daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine

Go Back   SkyscraperCity > Asian Forums > Indonesia Skyscrapers Forum > Regional Construction and Development > General Construction and Development



Reply

 
Thread Tools
Old November 20th, 2013, 03:39 AM   #201
Dazon
Oceana Community Union
 
Dazon's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Buitenzorg
Posts: 8,256
Likes (Received): 690


gedung tertinggi di timor leste.. rp 1T... sorry oot
__________________
need some beer.
Dazon no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
 
Old November 21st, 2013, 06:44 PM   #202
Saputasingkil
Registered User
 
Saputasingkil's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: North West Sumatra
Posts: 855
Likes (Received): 216

Ini dia Langkah Rencana Kerjasama Indonesia - Belanda tentang Giant Sea Wall

Saputasingkil no está en línea   Reply With Quote
Old November 23rd, 2013, 10:46 AM   #203
lombok
BANNED
 
lombok's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 2,810
Likes (Received): 121

Quote:
Originally Posted by Saputasingkil View Post
Ini dia Langkah Rencana Kerjasama Indonesia - Belanda tentang Giant Sea Wall


Thank's for video..., Belanda please..don't dibantu kalau rakyat Jakarta masih buang sampah sembarangan, tidak diciplines di roads dan koruptor's masih kayak syetan. JKT never change kalau attitude rakyat's masih seperti now
__________________

bozenBDJ liked this post
lombok no está en línea   Reply With Quote
Old November 24th, 2013, 04:54 AM   #204
ChibaTadayoshi
Penikmat Arsitektur
 
ChibaTadayoshi's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,591
Likes (Received): 325

Yes, I got your point. Indonesian are shites and don't deserve any development for next hundred years. Not any subway, any glassy airport, nor a freaking giant dam.

2000 post lebih kok isinya marah-marah mulu.
__________________

jeppy123, hem2mars, typhoonbringer liked this post
ChibaTadayoshi no está en línea   Reply With Quote
Old November 24th, 2013, 05:54 AM   #205
charl1e
Jump like spiderman
 
charl1e's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Jakarta
Posts: 527
Likes (Received): 126

Selalu teringat Cinta Laura tiap kali baca postnya Non Lombok..

tu burung garuda, kok ngak nutup yah? Banyak jembatan, gimana jadi giant sea wall? Airnya tetep masuk donk? Hmm.. salah liat kali yah.. rendernya terlalu luas, ngak ada detail dekatnya...
__________________
1000+

bozenBDJ liked this post
charl1e no está en línea   Reply With Quote
Old November 27th, 2013, 06:33 AM   #206
lombok
BANNED
 
lombok's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 2,810
Likes (Received): 121

Giant Sea Wall to Become Giant Sea City


The giant sea wall project in North Jakarta will not only serve as a flood defense but will also be developed into a new integrated city, according to Chief Economic Minister Hatta Rajasa.

To reflect the scale of the project, its name has been changed from the Jakarta Coastal Defense Program to the National Capital Integrated Coastal Development (NCICD).

Hatta said the project will double as a new city, complete with an airport and a seaport.

“As we know overcoming floods in Jakarta needs a comprehensive effort, it can’t be done by just the Jakarta administration,” Hatta said on Tuesday.

“All of government and the satellite cities must be integrated to protect against the floods.”

Hatta said the NCICD would also become a reliable clean water source for the capital, but did not provide details.

In addition, he said the seaport and airport are expected to relieve Jakarta’s existing transportation infrastructure.

“We support the program but the role of the regional government will be key,” Hatta said.

Jakarta governor Joko Widodo echoed the minister’s sentiments — saying that the city’s problems should be handled collectively.

“There must be help from the central government to coordinate the development plan in Jakarta.

“This giant sea wall project for instance — it must be done by central and regional government together. If it’s done partially then it will never be finished,” he said.

Joko said the NCICD project was still being discussed, and that engineering designs were yet to be completed.

According to the government the giant sea wall will be funded with regional and state budget funds, as well as finance from the private sector.

Initial blueprints for the plan, announced by the Jakarta administration, envisage a sea wall between 35 and 60 kilometers long, beginning at Teluk Naga in Tangerang and ending at Tanjung Priok in North Jakarta.

Joko said the project would begin in December and continue until 2014.

The wall plan calls for the dredging of 4 million cubic meters of sand from the seabed to be used in constructing five islands with a total area of 220 hectares.

Last year the Indonesian Forum for Environment, Walhi, issued a warning over the plan, saying that Jakarta needed investment in coastal ecological rehabilitation, rather than an engineering folly destined to enable a land grab by private developers.

“Look at Pantai Indah Kapuk. The whole length of that area has been built with private housing, with no coastal land reserved for the public,” said Ubaidillah of Walhi Jakarta, in August last year when the plans were mooted.

“The sea wall will cause sedimentation, so more land can be reclaimed — that’s what the developers are really after.”

Ubaidillah also warned that the project would result in further evictions of fishing Jakarta’s fishing communities.

The project is primarily aimed at protecting the city from flooding. Jakarta saw its worst ever flooding at the beginning of the year, which left 20 people dead and more than 45,000 people displaced.

Jakarta Deputy Governor Basuki Tjahaja Purnama earlier this month conceded the city had completed less than 20 percent of its flood mitigation plans.

He said the government was working in stages to achieve programs aimed at reducing the devastating floods that have hit the city each year.

Some 2,000 infiltration wells are to be dug around the city by the end of this year, followed by another 2,000 next year. Basuki said they may not directly eliminate flooding but could help reduce standing water during the rainy season.
http://www.thejakartaglobe.com/news/...iant-sea-city/
lombok no está en línea   Reply With Quote
Old December 5th, 2013, 01:27 AM   #207
eurico
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 21,461
Likes (Received): 1873

beneran rencana 100 tahun ke depan nampaknya




Uploaded with ImageShack.us

bisnis indonesia 05 desember 2013
eurico está en línea ahora   Reply With Quote
Old December 10th, 2013, 05:32 PM   #208
kprama
Registered User
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 1
Likes (Received): 0

Halo salam kenal semua forumer skyacrapercity, saya silent reader sejak bbrp tahun lalu.

Langsung aja ya, semoga tidak repost. Mungkin ini yg namanya Giant Sea Wall, "The Great Garuda". Source langsung dari linkedin PM-nya, Victor Coenen, enjoy:





Maaf kalo kurang besar gambarnya
kprama no está en línea   Reply With Quote
Old December 12th, 2013, 11:49 AM   #209
lombok
BANNED
 
lombok's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 2,810
Likes (Received): 121

Jokowi Soal Proyek Reklamasi: Yang Antre Banyak


TEMPO.CO, Jakarta - Gubernur DKI Jakarta Joko Widodo mengatakan tak ingin terburu-buru dalam perencanaan maupun pengerjaan proyek tanggul laut raksasa (giant sea wall). "Saat ini masih perencanaan," katanya saat rapat kerja dengan Komisi IV DPR di Senayan pada Kamis, 12 Desember 2013.

Proyek raksasa itu berhubungan dengan proyek lainnya, yakni reklamasi pantai. Keduanya bersama-sama menghimpun konsep Jakarta sebagai water front city, perpaduan tanggul dan kota di atas laut alias reklamasi.

Meski masih dalam perencanaan, Jokowi yakin proyek water front city ini sudah banyak dilirik investor. "Yang antre buanyak banget," katanya.

Jokowi menyatakan tidak mau terburu-buru memutuskan giant sea wall karena ada beberapa pertimbangan, di antaranya beban penduduk. Dia memperkirakan, jika water front city ini dimulai, ada 750 ribu penduduk baru yang datang.

Menurut Jokowi, izin reklamasi pulau di utara Jakarta sudah ada sejak masa Gubernur Fauzi Bowo. Dari 17 izin yang masuk, Jokowi meneruskan, hanya ada satu yang diberi izin untuk membangun pulau oleh Fauzi. Reklamasi ini berlangsung di utara Pantai Indah Kapuk, Jakarta Utara. Sebagai bentuk kehati-hatiannya, izin yang sudah habis per September 2013 itu belum ia izinkan diperpanjang.

http://www.tempo.co/read/news/2013/1...-Antre-Buanyak
lombok no está en línea   Reply With Quote
Old December 12th, 2013, 11:56 AM   #210
fajarmuhasan
Final Fantasy Mania
 
fajarmuhasan's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 7,512
Likes (Received): 227

Quote:
Originally Posted by kprama View Post
Halo salam kenal semua forumer skyacrapercity, saya silent reader sejak bbrp tahun lalu.

Langsung aja ya, semoga tidak repost. Mungkin ini yg namanya Giant Sea Wall, "The Great Garuda". Source langsung dari linkedin PM-nya, Victor Coenen, enjoy:





Maaf kalo kurang besar gambarnya
dari gambar tsb gw melihatnya koq pengembangan kawasan dari hasil reklamasi pantai dan air launtya masih saling nyambung diantara daratan buatan tsb.
dalam benak gw yg namanya giant sea wall itu spt bendungan jadi ada semacam bangunan yg membendung air laut supaya gak masuk ke jakarta
fajarmuhasan no está en línea   Reply With Quote
Old December 24th, 2013, 01:52 PM   #211
svaerd firemanska
Registered User
 
svaerd firemanska's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Pekalongan & Morowali
Posts: 887
Likes (Received): 102

Pemerintah akan Gelar Sayembara untuk Nama Tanggul Raksasa Jakarta

Jakarta -Proyek tanggul raksasa (giant sea wall) di pantai utara Jakarta masih sebatas rencana, namun pemerintah akan menggelar sayembara untuk nama proyek senilai Rp 600 triliun ini.

Deputi Sarana dan Prasarana Deddy S. Priatna mengatakan sebelum groundbreaking atau peletakan batu pertama dilaksanakan tahun depan, maka akan dilakukan sayembara nama proyek ini.

"Kita akan melakukan sayembara untuk nama tanggul lewat media," ujar Deddy saat berbincang dengan wartawan di kantornya, Jakarta, Selasa (24/12/2013)

Ia mengatakan beberapa pihak yang menjadi penggerak tanggul ini memiliki nama yang berbeda-beda. Seperti Pemerintah Provinsi DKI Jakarta dengan nama Giant Sea Wall dan Kementerian PPN/Bappenas dengan nama National Capital Integrated Coastal Development (NCICD).

"Kan namanya beda-beda. Walaupun memang seperti tanggul raksasa. Atau bisa saja namanya menjadi tanggul garuda karena bentuknya mirip burung garuda," jelasnya.

Seperti diketahui tanggul berbentuk garuda menjadi sebuah kota baru dengan fasilitas lengkap nantinya. Tanggul ini juga bagian dari penanganan banjir di Ibu Kota.

"Giant Sea Wall itu bukan hanya sekedar tanggul. Bentuknya seperti burung Garuda, akan menjadi kota baru," sebutnya.

Menurut Deddy kawasan dengan luas 5500 hektar tersebut akan dilengkapi dengan berbagai fasilitas seperti transportasi darat, seperti kereta dan TransJakarta.

http://finance.detik.com/read/2013/1...karta?f9911013
__________________
"Bertanyalah kepadaku dan akan kuceritakan dunia".
"The Book Philosophy"




Last edited by svaerd firemanska; December 24th, 2013 at 04:36 PM.
svaerd firemanska no está en línea   Reply With Quote
Old December 25th, 2013, 05:59 PM   #212
dimaz_style
dimaz_style
 
Join Date: Nov 2012
Location: java,smd,jkt,bpp,kukar
Posts: 737
Likes (Received): 91

Mega Proyek Giant Sea Wall Mulai Dibangun Tahun Depan

Liputan6.com, Jakarta : Pembangunan proyek tanggul raksasa atau Giant Sea Wall di bagian utara Jakarta rencananya akan mulai direalisasikan pada tahun depan. Proyek ini diperkirakan akan menghabiskan dana sebesar US$ 54 miliar atau sekitar Rp 600 triliun.
Deputi Bidang Sarana dan Prasarana Kementerian PPN/Bappenas Dedy S Priatna menjelaskan, dana tersebut antara lain digunakan untuk pembangunan tanggul A sebesar Rp 17 triliun, tanggul B sebesar US$ 6,5 miliar, tanggul C atau tanggul timur Rp 20 triliun.
Selain itu untuk biaya reklamasi Rp 220 triliun, transportasi seperti kereta dan jalan tol sebesar Rp120 triliun, dan sanitasi Rp 144 triliun. "Dana ini bisa hampir 100% berasal dari swasta," ujarnya seperti ditulis Rabu (25/12/2013).
Rencananya, proyek ini akan dilaksanakan menjadi dua tahap. Pada tahap pertama dimulai dari Tanggul A dan Tanggul B yang akan dilaksanakan pada 2014 sampai 2017. Sedangkan untuk tahap kedua akan dilakukan Tanggul C atau Tanggul Timur dapat dikerjakan mulai 2018 sampai 2025.
Kawasan dengan luas tanah 5.500 hektar (ha) ini nantinya akan mampu menampung sekitar 1,8 juta penduduk, dapat menyerapa tenaga kerja 2,6 orang. Dari luas tanah yang ada, 45%-nya akan dibangun yang didalamnya terdapat lokasi perumahan dengan luas 14,1 juta meter persegi.
"Jadi ini akan menjadi perkotaan baru di wilayah Jakarta Utara dengan berbagai macam pembangunan dan perumahan disana," jelas dia.
Mega proyek dengan bentuk menyerupai burung garuda ini, selain dapat dijadikan sebagai kawasan multifungsi, juga diharapkan mampu menjadi tanggul yang dapat membantu mengatasi permasalahn banjir di ibukota.
Kapasitas tanggul di kawasan ini diperkirakan akan mencapai 1,2 miliar kubik. Jumlah ini jauh lebih besar jika dibandingkan dengan salah satu waduk terbesar di Indonesia, yaitu Waduk Jatiluhur yang terletak di Jawa Barat. (Dny/Nrm)
http://bisnis.liputan6.com/read/7838...un-tahun-depan
dimaz_style no está en línea   Reply With Quote
Old December 26th, 2013, 01:38 AM   #213
VRS
Registered User
 
VRS's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Jakarta
Posts: 27,078
Likes (Received): 2059

http://m.detik.com/finance/read/2013...erukuran-besar

Tanggul Raksasa Jakarta Bakal Mampu Tampung Kapal Berukuran Besar

Seperti diketahui tanggul raksasa senilai Rp 600 triliun ini dirancang berbentuk garuda tersebut akan menjadi sebuah kota baru dengan fasilitas lengkap nantinya. Konsep kota baru ini seperti kota yang menghadap langsung lautan lepas (water front city) seperti Palm Jumeirah di Dubai.
VRS está en línea ahora   Reply With Quote
Old December 27th, 2013, 11:33 AM   #214
VRS
Registered User
 
VRS's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Jakarta
Posts: 27,078
Likes (Received): 2059

http://www.merdeka.com/jakarta/jokow...kan-pusat.html

Jokowi persilakan pembangunan Giant Sea Wall dikerjakan pusat

Akan ada reklamasi berbentuk garuda besar berukuran 5.500 hektare tanah reklamasi yang bisa menampung tempat tinggal 1,8 juta orang dan akan ada pusat niaga. Sehingga kapasitas pada siang hari sebesar 2,65 juta orang," ujar Deputi Bidang Sarana dan Prasarana Kementerian PPN/Bappenas, Dedy Priatna.

Dia merinci untuk pembangunan tanggul A dan B yang akan mulai dikerjakan pada 2014 dan selesai 2017, memakan total investasi sebesar Rp87 triliun. Sementara, tanggul timur (C) yang akan dimulai 2018 dan selesai 2025 memakan biaya Rp 20 triliun.
VRS está en línea ahora   Reply With Quote
Old December 27th, 2013, 07:38 PM   #215
ilyas world
Registered User
 
ilyas world's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: NARNIA
Posts: 1,221
Likes (Received): 373

Dutch Water Sector Intensifies Jakarta Collaboration

The Netherlands and Indonesia are working together on the implementation of water safety for Greater Jakarta.
Knowledge and experience from the ongoing National Capital Integrated Coastal Development (NCICD) programme is being used for this.
This was announced by the Dutch water sector during a mission in Jakarta led by Prime Minister Rutte, Minister Ploumen (Foreign Trade and Development Cooperation) and State Secretary Dijksma (Economic Affairs) on 20 November.

Flood protection plan


Concrete protection plans are being developed and executed within this programme whereby safety and quality of life are being combined with economic opportunities for Jakarta. Innovations such as Building with Nature can contribute to the accelerated and sustainable introduction of water safety in this region.

According to Bertrand van Ee, chairman of the Core Team Export and Promotion of the Netherlands Top Sector Water, this is the moment for taking the collaboration with Jakarta to a higher level: “Greater Jakarta currently not only faces one of the biggest hydraulic engineering challenges in the world, but is also undergoing important economic and social changes. It is of national strategic importance that safe solutions are implemented for this region quickly. An integrated approach to the problems will lead to a new perspective for Jakarta and the whole of Indonesia.”

Enclosing dam


At the initiative of and with close involvement from the Dutch government, Dutch and Indonesian experts are currently working together within the NCICD programme on plans which seek to strengthen the coastline, stop subsidence, create water supplies and improve both water quality and quality of life.

An ‘enclosing dam’ is also planned in the bay of Jakarta in order to protect the city in the long term as well. In order to be able to finance this project, it is being combined with large scale land reclamation.

To match the current structure of the coastline, the most appropriate shape for this dam appears to be a convex line, which has now been drawn on the initial plans in the form a large bird: the ‘Great Garuda’, the national symbol of Indonesia.

Revitalisation of the city

The ambitious plans will protect Jakarta from the water, combined with a revitalisation of the city and the reclamation of land for the development of a new urban centre with homes and offices. The plans also provide a crucial link road which will restore mobility to the city and also offers opportunities for the further development of North Jakarta. A pre-requisite, and the most urgent priority, is stopping groundwater extraction by constructing a water supply, strengthening the current coastal defences and improving the quality of the surface water.

Dutch-Indonesian cooperation


The Dutch and Indonesian water sector have been working together to protect Jakarta against flooding for over 40 years. This has intensified further in recent years. A major step has now been taken towards viewing the challenge not just from the perspective of water, but instead incorporating the opportunities for economic development and enhanced quality of life in an integrated approach.

https://www.dredgingtoday.com/catego...c/news/page/2/



__________________










INTE
RNETFRIENDS


bbq liked this post
ilyas world no está en línea   Reply With Quote
Old January 4th, 2014, 07:39 PM   #216
mahasiswa
Registered User
 
mahasiswa's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 226
Likes (Received): 5

keren banget nih klau jadi. good
mahasiswa no está en línea   Reply With Quote
Old January 18th, 2014, 03:11 PM   #217
svaerd firemanska
Registered User
 
svaerd firemanska's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Pekalongan & Morowali
Posts: 887
Likes (Received): 102

Hatta Ingin Proyek Giant Sea Wall Segera Terwujud

Jakarta -Menteri Koordinator Perekonomian Hatta Rajasa meminta pemerintah Daerah Khusus Ibukota (DKI) Jakarta untuk segera dapat mewujudkan pembangunan tanggul laut raksasa (giant sea wall) agar dapat mengatasi banjir.

"Kami harapkan dapat segera dimulai pembangunannya tahun ini," kata Hatta seperti dikutip detikFinance, Sabtu (18/1/2014).

Menurut Hatta, pembangunan tanggul laut raksasa merupakan kebijakan jangka panjang dalam mengatasi permasalahan banjir ibukota. Namun, pemerintah daerah juga harus dapat menjalankan kebijakan jangka pendek dan menengah.

"Ini harus dilakukan secara kerja sama antara pemerintah pusat dengan pemerintah provinsi DKI Jakarta," tuturnya.

Menteri Kehutanan Zulkifli Hasan mengukapkan perlunya penanaman pohon secara besar-besaran untuk mencegah banjir di masa mendatang.

"Pemerintah pusat dan pemerintah daerah perlu melakukan secara bersama-sama upaya rehabilitasi tanam pohon secara besar-besaran," ujar Zulkifli.

Zulkifli melanjutkan, pembangunan di perkotaan seringkali tidak memperhatikan lingkungan dan mengakibatkan kerusakan daerah di sepanjang daerah aliran sungai. Saat ini ruang terbuka hijau di perkotaan pun rata-rata cuma 5-15 persen. Harus diperluas menjadi sekitar 30 persen.

"Oleh karena itu, perlu dilakukan perbaikan daerah aliran sungai ini," tegasnya.

http://finance.detik.com/read/2014/0...wujud?f9911023
__________________
"Bertanyalah kepadaku dan akan kuceritakan dunia".
"The Book Philosophy"



svaerd firemanska no está en línea   Reply With Quote
Old January 20th, 2014, 10:20 AM   #218
VRS
Registered User
 
VRS's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Jakarta
Posts: 27,078
Likes (Received): 2059

jangankan pak Hatta. sebagian semua masyarakat jakarta jg mau ini cepat terwujud.
juga seharusnya ada project big water tunnel , jadi air yg dari bogor selain menuju sungai dan kanal timur n barat jg dipecah ke tunnel langsung ke laut. ini seharusnya sudah dipikirkan dari tahun 1980-an
sehingga tidak seperti sekarang harus banjir besar. saya pikir hampir semua big city dgn pinggir laut mereka mempunyai tunnel air yg mampu memecah air n mengalirkan ke laut. tak mungkin river or kanal or got2x sanggup ketika musim hujan sangat lebat, ketika mega city itu sudah mencapai populasi lebih dari 10 jt org.
VRS está en línea ahora   Reply With Quote
Old January 21st, 2014, 01:39 AM   #219
blablanonsense
Fiat Voluntas Tua
 
blablanonsense's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Parijs van Jawa, Merlion City
Posts: 3,035
Likes (Received): 538

Kalau jadi, bisa bangun airport di atas salah satu pulaunya gak ya (kayak KIX)? Daripada pindah jauh-jauh ke Karawang atau ke lokasi alternatif lain.
__________________
Wonderful Indonesia

Tolak penggantian nama Bandara Sepinggan! Nama Sepinggan sudah melekat di masyarakat dan penggantian nama hanya pemborosan uang semata!.
We are against the renaming of Sepinggan International Airport, Balikpapan. Viva Sepinggan!

Sign the petition NOW!
blablanonsense no está en línea   Reply With Quote
Old January 21st, 2014, 02:04 AM   #220
eurico
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 21,461
Likes (Received): 1873

kalo saya jadi menteri juga inginnya semua proyek infrastruktur di Indonesia terwujud... dulu dia juga bilang gitu pas pencanangan pembangunan Jembatan Selat Sunda, tapi realiasinya nihil sampai sekarang
eurico está en línea ahora   Reply With Quote


Reply

Tags
jakarta

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +2. The time now is 11:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like v3.2.5 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu