|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Шумадија и запад Šumadija and west |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#81 | |
|
Registered User
Likes (Received): 33
|
Isecak sa B92
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Шар Планино, долазим ти..
Likes (Received): 200
|
Nikako 14 godina da zavrshe ovu shkolu sa slike i sad ce da ih izbace iz zgrade fakulteta, sramota za grad, za ministarstvo, za drzavu
![]() ![]() Quote:
http://infosport.rs There, over there... I see Prizren! It is all mine – home I shall come! Beloved antiquity calls me there, Armed I must come there one day. There over there... from on top of the ruins Of Emperors' palaces to the devil I will say: "Flee from my beloved home you plague, Already your loan I must repay!" |
|
|
|
|
|
|
#83 |
|
|
Prave svi zivi mostove, pa reshio Palma da i mi dobijemo novi most u Jagodini
![]() Render drzi u rukama i izgleda mi onako fino ![]() http://www.jagodina.org.rs/sr/vesti_pregled.php?id=545
http://infosport.rs There, over there... I see Prizren! It is all mine – home I shall come! Beloved antiquity calls me there, Armed I must come there one day. There over there... from on top of the ruins Of Emperors' palaces to the devil I will say: "Flee from my beloved home you plague, Already your loan I must repay!" |
|
|
|
|
|
#84 |
|
Grad Oblakodera
|
To nije plovna reka ili ce biti pokretni most?
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
|
^Ma kakva crna plovna reka
![]() Belica je shiroka 5 i duboka pola metra, stim shto ima veliko korito, jer na prolece/jesen poraste 6-7 mestra u vis i 10-15 u shirinu
|
|
|
|
|
#86 |
|
Registered User
Likes (Received): 10
|
Vidim ima i lampe na vrhu, to da se ne zakuca neki avion sto poleti iz KG-a...
|
|
|
|
|
|
#87 |
|
Registered User
|
Dok su se ostali šprdali s njim i bavili nekim lijevim stvarima, čovjek je od Jagodine napravio brend. Da je bogdo više takvih ljudi u Srbiji.
|
|
|
|
|
|
#88 |
|
Grad Oblakodera
|
Aha sad sam pogledao na netu slike, stvarno i nije neka reka
![]() p.s. vidim da ima plisanu zirafu na stolu. Jel ona zamenila Miki Mausa ili je Disneyland ostao u planu?
|
|
|
|
|
|
#89 |
|
Registered User
Likes (Received): 66
|
Svaka cast za Jagodinu. Mada bio je to gradina i u stara vremena. Secam se kada su zamenili tablice sa SV na JA!
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
meni jagodina poprilicno lepo izgleda posebno onaj deo plavusa cini mi se
ali stadion je pobedio, po meni jedan lod lepsih i novih stadiona u Srbiji mozda jedan hotelcic i to je to
|
|
|
|
|
|
#91 |
|
radioactive
Likes (Received): 0
|
Skoro sam kroz Jagodinu prosao tokom noci i utisak je bio na nivou horora. Mora malo vise da se poradi na osvetljavanju. To je inace problem u Srbiji.
|
|
|
#92 |
|
Registered User
Likes (Received): 66
|
|
|
|
|
|
|
#93 | |
|
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
Kosovo is Serbia
|
|
|
|
#95 |
|
Kosovo is Serbia
|
Projekat stadiona americkog fudbala, "Celts Arena" u Jagodini:
![]() ![]() ![]() Stadion se nalazi na padini sa visinskom razlikom +- 6,00 m, pristupacan je raznim saobracajni sredstvima, sa dovoljno velikom površinom za parkiranje. Osovina terena je u pravcu severozapada. Glavna tribina postavljena je na jugozapadnoj strani, na višoj koti lokacije, sa blago isturenom blagajnom (biletarnica), odakle se preko zemljanih nasipa formiraju betonske tribine. U sredisnjem delu tribina uzdiže se deo sa VIP sedenjem. Preko glavne tribine pristupa se jugoistocnoj tribini. Širina prolaza i prilaza mora biti proracunata prema razilaženju gledalaca, odnosno broju gledalaca. Odnos širine prema visini tribine za sedenje je 80:40 cm. Velicina igrališta je prema propisanim merama americkog fudbala, i iznosi: dužina 109,75 m, širina 48.80 m. Izvršeno je dodatno odvajanje od gledalaca od 3,00 m po obodu terena. Teren zahteva veliku cvrstinu, propustljivost za atmosfersku vodu i odsustvo prašine. Radi postojanosti terena sproveden je sistem odvodnjavanja (drenaža). Na severnoistocnoj strani nalaze se službene prostorije i prostorije za igrace. Velicina prostorija i oblik prostorija su u skladu sa potrebama americkog fudbala: • Svlacionica sa mokrim cvorom (domaci/gosti)…50m2 • Svlacionica za sudije sa mokorim cvorom (2)…. 10m2 • Uprava sa Press salom…………………..50m2 • Nadzor …………………………………..5m2 • Prva pomoc………………………………15m2 • TV toranj…………………………………20m2 • Caffe bašta sa Pro Shop-om……………. 100m2 • Prostorija sa sprave……………………….40m2 • Teretana …………………………………..50m2 • Magacinski prostor za održavanje terena….10m2 Na samom ulazu nalazi se “memo tabla”. Opremljen je sa svim potrebnim istalacijama koje cine jedan savremeni objekat. Prilaz je kolski i pešacki. Formiran je parking prostor za potrebe radnika i posetilaca. Ograda je rešena u kombinaciji sa nasipom (bedem) i pletene celicne žice, ostavlja se mogucnost formiranja reklamnih panoa sponzora. Izvršeno je dodatno ozelenjavanje u skladu sa potrebama i uslovima lokacije.
|
|
|
#96 |
|
Kosovo is Serbia
|
|
|
|
#97 |
|
Kosovo is Serbia
|
|
|
|
#98 |
|
|
Ova zgrada na zadnjoj slici me odushevljava koliko je kvalitetno odradjena, divim joj se kad god prodjem pored nje.A i ove u Knjegine Milice mi se puno svidjaju pogotovo cenim to shto izvodjachi poshtuju spratnost okolnih starih zgrada/kuca i ne prelaze visinu novogradnje od 2/3 sprata. Plavusha je ogroman kompleks i tek su zavrshili taj spoljashni niz zgrada(lamele 1 i 2), pa su ovih dana krenuli da rade drugu i chetvrtu lamelu koje su "iznutra" tj ne izlaze na ulicu.
|
|
|
|
|
#99 |
|
Kosovo is Serbia
|
|
|
|
#100 | |
|
Kosovo is Serbia
|
Quote:
! Inace je sve OK!Hvala na dodatnim Informacijama Sawovsky!
|
|
![]() |
| Tags |
| Јагодина, Србија, arhitektura, izgradnja, jagodina, projekti, serbia, srbija, urbanizam |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|