prema njemu, praktički bazen je kompletno izveden u staklu (pravi staklenik ) i baš me zanima kako će biti riješeno otvaranje bazena u ljetnim mjesecima! po meni izgleda odlično i savršeno će se uklopiti uz dvoranu! vidjet ćemo..
|
|
|
#54 |
|
-
|
Višenamjenska dvorana Žatika
Naziv građevine: Višenamjenska sportska dvorana Žatika Investitor: Parentium d.o.o., Poreč, u vlasništvu Grada Poreča Idejni i glavni projekt: Sveučilište u Zagrebu, Arhitektonski fakultet. Zavod za urbanizam, prostorno planiranje i pejzažnu arhitekturu, glavni projektant: prof. dr. sc. Sonja Jurkovič, dipl. ing. arh., projektant konstrukcije: Zlatko Belošević, dipl. ing. grad.. Ured ovlaštenog inženjera građevinarstva, Zabok Nadzor: Rex do.o., Poreč; glavni nadzorni inženjer: dr. sc. Branko Gulić. dipl. mg. građ. Izvođač: Kamgrad d.o.o.. Zagreb, glavni inženjer: Mario Bukovina, ing.građ. Rokovi izgradnje: Početak: 20. studenoga 2007., dovršetak: 20. studenoga 2008. Kapacitet: 3664 mjesta + 94 mjesta za invalide (fiksne tribine 1990, ostalo teleskopske i montažne) detaljni opis i podaci (link) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() za vrijeme izgradnje.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#55 |
|
-
|
..izvana..
iz Porečog vjesnika: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ..iznutra.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ..za vrijeme događanja.. ![]() ![]() ![]() i za kraj: photo Vladimir Bugarin ![]()
|
|
|
#57 |
|
Sunce ti žarko
Likes (Received): 1189
|
to care
|
|
|
#58 |
|
Registered User
|
Super thread
sve pohvaleimam skoro osjecaj da se u porecu radi vise nego u puli ![]() porec ima jako puno mijesta za izgradnju to je prednost nisam bio u porecu od kad se gradila dvorana zatika.. ![]() moze jos slike tih novijih zbivanja.. industrijska zona itd.. kad stignete naravno ![]() p.s. onaj nogometni stadion kod zatike bi lego 100%, svaka cast
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
-
|
Thnx!
Pa, istina da se izgradilo dosta, ali nekako sve to sada kao da posustaje ..svi veći projekti se samo odgađaju iz godine u godinu dok se u Puli vidim dosta pokrenulo u zadnje vrijeme..Uglavnom, slika će biti... kad stignem
|
|
|
#60 | |
|
-
|
14 - Peškera
GE prikaz područja prije pola godine: ![]() Odličan članak iz Novog Lista, nemam šta pametno dodati do novog natječaja! ![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ..Po mom mišljenju ova lijeva strana s usko nabijenim zgradama je nešto strašno, bezukusno i totalno promašeno i protiv sam bilo čega sličnoga. Što se tiče kongresnog centra (ovalni objekt) čak i ne izgleda loše i sviđa mi što pušta dosta slobodnog prostora ispred sebe. Iako, premalo zelenila za moj ukus! Također, koliko mi je poznato, priča se da se odustalo od gradnje bilo kakve marine ili tome slično, al ostaje da vidimo..
|
|
![]() |
| Tags |
| grad mozaika, istra, rotori, turizam, žatika |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|