daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Serbian Forum > Изградња и развој > Србија > Шумадија и запад

Шумадија и запад Šumadija and west

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old August 17th, 2010, 04:39 PM   #21
Singidunum
Grad Oblakodera

Singidunum's Avatar

Opština Paraćin (Bošnjane • Buljane • Busilovac • Glavica • Golubovac • Gornja Mutnica • Gornje Vidovo • Davidovac • Donja Mutnica • Donje Vidovo • Drenovac • Zabrega • Izvor • Klačevica • Krežbinac • Lebina • Lešje • Mirilovac • Paraćin • Plana • Popovac • Potočac • Ratare • Raševica • Svojnovo • Sikirica • Sinji Vir • Sisevac • Striža • Stubica • Tekija • Trešnjevica • Čepure • Šavac • Šaludovac) ima 60000 stanovnika ali sam grad 25000.

Potpišite peticiju protiv rušenja Generalštaba!

"Nije vama lak život, vidim ja"
V.V.P.
Singidunum no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old August 17th, 2010, 04:43 PM   #22
vlada_Ilina_h2o
highways and roads

vlada_Ilina_h2o's Avatar

Gore sam se osvrnuo na termin grad koji je uzgred i pomenut ("gradic"), a ne na opstinu.

Ovo nikada ne moze da ima 60k stanovnika :

>>>City of Kragujevac - some projects<<<

Last edited by vlada_Ilina_h2o; August 17th, 2010 at 05:51 PM. Reason: cudna neka tastatura. otkuca slovo vise.:)
vlada_Ilina_h2o no está en línea   Reply With Quote
Old August 17th, 2010, 05:35 PM   #23
Singidunum
Grad Oblakodera

Singidunum's Avatar

Pa da, tu ima 25000 stanovnika

V.V.P.
Old August 17th, 2010, 07:58 PM   #24
YU-AMC
Registered User

YU-AMC's Avatar

Likes (Received): 65

Quote:
Originally Posted by vlada_Ilina_h2o View Post
Paracin 60k stanovnika? Ma daj... Mozda Paracin i Cuprija imaju toliko zajedno, mada i u to sumnjam.
Sa opstinama 58K, ali realno grad ima 25-30k. Ja kada kazem za populaciju uracunam i sela koja pripadaju.
YU-AMC no está en línea   Reply With Quote
Old August 17th, 2010, 08:04 PM   #25
YU-AMC
Registered User

YU-AMC's Avatar

Quote:
Gore sam se osvrnuo na termin grad koji je uzgred i pomenut ("gradic"), a ne na opstinu.

Ovo nikada ne moze da ima 60k stanovnika :

Na toj slici nije ni prikazan strogi centar. Ako pogledas donju levu , tu si isekao opstinu / pol-centralu jer samo se vidi sud. Onda gde je autobuska i soliteri pored nje.... Sa desna ti isto fali Sumadiska robna kuca i jos hrpa stanbeni zgrada, srednji skolski centar..... To isto kao da su ukrao Beogradu NBG.
Old August 17th, 2010, 08:08 PM   #26
vlada_Ilina_h2o
highways and roads

vlada_Ilina_h2o's Avatar

Quote:
Originally Posted by YU-AMC View Post
Na toj slici nije ni prikazan strogi centar. Ako pogledas donju levu , tu si isekao opstinu / pol-centralu jer samo se vidi sud. Onda gde je autobuska i soliteri pored nje.... Sa desna ti isto fali Sumadiska robna kuca i jos hrpa stanbeni zgrada, srednji skolski centar..... To isto kao da su ukrao Beogradu NBG.
Nisam ja isekao sliku. Sa wike je. Da nemas mozda neku kompaktniju panoramu da vidim kako sve to izgleda?

Old August 17th, 2010, 08:22 PM   #27
YU-AMC
Registered User

YU-AMC's Avatar

Quote:
Nisam ja isekao sliku. Sa wike je. Da nemas mozda neku kompaktniju panoramu da vidim kako sve to izgleda?

Nema frke. Stvarno nem, ali bilo je slika na netu ali su nestale.(slikane iz cesne avioncica) Ja bi ti predlozio da posetis PN I JA. Dosta stvari se renoviralo i izgradilo sto nebi bilo na starijim panorama slikama. KG je neki 50km od Paracina. To je bre komsiluk.
Old August 17th, 2010, 08:37 PM   #28
vlada_Ilina_h2o
highways and roads

vlada_Ilina_h2o's Avatar

Quote:
Originally Posted by YU-AMC View Post

Nema frke. Stvarno nem, ali bilo je slika na netu ali su nestale.(slikane iz cesne avioncica) Ja bi ti predlozio da posetis PN I JA. Dosta stvari se renoviralo i izgradilo sto nebi bilo na starijim panorama slikama. KG je neki 50km od Paracina. To je bre komsiluk.
U JA sam bio skorije i znam kakvo je stanje tamo. Ali velika bruka je ta sto nikada nisam bio u PA i CU. Moracu da ih posetim. Sto rece, to mi je komsiluk.

Old August 19th, 2010, 07:54 AM   #29
YU-AMC
Registered User

YU-AMC's Avatar

Upravo tako. Recimo imaces bolji utisak kad vidis nesta. Recimo sad nedavno su sredili put ka Drenovcu. To je sasvim ok unvesticija kad se uzme u obzir da imaju AP. Uradili su izlaz sa cetri trake. Stadion je bio napravljen u doba Milosevica i jos neki dobri projekta. Pored zatvorenog bazena koji se koristi kao otvoreni jer ima bastu, ima isto i veliki otvoreni bazen u sirom centru grada. Zeleznika stanica sredjena. Bolnica i porodiste renovirano. Dosta se radi na infrastrakturi. PN isto ima Sasu Paunovica jako mladog i talentovanog nacelnika opstine. Za sada dosta je uradio za grad.

Ovde imas skoriju galeriju slika sto je slikano po gradu.

http://www.paracin.autentik.net/slike_grada/index.php
Old September 8th, 2010, 08:20 PM   #30
YU-AMC
Registered User

YU-AMC's Avatar

Tako nesta ima i u Paracinu. Industriska zona Zmich. Radi se na infrastrukturi i svemu sto dolazi uz to. Investori polako dolaze.

Old September 18th, 2010, 07:51 AM   #31
YU-AMC
Registered User

YU-AMC's Avatar

Quote:
Originally Posted by Majevčan View Post
Ruzan onaj stari commie hotel lijevo, rusite ga...
Ne bih rekao da je toliko lose mesto... Bio sam tu ovo leto... Jako fer cene. Dvokrevetna 5000din a jednokrevetna 3000. Unutra je dosta renoviran. Planiraju sada spolja da ga srede. Mada neznam po cemu je comie jer obicno ta arhitektura je siva ali ajd.

Ipak se radi o gradu sa 60 000 sa opstinama. Treba biti realan.
Old September 19th, 2010, 09:34 AM   #32
Vucko
Strogi Strojar

Vucko's Avatar

Svidja mi se hotel!Lici na svemirsku raketu.Kako se zove?
Old September 21st, 2010, 03:22 AM   #33
YU-AMC
Registered User

YU-AMC's Avatar

Quote:
Originally Posted by gently5210 View Post
Svidja mi se hotel!Lici na svemirsku raketu.Kako se zove?

Hotel Petrus.

http://www.petrus.rs/
Old September 24th, 2010, 12:57 AM   #34
vlada_Ilina_h2o
highways and roads

vlada_Ilina_h2o's Avatar

Quote:
23. 09. 2010.| 11:42
Industrijska zona "Zmič" u Paraćinu do kraja 2010. dobija saobraćajnice

Državni sekretar za regionalni razvoj Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Dragijana Radonjić-Petrović i predsednik opštine Paraćin Saša Paunović potpisali su juče ugovor o izvođenju radova na izgradnji saobraćajnica unutar industrijske zone "Zmič" u tom gradu.

Potpisivanju ugovora u opštini Paraćin prisustvovao je potpredsednik Vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić.

Ukupna vrednost ugovora iznosi 17,2 miliona dinara, od čega je 11,3 miliona dinara obezbedilo resorno ministarstvo.

Radove, koji bi trebalo da budu završeni u roku od 90 dana, izvodiće preduzeće "Transkop Eksport-Import" iz Paraćina.

Dinkić je nakon potpisivanja ugovora ukazao na to da je industrijska zona "Zmič" jedna od najboljih u Pomoravlju.

U tu zonu je iz republičkog budžeta do sada uloženo 38 miliona dinara, precizirao je on i izrazio očekivanje da će, osim domaćih kompanija, za nju biti zainteresovani i strani ulagači.

Potpredsednik Vlade je potvrdio da je resorno ministarstvo, u saradnji sa Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), već ozbiljno angažovano na tom planu.

Prema njegovoj oceni, evropske kompanije iz automobilske industrije koje već ulažu po Šumadiji mogle bi da počnu da lociraju svoje fabrike i u Pomoravlju, pri čemu jedna od prvih novih fabrika može biti u ovoj industrijskoj zoni.

Dinkić je ponovio očekivanje da će moderno opremljena industrijska zona "Zmič" privući ozbiljne investitore koji mogu da zaposle veliki broj radnika i da organizuju proizvodnju pre svega namenjenu izvozu.

Paunović je istakao da je do sada u infrastrukturu industrijske zone "Zmič" uloženo više od 100 miliona dinara, od kojih je približno 50 miliona uložila ta opština, a 36 miliona dinara Ministarstvo za Nacionalni investicioni plan (NIP).

Uz ta ulaganja, priključak za regionalni put koji je finansiralo javno preduzeće "Putevi Srbije" koštao je oko 35 miliona dinara, dodao je on.

Predsednik opštine Paraćin je istakao da je već nekoliko preduzeća iz Paraćina kupilo parcele u toj industrijskoj zoni i da je u ovom trenutku prodato, ili je u postupku prodaje, približno dva od ukupno 38 hektara raspoloživog zemljišta.

Paunović je izrazio očekivanje da će u narednom periodu biti povećan broj investitora zainteresovanih za tu industrijsku zonu.

Industrijska zona "Zmič", koju je Dinkić juče obišao, nalazi se u neposrednoj blizini Koridora 10, između Paraćina i Ćuprije.

Zemljište u toj zoni, koje je moguće zakupiti na 80 godina, namenjeno je industrijskoj proizvodnji, trgovini, ugostiteljstvu, zanatstvu i drugim uslužnim delatnostima.
Ekapija

Old September 29th, 2010, 07:22 AM   #35
YU-AMC
Registered User

YU-AMC's Avatar

Evo sto sam nasao video za vladu iz vazduha. Ma kakvi bre 60k, glej bre koliko je to siroko i raskosno. http://www.youtube.com/watch?v=hu2tMU7GWZM
Old September 29th, 2010, 02:14 PM   #36
vlada_Ilina_h2o
highways and roads

vlada_Ilina_h2o's Avatar

Pa ono. Po ovome i dalje ima tu negde oko 25 000. Par zgradica u centru i okolo kuce. Tu ste negde u rangu sa Svilajncom.

Last edited by vlada_Ilina_h2o; September 29th, 2010 at 02:20 PM.
Old September 29th, 2010, 02:34 PM   #37
Singidunum
Grad Oblakodera

Singidunum's Avatar

Broj stanovnika nije procena u stilu "glej bre" nego se vrši popis i prema popisu Paraćin ima 25.292 stanovnika a u celoj oštini koju čine i sva okolna mesta i sela (Bošnjane • Buljane • Busilovac • Glavica • Golubovac • Gornja Mutnica • Gornje Vidovo • Davidovac • Donja Mutnica • Donje Vidovo • Drenovac • Zabrega • Izvor • Klačevica • Krežbinac • Lebina • Lešje • Mirilovac • Paraćin • Plana • Popovac • Potočac • Ratare • Raševica • Svojnovo • Sikirica • Sinji Vir • Sisevac • Striža • Stubica • Tekija • Trešnjevica • Čepure • Šavac • Šaludovac) ima 58.301 stanovnika. Ja ne znam šta je tu toliko komplikovano? Inače opština ima izrazito negativan prirodni priraštaj od -4,6‰

V.V.P.
Old September 29th, 2010, 04:20 PM   #38
trtmrt
Registered User

Likes (Received): 0

Quote:
Pa ono. Po ovome i dalje ima tu negde oko 25 000. Par zgradica u centru i okolo kuce. Tu ste negde u rangu sa Svilajncom.
Paraacin je sigurno manji od Kragujevca, ali je zato bez preterivanja 10 puta uredjeniji. Barem nema naselja poput Bresnice gde zivi 40 000 ljudi bez metra asfalta na putu, a o trotoaru necu ni da pricam.
trtmrt no está en línea   Reply With Quote
Old September 29th, 2010, 05:58 PM   #39
vlada_Ilina_h2o
highways and roads

vlada_Ilina_h2o's Avatar

Daj molim te ne pricaj gluposti. Upravo si odvalio stvar kao kad bih ja rekao da je Kragujevac 10x uredjeniji od Beograda. Eto, taj rang negde. A kada vec pominjes naselje Bresnicu, izvoli : www.google.com/earth/index.html. Jeste da je snimak iz 2004. godine i te prazne price o metru asfalta ne piju vodu nigde. Posebno imajuci u vidu da se naselje u poslednjih 10 godina znatno povecalo a samim tim dobilo i nove ulice.

Old September 29th, 2010, 06:03 PM   #40
vlada_Ilina_h2o
highways and roads

vlada_Ilina_h2o's Avatar

Kad smo vec kod Bresnice i Pivare evo ti jedne matore panorame (sigurno odradjene pre 2005. jer brdo stvari nedostaje) gde se vidi 1/3 naselja.

Sve krkljanac i blatiste.

Edit:

A evo i snimka iz 2004. da se ne mucis. Obuhvaceno je celo naselje. Ovo obelezeno sam nesto ranije objasnjavao kad sam radio reportazu iz ove ulice.

Tacno je da je postojalo par neasfatiranih ulica u gornjem delu (na ovom snimku to je donji) ali prodji danas da vidis kako to izgleda.

Last edited by vlada_Ilina_h2o; September 29th, 2010 at 06:14 PM.

Reply

Tags
Параћин, Србија, arhitektura, gradjevinarstvo, izgradnja, paraćin, paracin, projekti, serbia, srbija

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules