|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Istra, Primorje i Gorska Hrvatska Istria, Kvarner, Mountainous region: Rijeka, Pula, etc. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#61 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Evo pohvale i sa moje strane stvarno informativno dobar thread.
Cudi me da nisi nista naveo o Histria Mallu, ovaj famozni projekt je navjveca investicija po najavama. Ali meni se cini da tamo nesto debelo šteka u zadnjih par dana. Strojevi stoje i nista se nedogađa. Imaš li kakvih informacija o tome ? |
|
|
|
|
|
#62 |
|
-
|
Pozdrav i dobrodošao!
![]() Jednostavno, nisam još stigao do te teme! Trenutno nisam u Poreču, pa sam mislio kad malo poslikam da nešto i kažem o tome..Zadnje što sam vidio jest da su praktički rasčistili cijelo područje i već sam mislio da su dosad počeli s ravnjanjem terena, al ako kažeš da se ništa ne radi, to je loša vijest! Nadam se da je to nešto privremeno.. bolju informaciju nemam.. Koliko mi je poznato rok izgradnje je negdje sredina šestog ili početak sedmog mjeseca pa vremena još imaju..
|
|
|
#63 |
|
Registered User
Likes (Received): 761
|
Povrh hridi orao tvoj kruži ,Guste šume spuštaju se k ravni,Staze hite niz tvoj ćilim travni ,K tihom domu, sevdahu i ruži.Tvrda ruka tvrdu zemlju pluži,Al tvoj kamen čuva spomen davni ,Sv'jetlih ljeta i junaštva slavnih Roda, koji i ginuć, ne tuži.K tebi lete naših želja jata,Naša radost tvojoj se veseli,Naša tuga tvojoj pomoć želi.Herceg-Bosno, - kol'jevko Hrvata,Bog te čuvo, ponosni nas kraju,Ti starinom - i moj zavičaju! |
|
|
|
|
|
#64 |
|
-
|
Je, dosta napadno izgleda! Osim toga na odličnoj je poziciji, jer kad se završi južni krak zaobilaznice koji vodi direktno prema turističkim naseljima pa dalje prema Vrsaru i Rovinju svima će biti na putu! Valjda će i ovi teroristi nešto kupiti usput!Uglavnom otvorit će se kojih 1200 radnih mjesta što je za kompletnu općinu bome velik broj!
|
|
|
#65 |
|
Registered User
|
Nadaj mo se, da će se to sve tako ostvariti.
Ja osobno sumljam da će sa ovom dinamikom radova završiti 2011. Pa ovi od na Petrolovom gradilištu su više napravili za tjedan dana već Histira Mall za 3 mjeseca. Mislim da nemaju solidnu financisku konstrukciju, to se vidi i u niz aneksa ugovora prema gradu. Za najveći suvremeni trgovaćki centar u Istri pre šturo cure informacije ako se uzmu ovi objavljeni termini u obzir. |
|
|
|
|
|
#66 |
|
-
|
Istina da, to što kažeš u vezi aneksa, gradu duguju još 2 pol milijuna kuna, al opet, ne mora to značiti ništa. Puknu oni takvu građevinu brzo kada se krene punom parom, a mislim da je i njima u interesu da što prije to otvore. Čekanjem su samo više na gubitku. Nadam se da nije negdje zaštekalo..
Nego gledam sad malo bolje ovu brojku od 1200 radnih mjesta koja se spominjala, ipak je to dosta. Gdje će pobogu toliko ljudi zaposliti?? Prije je to da su uračunali i građevinare i dobavljače koji će raditi na izgradnji! hm..
|
|
|
#67 |
|
free-lance
Likes (Received): 304
|
Za nepovjerovati , ali tak sad sam skužio ovaj thread!
![]() ![]() Moram izraziti iskreno divljenje i duboko poštovanje autoru za sjajan posao koji je odradio. To je ogledni primjer kako bi construction threadovi trebali izgledati! Štoviše, posebno mi se sviđa mali retro koji nas vraća par godina unazad, jer da nema ovdje, te informacije naprosto nigdje nebi mogli dobiti! To je na tragu dretvi koje planiramo napraviti za većinu gradova (2000-2010). Nyl je to već napravio, praktički! Ma sjajno! ![]() ![]() Što reći o Poreču? Jedan je to od najnaprednijih gradova u Hrvatskoj. Po mnogočemu. Možda nije "velik" po broju stanovnika, al je velik po svemu ostalome! Osobno , naravno, imam posebno lijepe uspomene na taj grad.. ![]() Još jednom hvala na velikom trudu, i nastavi tako ![]() ![]() Pratit ćemo...
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
-
|
Yes, naš'o.. ipak 300-tinjak radnih mjesta..realnije!
Još kaže (parentium.com) da im je odobren kredit za izgradnju, pa se nadam da neće biti iznenađenja.. @ Trevor McPhee: Hvala hvala! Godinu dana sam samo promatrao, upijao i učio od vas starosjedioca ovdje, i kad sam uhvatio malo vremena to i primjenio . No biggy! ![]()
FIND WHAT YOU LOVE AND LET IT KILL YOU Last edited by nyl; February 2nd, 2011 at 01:09 AM. |
|
|
|
|
|
#69 |
|
Registered User
|
Poreč izgleda kao da je u sjajnoj formi, hvala na preglednoj prezentaciji stvari, nyl.
Stvarno šteta - a i neprofesionalno i od naručitelja i autora - da nema nekih rendera nagrađenog rješenja za Gradsko parkiralište, zvuči zanimljivo onako opisano.
|
|
|
#70 |
|
-
|
Ma općenito, kako sam ušao u ovo, vidim da je informiranost građana o projektima od strane grada dosta loša! Istina, održavaju se izložbe radova i natječaja, sve ok, ali u današnje vrijeme informacije i općenito komunikacija prema građanima morala bi biti na višoj razini.
Upiti građana na službenoj stranici grada znaju mjesecima biti neodgovoreni, a rendere nekih projekata moram tražiti pa stranim web stranicama. Međutim, dosta i arhitekata ne objavljuje svoje radove, tako da je i tu dio "krivnje" ![]() edit: da izgleda sjajno forma, ali nije baš sve toliko blistavo, iskreno, koliko mi je god drago vidjeti novu dvoranu, ne mogu se oteti dojmu da bi i orginalni projekt bio zadovoljavajući za grad, a drugi projekti (škola, vrtić ponajprije) bili izgrađeni ili u visokom stupnju izgrađenosti.. a i financijska slika grada bila puno bolja. Danas se sa strepnjom čeka svaka uplata u gradski proračun..
FIND WHAT YOU LOVE AND LET IT KILL YOU Last edited by nyl; February 2nd, 2011 at 01:53 PM. |
|
|
|
|
|
#71 |
|
-
|
17 - Parking Žatika
6,7,8,9 - Kružna raskrižja na ŽC 5002 karta Parkiralište Žatika je novo, polivalentno parkiralište zatvorenog tipa namijenjeno svim vozilima cestovnog prometa. Smješteno je u istoimenom dijelu grada pored gradskog groblja. Površinski je najveće parkiralište, a kapacitetom od 402 parkirna mjesta za osobna vozila, 20 parkirnih mjesta za invalide te 20 parkirnih mjesta za autobuse i 25 mjesta za kampere, odmah je do velikog gradskog parkirališta. Sustav video nadzora pokriva cijelo parkiralište kao i pristupne putove. Za izgradnju ovog parkirališta iz gradskog proračuna izdvojeno je 8,9 mil kuna. Cjenik parkiranja određen je u satima boravka po jediničnoj cijeni i kategoriji vozila kako slijedi : - osobna vozila 4,00 kn/sat ili dnevna karta 30,00 kuna, - autobusi 32,00 kn/sat ili dnevna karta 200,00 kuna, - kamperi i kombi vozila 24,00 kn/sat ili dnevna karta 120,00 kuna, - teretna motorna vozila - kamion (sa ili bez priključnog vozila) 40,00 kn/sat ili dnevna karta 200,00 kuna. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dakle: u gornjem dijelu je gradsko groblje; zasad jedini izgrađen kružni tok Žatika (6); a ispod njega (jer ih nikad nije dovoljno ) je manji kružni namjenjen vlakiću koji mi mogao u budućnosti služiti kao veza Parkinga i SRC Žatika s centrom grada (makar je i pješke 5min ). Inače u turističkoj sezoni postoje dvije linije koje spajaju turistička naselja i hotele na sjeveru, odnosno jugu s centrom grada.Moram i reći, iako je potreba za parkingom velika u gradu, parkiralište na Žatici nije još opravdalo izgradnju, dijelom jer postoji masu površina na koje je moguće parkirati, ali i dijelom mentaliteta i navike Porečana . Dovršetkom SRC (bazen i stadion), nadam se, bit će bolje..Plus je, ajde, to što se zna iskoristiti i za druge svrhe, primjer Motorshow 2010. ![]() (i da, sve živo se u ovom dijelu naziva Žatika, groblje, rotor, parking, sportski centar! Malo inventivnosti nebi škodilo, barem za sportski centar! ![]() )
|
|
|
#72 |
|
-
|
Glede kružnih tokova grad Poreč je naručio izradu Idejnog rješenja kružnih raskrižja na ŽC 5002. Idejnim rješenjem obuhvaćena su raskrižja na Žatici (6), ulaz iz smjera Baderne (7) i raskrižje Bolnica (8) , te se predlaže njihova rekonstrukcija iz četverokrakih semaforiziranih raskrižja u kružna kako bi se povećala protočnost prometa.
Izgradnjom objekata u sportskoj zoni Žatika povećat će se broj vozila koja će gravitirati tom području pa je i to jedan od razloga za rekonstrukciju predmetnih raskrižja. U skladu s idejnim rješenjem kružnih raskrižja potrebno je nadopuniti i proširiti pješačke površine za kretanje vlakića. ![]() 8 - bolnica ![]() 7 - izlaz Baderna ![]() 6 - Žatika ![]() i sad sam tek skužio da su prikazani nekakvi mostići preko prometnice (vjerovatno pješački) i to dva koji bi spajali stari i novi dio SRC-a, zanimljivo..![]() Što se tiče zadnjeg rotora kod LaCopa (9) dobivena je lokacijska dozvola. To je križanje županijske ceste i ulice Matije Vlašića kojj je nakon izgradnje drugih rotora i porečke obilaznice ostalo najuže grlo kad je gradski promet u pitanju. U tijeku su izrada glavnih projekata i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, a radi se o zajedničkom projektu Grada i Agrokora koji će, sukladno dogovoru, isfinancirati gradnju rotora sa pripadajućom parkirnom etažom. Projekt bi trebao biti gotov do početka turističke sezone. Ćemo viti
|
|
|
#73 |
|
rekreativac
Likes (Received): 2
|
na ovom parkingu se vozio jedan brzinac proslogodisnjeg rallya poreč
|
|
|
|
#74 |
|
-
|
yep! Evo još jedan primjer, međutim ovaj na području "vrtova"
|
|
|
#75 |
|
rekreativac
Likes (Received): 2
|
ovo je isto fora, tu se vozi paralelno ![]()
|
|
|
|
#76 |
|
glavoč
|
Ova slika parkinga i okretišta vlakića me sejtila da sam jednom bio čitao o javnom gradskom prijevozu u Poreču, pa da pitam - kakvo je stanje s tim? Ima ga - nema ga, šljaka - ne šljaka?
|
|
|
#77 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Registered User
|
Super parking, treabao bi bit uzor svim drugim istarskim gradovima, vidim da je porec dao jako veliku vaznost infrastrukturi
tako i treba!!porec me stvarno impressionirao love it |
|
|
|
|
|
#79 |
|
Registered User
|
Histria Mall,
izgleda da su moje sumlje opravdane. Evo mislim več 10 dana absolutno ništa se više ne dešava na spomenutom gradilištu. Ni radnika ni strojeva, osim 3 dumpera koja od bozica se nisu maknula sa mjesta. Zanimljivo je da na prošloj sjednici gradskoga vječa nitko od vječnika nije postavio pitanje zašto največa najavljena investicija u Istri stoji. A nitko o tome ni a. |
|
|
|
|
|
#80 | |
|
glavoč
|
Quote:
|