|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Шумадија и запад Šumadija and west |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#41 |
|
Шар Планино, долазим ти..
Likes (Received): 200
|
^Ja obozavam Beograd,ne vidim u chemu je tu problem?Bash kao sho volim u prirodu i selo.
Naravno ne volim sve one beogradske mane(prljav, zagushljiv,buchan,guzva,zapushtene fasade i sl) koje i svaki normalni "stari" stanovnik Beograda ne voli. Ali sad jedan fakat:Jagodina kao grad jednostavno raste.Shiri se u svakom pogledu. I sad po tebi bi trebalo da uzurpiramo celo Pomoravlje sa 2-spratnicama kako bi, toboze,odrzali 2-spratnu ahitekturu? Po tebi je dakle(npr.) Uzice urbanistichki genocid?Da ne pominjem da tamo ima takvih zgradetina,a u Jagodini najvisha zgrada ima 11 spratova. |
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Registered User
Likes (Received): 32
|
Quote:
![]() ![]() Vidim stari si znalac istorije Subotice. A ponekad cujes i neke stvari o SU a posto nikada nisi bio u njoj (ili je to davno bilo) ne mozes neke stvari da povezes. Duga je prica da bi ti bilo sta objasnjavao o uredjenju gradova, zavodu za urbanizam (koji je u SU postojao dok je BG pod turcima bio), i hotelu "Gallerii" posto si na njega mislio. A nije ni mesto. Zao mi je sto sam uopste i odgovorio na tvoj post, jer se na lajanje ne treba odazivati. Izvini Sawovsky na prljanju treda. Jagodina ne zasluzuje ovakva sranja.
|
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Samo opušteno
Likes (Received): 122
|
Majmun stiže 2009. u JA. Trenutno je u toku izgradnja mjesta gdje će boraviti. Koliko sam shvatio Palmu, majmuna JA dobija za dž.
|
|
|
#44 |
|
Registered User
Likes (Received): 10
|
Imali smo i mi majmuna u parq u Ilinoj Vodi, ali crkao mucenik...
|
|
|
|
|
|
#45 | |
|
|
Quote:
![]() Znam da imamo Babune,Shimpanze,Lemure i josh jednu vrstu kojoj uvek zaboravim ime. Bilo bi dobro kad bi taj majmun, za koga ja nisam chuo inache, bio Gorila
|
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Samo opušteno
Likes (Received): 122
|
O tome(majmunu) je pričao Palma prije neku noć... Slušao sam pažljivo, i pitao se da li je moguće da je jedan čovjek toliko pametan
|
|
|
#47 |
|
|
Jao,jel to neki shto ce da mu da ime Velja? Ko mi prichao beshe...
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Wonderkid
Likes (Received): 0
|
Samo da pitam.....Kakvo je misljenje uprave FK Jagodina o privatizaciji tog kluba...Ko trenutno finansira klub,ko su sponzori itd..?
|
|
|
#49 |
|
|
^ U nemam pojma to,mada su zamrshene to priche.
Klub trenutno finasiraju grad i sponozori,znam da je na pochetku sezone jedna austrijska firma shto je kupila gradsku chistocu uplatila klubu 100ooo evra na ime sponzorstva,shto je vrlo moguce bilo u sklopu nekog veceg dila. Ovako pojedinachno najveci je sponzor Telekom Srbija. A klub je zgranuo i silne pare od zemlje oko stadiona shto je prodavao, gde su prodavali ar placa za po 12ooo evra,shto je za Jagodinu nenormalna cifra. |
|
|
|
|
|
#50 |
|
Registered User
|
Sawovsky,ona zgrada iza Pab-a ima sliku projekta od 6 sprata,juce sam prosao tamo...Jel to stari projekat,ili nece biti zgrade od 17 sprata..??
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
Kragujevac-metropola
Likes (Received): 4
|
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
|
Video sam i ja danas tablu za tu zgradu,krenuo sam u grad da slikam radove po gradu za novi ud na forumu, i onda kad sam doshao u grad shvatio sam da mi sd kartica nije bila u fotoapartu
![]() ![]() Elem,da tamo ce biti vishe spojenih objekata i to po+pr+6+pk ![]() Poprichao sam sa radnicima i recheno mi je da se odustalo od jednog velikog objekta,jer jednostavno nema interesovanja sa kancelariski prostor koji su oni imali u vidu na dobrom delu spratova. ![]() Ispao sam glup zato shto sam slushao nedovrshene informacije,ali mi je samo bitno da naglasim da nije do mene,vec su izvori(a mislio sam da su tachni,chak su mi i na pochetku radova izvodjachi na gradilishtu rekli ono shto sam ja vama prichao) bili ti koji su mi prichali o tome. Mislim da je svima jasno da stvarno nemam potrebu da ovde lazem gluposti jer mi nije u interesu. ![]() Kako bi sakrio laz o soliteru?Postovao slike drugih gradova? ![]() Josh jednom se izvinjavam na dezinformaciji, ubuduce pazim koga slusham.
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
██████ 100% Kragujevčanin
Likes (Received): 38
|
Ma sta se izvinjavas... svasta...Ovo je forum... izneses neku informaciju, to se izjalovi, ti je demantujes i tako to ide... Pozdrav!
Kragujevac - Construction Update | Kragujevac 2013 - Photos | Kragujevac - Architecture | KGBUILD Facebook | KG CITY Facebook | ***Vesti i komentare, koji nemaju veze sa izgradnjom Kragujevca, molim Vas, postujte u Крагујевац | Kragujevac! Hvala!*** Kako postaviti sliku!? KGBUILD ::: Praćenje gradilišta ::: Kragujevac |
|
|
|
|
|
#54 |
|
|
Pa znam,ali ja sam jedini ovde koji prati i pushta informacije iz Jag, pa se samim tim vishe sumnja u moj kredibilitet, pogotovo shto su ljudi zbog Palme pocheli da imaju averziju prema Jagodini.
|
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Kragujevac-metropola
Likes (Received): 4
|
Quote:
Vazno da se radi nesto u Jagodini i da dostojno predstavljas svoje mesto!
|
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
██████ 100% Kragujevčanin
Likes (Received): 38
|
Quote:
Ljudi ili vole ili mrze brend... nema icega izmedju... Primer: Coca-cola - niko nije ravnodusan!
Kragujevac - Construction Update | Kragujevac 2013 - Photos | Kragujevac - Architecture | KGBUILD Facebook | KG CITY Facebook | ***Vesti i komentare, koji nemaju veze sa izgradnjom Kragujevca, molim Vas, postujte u Крагујевац | Kragujevac! Hvala!*** Kako postaviti sliku!? KGBUILD ::: Praćenje gradilišta ::: Kragujevac |
|
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Registered User
|
Quote:
Takve stvari su normalne kada se raspitujes is razlicitih izvora.
|
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Registered User
|
Zbog Palme sad svi znaju šta je i gdje je Jagodina, te da se tamo nešto ozbiljno radi.
|
|
|
|
|
|
#59 | |
|
BANNED
|
Quote:
Nisi normalan, majke mi. Stvarno, rasprava je bespredmetna, jer ne znas da citas ono sto je napisano. Nemam ja nista protiv subotice, naprotiv, cinjenica je da je taj grad planiran i stotinama godina pre nekih gradova juzno od save i dunava (bar kada je u pitanju materijalno kulturno - istorijsko nasledje kojim danas ti gradovi raspolazu). Ono sto sam ja tvrdio je da je cak i Subotica DANAS podlegla pritisku kapitalizma i korupcije, pred kojim posustaju i urbanisticke institucije. Na taj nacin, kapitalom je moguce srusiti i narodno pozoriste u subotici, i sagraditi novo, a moguce je narusiti i postojecu kompaktnost centra grada izgradnjom samo 1 bloka zgrada koje strce iz postojece regulacije. Na koji nacin? Istina, bio sam u subotici u prolazu i ne znam grad, ali znam da je zvonik crkve u baroknim gradovima glavni vizuelni reper, ili u vasem slucaju kula gradskog doma. I nista nije moglo da iskoci iz tog principa. Zato je Subotica i kao najveci grad kraljevine jugoslavije posle I sv. rata i dalje imala standardnu regulaciju P+2, i ni sprat iznad toga! Opet, Jagodina nema cak ni tendenciju sirenja do nivoa recimo kragujevca, a nema ni tu perspektivu jer NIJE regionalni centar, pa opet u njoj neskladno nastaju citavi BLOKOVI standardnog tipa (znaci, ne kule i soliteri, nego klasicni gradski blokovi) koji narusavaju kompaktnost gradske matrice, koja nema tendenciju onoliko masovnog naseljavanja koliko vi ovde imate utisak. Dakle, kod kvalitetnog planiranja, prvo se uradi analiza verovatnoce povecanja broja stanovnika, aproximativno se utvrdi cifra broja stanovnika koji ce doci u grad u sl. 100 godina recimo, pa se onda donose regulative o spratnosti i slicno. Jagodina je lep gradic, i steta ga je unistiti na taj nacin. U Beogradu je slicna prica, utvrdjeno je da ce se broj stanovnika povecati u sl. 20 godina za SAMO 100 000!!!??? U odnosu na taj parametar se razvija i infrastruktura u gradu. Bec je recimo grad koji je planiran za 4 do 5 miliona stanovnika, i to u 18,19 veku, a ni do dan danas nije dostigao ni polovinu te cifre. E, to je dobro planiranje. Nasi gradovi propadaju, a neki ovde se tome raduju. To je moja tuzna konstatacija. Filozofija, nije bitno kako se gradi, vazno je da se gradi, ne pije vodu, jer danas se prave greske zbog kojih mozemo posle stotinama godina da ispastamo.
|
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
Registered User
|
Naravno da detaljno citam postove na koje odgovaram.Znas u cemu je problek naseg zavoda za zastitu? To sto se u periodu od 1945- 1900 gradilo kao u vecini nasih gradova. I u tom periodu nastaje naprimer zgada Otvorenog Unirveziteta koja se nalazi u strogom centru grada, ima 10-12 spratova i nikako se ne uklapa u pricu o ravnicaskom gradu o cemu ti pricas. I to nije jedini primerak. I kako resiti problem? A moras da ga resis, zato sto u istom tom centru imas mnogo ne izgrajenih placeva, koje treba izgraditi. Ja znam kako su oni resili taj problem, zato sto sam citao taj dokument. Ali o tome ne mogu na ovom threadu. Posto vidim da si strucan kada je u pitanju arhitektura,(nije ironija) imam nameru da ti citav njihov plan objasnim na threadu Subotice. Imam osecaj da ce te cak i obradovati kada vidis da to u stvari i nije bas toliko lose koliko se tebi cini.
Last edited by djomla; December 9th, 2008 at 04:43 PM. |
|
|
|
![]() |
| Tags |
| Јагодина, Србија, arhitektura, izgradnja, jagodina, projekti, serbia, srbija, urbanizam |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|