|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Istra, Primorje i Gorska Hrvatska Istria, Kvarner, Mountainous region: Rijeka, Pula, etc. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#81 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Evo najave za Porečke projekte, http://www.porec.hr/prva.aspx?stranica=1766&j=CRO
kao sto sam vec sam posumljivao za Histria Mall je prolongiran dorsetak za cjelu godinu umjesto ljeto 2011 sad je to 2012. Dobra stvar da se konacno rjesi bolna tocka La Cop, a od buducih projekata smatram da je skola i vrtic Finida najbitnije, pa tad dovrsetak zaobilaznice jug. Projekat otpadne vode, isto relativno vazno i ako su pripremili dokumentaciju kak treba ce mo dobiti solde iz Eu fondova. Aquapark, najzanimljivi ali i naj upitnji projekt, mislim da od toga nema nista. Ista trvtka je prije par godina najavila pomposni Aquapark u Vodnjanu, ali osim price nista se nije dogodilo. Volio bi kao i uvjek da nisam u pravu. |
|
|
|
|
|
#82 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#83 | ||
|
-
|
Opa, nema me deset dana, očekujem kliknuti na sj. Jadran kad ono Istra, Primorje i Gorska Hrvatska! Odlično!
![]() Načuo informaciju da love za taj rotor praktički nema, grad je valjda uspio riješiti imovinske odnose za proširenje raskrižja, ali početak gradnje još uvijek nepoznat (ma šta oni govorili za javnost) ![]() ! ..to be continued..Quote:
Quote:
(sori za čekanje odg, bio na takvom putu di SSC nije baš primarna stvar )
|
|
|
|
#84 |
|
-
|
Ajd da i službeno predstavimo projekt:
18 - Histria Mall karta GE slika područja s ostalim izgrađenim trgovačkim centrima: ![]() Sa službene stranice: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Inače, orginalan projekt tj. projekt prije aktualnog izgledao je ovako: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ..i meni osobno, iako "boxy", ljepši projekt! Možda zbog zelenila i ovih kockastih detalja, koji baš nekako pašu uz epitet grada mozaika. Al ajd.. ipak je to samo shopping centar..
FIND WHAT YOU LOVE AND LET IT KILL YOU Last edited by nyl; February 15th, 2011 at 03:19 AM. |
|
|
|
|
|
#85 |
|
-
|
19 - Odgojno-obrazovni centar Finida (Osnovna škola s dvoranom, vrtić i jaslice, crkva)
karta izgled i raspored buduće zone: ![]() OŠ Finida Početak gradnje: 2011. Završetak gradnje: 2013. Vrijednost radova 63 mil. kuna Budući da sadašnja osnovna škola ima negdje između 1100 i 1200 učenika, prema pedagoškim propisima gradu su praktički potrebne još dvije škole. Idealan omjer je 480 učenika u 16 odjeljenja, a treća škola planirana je za zonu srednjih Špadića. Do tada će se izgradnjom škole na Finidi, postojeća bitno rasteretiti. Nova školska zgrada planira se za 720 učenika, i ono što je najbitnije za rad u jednoj smjeni. Sastojat će se od 12 matičnih učionica razredne nastave od 1. do 4. razreda te 12 specijaliziranih predmetnih učionica za nastavu učenika od 5. do 8. razreda. Uz školu se planira i izgradnja sportske dvorane kao odgojno obrazovne trodijelne dvorane osnovne veličine 45x27 metara, s pratećim sadržajima i mogućnošću korištenja i za potrebe gradskih sportaša. ![]() ![]() ![]() ![]() Vrtić i jaslice Početak gradnnje: 2012. Završetak gradnje: 2013. Vrijednost radova 15 mil. kuna ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#86 |
|
glavoč
|
Super bi mogla izgledat ova škola.. Početak gradnje znači ove godine.. Se zna kad?
|
|
|
#87 |
|
-
|
Stvarno se ne usuđujem ništa reći, jer se škola počinje graditi već dvije tri godine.. dok ne vidim prve strojeve, ne vjerujem ničemu..
|
|
|
#88 |
|
Rovinj metropola!
Likes (Received): 15
|
Sve pohvale porečkim projektima!
Nažalost Rovinj se ne razvija ovako brzo... |
|
|
|
|
|
#89 |
|
Registered User
Likes (Received): 791
|
uuu , škola je prva liga !!!
Povrh hridi orao tvoj kruži ,Guste šume spuštaju se k ravni,Staze hite niz tvoj ćilim travni ,K tihom domu, sevdahu i ruži.Tvrda ruka tvrdu zemlju pluži,Al tvoj kamen čuva spomen davni ,Sv'jetlih ljeta i junaštva slavnih Roda, koji i ginuć, ne tuži.K tebi lete naših želja jata,Naša radost tvojoj se veseli,Naša tuga tvojoj pomoć želi.Herceg-Bosno, - kol'jevko Hrvata,Bog te čuvo, ponosni nas kraju,Ti starinom - i moj zavičaju! |
|
|
|
|
|
#90 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
svaka cast poreč !
Moram priznat da sam ljubomoran zbog mall-a ![]() Pa bilo bi i vrijeme da Puljština od preko 100.000 ljudi dobije neki šoping centar
|
|
|
|
|
|
#91 | |
|
-
|
Quote:
![]() Samo moram još jednom ponoviti. Da. Stvarno izgleda dobro razvoj Poreča na papiru, međutim, ponekad i predobro da bi bilo istinito.. na svakom koraku u Poreču čujem kako je zapravo proračun grada jako tanak, i sve funkcionira na shemu prodaje zemljišta i kojekakvim mitskim ulaganjima izvana.. mislim da je Kebra to jednom dobro primjetio na ovom threadu, a sve više i mene pere taj dojam.. No, opet, nije da se pretjerano razumijem u takve stvari, niti sam toliko dobro informiran. Gledajući iz perspektive građenja i planiranja (a zbog toga sam i na ovom forumu) priznajem da projekti imaju glavu i rep, i da se ipak nešto razmišlja, pogotovo uspoređujući s nekim drugim područjima i gradovima u HR. Bez sumnje da može bolje, isplativije i pametnije..
|
|
|
|
#92 | |
|
-
|
Naime..
Quote:
|
|
|
|
#93 | ||
|
glavoč
|
Quote:
![]() Taj PTC Šijana će krenut nikad, Gate stoji blokiran tužbom, interesa za neki treći nema i po tom pitanju u Puli sakamo karu. Quote:
|
|
|
|
#94 | |
|
-
|
Quote:
Sada ti možeš reći, da zapravo sve tako i funkcionira inače. Čekati novac na računu i tek tada ići u izgradnju zapravo pobija pojam planiranja. Slažem se. Planiranja i ambicioznosti ne fali, i to mi je drago vidjeti. međutim, i pelješki most je ambiciozan projekt i vidim njegovu prednost,ali nije primaran. Strah me je da se ta ambicioznost ne izgubi u dugovima kojima se grad natovario. Takav se osjećaj "mota" po gradu.. Vidjet ćemo kad nam se prikaže šira slika! ![]() A što se tiče gospodina Njega, utjecaj se osjeti. Koliko je veći-manji u odnosu na Pulu, vjerovat ću ti na riječ.. al mota mi se neki dvosjekli mač po glavi, vidjet ćemo što će biti sa njegovim čuvenim planom za Peškeru
|
|
|
|
#95 |
|
-
|
Ajmo dalje, odnosno nazad na projekt koji sam preskočio!
![]() 8 -Projekt "Staro gradsko igralište Jadran" karta ![]() jedini prikaz koji sam uspio pronaći , uglavnom, predviđa se izgradnja sedam novih objekata ili zgrada označenih tamno sivom bojom, ostalo su već postojeće zgrade ili kuće.![]() isto područje u GE. Cesta koja prolazi ispod samog igrališta, trebala bi dobiti treću (priključnu) traku koja bi služila kao ulaz i izlaz iz podzemne (podzemnih ?) garaže O projektu: Na idejnom urbanističkom natječaju pobjedio je prijedlog tvrtke Urbis 72 d.o.o iz Pule. Kompleks ce se sastojati od četiri etaže, koje ća sadržavati poslovne prostore u prizemlju 0-nultoj etaži, te stambene prostore na ostalim etažama (prvoj, drugoj i trećoj etaži). Garažne jedinice biti će smještene na dvije podzemne etaže(-2 i -1) s tim da će se dio garaža prodati korisnicima poslovno – stambenog kompleksa, a ostatak će se dati u najam gradskoj tvrtci koja je zadužena za upravljanje parking prostorom na području grada Poreča. Ukupna bruto površina poslovno stambenog kompleksa obuhvaćat će 7 objekata koji će činiti bruto površinu od 11.220,00m2 + hortikulturalne površine 1507,00m2 ili po broju podjeljenih stambenih i poslovnih prostora će to iznositi: 48 poslovnih prostora i 98 stambenih prostora. Garažni prostor na -2 i -1 etaži koji će se nalaziti ispod cjelokupne površine starog nogometnog igrališta obuhvaćat će 14.730,00m2 bruto površine, ili po broju parkirnih mjesta 510 + 44 parkirna mjesta koja će se nalaziti na 0-nultoj etaži. Vrijeme početka izgradnje još je nepoznato jer za sada još uvijek nema invenstitora. Inače projekt je interesantan i po tome što bi se njegovom prodajom financirala izgradnja osnovne škole na Finidi. Prema informacijama koje sam uspio pronaći cijena na zadnja dva natječaja za prodaju iznosila je oko 50 milijuna kuna.
|
|
|
#96 |
|
-
|
današnje stanje gradilišta Histria Mall-a..
pogled s prilazne ceste Kauflanda: ![]() budući ulaz: ![]() počelo se s skidanjem kamenog sloja tj. ravnjanjem zemljišta, ali odrađeno je kojih 15-20 % ukupne površine: ![]() ![]() ![]() pogled s gornje strane: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uglavnom, ovo ide jako sporo, a na gradilištu nema žive duše danas! ![]() Čak sam počeo sumnjati da sve to Puležani sabotiraju, samo kako bi prvi dobili trgovački centar u Istri.
|
|
|
#97 |
|
Rovinj metropola!
Likes (Received): 15
|
Hvala na slikama.
|
|
|
|
|
|
#98 | |
|
glavoč
|
Odličan apdejt!
Quote:
|
|
|
|
#99 | |
|
-
|
Quote:
FIND WHAT YOU LOVE AND LET IT KILL YOU Last edited by nyl; March 16th, 2011 at 12:42 AM. |
|
|
|
|
|
|
#100 |
|
glavoč
|
Ja baš mislim da je ovaj projekt poprilično izvjestan, eventualno uz razvlačenje da bi se što lakše progutao možda još neko vrijeme prevelik zalogaj..
|
![]() |
| Tags |
| grad mozaika, istra, rotori, turizam, žatika |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|