|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Stare slike i razglednice Old photos and postcards |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools |
Rating:
|
Display Modes |
|
|
#241 | |
|
Ignorira pesimiste
Likes (Received): 968
|
Quote:
Neki dan pričam s tipom iz jedne velike javne kompanije koja je unajmljivala prostor u jednoj novoj poslovnoj zgradi koji im uopće nije trebao, pa su onda, da prostor ne bi bio prazan, zaposlili i par ljudi koji im također nisu trebali i poslali ih da "rade" u tom uredu. Za ubit se. Inače slažem se da Vlada treba objediniti svoje prostore u jednoj velikoj zgradi, po mogućnosti na Prisavlju. Ono na Markovom trgu je smiješno. |
|
|
|
|
|
|
#242 |
|
Registered User
Likes (Received): 3
|
Bio je projekt vlada na Savi koju je zadnji zagovarao Ivo Sanader 2006-e. Zagovarala se i prije, cak je i bila studija projekta, sve uvjek od strane HDZ-a.
|
|
|
#243 |
|
Ignorira pesimiste
|
prvi se put taj projekt zagovarao još 1960-ih, kad je izgrađena Kockica. poslije ga je zagovarala Marina Matulović pa je 1996. organiziran čak i natječaj za arhitektonsko rješenje, ali nikad nije bilo ozbiljne volje da se to realizira.
|
|
|
|
|
|
#244 |
|
_-_-_-_-_-_
Likes (Received): 6
|
|
|
|
|
|
|
#245 |
|
LEGA,IMAŠ KUNU?
|
|
|
|
#246 | |
|
Velebitski degen
Likes (Received): 47
|
Quote:
Nije istina. Topole su se sadile početkom 20. stoljeća baš zato što brzo rastu, ali se kasnije to pokazalo kao promašaj jer su jako krhke i grane lako pucaju pogotovo prilikom jačeg nevremena. |
|
|
|
|
|
|
#247 |
|
Rovinj metropola!
Likes (Received): 15
|
Da li netko može ucrtati na google mapsu kuda je išla ona tramvajska linija koja je ukinuta ili ako ima još koja ukinuta linija. Prema Mirogoju ili di već. čini mi se da je išla preko Jelačićevog trga, ispred Zg.banke!?
|
|
|
|
|
|
#248 | |
|
BANNED
Likes (Received): 5
|
Quote:
http://www.zeljeznice.net/forum/inde...ogojska-pruga/ Davno je postojala i jednokolosiječna pruga po zelenom valu. |
|
|
|
|
|
|
#249 |
|
Ignorira pesimiste
|
postojala je pruga koja je išla ispred današnje ZG banke preko Bakačeve ulice i Kaptola i dalje Degenovom prema Mirogoju, ali nemam pojma kad je to po Bakačevoj ukinuto. također postojala je i pruga po Heinzelovoj, od Kvatrića prema Istočnom kolodvoru. mislim da je bila jednokolosiječna.
|
|
|
|
|
|
#250 |
|
BANNED
|
Jedan promo-film, ne znam doduše iz koje godine. Rekao bih 60-te ili 70-te.
Što je s vidikovcem na 2:30? Da li je sad tamo TV toranj? Šteta da nije moguće popeti se na njega, kladim se da je pogled predivan.
|
|
|
|
|
|
#251 |
|
Registrirani korisnik
Likes (Received): 375
|
Ima dosta prostora u TV tornju da se tamo otvori restoran s predivnim vidikovcem, a onaj koji to napravi će pobrat masnu zaradu
|
|
|
|
|
|
#252 | |
|
BANNED
|
Quote:
Pronašao sam predviđeni izgled restorana: http://www.casopis-gradjevinar.hr/do...i/200106/2.pdf |
|
|
|
|
|
|
#253 |
|
ponosni zagrepčanec
Likes (Received): 36
|
Slike starog Zagreb morete najti:
Pivnica Pinta Digitalizirana Zagrebačka baština- stare fotke Zagreba u digitaliziranom izdanju KGZ Pavao Cajzek (njegova je knjiga valjda već nekoliko puta skenirana na ovom forumu) Imate i knjigu Toše Dapca (jednog od najvećih Zagrebačkih fotografa), pa Marije Braut (u Cinkušu imate njenu izložbu starog Zagreba a ona je bila učenik cijenjenog Dapca), HKV - imate jako zanimljivog štiva o povijesti Zagreba sa starim slikama. Dio po dio. Zakaj volim Zagreb - FB grupa o Zagrebu, al tu se moreju stavljati i novije slike ne samo stare kao što je u grupi koja je stavljena na početku topica (Zagreb kroz stare slike).Isto tak morete najti tam i videe kaj se tiču Zagreba, bilo dokumentarne ili su samo pjesme. Evo vam i moj kanal koji ima nekoliko video uradaka o Zagrebu ili su vezani za Zagreb. Izdvojio bi (da netko ne kaže kako spamam) video Zagreb nekada i sada. To je video u kojem su usporednice starih slika i novih koje sam ja slikao. Pokušavao sam biti što točniji mjestu starog fotografa ali je danas na nekim mjestima to i nemoguće zbog prometa. |
|
|
|
|
|
#254 |
|
ponosni zagrepčanec
|
|
|
|
|
|
|
#255 |
|
SuperMod
|
super slike, dobrodošao na forum
|
|
|
|
|
|
#256 |
|
ponosni zagrepčanec
|
Hvala. Pratim ja vas već neko vrijeme. Sad kad sam već ulogiran, budem i ja pokoju sliku stavio. Al probat ću neku koja nije xy puta stavljena na ovom forumu
iako mi se nekak čini ovaj topic sličan onomu sa Phototeke ![]() Mislim da je netko tražio Elsu ![]() Slika je tu sa ovog foruma (korisnik Sauter, Phototeka) Last edited by Zmay; January 19th, 2012 at 08:50 PM. |
|
|
|
|
|
#257 |
|
Lega s Juga 2
Likes (Received): 1178
|
Elsa
![]() ![]() ![]() Šteta što je ono ***** zamjenilo ovu ljepotu
|
|
|
|
#258 |
|
BANNED
|
Elsa je reklamno ***** a ono je sasvim pristojna zgrada.
|
|
|
|
|
|
#259 |
|
Lega s Juga 2
Likes (Received): 1178
|
Opet si na drogama?
![]() Kako vam se može sviđati ono što je zamjenilo Elsu ![]() Elsu nemogu prežaliti kao ni Bolleovu zgradu na trgu.
|
|
|
|
#260 |
|
Registrirani korisnik
Likes (Received): 375
|
Jednostavnom logikom "bigger is better"
|
|