|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Istra, Primorje i Gorska Hrvatska Istria, Kvarner, Mountainous region: Rijeka, Pula, etc. |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#121 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Da, zvuči ružno i nije u potpunosti ispravno.
Ponovno se vraćamo na isto objašnjenje koje će očito trebati svima napisati na čelo da svatko tko ne živi u blizini ne progovara ovakve gluposti. Nije problem u činjenici da negdje u HR mora biti otpad ali zašto mi moramo prihvatiti primitivni način odlaganja u 21. st???? Zar projekt ne kaze da neće smrditi? Zar projekt ne kaže da vjetrovi neće nositi smrad u naseljena područja? Zar projekt ne kaže da će to biti u skladu s najvišim ekološkim standardima? Predlažem da se svi novi komentatori na ovom forumu prvo malo potrude pročitati ovih par listova i malo progooglat što se sve o tom projektu obečalo! Uostalom milijuni si pokradane a nama je ostala folija s kamenjem koje štite tlo od ekocida. Kad već očekujete ružne riječi onda birajte kome ćete je uputiti. ne solite sol na ranu |
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Registered User
|
Quote:
Slažem se PRIMITIVAN NAČIN.Još me više boli kad vidim grad Rijeka što sve gradi (bazen,Kantrida,Zametska dvorana) a mi se ovdje gušimo.Tu su novci potrošeni,a mi samo tražimo svježi zrak.
|
|
|
|
|
|
|
#123 | |
|
Registered User
|
Quote:
Lokacija je izabrana mutnim načinom, a trenutno stanje nije ni blizu onoga što je predviđeno planom. Slažem se da će teško biti spriječiti ovaj ekocid, ali moramo pokušati sve. Meni će možda povremeno smrdit, možda i neće kad stvar uznapreduje. Ali zapamti jednu stvar - flaširanu vodu za piće ćemo morati kupovati i ti i ja. |
|
|
|
|
|
|
#124 | |
|
MAZINGER ZETA
Likes (Received): 6
|
Quote:
Isto tako vidim da si se nedavno prijavio(la),a takođe mislim da nisi dobro pročitao(la) ovaj thread.BILO JE DALEKO,DALEKO BOLJIH LOKACIJA OD MARIŠĆINE, npr. POPUT NOVE ILI DOLČINE,ali politika u cilju novca je prevladala. Najgori su mi takvi komentari gdje se pojedinci poput tebe smatraju da je neke bitne probleme najbolje riješavat u korist većine nauštrb manjine.Zato i imamo takvu rascjepkanu državu. Ako ovo nije čista provokacija,iskreno, stvarno ružno i paušalno zvuči tvoj komentar,bez obzira na tvoju iskrenost
Last edited by acy; July 2nd, 2012 at 10:34 PM. |
|
|
|
|
|
|
#125 |
|
Sunce ti žarko
Likes (Received): 1666
|
Stotine mještana Marčelja prosvjedovalo ispred deponija Marišćina
MARČELJI Nezadovoljstvo u naselju Marčelji počinje dobivati obrise prave pobune – nesnosni smrad koji dopire s obližnjeg deponija u izgradnji, Marišćine, i posvemašnja nebriga političara za njihov gorući problem, natjeralo je mještane na veliko prosvjedno okupljanje u ponedjeljak kasno popodne. Umjesto modernog županijskog centra za gospodarenje otpadom, ogorčeni su u Marčeljima, obližnja Marišćina se pod pokroviteljstvom lokalnih političkih moćnika pretvara u najobičnije smetlište. Prije svih prozivaju riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela i načelnika općine Viškovo Gorana Petrca. Nije im jasno da država i njezine nadležne institucije ne reagiraju na činjenicu da je projekt težak 32 milijuna eura, od čega gotovo polovina sredstava dolazi iz fondova Europske unije, zapravo jedan veliki fijasko. – Živimo u državi gdje političke strukture ne snose nikakve posljedice – niti političke, niti kaznene, kaže nam Josip Katalinić, jedan od organizatora prosvjeda koji je počeo u Marčeljima i vrlo civilizirano, uz veliki odaziv ugroženih mještana, nastavljen ispred Marišćine, ali na deponiju nikog od odgovornih nije bilo. Problem mještana rezultat je niza propusta – stari deponij, Viševac, je zatvoren, a novi, Marišćina, je još uvijek u izgradnji. Naime, trenutno se u Marišćini grade takozvane kasete u koje bi se trebao odlagati otpad iz Primorsko-goranske županije. S obzirom na to da kasete još uvijek nisu gotove, balirano smeće slaže se na otvorenom, na platou Marišćine, što je razlog nesnosnog smrada. Naime, u Marčeljima su uvjereni da netko štedi na materijalu za baliranje. Premda se radi o velikom ekološkom i zdravstvenom problemu, nadležne institucije, užaasnuti su u Marčeljima, ostale su gluhe. Stoga poručuju da ne žele više biti žrtve nesposobnih političara, nemarnih institucija, te odgovornih u Ekoplusu i Čistoći. http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijek...nija-Mariscina
|
|
|
#126 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#127 |
|
Registered User
|
Što sad čekamo? Da li se smrad išta smanjio u zadnje dvije noći?
Da li se Čistoći, Ekoplusu i ostalim majstorima daje još vremena kada će početi zatrpavati te bale? Ako da, do kada je rok? Što je s provjerom uporabne dozvole i načina zaštite tla? Jučerašnji skup bio je očito za TV medije kako bi se čelnike stavilo dodatno pod pritisak. To je sve ok, no kada ćemo se početi dogovarati što i kako dalje? Razmijenili smo mišljenja i došli do zaključka da treba krenuti u češljanje dokumentacije projekta i ukazati na nedostatke. Hoćemo li krenuti s tim? Koga angažirati, kako skupiti novac itd.... Ajmo!!!! Gubimo vrijeme.... |
|
|
|
|
|
#128 |
|
MAZINGER ZETA
|
Po meni je jučer oko od 20:30 do negdje 23:30 bio jedan od najjačih smradova od početka,a vjerojatno su uzrok najviše temperature do sada.Počeo se intezivno Intezivvno se osljećati neizdržljiv smrad i na Kosima.Sve više ljudi pomalo shvaća što je pravi uzrok
|
|
|
|
|
|
#129 |
|
Registered User
|
Ma osjete ljudi već odavno da nešto smrdi ali imaju raznorazne ideje što bi to moglo biti. Teško im je prihvatiti da je Marišćina! Čak ih je strah otići na lice mjesta i uvjeriti se. Znaju glavonje da smo mi zečje hrabrosti pa nam zato sve to i rade.
|
|
|
|
|
|
#130 |
|
Registered User
|
dragi moji mjestani borimo se na sve moguce nacine nemojmo odustajat,ja vec od nedjelje osjecam disne puteve kao nikad dosad,posljedica ovog svega a posebno kemikalija(bojim se da i one ne postanu privremeno trajno rijesenje. Nemozemo ocekivat da sa smecem imamo zdravu i ugodnu buducnost.
|
|
|
|
|
|
#131 |
|
Registered User
|
ako tko ima informaciju o terminu emitiranja priloga s jucerasnjeg skupa sa Mariscine, da nas obavjesti ovim putem.
|
|
|
|
|
|
#132 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Registered User
|
http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijek...eponija-otpada
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#134 |
|
Registered User
|
Evo par sličica sinoćnjeg stanja:
Bale iz daljine: ![]() Ovdje se dobro vidi da je dobar dio njih položen na manje od metra nasutog šljunka ispod kojeg je obično tlo! Iz bala curi smeće... Živjela pitka voda naše djece i ona djece naše djece! ![]() Malo bliže...što je to? Urušavaju se? ![]() O, da...toliko o njhovoj čvrstoći, nepropusnosti te zaštiti tla... ![]() A ovamo će ih spremat: ![]() ![]() ![]() Po svemu sudeći ni blizu završetka radova, kazeta je prekrivena nekom vrstom "tepiha"... Užas:
|
|
|
|
|
|
#135 |
|
Registered User
|
33. izvanredna sjednica Općinskog vijeća
33. izvanredna sjednica Općinskog vijeća Općine Viškovo održat će se u četvrtak 5. srpnja 2012. godine sa početkom u 20.00 sati u vijećnici Općine Viškovo, Saršoni 19, Viškovo. Više: Dnevni red za 33. izvanrednu sjednicu Općinskog vijeća |
|
|
|
|
|
#136 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#137 |
|
MAZINGER ZETA
|
|
|
|
|
|
|
#138 |
|
Sunce ti žarko
Likes (Received): 1666
|
|
|
|
#139 |
|
Registered User
|
Molim moderatora da promjeni naslov teme u "Deponij smeća Marišćina". Jer na Marišćini danas nema ni c od "centra za gospodarenje otpadom". Hvala.
Danas nove baljezgarije gospodina Štoka, direktora Čistoće u Novom listu: ![]() Tretiraju bale 5 (pet) dana kemikalijom koja počinje djlovati za 3(tri) dana - i još čekaju rezultate!? Jeste li vi retardirani, gospodine Štok? Ili samo potplaćeni? Ispada da ćemo sredinom prosinca moći sjediti pred kućama bez smrada. Na -10 Ali što drugo i očekivati od "stručnjaka" kojeg iznenađuje puhanje tramontane i visoke temperature ljeti...
|
|
|
|
|
|
#140 |
|
MAZINGER ZETA
|
Mr. Štok priča da se smrad počeo osjećati prije nekoliko dana.Priče za malu djecu,jer se smrad počeo osjećati prije više od dva tjedna(meni je bilo sumnjivo još i prije jer je i onda bilo smrada ali nije bio tako intenzivan).Tada većina ljudi još nije nije ni mogla naslutiti da je to sa Marišćine.A što će biti kad cijelo brdo sa Marinića premjeste,neću si ni pomisliti
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|